08 mars, 2009

Norsk TV bevisar hur ofritt SVT är

Jag upptäckte nyligen programmet Torsdagsklubben i norsk TV2, och då i synnerhet den avslutande monologen av komikern Otto Jespersen. Detta var en ljuvlig befrielse. Jespersens monologer om invandring och mångkultur gjorde det fullständigt klart för mig hur inskränkt TV i Det Nya Sverige är. I Det Nya Sverige får man inte skämta om allt och alla och man får inte kritisera allt och alla. Det finns människor som står över all kritik. Det Nya Sverige består mer än någonsin av bräckliga personer som ser allt som inte gör dem gladare eller rikare som en kränkning.

Det är framförallt muslimer och somalier som får sig några rediga kängor av Jespersen. Inget går fritt från kritik, vare sig hedersmord, våldtäkter eller khat-missbruk. Men säg den lycka som varar. Efter en av sina vassa monologer blev Jespersen anklagad för att vara anti-semit och nazist. Men allt han hade sagt var att han som djurvän beklagade en giraffs död och alla miljarder flatlöss och loppor som förlorade livet i gaskamrarna under kriget. Hur detta kan vara anti-semitism är för mig oklart, men det ledde till att vissa organisationer utnämnde Norge till världens mest judehatande land. Något som de norska judarna knappast håller med om.

Jespersen gav dock bra svar på tal och förklarade att han ”inte är antisemit och inte semit, men kanske nåt därimellan?”. Jespersen menar att han är lika kritisk till alla folk oavsett ras och religion. I sina monologer kritiserar han även äldre, spädbarnsmödrar, JAS 39 Gripen, film och mycket annat. Otto Jespersen är väl värd att lyssna på!


Otto Jespersen – Till invandrarna

Otto Jespersen svarar Ali Farah

Otto Jespersen – Djurvännen

Otto Jespersen ger svar på tal

11 kommentarer:

Anonym sa...

Någon borde texta för jag förstår bara hälften av norskan tyvärr! :)

Annemi sa...

Tac Weine, för de utomordentligt bra inläggen av Otto Jespersen. Har sett på alla och rosar honom, för att han vågar säga vad han tycker om det mesta. Norge har, vad vi inte har:Rätt till det fria ordet och rätt att säga dem fullt ut. Norges regering är med folket, inte som Sveriges regering som är mot folket och deras tyckande och tänkande! Här kan Sveriges inskränkta regering ta till sig mycket kunskap från vårt broderland Norge, om de vågar förstås? Tack för ordet. A-M

Daniel sa...

Om Fremskrittspartiet får bestämma i Norge framöver och om Sverige blir värre än det är i dag så är saken klar.

Jag drar till Norge och bosätter mig där, är värmlänning så språket är inga problem.

Här i Sverige regerar fulmedia som kallar de i helgen sketna valdaliserande slödderna i malmö för aktivister.

/MVH

Weine Berg sa...

Tack Annemi!

Anonym: Här kommer en snabb norsk ordlista (med reservation för stavfel):

Kona = Fru
Uke = Vecka
Stoler = Litar på
Köre ambulanse = Åka ambulans
Bart = Skägg
Kake = Tårta
Trenger = Behöver
Hjem = Hem
Nekter = Vägrar
Speilblanke = Spegelblanka

X sa...

Annemi# Norges regering är något mindre globalistisk men tyvärr lika korrupt som den Svenska.

Daniel# Fremskrittspartiet och Siv Jensen likaså.

NRK kommer långsamt att bli mer pk som SVT det är tyvärr bara att vänta och se.

wodinaz sa...

Jo, om vi tänker tillbaka på 1990-talet t.ex. Peter Wahlbäcks TV für Alle eller Nilecity 105,6.

Både dessa TV-program skulle ha blivit anklade för homofobi, hets mot folkgrupp (i båda programmen säger de vid tillfällen det ofattbart fasansfulla ordet "neger", driver med invandrare och homofiler) etc., hade de sänts idag.

Det var förvisso politiskt korrekt och efterblivet redan då, men inte lika överalltvarande och kompakt som idag.

Men å andra sidan är nätet lättillgängligt för hela befolkningen idag och det var det inte då. Det är på bl.a. p.g.a. nätets frihet som fulmedia blir alltjämt mer förtryckande tror jag.

Och, självklart brottets magnitud; att föra in nästan 2 miljoner totala främlingar på detta korta tidsintervall är ett brott mot mänskligheten och anstiftan till folk- och kulturmord.

Brottets enormitet gör ju att de måste vara mer repressiva än tidigare.


Norges regim är inte för folket, i så fall skulle den inte tillåta massinvandringen.

Vad har de i Norge nu? ~25,000/år? Nu är de snart uppe i svenska siffror, relativt folkmängd betraktat.

Anonym sa...

Tänk detta program i Sverige. Karln skulle få livstid för hets mot folkgrupp. Tydligen kan man driva med Islam, men bara i Norge.. Fy fan vad indoktrinerade vi blivit.

Robin Shadowes sa...

Tänker på Lorrys sketch "All skit försvinner" eller Roffe Bengtssons monolog "Ytlänningen". Eller sketchen som han gjorde tillsammans med Sten Ardenstam populärt kallad för "Ormet kryper". Skulle man sända repriser av dessa program där dessa inslag ursprungligen ingick, skulle med all sannolikhet dessa sketcher ha blivit bortklippta. Hade komiker försökt göra något liknande idag så hade cheferna stoppat det redan på manus-stadiet och dom hade ö h t blivit filmade. Skulle händelsevis nån chef vara slö och missa detta så att det trots allt blev inspelat så hade det ändå blivit bortklippt innan sändningsdags. Det var uppenbarligen högre i taket för 40 år sedan på SVT eller Sveriges Radio som det hette på den tiden. T o m så nära i tiden som ca 15 år sedan var det högre i tak om man tänker på Wahlbeck och Schyffert och dom andra. Idag är allting så tillrättalagt och politiskt korrekt att man spyr.

Naboen sa...

Sjekk uti vaar hage paa youtube. Noen herlige stunt der ogsaa som aldri hadde gaatt ann aa gjore i Svearike.

naboen sa...

Søk på -uti vår hage- på youtube. Et spørsmål om respekt er en klassiker. Det finns mange fler sketsjer av bård og harald også som aldri kunne ha blitt gjort i nåtidens sverige.
Last ned og le deg skakk : )

BLU-82 sa...

Media har dragit åt tumskruvarna ordentligt. Svenskarna har närt en liten djävul vid sitt bröst, media, denna lille rackare har nu växt till ett veritabelt monster. För att åskådligöra min syn på de som har bedragit oss och söker att göra oss till trälar i denna tystnadens, rädslans och dumhetens kultur, återger jag nedan en dikt på engelska av Heinrich Heine. I called the devil, and he came, And with wonder his form did I closely scan ; He is not ugly, and he is not lame, But really a handsome and charming man. A man in the prime of life is the devil , Obliging, a man of the world , and civil ; A diplomatist too, well skill`d in debate , politics, yea, the devil I call`d and he came, to devour my soul, and the whole of humanity.