18 mars, 2009

Reinfeldt vill ta din bostad ifrån dig

Regeringen lade under förra året fram marknadshyresutredningen (SOU 2008:38). Om denna blir verklighet kommer många hyresrättsinnehavare att få kraftigt höjda hyror. Regeringen vill ha igenom ett vinstkrav på de allmännyttiga bostadsföretagen nämligen. Detta innebär i praktiken att många svenskar kommer att tvingas bort med ekonomiska medel från sina bostäder i lugna svenska områden, till mindre lugna bostadsområden som kännetecknas av en stor mångfald.

Marknadshyror innebär ju per definition att bostäder i attraktiva områden får höjd hyra, vilket driver många lägenhetsinnehavare till mindre attraktiva områden med lägre hyra, det vill säga ofta områden som Rosengård, Rinkeby och Bergsjön. Hela detta projekt kan komma att visa sig vara den största integrationssatsning någonsin gjord.

Några som inte ger sig utan strid är Hyresgästföreningen som har följande krav:

1. Kasta marknadshyresutredningens förslag i papperskorgen!
2. Utveckla hyresrätten istället för att avveckla den!


Rakryggad stöder helhjärtat dessa krav och önskar också att regeringen bosätter sig i områden där den prisade mångfalden slagit ut i full blom.

19 kommentarer:

carl sa...

om man i kommunala hyresrätter går vinsten till kommunpolitiker som förstör. skall flytta till privat hyresvärd så hyran hamnar där quisling svenskar INTE når den. ju mindre skatteintäkter ju mindre tok kan pk folket hitta på. säg upp tv licens folkbokför er där skattepengar gör nytta mm

Anonym sa...

Jag stödjer dock inte "dessa" krav. Hela bostadsmarknaden måste reformeras. Finns det något mer land än Sverige där man måste ha kontakter för att i huvud tag kunna få en lägenhet?
//Salad

Anonym sa...

Man kan alltså vända på det och påstå att Reinfeldt vill ge mig en bostad.

// Salad

wodinaz sa...

Ja, bostadsbaronerna är några som verkligen har tjänat på massinvandringen. Svenskar tvingas låna gigantiska belopp för att kunna få bo i ett som tidigare kallades normalt, nu "attraktivt", område, tillsammans med sina gelikar. Därtill beskattas de tills de går på knäna för att betala andra hyror i sämre, som bostadsbaronerna inte vill rusta upp, områden. Hurra! Alla är glada utom vanliga svenskar, men det gör ju ingenting för vi finns ju inte ändå.

BLU-82 sa...

Bra sammanfattning, Wodinaz. Ibland ligger det normala bostadsområdet och invandrarområdet " vägg i vägg " så att säga. Rena berlinmuren skiljer dem åt. En obehaglig, otrygg stämmning råder ofta i svensk-områderna , där man fruktar främlingarnas innestående blodlust den dagen då soc-bidragen slutar betalas ut till " vinstlotterna ". Ändå så fortsätter svensken att lägga sin röst på riksdagspartiet vart fjärde år. Det är en paradox.

Jimmy S. Windeskog sa...

Som sagt, detta förslag driver ju alla låginkomsttagarna ut till de mångkulturella gettorna.

Mångkulturens - nutidens viktigaste klassfråga.

Peter Karlsson sa...

Tack för en bra blogg Weine! I detta fall tycker jag dock att du har tänkt fel.

Jag tror istället att detta (marknadshyror) är vad som kan stoppa den mångkulturella cancern att nå de sista "ickeberikade" utposterna i Sverige, t.ex. Stockholms innerstad.

Mångkulturberikningen börjar nämligen i stort sett alltid sprida sig som metastaser från de socialfallstäta och mångkulturberikade cancersvulster som utgör insprängda "hyresrättsområdet" i tidigare "lugna", "fina" och framför allt "oberikade" områden. I dessa områden kvoteras garanterat alltid mångfaldberikare in av socialtjänsten, och dessas mångfaldberikande vänner, släktingar och "kunder" börjar därmed strömma dit, och sakta men säkert "ghettofieras" området i en växande radie från dessa platser (vilket i sin tur sänker även priserna på bostadsrätterna i närheten, vilket gör att även dessa kan övertas av cancern till slut, och cancern har därmed borrat ner sin rot på ett mycket svårsanerat sätt, och kommer sedan fortsätta växa på precis samma sätt utifrån denna punkt, tills inga andra typer av områden längre finns).

Så snarare än att se det som att fattiga svenskar kommer kickas ut (vilket kan liknas med extremvänsterns retorik som alltid går ut på att det alltid finns en snyfthistoria att lyfta fram i varje större positivt sammanhang, som därmed används för att motarbeta det stora positiva sammanhanget), bör man nog se det viktiga i frågan, d.v.s. att den mångfaldsberikande cancern inte tillåts komma in!

Johan-Erik sa...

Jag kommer flytta iaf, även till annan ort, eftersom jag inte trivs i min lägenhet ändå och i orten jag bor i pga det växande muslimska inflytande och orättvisorna mellan olika etniska grupper. Polisen låter t ex våldsamma muslimer och vänsterfolk demonstrera precis som de vill medan man aggressivt kör bort fredliga svenskar, judar och sverigedemokrater.

Men hade jag bott i en fin lägenhet på ett lugnt och bra område med svenskar och skötsamma invandrare, så hade jag inte flyttat även om hyran hade höjts. Kunde jag inte betala den höjda hyran hade jag faktiskt hellre sökt socialbidrag än flytta.

Anonym sa...

Nuvarande politiska situation har i klartext, i dess värsta form, islamiserat den svenska arbetarklassens bostadsområden.

Etniska konflikter har kunnat undvikas tack vare svenskens reträtt till mer svenska områden. Segregationen har fungerat som ett smörjmedel i det mångkulturella samhällsexperimentet. Idag har möjligheterna till segregation försämrats t e x: arbetslöshet, dyra bostäder, inga bostäder, eller när mångkulturens effekter spiller över på svenskområden i kommunala inrättningar, kan vara skola badhus eller liknande.

När svensken med familj inte längre kan retirera sig ur det mångkulturella samhället kommer konflikterna att tvinga svensken, om än smärtsamt, att lämna sina varma och fluffiga föreställningar om multikultisamhället.

Mångfaldsbarometern 2009 gav sitt tydliga svar att svensken inte vill bå i ett mångetniskt bostadsområde. Tyvärr är det som Weine beskriver det. De ekonomiskt svaga svenskarna och framförallt deras barn som får betala med en otrygg barndom i multikulturens frontlinje.

/ Tobbe

Dexter sa...

Delar inte heller Rakryggads uppfattning denna gång, en uppfattning som till min besvikelse tydligen sammanfaller med HGF:s.

Hyresrätten är den enda grogrunden för kommuner att ta emot kulturberikare. Kommuner som har inga eller få kommunala hyresrätter (t ex Vellinge) kan Migrationsverkets maffia inte komma åt, såvida det inte blir möjligt att tvinga en kommun att bygga hyresrätter.

Kommunerna bör ombilda till bostadsrätter och minska sitt hyresrättsbestånd. Det gagnar även svenska arbetare som på en normal lön har råd att köpa sig en bostad och leva i lugn & ro.

Det viktigaste i nuläget är att bromsa köttsunamin, inga bostäder=ingen muhammed, enkel matematik. Då spelar bidragssituationen en underordnad roll eftersom ingen kommun har råd att förse sina pensionräddare med villa/BR en massé.

dave sa...

Lyssna här vad vissa arabledare sitter och säger idag i arabisk media. Det är skrämmande.

http://www.tangle.com/view_video.php?viewkey=0861ff3eabea1ceb73e4

Anonym sa...

Svenskens dröm att bo i ett lungt område i bostadsrätt eller villa, får dem att ta lån man egentligen inte har råd med. Låga räntor lockar men vad händer när räntorna höjs kraftigt? Kanske man tvingas flytta till tältstäder som medelklassen i USA nu måste göra när man förlorat jobben. Att svenskarna flyttar ifrån hyresrätterna bidrar till att frigöra bostäder till ännu fler invandrare. Så flytta inte från era hyresrätter, sök hellre socialbidrag!

De kommunala bostadsbolagen Svenska Bostäder, Stockholmshem samt Familjebostäder gör redan jättevinster. Vinsterna går till stor del till Stockholms stads budget.

Torbjörn

Robin Shadowes sa...

Tror att detta helt enkeltä tanken bakom. Vill inte berget komma till mohammed så får mohammed komma till berget. Vill inte den rasistiske svennen bo bland kulturberikarna frivilligt så får man väl ge dom hjälp på traven. Alla dumma svennar skall ta del av lottovinsterna, mongokulturen utom eliten själva.

Anonym sa...

Alldeles utmärkt slutkläm Weine. Att de som förorsakar eländet själva skall bo mitt i skiten har vi ju ansett länge. Skulle väl förstås gå åt enorma summor till livvakter för inte skulle dom väl strosa omkring ensamma i t ex Tensta centrum eller annat berikarområde.
midgardsjarlen

Anonym sa...

detta är ju helt suveränt, den dumma svensken fattar ju inte vad som händer, han röstar ju på moderaterna när han vill ha minder invandring. Detta är ju att spela folk i händerna på SD.

Genialt!

Feltänkt av Weine detta gång.

/David

Anonym sa...

Weine har INTE fel i denna fråga. Det är en moderat politik, som nu (om det träder i kraft) föser de som inte har en hög inkomst, mot getto områdena. När ska Reinfeldt som förespråkar detta mångkulturella, ta saken i egna händer och bosätta sig med dom? Men som nån sa, det skulle bli alldeles för dyrt, ifråga om alla livvakter det också skulle kräva.

Melker

Anonym sa...

Vill den här dummern david påstå att en röst på socialdemokrater och resten av vänsterpacket skulle leda till minskad invandring så tar jag tillbaks ordet "dummer". Då måste jag istället välja "total idiot".
midgardsjarlen

Johan Björnsson sa...

Rakryggad, det är ju bra för vår sak om marknadshyror införs.

Jag skrev följande inlägg för något år sedan på min gamla blogg:" Marknadshyror på väg att införas - Mångkulturens korthus rämnar allt fortare

Jag läste i dagarna hur allt närmre vi dras mot politiska beslut om marknadshyror.

Bra!

Detta kommer göra att oerhört många låg- och mellaninkomsttagande svenskar (som sitter på hyresrätter i den svenskbefolkade innerstaden eller andra attraktiva, svenskbefolkade, områden, som dom fick innan dagens oerhörda bostadstryck samt mångkultur/massinvandring gjorde sig allt för markant) kommer att bli ekonomiskt tvingade att flytta ut i ghettona och väl där kommer att bli tvingade till att inse verkligheten om den "berikande mångkulturen".

Många invandrare som har företag och tjänar en del på det (oavsett om invandrare i regel skattefuskar mer eller inte, eller har andra skumraskaffärer för sig), och många invandrare som är rena skurkarna (och därmed har mer pengar att röra sig med), kommer då ha möjlighet att flytta till dom mer attraktiva (svenskbefolkade) områdena, varpå inte ens dom mer bemedlade svenskarna kommer ha möjlighet att fysiskt och mentalt "fly" undan mångkulturens "berikande" sidor.

Tack, kära makthavare. Och jag menar verkligen vad jag säger, därför att detta kommer göra så att svensken fortare förstår vad som är galet och förhoppningsvis då kommer att rösta på ett nationalistiskt alternativ istället för det gamla vanliga."


Johan Björnsson

www.motpol.nu

Robin Shadowes sa...

Och nu vill Sabuni riva svennes miljonprogram. Var skall då Abdullah ta vägen under tiden man bygger nytt? Till tidigare oberikade områden givetvis! Så skall dumsvenne fås att upptäcka alla mongokulturens fröjder.