14 april, 2009

Associationssjukan härjar på UNT

Upsala Nya Tidning (UNT) är kanske inte känd för sin opartiskhet, men nu har de prånglat fram en artikel som stinker desperation lång väg. Man skulle kunna tro att ”Expo” är ledande mästare på guilt-by-association, dvs. associationssjuka, men nu har definitivt UNT börjat konkurrera om denna titel på allvar.

I en artikel om Sverigedemokraterna försöker man koppla ihop partiet med nationalsocialistiska organisationer genom att påpeka att enskilda sverigedemokrater exempelvis länkat till Blågula Frågor (www.bgf.nu) som i sin tur länkar till dylika sammanslutningar. Krystat, infantilt och inte så trovärdigt skuldbeläggande, blir mitt omdöme.

Till råga på allt lyckas man baka in Rakryggad i smeten. Man skriver om bloggen att ”bakom denna står Weine Berg, en extremt invandrarfientlig före detta Sverigedemokrat.” Detta påhopp följs upp med orden ”Bloggen är behäftad med grovt islamofobiska och gravt invandrarfientliga fotomontage…”

UNT, jag återkommer…

12 kommentarer:

carl sa...

system kritiska bör agera diskret och listigt. exponera ej i onödan som kan leda till bingo för våldverkare. att inportera 2 Miljoner främlingar och sedan skall några få personer få ta på sig allt hat när främlingarna måste åka hem är inte att rekomendera. säkerheten i första hand.

x sa...

Grattis till lite extra pr ;) den artikeln var det roligaste jag läst på länge!

Anonym sa...

Tack Weine. Du är en hjälte. Klockren bild, med UNT-texten.
UNT=Pravda=SANT

Anonym sa...

Take our pencil Mr Berg and give" em
HELL.

Mikael sa...

UNT har uppenbarligen inte förstått hur nätet och bloggar fungerar. Alla bloggare ansvarar ju själva för vad de skrivit och vilka sajter de länkar till. Åsikterna uttryckta i bloggar på sidan och än mindre åsikterna i länkade sidor från dessa bloggar måste inte överensstämma med huvudsidans.

S R LARSON sa...

Lat mig forst och framst saga att jag ar for:

a) fri invandring, och
b) ett fullstandigt avskaffande av valfardsstaten.

Som libertarian ar jag dessutom for en fullstandig yttrandefrihet, nagot som Sverige knappast kan skryta med. Saledes har jag blivit oerhort illa berord av hur svenska media behandlar Sverigedemokraterna. Jag har kommenterat det har pa min egen blogg; lat mig kort lagga till en sak rorande UNT-artikeln: "journalisten" som skrev den svartmalar dagens SD genom att peka pa vem dess medlemmar demonstrerade med for 15 ar sedan. Om detta ska diskvalificera SD fran att vara ett mainstream-parti idag, skulle heller inte miljopartiklarna existera idag. Det partiet grundades och fordes till riksdagen pa 80-talet av folk som under 70-talet skolades i stalinistiska, leninistiska och revolutionart marxistiska kretsar. Dessutom skulle Gudrun Schyman, enligt samma resonemang, ha varit diskvalificerad fran att komma in i riksdagen for VPK. Tva ar innan hon gjorde det var hon aktiv medlem i Marxist-Leninistiska Kampforbundet, en organisation som oppet foresprakade vald mot den svenska staten.

SD ar en blek kopia av socialdemokraterna och saledes, i mina ogon, ett ointressant parti. Men de ar ett fredligt, parlamentariskt parti som foljer politikens lagar och regler till punkt och pricka. De fortjanar saledes precis samma respekt som alla andra riksdagspartier, och mer respekt, faktiskt, an VPK vars partiordforande, Kamrat Ohly, fortfarande inte har tagit avstand fran principen om vapnad revolution.

Anonym sa...

Wow Weine! Hur känns det att vara extremt invandrarfientlig? Det måste kännas skönt att få veta av en ledarskribent på UNT huruvida man hatar individuella personer med utländsk bakgrund eller inte. Jag vet inte om jag skulle våga presentera min finska flickvän för dig nu. Och hur ska jag veta om jag är extremt invandrarfientlig eller inte? Finns det något test man kan göra på UNT:s hemsida? Skämt åsido, undrar hur många "klick" man är från AFA:s hemsida när man går in på EXPO.se? Samma organisation som nu ska granska polismyndigheten för att uppdaga rasistiska tendenser inom kåren. Trevlig värld vi lever i.

/Anton

Rune sa...

Verkar som att journalisterna börjar bli rent hysteristiska. Något att glädjas åt.

Anonym sa...

UNT:s politiske chefredaktör Håkan Holmberg stödjer Expo med ekonomiska medel. Han har dessutom ett flertal gånger hänvisat till Expo i sina ledare.

Att associationssjukan á la Expo då härjar på UNT:s ledarsida, är inte så konstigt.

SolGuru sa...

Det här måste vara någon sorts självironisk satir från UNTs sida; man tycks ha hänförts alldeles av sin egen retorik. "grovt islamofobiska och gravt invandrarfientliga...". Tur att det inte finns fler vokaler att sätta in efter g-et där, annars hade väl meningen aldrig tagit slut. Måste ändå vara skönt för ryggradslösa tramsputtar till chefsredaktör att verkligen få dra fram de hårda adjektiven och invektiven. "EXTREMT invandrarfientlig". Morr, liksom.
Med tanke på att artikeln refererar till Rakryggad får man väl anta att UNT är EN GOOGLING OCH TVÅ KLICK FRÅN NAZISMEN, förresten. Hela soppan bekräftar bara en ganska gammal sanning: de må finnas en hel del löjliga rasister, men inget är så löjligt och "ute" som antirasism. 60-talet är slut. Deal with it.

Weine Berg sa...

SolGuru: Du har liknande tanke här
http://frianyheter.wordpress.com/2009/04/15/tva-klick-fran-porr-eller-vansterextremism/

Anonym sa...

Men Weine, sedan när blev du islamofob och gravt invandrarfientlig? ;-)