18 mars, 2009

Finanskrisen: Minskad pension – men inte minskad invandring

Under 2010 kan pensionerna komma att sänkas med mer än 500 kronor i månaden. En stor summa för många pensionärer. Anledningen till sänkningen är de finansiellt dåliga tiderna. Det är den så kallade bromsen i pensionssystemet som kan slå till nästa år om nedgången fortsätter i samma takt.

Det går således utmärkt att sänka pensionerna för åldringarna samtidigt som många immigrerade pensionärer, som återvandrat, får sin svenska pension eftersänd till landet de säger sig ha sig flytt från. Samtidigt kommer allt fler immigranter i pensionsåldern till Sverige. Och samtidigt som det kommer 100 000 nya immigranter till Sverige varje år naturligtvis.

Minska pensionerna för att rädda ekonomin går bra, minska invandringen i samma syfte går tydligen inte lika bra. Vi behöver ju många immigranter som ska rädda våra pensioner i framtiden. Till exempel de 50 miljoner afrikaner som EU tänker locka till sig fram till år 2050. Om inte pengarna vid det laget sinat i form av socialbidrag och instegsjobb förstås.

Men att vänta på att politikerna fattar vad de sysslar med är som att vänta på att Magnus Betnér ska bli rolig – det kommer inte att hända.

16 kommentarer:

Mikael sa...

Lars Ohly har föreslagit, i det enda bra förslaget jag sett av honom, att rikdagsledamöternas löner ska sänkas från 54500 i månaden till 41000. Detta tills att den ekonomiska krisen är över. Han har dock inte fått gehör för sitt förslag. Nu har dessutom EU bestämt att de svenska parlamentarikerna ska få höjd lön. Innan fick de samma lön som en riksdagsledamot - 54500. Deras nya lön är ca 85000 i månaden. Det mesta talar nu för att riksdagsledamöterna kommer att få högre lön som "anpassning" till EU-parlamentarikernas höjda lön. Med bakgrund av den ekonomiska situationen vore det en underdrift att kalla det hela för skamligt.

Robin Shadowes sa...

Det är just därför det skall komma hit fler, för att rädda våra pensioner förstås, från oss själva.

dave sa...

Det är väl härligt med mångkultur, mina vänner! Nu ska vi inte vända kinden till, öppna famnar och stora leendet tack! Glöm inte, vi får ju så mycket tillbaka! Brott, våldtäkter, misshandlar, större statsskuld, Mohammed, trestjärniga pizzerier och inte minst en massa mord! Vad gör det om Astrid 79 blir rånad på sin rullator? Vad gör det om Sofia 19 blir gruppvåldtagen? Vad gör det om Oscar 8 blir rånad på sin mobiltelefon? Vad gör det om svensken trycks ned och spottas på av andra medmänskliga svenskar? Seså, upp med hakorna! Vi måste förstå att vi gör gott! Att vara god i Sverige är det samma som att aldrig ifrågasätta. Du har väl inte glömt det hoppas jag? Leve det nya Sverige! Leve Muhammed som kommer ta hand om dig och mig när vi sitter på ålderdomshemmet! Hurra för den kuvade svensken!

BLU-82 sa...

Riksdagspartiet kommer hela tiden med nya slag med sina ishackor för att sänka regalskeppet Svea. Miljöpartiet driver tex kompromisslöst kravet på PUT till samtliga tiotusentals vinstlotter som för närvarande befinner sig olagligt inom landets gränser. Att som svensk polis försöka stävja den i rasande takt tilltagande kriminaliteten, är ju som att medelst en ask tändstickor och ett värmeljus försöka värma upp en utkyld katedral. Utsiktlöst och fruktlöst, mao.. Kampen för att få hit de till att börja med 50 miljonerna negrerna lär dock säkert tillta, syftet är ju att de ska blanda ut sig med de tråkiga vitingarna som bor här, avkomman blir ju sååå mycket snyggare och smartare..

Reichminister Lebensraum sa...

Jaa ush det är verkligen hemskt, haha klockren slutkläm på inlägget ;-)

Daniel sa...

Till invandring finns tydligen hur mycket pengar som helst. Ifrågasätta får man tydligen inte heller göra.

Ekan sa...

Anneli Hultén (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg tycker faktiskt det är kul att fira så många mångkulturella högtider som hon får göra nu! Det har ni kanske inte tänkt på när ni är så rasistiska! Hon berättar i Göteborgsposten att när hon var yngre fanns det bara jul, midsommar och nyår som man firade och nästan inget annat. Och i den tråkiga, mörka vintern i år har hon redan fått fira tre nyårsaftnar.. tre!! Tänk så många nya år vi har att se fram emot, i.. år.. jag förstod inte riktigt men huvudbudskapet var åtminstone som hon själv uttryckte det att: "..ju mer människor som kommit hit från olika kulturer och länder, desto mer högtider har vi fått att fira tillsammans.." hur många tråkiga, enfaldiga "svenskar" som var där och firade lämnar hon dock åt läsaren att fundera ut. Hon fortsätter: "Festen är ett sätt att träffas, umgås och prata. Lär vi inte känna varandra får vi förutfattade meningar och då lurar de mörka krafterna bakom hörnet (läs: SD, ND, Ny Demokrati, Hitler-partiet, Darth Vader osv.) Minst 6000 personer var dessutom på plats, förmodligen många fler. Snälla ni onda rasister, ge dessa mångkulturella högtider en chans innan ni dömer ut alla invandrare. Har ni någonsin frågat dessa sk. pensionärer (förmodligen påhittade människor från sverigedemokraterna) vad de föredrar? En trygg ålderdom med dräglig tillvaro eller fler mångkulturella högtider att fira? Det största problemet för åldringar är ju att de ofta är så ensamma. Detta problem löser vi ju enkelt genom att låta pensionärerna närvara vid alla dessa firanden. Betänk också att de gamla har varit tvungna att leva i det gamla, tråkiga, enfaldiga Sverige jättejättelänge, medan många av oss faktiskt har fått privilegiet att växa upp i det nya mångfaldssverige, de gamla måste också ta del av den härliga mångfalden under deras sista år i livet så de inte dör som rasister.

Hälsningar PK-Anton

eklanda sa...

Heja Sverige,självklart är det bättre att ha en muslim bakom en solkig pizzaugn,dom svenska pensionärerna som byggde landet sverige kan väl gå till ett soppkök,invandringen är underbar,om 20 år får 14 åringarna skrika allah akkbar när dom konfirmeras,vakna nu sverige för helvete,hoppas mina sista ord i livet blir moskeer ut ur sverige,jag upprepar vakna för fan svenskar nu.

Bagare Bengtsson sa...

Vad är det för fel med Magnus Betnér då?

Fosterjordnära sa...

..hmmm .Betnér kan faktiskt ha en del poänger ,ibland. Uppskattar att han trots allt orkar driva me både etablissemanget och muslimer ,dessutom i moskén. Även om han kan göma sig bako0m att "det bara är på skoj" så krävs det ett visst mått mod att våga gör det?!
Nog om det ,man blir ju bedrövad över att det finns både avancerade matematiska formler som drar i "nödbromsen" på pensionsvälfärdens konton samtidigt som inga nödbromsar finns till som på samma sätt slår till vad gäller inflödet av arbetskraft och allt vad man döpt massinvandringen till! Utöver detta sitter de korrupta och totalt skamlösa direktörerna och flyttar sina egna miljonpensioner undan krisbolagen ,där de själva varit med att driva småspararnas pengar utom all räddning. AMF höjdaren flyttade påpassligt nog sina miljoner från AMF till annat bolag när han såg vad hans egna beslut gjorde med andras surt ihopsparade kronor,,fy fan. Till galgbacken med både förrädarna i riksdagen och de osolidariska pamparna inom den privata sektorn som leker gud med andras levebröd.

Carl sa...

fotfolket kan agera, tror förädarna att de kan vara trygga när de vistas bland folk???? nån gång måste de väl gå ut!

Anonym sa...

Skälv klart ska vi svälta ihjäl våra pensionärer, nu har dom betalat klart för vårt nya herre folk och blivit en belastning för stat och kommun, vi kommer nog att få se aktiv döds hjälp i Sverige men enbart på svenskar och det kommer räcka med att man söker hemhjälp så ringer fonus för att kolla längd o vikt.

pensionär abbdulla själv sitter i Bagdad och lyfter fina pengar som han utan att det kostat så mycket som en svett droppe i pannan kan inkassera efter ett hårt liv på bogdans cafe sörplande kaffe med halva släkten o skrattande tittat på svenne som släpar sig hem från jobbet varje dag.

Robb@n

Suss sa...

Mikael:
Efter skatt så skulle minskningen bli c:a 6480:- mindre för dom i plånboken, så det skulle nog dom kunna klara sig utan. Under en kort tid kan jag hålla med om att det är kanske en bra idé. Fast däremot minskar ju skatteintäkterna med MER än 7000:- / skalle förstås... Bara en tanke från lilla mig...

tolvpack_87 sa...

Mindre polis på våra gator, gör att vi snart får gå till våra mobföråd och hämta ett gevär och ta ansvar för moder sveas existens, själva. Hoppas verkligen vi kan få bort problemen nu under lågkonjunkturen 100´000 svenskar sparkade ännu fler står vid dörren, systemet kommer braka och en mildare anarki kommer att komma för att stanna tills dräggen som missköter sig försvinner från vårat fosterland.

Som det ultimatum våra kära grannar (finnar) fick under reformen från asatron till kristendomen; Svärdet eller kristendomen.

Till Mena-folk:
Gör rätt för dig och bistå din egen familj, gör skit jobbet för att dina söner, döttrar ska få ett bättre liv än det du hade i det skit landet du flydde från.. Eller försvinner härifrån och lev på någon annan.

Markus Wiechel sa...

Det är svårt att förstå hur de politiskt korrekta tänker när de svenska pensionärerna behandlas på det här sättet.

Naivtive sa...

@ Markus, jag vet inte hur de tänker men jag tror att skiten stinker i det blå skåpet och når upp till halsen. Hur skall Måna & Schweinfeldt slingra sig ur detta vare sig mer eller utan äran i behåll? Utan gräsrötternas heliga vrede går det inte. Så med lite mer passivitet och låta lågkonjunkturen svida lite till i skinnet.... låt katastrofen bli ett faktum så kommer det att ordna sig självt med lite självsanering.