06 mars, 2009

Proportionerliga straff för själamördare – nu!

Rakryggad har vid ett antal tillfällen rapporterat om våldtäktsmän, pedofiler och andra brottslingar som förstör andra människor genom sina brott. Exempel finner du här, här, här, här och där. Fysiskt återhämtar sig deras offer ofta men mentalt finns ärren kvar på djupet större delen av livet. Särskilt när det handlar om kvinnor och barn. Gärningsmännen vid dessa vidriga brott får ideligen hånfullt låga straff.

Offer vid våldtäkter drabbas ofta psykiska men som handikappar dem livet ut. De tvingas leva med svår ångest, depressioner, oförmåga att vistas bland människor och rädsla för att gå ut. Allt detta beroende på att de råkat ut för vad som kan kallas själamördare.

Jag propagerar för att ovan nämnda gärningsmän får proportionerliga straff. Med proportionerlig menar jag följande. Offret ska från år till år bedömas av psykologer och annan expertis. Först när det anses att offret återhämtat sig efter brottet, kan brottslingen släppas fri. För de flesta som begår s.k. själamord kommer detta straff i praktiken att innebära livslångt fängelseboende. Gärningsmannen ska också månadsvis betala för terapi för offret. Det är dags att sätta offret i centrum.

13 kommentarer:

Christopher Wiss sa...

Vilken dålig idé. Ett modernt rättsväsende bygger inte på gamla testamentets principer om "öga för öga" och "tand för tand". Men ni sverigedemokrater vill ju återgå till 50-talet, så det är väl inte särskilt konstigt att ni tar med kristna värderingar i era knasiga förslag.

Och hur vet du att våldtäktsmannen själv inte har utsatts för "själamord"? Han kanske har blivit mobbad eller något liknande som gjort honom traumatiserad. Dessutom känns det inte helt rättssäkert. Hur ska man bevisa att någon utsatts för ett själamord?

Det finns tjejer som har psykiska problem, utan att blivit utsatta för en våldtäkt.
Kolla på den här tråden på Flashback, till exempel:
https://www.flashback.info/showthread.php?t=863927

Fosterjordnära sa...

Christopher!

Här handlar det främst inte om några gammaltestamentliga straffprinciper.
Här handlar det om att i så stor mån som bara möjligt gå ifrån att ,som idag ,skydda gärningsmännen i dessa fall till att ta hand om och värna offret. Samt att se till att gärningsmännen inte kommer ut i samhället och blir återfallsförbrytare.

Jag vågar påstå Christopher ,att Du inte är far till några barn?! Vore Du det så hade Du nog haft en annorlunda inställning till pedofilers s.k straff idag.

Själv tycker jag att man i Iran har en princip som är fantastiskt bra: Om någon mördar eller våldtar min dotter/son och befinns skyldig,då är jag den enda som kan benåda gärningsmannen. Det innebär att jag har möjlighet att fastställa dödsdommen ,men jag kan också avstå. Väljer jag att gärningsmannen skall tas av daga så står staten får själva verkställandet.

Anonym sa...

Jag såg på tv för en tid sedan om ett fängelse i USA där man placerade dom värsta avskummen.
Fängelset var placerat under mark, så man behövde inga vakttorn eller taggtråd.
Varje fånge fick en egen liten cell. Han fick aldrig träffa någon av sina medfångar.
Han fick lämna cellen en timme om dagen för att rasta och sträcka på benen.
Detta gjordes i en något större cell utan fönster. Dom fick heller ingen tv, ingen radio eller tidningar och böcker.
Mer rymmningsäkert fängelse får man leta efter. Här placerades dom rötägg som visat sig helt sakna empati. Sådana som man vet aldrig skulle kunna vistas med normala människor, utan att begå något grovt brott.
Här pratar vi om att låsa in dom och sedan spola ner nyckeln.
När dom kommer ut, gör dom det i en plastsäck.
Ett sådant fängelse skulle tyvärr behövas i Sverige

susanne sa...

Lollo avvisad tre gånger men fulmedia ljuger

mars 3, 2009 vid 3:17 e m · Arkiverad under invandringen, media

En migga om rapporteringen kring den asylsökande flickan “Lollo” Publicerat tisdag, 24 februari, 2009 av meritwager En migga med insyn i ärendet som rör flickan “Lollo” och hennes familj är trött på att de som talar, skriver och agerar inte presenterar fakta och ger en korrekt bakgrund. Därför skriver denna migga så här: På Brännpunkt i Svenska Dagbladet den 14 februari skriver två företrädare för UNICEF (Birgitta Dahl och Véronique Lönnerblad) att Barnkonventionen borde upphöjas till lag i Sverige. Därmed skulle - menar debattörerna - fler barn få uppehållstillstånd i Sverige. Jaha: då får vi ta en sak i taget. För det första. Det var inte Förenta Nationernas generalförsamlings ambition och första prioritet med Barnkonventionen att alla barn därmed skulle ha rätt att bo i rika länder, eller i Sverige specifikt. Hade detta varit ens en halvt indirekt uttalad teori hade inte ett enda rikt land skrivit på, och definitivt inte Sverige. Grundambitionen är istället att varje land ska göra det så bra som möjligt för barnen av det egna medborgarskapet. För det andra. Flickan “Lollo” beskrivs enligt media så här: 17 år gammal, född i Sverige och har alltid bott i Sverige, talar inte ens språket i hemlandet Kroatien. Detta är de uppgifter som valsar runt, och som får diverse människor att kräva lagändringar. Det hade varit smartare om de hade satt sig in i detaljerna först. Det hade inte varit så svårt, domen i hennes fall är publicerad av Migrationsöverdomstolen och också publicerad av förlaget Norstedts juridik. Fakta är så här: “Lollo” är mycket riktigt 17 år gammal och föddes i Sverige 1992 när hennes föräldrar var asylsökande här. Hela familjen fick avslag på ansökan och återsändes till Kroatien 1993. Familjen kom en andra gång till Sverige i slutet av 2001 och sökte asyl igen. De fick avslag på nytt och blev hemskickade 2004, efter att deras fall hamnat hos polisen. De kom tillbaka en tredje gång under 2006, och fick ett snabbt avslag. Verkställigheten av avvisningen överlämnades till polisen i slutet av 2006, och sedan dess har familjen hållit sig undan. Så var det med den saken. Jag kan undra hur mycket det krävs för potentater som Birgitta Dahl och Véronique Lönnerblad att uppmärksamma viktigare saker som till exempel barnhandeln till Sverige. Barn som tagits hit från Vietnam på falska papper, bland annat för att smugglarna ska kunna plocka ut barnbidrag, underhållsstöd och efterlevandepensioner. Barn som tas hit från Kina och Indien på falska papper, och som bara försvinner.

http://meritwager.wordpress.com/2009/02/24/en-migga-om-rapporteringen-kring-den-asylsokande-flickan-lollo/Hämtat från surkilles kanonblog

Robin Shadowes sa...

Gör som i USA. Ta Annika Östberg. Hur ofta prövas hennes fall? Vart andra till tredje år? Iaf har ju offrets familj mycket att säga till om här. Det där med under jord passar också bra. Bodens fästning står väl bara och möglar nuförtiden? Gör om det till ett rymningssäkert fängelse. Kala celler, inga fotbad eller bönerum. Ingen tv, gym eller böcker. Ingen halal-mat. Dom skall aldrig få ta emot besök av anhöriga. Möjligtvis kan dom tillåtas att utföra något enklare arbete i sina celler. Förtjänsten för detta skall gå till 100% till offret eller dennes närmast anhöriga. Där kan dom sedan få ruttna bort tills allah visar sig nådig och befriar dem. Aldrig skall dom få skåda solljus igen.

Till Christopher vill jag bara säga, tänker på den där unga tjejen i Hörby som blev våldtagen först en gång, sedan en andra gång av den förstes kompis. Dessa svin skall aldrig mera få komma ut. Att hon var berusad är ingen ursäkt även om våra domstolar brukar se förmildrande på sådana omständigheter, alltid till gärningsmännens fördel. "Horan" får givetvis alltid skylla sig själva. Denna förlegade syn måste för alltid bort. Hon är bara 14 år och hela hennes liv är förstört. Hade jag fått fem minuter i enrum med dessa svin så hade dom inte haft tasken kvar, det kan jag lova dig. Dags att sluta dalta med dessa kräk helt enkelt.

Toke Viking sa...

Jag undrar hur många förtidspensionärer vi har i detta land med unga "friska och starka" människor men traumatiserade av våldsgärningar? MKan har läst om enstaka men med sedvanlig praxis inom fulmedia så är även detta något som offras på multikulti-altaret.

Om vi tar tjejen i södertälje som blev söndersparkad i höstas och räddades av några Gnesta-grabbar, förövare är namngivna, flera skröt om händelsen och Kling och klang lägger ner utredningen!? Vad har vi lärt av detta då? Jag för min del anser att fängelse är för lindrigt, en läckande livbåt på Atlanten är ett lämpligare straff. eller möjligtvis en livslång tjänst på en bög-bordell i turkiet.

Om det inte ändras snart i rättspraxis är jag övertygad om att folk inte längre bryr sig om besväret att väcka Kling och Klang ur sin törnrosasömn utan fixar till saken själv lite diskret och elegant. Och utan tvekan så kommer denna princip vara väl så rättvis som statens ideliga misstag.

World traveller sa...

Jag tycker det boerjar bli dags att staeda upp i Sverige och goera landet laglydigt och respekterat igen.

Alla maskerade demonstranter boer arresteras, alla valdsverkare buras in och saettas i straffarbete, alla invandrare som begaar brott utvisas efter avtjaenat straff, alla AFA'iter och liknande pack fraantas sitt medborgarskap och utvisas (Saudi eller Somalia tar saekert emot dom), stoppa den vansinniga u-hjaelpen och se till att faa Sverige paa foetter igen, se till att vaara gamla kan faa en vaerdig aalderdom.

Infoer allmaen vaernplikt saa folk laer sig ta ansvar och faar tillbaka lite fosterlandskaensla. Mobilisera militaren medan det aennu finns svenskar kvar som har gjort militaertjaenst och rensa upp i landet.

Terrorism, anarki och skenande kriminalitet kraever drastiska aatgaerder.

Ha en folkomroestning om detta och se vad resultatet blir. Vaara politker skulle nog bli mycket foervaanade.

World traveller sa...

@ Christopher Wiss,

Saa du tycker att irakier och somalier haer raett att valdta svenska tjejer bara foer att dom hade en taskig uppvaext!

Vilket j-a resonemang. Roer dom naan ur min familj saa skoeter jag straffet sjaelv och laensman behoever inte bli inblandad.

Och en saan som du borde sparkas ut ur landet. Varfoer drar du inte till dina vaenner i Somalia eller Albanien istaellet?

Anonym sa...

Enligt EU skall all offentlig verksamhet handlas upp i konkurrens för att det skall bli så billigt för skattebetalarna som möjligt.

Ett område som är försummat (det finns många) är fängelsetjänster. Jag är övertygad om att t.ex. Rumänien och Bulgarien kan ge bra anbud. Eller varför inte Ryssland, Redan ordet Sibirien torde ha en brottsavhållande effekt.

Då skulle SKV få in mer skatter samtidigt som både kostnaderna minskar för skattebetalarna och brotten minskar.

Vi skulle inte heller behöva bygga nya fängelser. Fängelserna skulle kunna användas som häkten som det är stor brist på

Varför kan kriminalvårdsstyrelsen smita från att tillämpa EU-direktiv? Är brottslingarna något slags frälse som man inte får spara på?

Robin Shadowes sa...

Jag tycker Sibirien låter bra. Lyckas dom fly så är det väldigt långt till civilisationen och naturen själv kommer ta hand om skräpet.

Anonym sa...

Christopher Wiss? Menar du att om gärningsmannen själv har varit utsatt för någon form av övergrepp, så rättfärdigar det hans handlingar? Om det är kristna eller SD-värderingar så skiter jag i vilket, bara folk slipper utsättas för sånt här skit som bevisligen dessutom är importerat skit till 80%. Ett samhälle som inte ser allvarligare på den här problematiken är ett skitsamhälle..Blodsven

carl sa...

såg på tv för 2-3 år sedan att estland eller lituaen har privatfängelser och de vill ta emot fångar från hela EU. nu när Svenska fängelser är överfulla trots utbyggnader. så sänd dömda utlänningar dit. nu går de fria i väntan på att få en plats inom "kriminalvården"
fixa industrijobb där utlänningar får göra tråkiga monotona arbeten vill de inte jobba så skall de inte få bidrag. industier med kvinnoavdelningar så även burka madammer kan jobba. nu har 2 mijoner utlänningar garanterad semester livet ut. medan Svenskar jobbar som gulagfångar för att försörja alla andra.

Anonym sa...

Är det ok om jag har en lite taskig upväxt så får jag vålta Christopher Wiss ring mig när dina ungar är ca 15år så ska jag berika dem sen kan du förlåta mig.