03 april, 2009

Det omöjliga görs möjligt

I Det Nya Sverige har vi fått reda på att medborgarskapet inte kan återkallas, även om det erhållits genom hot eller mutor, eller att det fåtts på lögnaktiga grunder. Det är omöjligt att göra detta har man sagt. Nu visar Danmark att det inte alls är omöjligt.

Det är en är en 49-årig pakistanier i Danmark som så pinsamt blivit av med sitt åtta år gamla danska medborgarskap. Domstolen i Frederiksberg fattade beslutat att befria mannen fråns hans medborgarskap då det kommit fram att han ljugit för att få det. Han hävdade vid ansökan att han var en afgansk flykting som flydde undan Sovjets invasion av Afghanistan 1979. 1987 kom han till Danmark, och 2001 fick han sitt medborgarskap. 2009 blir han av med det. 2002 antog Folketinget lagen som gör det möjligt att nu frånta en persons medborgarskap om det erhållits på falska grunder.

I Det Nya Sverige konstaterar man att det inte går att återkalla medborgarskap. I Danmark konstaterar man att det inte går att återkalla medborgarskap – och stiftar därför en lag som gör att det går att återkalla medborgarskap. I Danmark kallar man en spade för en spade.

21 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Snart konstaterar väl nomenklaturan att det inte längre går att hålla demokratiska val heller och att man har för avsikt att sitta kvar så länge det passar dem.

Jimmy S. Windeskog sa...

Tänk om SD skulle våga driva sådana här frågor. Tanken inte bara svindlar utan framstår också som omöjlig.

MS sa...

Heder åt vårat broderfolk. Vi kanske ska importera några danska politiker. Dom kan lära våra värdelösa att man sätter det egna folket först. Inte fuskare, krigsförbrytare, mullor, hjärntvättade analfabeter eller levande barnfabriker. Dom kan även visa dom hur man får en ryggrad.Danmark är absolut inte dhimmi.

Naivtive sa...

allt är möjligt, nu skall vi bara skicka dit Fredde o Måna för omskolning...

Jimmy S. Windeskog sa...

"allt är möjligt, nu skall vi bara skicka dit Fredde o Måna för omskolning..."

Snarare "avprogramering", som man gör med människor som varit i extrema religiösa sekter.

Anonym sa...

Att ljuga för att få medborgarskap är grovt bedrägeri med tanke på alla förmåner som detta medför. Straffet bör således bli livstids utvisning.

Markus Wiechel sa...

Jimmy:
SD är för att man återkallar medborgarskap som någon fått efter falska grunder.
ND däremot.. ett rent rasistparti som vill kasta ut folk som är födda i Sverige. Vad är det för politik?
Sverigedemokratiska hälsningar Markus

Rafael sa...

Kanske borde man gå i exil till Danmark. De är så långt före oss i utvecklingen.

Anonym sa...

Skulle alla lögnare utvisas, hur många skulle få stanna då...hehe
Blodsven

Anonym sa...

Hallå SD, HALLÅ, HALLÅ! Som man ropar i skogen får man svar, inte ens ett eko. Läser SD andra bloggar överhuvudtaget? Weine, du har gjort det igen. En stark artikel.
midgardsjarlen

Naivtive sa...

Med tanke på de orimliga kostnaderna varje immigrant kostar med anhörigsflocken som kommer som ett lemmeltåg så är det märkligt att inte flyktingsmuggling bedöms hårdare. Konsekvensen för samhället borde vara en faktor i dessa sammanhang.

Anonym sa...

Ja-men detta är Danmark!

Några kanske har märkt att jag (FKR) varit borta en tid från Rakryggad!?
Jag har faktiskt varit i Danmark i Köpenhamn under en månad.
Bortsett från språket är det lättare att leva där- bla om man inte gillar svartskallar och all skit de gör.
Har ni mött någon SVENSK som driver cafe i Sverige?
Varför?
En kopp kaffe eller öl smakar mycket bättre om de serveras av någon av våra bröder eller systrar.

Eventuellt går jag i landsflykt till Australien nästa år.
Mvh, FKR.

Carl sa...

kan man folkbokföra sig i Danmark så inte tokiga politiker kan missbruka mina skatteavdrag? ju mer skatt ju mer tok.den lilla andel av 1200 Miljarder som går till vård och skola kan de lika gärna förlora helt. då MÅSTE makteliten ta av sin andel som de roffar åt sig och istället ge till fotfolket.

Anonym sa...

Är inte den danska lagen verkningslös? Mannen kan ju lätt beviljas uppehållstillstånd i Sverige, och sedan är det fritt fram för mannen att bosätta sig i Danmark.

Skogman.

susanne sa...

Tänkte tillägga för du skrev tidigare, (eller var det på Fria Nyheter jag såg det kanske) nåväl skitsamma... Men Lars Ohly tycker ju att politikerna skulle sänka sina löner, ja han menade inte sin lön förmodar jag för han själv tjänade lite mer än 50 000 / månaden förra året men Mona Muslin tjänade förra året drygt 116 000 / månaden så jag förstår hans önskan....

Jacco sa...

var det inte detta Moderaterna skrev att de ville ta efter i sitt manifest för inte så länge sedan som fick centern och sossarna att skita ner sig? bara hoppas att SD tar sig in i riksdagen och kan driva dessa frågor. danskarna visar framfötterna som vanligt. bra där!

Anonym sa...

Jag funderar över vad det är som har fått Dammarks politiker att vakna upp och sätta ner foten när det gäller islamiseringen. Kan det bero på Mohammedteckningarna, på att politikernas egna närstående har blivit kulturberikade, på högre IQ eller handlar det om påtryckningar från allmänheten och i synnerhet de infödda danskarna?
Någon som har en aning?

Anonym sa...

Naivtive efterfrågar högre straff för flyktingsmuggling. Omtalade på Varjager att i Australien är högsta straffet 20 år. Ön med sin enormt långa gräns jobbar effektiv mot tillströmmningen. Främst från Sri Lanka och kringliggande stater luras fattiga fiskare ta ombord flyktingar. De blir sedan förda till Christmas Islan dör de utreds och fiskaren blir av med båt pengar och frihet. Den verklige flyktingsmugglaren, beställaren, klarar sig med huvuddelen av pengarna. Livet är bara hårt för vissa.
midgardsjarlen

Robin Shadowes sa...

Anonym 13:56. Som boende NV-skåne och med lite danska släktingar på mödrenet kan jag bara säga att det danska lynnet är rätt så annorlunda från vårt. När mussarna har lyckats driva igenom alkoholförbud i Sverige och stängt Systemet så kommer Svenne Banan morra och knyta näven i fickan. Men när bajern bliver forbudt så kommer Holge Danske fram ur sitt gömsle och alla danskar kommer gå ut på gatan som en enda man och kvinna. Ta Tuborg och Carlsberg ifrån dem och de kommer bli tossed, de kan du lita på.

Rafael sa...

Den sista kommentaren med frågor från Anonym är intressant.
Jag funderar själv mycket på vad det egentligen är som får ett folk som danskarna, som är så nära släkt med oss, att agera så självklart och resolut när samma situation i vårt eget land mer är en avlägsen fantasi.

Media och PK-politiker menar att all form av motstånd är "populism" och målar upp en grotesk bild av att de som ligger bakom främlingsfientliga partiers framgångar är nån sorts missnöjd, aggressiv, arbetslös pöbel som måste få ut sin vrede på något sätt och då väljer att rösta på populistiska partier "utan egentlig politisk plattform".

Att Danmark faktiskt lagstiftar om detta med stöd av det politiska etablissemanget talar ett annat språk. Det är ingen pöbelpopulism. Det är nyttiga reformer, traditionellt politiskt arbete i ett fungerande, demokratiskt land. Reformer som syftar till landets bästa, trots att de går emot det som i PK-Sverige anses vara fel.

Frågan återstår dock, var finns nyckeln? Hur lyckades danskarna uppnå denna ökade nivå av frihet.
Jag tror det handlar om flera faktorer men en viktig del är nog att svenskar fortfarande är lite för fega. Jag tror det svenska samhället behöver ge ifrån sig ett förlösande primalskrik innan media kan tvingas på knä. Just nu vågar svenskarna inte ta steget fullt ut eftersom "mobbarna", dvs media och pk-grupperna, fortfarande håller hela samhället i ett hotfullt strypgrepp.

Det handlar om ett sorts storebror/lillebror-fenomen där lillebror (folket) inte inser att han faktiskt vuxit om storebror (media)och nu kan ge honom stryk.

Johan-Erik sa...

Bra gjort Danmark!

Detta visar tydligt att svenska politiker inom det politiska etablissemanget och svensk fulmedia har haft fel hela tiden.

Det är precis detta som varit min uppfattning hela tiden, att det är visst det möjligt att utvisa en utländsk person även om man har svenskt medborgarskap.

Det är bara att göra precis som Danmark nu har gjort. Komplettera svensk lag med en ny lag som gör det möjligt att upphäva ett svenskt medborgarskap i domstol för de som har tillskansat sig detta på falska grunder eller inte sköter sig, dvs begår det ena brottet efter det andra.