26 mars, 2009

Swedbank tvingas byta namn?

Om man har betalkort på Swedbank kan man själv utforma kortet med ett foto som pryder framsidan. Nyligen kunde dock Nationell Idag rapportera att Swedbank inte tillåter symbolen för Sverige – svenska flaggan. I sina kriterier för eget utformande av sitt kort skriver Swedbank: ”Bilden får inte visa opassande värderingar eller ge uttryck för värderingar av exempelvis rasistiskt, religiöst eller politiskt slag”. Man menar att svenska flaggan kan tolkas politiskt. Men om man nu ska förbjuda allting som kan tolkas borde man ju i rimlighetens namn förbjuda allt. Tolkning görs naturligt hos var och en som betraktar något.

Man tillåter inte någon nations flagga, hävdar man. Dock har vissa kunder hos Swedbank uppgett att detta inte stämmer, utan att förbudet är selektivt. Och hur gör man då med Libyens flagga som enbart består av färgen grön? Ska man förbjuda färgen grön då?

Den mest intressanta aspekten är om inte Swedbank borde byta namn. Kan inte namnet Swedbank tolkas rasistiskt, enligt gängse nysvensk frasologi? En bank för bara svenskar? Är inte detta kränkande, enligt vedertagen kött-tsunami-retorik? Kränkande mot alla de som endast är så kallade papperssvenskar.

Swedbank borde byta namn, enligt ovannämnda regelverk. Jag rekommenderar namnet Allemansbanken. Detta eftersom den ju ligger i Allemanslandet (f.d. Sverige). Allvarligt talat Swedbank, bara enligt PK-perverterat sinne kan vår flagga tolkas politiskt eller rasistiskt. Skärp er!

26 kommentarer:

Anonym sa...

Dom vägrar också svara på VARFÖR. Faan man blir helt jävla tokig på detta!

X sa...

Jag tänkte också på att dom borde byta till något mindre kränkande namn när jag läste artikeln.

carl sa...

bara att heta Sven är ju kränkande för utlänningar. för att inte tala om att vara etnisk Svensk och blond kan ju vara provocerande för utlänningar.

carl sa...

är Svenskar på väg att utrotas. är det utlänningar som fått arbete i livsmedelsindustrin som saborterar maten som Svenskar skall äta? är Kronfågels glasbitar 1 atentatet vad kommer härnäst? skall Svenskarna besvara med att jobba på halalslakterier och sabba främlingarnas halalkött!

Anonym sa...

Att dom kallar sig bank tycker jag är kränkande utan att någonsin haft med dem att göra, och deras uttalande i etikfrågor renderar dem en hel korg med gula och röda kort.
FÖR ÖVRIGT, kära medkommentatorer, besök //gammelsvensk.blogspot.com som nu fått upp styrfart med nyheter från Värmland med omnejd. En lovande blogg som behöver vårt stöd. Jodå Weine vi hinner med honom också. Din fyrbåk bland fria bloggar lämnar vi aldrig. Här har du på dagens www.metro.se längst ner artikeln: "Så undviker du att bli en bloggbrottsling" massor av fakta från jurister och experter. Sedan en liten notis från pappersupplagan. "1500 personer i 16-18-årsåldern, de flesta från krishärdarna Somalia, Afghanistan och Irak, ska söka asyl i Sverige i år. Det råder stor brist på kommuner som är villiga att ta emot ungdomar som ensamma söker asyl i Sverige". Hur vet våra myndigheter detta, låter djäkligt uppgjort. Självklart kommer dessa "ungdumar" genast få PUT och som ett brev på posten kommer en hord av "anhöriga".
midgardsjarlen

Anonym sa...

Detta är ett skolexempel (läs: skräckexempel) på när den politiska korrektheten får råda över det sunda förnuftet. *tar sig för pannan*

Anonym sa...

Däremot är det säkert helt politiskt korrekt att använda namnet: ISLAM JIHAD BANK

Jag vet inte om jag orkar med vansinnet i detta land länge till...

Anonym sa...

Får man pryda kortet med Karl den tolfte?

Eller var han nazist kanske?

Anonym sa...

"Allemanslandet" Klockrent roligt :-)

Skogman.

wodinaz sa...

Ja, det är rena skämtet. Men det har ju också vårt land blivit.

Anonym sa...

Föraktet för vår nation och vårat folk tar helt absurda proportioner. Ska vi skämmas och skuldbeläggas, nu även för vår vackra fanas skull.

Den nationella stoltheten ska bankas och vridas ur oss svenskar. Fy f..n!

Anonym sa...

Har även för mig att dom stödjer pride festivalen om jag inte minns helt fel.

Ild

Annemi sa...

Vårt land: Sverige, har en vacker flagga i blått och gult. Ska vi skämmas för den? Jag är stolt över den.Även vårt svenska språk. Vad är rasistiskt med vår flagga och vårt språk??Hur ska detta tolkas? Vem är det som kommer med sådana vansinniga påhitt? Finns det inte viktiga saker att debattera? Då är det säkert för många pappersbyråkrater, som inte borde ha den 'anställningen' de har idag. Fy, skäms! Tack för ordet A-M

Fire in the hole sa...

Jag har ett förslag för namnbyte ;-)

Den nuvarande banken Nordea hette tidigare Nordbanken och innan dess PK-Banken, vilket alltså är ett namn som numera borde vara ledigt och ett passande namnbyte från det "rasistiska" namnet Swedbank.

På den tiden det begav sig betydde förvisso PK-Banken "Post- och Kreditbanken", men idag passar den nya betydelsen av "PK" bättre.

wodinaz sa...

Anonym 21:47: Ja, det stämmer Swedbank har sponsrat Pride åtminstone en gång (2008).

Marcus sa...

Byt bank! Jag hade swedbank en gång i tiden och var enormt missnöjd med dom. Idag har jag en betydligt billigare bank med bättre service som inte gör våghalsiga affärer i Baltikum för att generera feta bonusar till sina chefer. Det finns andra alternativ.

Anonym sa...

Man blir gråtfärdig daglingen i detta dårhus, där endast idioter har makt...Blodsven

carl sa...

att etniska Svenskar motarbetar andra Svenskar är ju bevis för att politiskt korrekta ideer gynnar karriären, när dessa quislingpersoner fått rikedomarna så flyttar de till områden där bara rika etniska Svenskar har råd att bo. hur många Swedbank "arbetare" bor i fattiga invandrarområden?
INTE KONSTIGT SVERIGE FÖRSTÖRS INNEFRÅN NÄR DE SOM HAR MAKTEN OCH KAPITALET ÄR FEGA OCH SKENHELIGA

Anonym sa...

Provocerande att dom bytte från FSB till det främlingsfientliga Swedbank... Absurdt är bara förnamnet..

Anonym sa...

Vilka fega uslingar och antisvenskar. Jag är glad att jag inte har något att göra med Swedbank. De borde för övrigt förbjudas använda ett namn som anspelar på nationen Sverige. De är inte värda det.

Anonym sa...

Idag kontaktade jag Handelsbanken,skall byta till dom har fått nog av SWE bank.
Hoppas att fler gör det .

Anonym sa...

Nysvensk är en medlem i Nysvenska rörelsen.

Anonym sa...

Nu ska jag också lämna Swedbank. Nordea nästa!

Anonym sa...

Fyfan,vi lever nog i det enda landet i världen som har förbjudit sin egen flagga....om inte SD klarar av att köra en valkampanj av detta och få folks förtroende på det - ja då är det 100% kört för sverige inom ett par decennier,det fattar vilken idiot som helst.

svensk media och svenska makthavare lurar svenska befolkningen 24/7 med att världen håller på att "globaliseras" och att vi alla har ett gemensamt miljöproblem....

...men sverige är fortfarande det enda landet i världen som mer eller mindre förbjuder sin egen flagga...vilket annat friskt (eller "ofriskt")land som helst hade nog rasat om en känd politiker eller ett stort media hade gått ut med nyheten om att en av landets 3 största banker inte tillåter att invånarna har landets flagga på sitt kreditkort för att det kan uppfattas annorlunda av folk som inte kommer från samma land....eller vad tror ni?svenskar och invandrare?

Johan-Erik sa...

Jag förstår ÖHT inte varför Swedbank är emot att man vill ha en bild som pryder svenska flaggan på sitt eget betalkort.

Betalkortet är ju personligt, det är ens egendom. Menar de kanske att när man använder detta i butiker så kan expediten se detta.

Ifall expediten inte är svensk utan av annan etnisk tillhörighet är detta alltså kränkande enligt Swedbank.

Hur kan det vara detta?

Betalkortet är ju inte expeditens egendom utan kundens som handlar i butiken och betalar med kort.

Jag har själv Swedbank och är förövrigt nöjd men nu överväger man ju faktiskt att byta bank för det här.

Anonym sa...

Ingen Nationsflagga är tillåten på Swedbankkort. Sen undrar jag hur en del tänker. En flagga är en flagga den ska vara en flagga och inget annat enligt min mening. Det är en symbol som ska användas sparsamt och endast i syften där den verkligen passar. Vad är nästa steg, skithuspapper med vår logga på? :-)