29 mars, 2009

"Rasism" inom alla partier

För ett tag sedan berättade Rakryggad om hur SDU (Sverigedemokratisk Ungdom) avslöjat en infiltratör utsänd av Sveriges Radios program Kaliber. Infiltrationen gjordes i syfte att spela in enskilda medlemmars uttalanden för att sedan använda detta genom massmedia mot Sverigedemokraterna, lagomt till nästa val för att på så vis minimera partiets chanser. Nu har den andra fasen dragits igång då den information som man samlade in börjat matas ut i rikstäckande mediakanaler.

Dagens Nyheter skriver i en artikel med rubriken Rasism hos Sverigedemokraterna att ”vid en tredjedel av ett 30-tal möten Kaliber deltog i förekom rasistiska eller främlingsfientliga uttalanden”. Detta manar till eftertanke. Skulle det alltså i ett parti, som utmålats av fulmedia som extrema, rasistiska och främlingsfientliga, endast finnas klandervärda uttalanden i en tredjedel av partiets möten? Detta låter mycket underligt. Låt oss därför gå tillbaka till det så kallade valstugereportaget i Uppdrag granskning, som visades den 10 september 2002, lagomt inför valet. Med dold kamera låtsades journalister vara väljare som besökte valstugor och som ställde frågor om invandring. Där avslöjades s.k. rasistiska uttalanden av de granskade riksdagspartiernas företrädare i en omfattning om tretton på dussinet.

Följaktligen: Vad har SR åstadkommit? Jo, man har lyckats bevisa att Sverigedemokraterna är som alla andra partier. Starkt jobbat, Sveriges Radio!

20 kommentarer:

Rafael sa...

Jag kommer rösta på SD. Har aldrig röstat tidigare eftersom jag inte sympatiserat med något parti.

Nu erkänner jag att jag är selektiv rasist och kulturchauvinist till en grad som troligen inte hade varit accepterat som medlem i Sverigedemokraterna. Jag kommer trots detta ge dem min röst.

Personligen tror jag att ju mer man inskränker yttrandefriheten och ju mer inkräktande främmande kulturer upplevs, desto större blir behovet av "opassande" åsiktsyttringar så som grövre former av rasism.
Det är inte rationella åsikter i sig men för folk som upplever sig vara ständigt hotade i sitt eget samhälle blir det ett sätt att ventilera och samla kraft.
Rasistiska skämt kan syfta till att avdramatisera saker för stunden så att man kan gå hem eller till jobbet med lite lättare hjärta trots att samhället är ett osynligt fängelse.

Anonym sa...

Typsikt SR, nördigt att dom orkar hålla på så här. Tycker inte att det dom fick fram var så "farlgit" heller, man hade ju i värsta fall kunnat tänkt sig nått mycket mycket värre... Jag blev faktiskt lättad när jag hörde programet, efter allt rabalder om det!

mvh EW

Anonym sa...

Det fanns ju ingen rasism pa Kalibers inspelningar.

Skoj om en gris och en burka var allt de kunde hitta.

Vilket antiklimax.

SR producenten Klinghoffer ar Expo medlem och hennes man staller upp for Kommunispartiet V i kommunalvalet i gbg.Han heter Juan Navas.

http://www.val.se/val/val_98/slutres/kommun/vdk1480.html

Kommunister och Expo extremister pa statliga SR gor ett "reportage" utan innehall i stort sett.

peter a

Anonym sa...

Rafael, här har du en Broder och jag kan försäkra dig om att du har många fler. Kul att de infiltrerande häxorna misslyckades så kapitalt hehe..
midgardsjarlen

Anonym sa...

Tyckte Jimmy Åkesson kunde ha varit mera "rakryggad" och snarare stöttat uttalandena som ansågs rasistiska.
bernt

Kalle sa...

Tja, det är väl ingen större konst att spela in lite kompisar på band efter att man bett dem låta som "rasister" och sedan påstå att de röster man hör är SSU i Göteborg som har möte.....

Det här lilla äcklet till låtsasjournalist, Caroline Stenman om jag inte minns fel, är ju ingen trovärdig källa utan precis en sådan AFA-råtta som mycket väl skulle blåljuga och hitta på hela historien för att få till en smaskig historia.

Att det är SVT och Sveriges Radio som sänder skiten betyder ju inte att det är sanning. De två nyhetskällorna är ju lika sanningsenliga som Aftonbladet, dvs. inte alls.

Anonym sa...

"På mötena har förtroendevalda bland annat sagt att invandrare inte är solidariska, inte vill betala skatt och är här för att jobba svart."

- De som kommer från de här länderna, de är väldigt råa och riktiga barbarer. . . (skratt). . . De är det, de har det i ryggraden, sade en av de förtroendevalda Kalibers reporter bandat.
Ja och var i det hela ligger det rasistiska ? är sanning rasistiskt, varför sitter det 65-70 % utlänningar i våra fängelser ? kan det bero på att dom är väldigt råa och riktiga barbarer som inte har några spärrar i kroppen utan beter sig som ja just riktiga barbarer.

ja dom jobbar svart, titta på t ex pizzerior, i min lilla stad finns det 6 st och det jobbar mellan 4-7 st personer på varje, kom inte och inbilla mig att det betalas skatt och arbetsgivar avgifter försäkringar mm,mm för var och en av dom.....finns inte en chans ! pizzan skulle kosta minst 250 kr st om det skulle löna sig.... om ens det räcker.Eller ta en titt på torghandeln som till 95% består av invandrare nu för tiden ,, någon som sett den minsta tillstymmelse av ett kvitto,

Invandrare är då rakt inte solidariska!! speciellt inte mot andra invandrare,,titta på städ branschen,, massor invandrare som jobbar för rena rama svält lönerna om dom får ut någon lön alls , för ni har väl i minnet uppdrag gransknings program om städning på restauranger och MC Donald + en massa flera.... inte ett svensk klingande namn i dom bolagen inte.


så kontentan av det hela måste vara att i det nya fria och spännande Sverige betyder allt raka motsatsen,,,sanningar är lögn och lögnen blir sanning.

Robb@n

Anonym sa...

Naturligtvis har du rätt! Självklart är andelen "rasister" i (s) och (m) minst lika hög som i (sd), men som maktens lydiga redskap kommer aldrig SR att göra ett reportage med den vinklingen..

Anonym sa...

Ordet rasist har nästan förlorat sin betydelse eftersom det använts för ofta och inte sällan på ett felaktigt sätt.
Efter det som hänt under senare tid, t.ex. i Malmö och i London blir ordet alltmer relativiserat. Det är inte längre fråga om t.ex. SD eller någon annan grupp är rasistiska. Fokus flyttas nu till vilken grupp som är mest rasistisk. Vid en sådan jämförelse uppfattar alltfler att rasismen är betydande hos t.ex. de arabiska inflyttade i Malmö.
Ordet rasism kan därmed sägas vara ett förbrukat ord som tillhygge i den politiska debatten. Det får snarare en motsatt effekt än användarna av ordet har tänkt sig, i synnerhet när det används av den politiska eliten och mediaeliten för att tysta kritik mot den förda politiken.
Den som fortsättningsvis skyller någon för att vara rasist behöver nog precisera sig för att bli tagen på allvar.
De flesta anser att politiken på området är misslyckad. Det borde ju leda till en ånger och påtaglig vilja till att rätta till missförhållandena från politikernas sida.
Men otroligt nog framhärdar dessa att fortsätta med den misslyckade politiken.

dave sa...

Det "bästa" med allt är att det är socialisterna i detta land som faktiskt står för all "rasism". Utan dem hade Sverige inte sett ut som det gör. Utan dem hade vi sluppit fulmedia och dess ständiga censur. Utan dem så hade vi kunnat skärpa lagar och villkor och sudda ut den naiva och godtrogna syn som man, enligt dem, ska ha som sann medmänsklig medborgare - det vill säga, DU, JAG och ALLA ANDRA ska hålla käften och göra som de säger. Socialisterna anser att bästa vapen är att kalla alla som har en åsikt rasister . Ex: krav på skärpta lagar för invandrare som missköter sig anses rasistiskt. Det är ju, om jag får uttala mig milt, skrattretande. Socialisterna har till 100 % själva orsakat dagens "problem" med rasism,. genom att försköna, förfalska allt som har med massinvandringen och vad den kostar oss i både pengar och LIV. De har lyckats skapa en kamp mot högerextrema, som egentligen inte existerar, så till vida vanliga människor inte plötsligt räknas till dem. Hoppas socialisterna är glada med vad de har åstadkommit Själv kan jag inte se någon vits med att hoppa upp och bita sig själv i arslet. Eller ännu vitsigare, ge fan i att kasta skit på fläkten... Den kommer bara tillbaka..
Sist men inte minst, kom ihåg - du är inte rasist för att du säger stopp till det som försiggår i Sverige idag. Tvärtom, att inte säga stopp till det som sker i Sverige idag är snarare att vara rasist. Rasist mot dig själv, mot din granne och alla andra som vill bo och TRIVAS tillsammans. Glöm inte det!

Anonym sa...

Det var jag som kritiserade Jimmy, och han skulle kunnat gått ut som Robb@n härovan och förklarat och försvarat dom "rasistiska" uttalandena. Då hade det blivit lite uppmärksamhet på SD, och det behöver dom, annars blir de lika PK som dom andra partierna.
bernt

Jimmy S. Windeskog sa...

Som ivrig forskarstudent så får jag citera vad professorer, handledare och föreläsningshållare sagt till mig under hela min studietid:
"Material som inte kan jämföras med något är värdelöst".

Fast nu är ju Kalibergänget knappast forskare iofs, mer av politiskt korrekta nöjesjournalister.

Daniel sa...

Jag kommer att rösta på SD och jag kommer uppmana mina bekanta att göra likadant , tror dom inte att läget i Dagens Sverige är allvarligt pga massinvandring så ska dom få se cnn:s reportage om underbara Malmö.

MVH,
Daniel
Nybliven SDU-medlem

Anonym sa...

Men Sverige har blivit det nya Ankeborg, där brott belönas med att bli årets svensk eller att få 25 tusen i belöning för att sabotera torg möten, man får tycka vad man vill om Svenska Motståndsrörelse,,, men har man sökt och fått tillstånd att anordna torg möte och sen springer det runt folk och saboterar och bli belönad för det till råga på allt... vad blir nästa steg ? jag tycker inte om vänsterns politik,, ger det mig då rätten att med nyckelknippa och tutor sabotera deras torg möten medan polisen tittar åt annat håll, sen mottaga pris av artister mot kommunister. lagen blir utan mening om vissa grupper hela tiden tar sig rätten att hålla på utan det blir så mycket som en liten bot till straff,

Robb@n

Anonym sa...

SKANDAL

SR använder sig av en kriminell man med rasistiska åsikter som "expert" på "svenskhet".

Och vem sa att SR inte driver en egen agenda.

"Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande"
Tobias Hübinette

Starkt jobbat SR

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/03/amne-tobias-hubinette-och-svenskheten.html

eklanda sa...

kaliber, denna vänster noja,ta med omvänd rasism i etern nästa gång, om 4 miljoner (SVENSKAR) vill ha stopp på massinvandring så kan det säkert slinka ut en och annan groda på folk,grodor finns i alla läger,men det fattar inte vänster patrasket.jag känner betydligt fler sossar och moderater som pratar i grodtärmer,jag var inte troende förut men eftersom som sverigedemokraterna har skapats så måste det ju finnas en gud.

Robsten sa...

Appropå detta med barbarer, var det inte Reinfeldt som sade att allt svenskt var barbari? Inte fan gjordes det något reportage om det.

Weine Berg sa...

Robsten: Jovisst var det så. Jag skrev till honom efter detta.

http://rakryggad.blogspot.com/2006/11/reinfeldt-vem-r-egentligen-barbar.html

Mikael sa...

I dagens Stockholm City stod det att "SD jämför invandrare med hundar". Det spelar ingen roll vad SD säger eller gör, medierna kommer iallafall vrida till det så att det låter så dåligt som möjligt.

Erik sa...

"Media"... gäsp...