02 april, 2009

En spade förblir alltid en spade

Det finns en förkärlek inom den systemkritiska sfären att inte hymla eller försköna. En spade är alltid en spade, även om den kan beskrivas på andra sätt är det raka språket alltid det tydligaste. Detta är av godo och ska också gälla om politiken.

En person, eller för den delen en kvällstidning, som envisas med att kalla meningsmotståndare för diverse hånfulla tillmälen som rasist eller extremist är inget annat än debatthaverister, eller debattsmitare om man så vill. De vill absolut inte prata om sakfrågorna för deras föregående interna analys har visat att de med stor säkerhet skulle förlora debatten.

När det gäller islam kan man med stor säkerhet säga att, i länder där det politiska styret eller majoriteten av folket, är muslimer har kvinnor det sämre än i andra länder. De som förskönar eller bortförklarar de islamistiska avarterna är därför inget annat än kvinnosvikare. Det tål att upprepas: kvinnosvikare!

Detta borde vara ett oerhört dilemma för mångfaldsapologeterna som förespråkar tolerans när islam står för just underkastelse - inte tolerans (apologet är ett annat ord för försvarare, men kan med lätthet också jämföras med engelskans apologize=be om ursäkt).

Även nationalitet hör till denna diskussion. Det finns en slags moralpanik bland de PK:ta att kalla alla för svenskar, för att på så vis på något underligt sätt försäkra sig om att alla har samma människovärde. Detta kan lätt bli komiskt när de betecknar Samir eller Muhammed som svensk, för om Samir eller Muhammed då säger att de inte alls är svenskar utan att de är algerier, respektive irakier, blir den PK:te genast en generad stammande liten svansviftare som inte vet vart han ska gömma sitt pionröda plyte. Men nationalitet är inte ett medlemskap i en frimärksklubb. Svensk kan man inte bli, svensk är något man föds som. En spade förblir alltid en spade.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Weine, Weine du är en gåva till de famlande. Jag kan omöjligt skriva någon kommentar om detta, allt är ju redan sagt. Möjligen någon liknelse. Det är samma "människor" som döpte om städare till lokalvårdare och cigarrhandlaren, (som det hette när jag var ung), till tobakist. Fnoskigt
midgardsjarlen

Carl sa...

om wilhelm Moberg skrivit sina romaner i dag, skulle han bli dömd för främlingfientlighet? skulle ha kunnat skriva sina egna hyllningar om Svenska förfäder och om Svenskarnas framtid. jag kommer aldrig bli annat än hellylle Svensk och jag kommer sprida Svenskheten vidare varje sekund varje dag

Robin Shadowes sa...

Hade Per-Albin Hansson levat idag så hade han väl blivit utesluten ur partiet.

wodinaz sa...

Hospital, Lasarett, Sjukhus (Hospital och Lasarett har kristna konotationer, för den som inte begrep denna förändring)

Läkarstation, distriktsläkarmottagning, vårdcentral

Patient, kund, klient, patient

Rullstolsbunden, rullstolsburen

Handikappad, funktionshindrad

Kretin, idiot, imbecill, sinnesslö, obegåvad, intellektuellt eftersatt, utvecklingsstörd, förståndshandikappad, mentalt funktionshindrad, inlärningssvårigheter, har särskilda behov

Städare, lokalvårdare, sanitetstekniker

Neger, svart, svensk, svenskafrikansk

Negerboll, chokladboll

Lärare, pedagog

Dvärg, kortväxt

Tattare, zigenare, romer

Lappe, same

etc. etc. ad nauseum.

Den som regelbundet följer med i smittskyddsinstitutets rapporter har lagt märke till att när det handlar om homosexuella, så skrivs det alltid "män som har sex med män" förkortat MSM. Otroligt oestetiskt.

De politiskt korrekta är besatta i detta, och det kommer sig naturligtvis av att det är en slags "härskarteknik".

Ty har du inte hängt med på ett tag och säger "fel" ord så blir du angripen. Sålunda ingjuter detta en osäkerhet i befolkningen; svenskarna skall känna olust inför att tala om vissa saker helt enkelt. Den fientliga eliten vill att gemene man skall tänka: "Kanske kommer jag att "kränka" någon om jag använder detta ord? (och därmed bli stämd/bötfälld på åtskilliga tusenlappar och bli sparkad från arbetet.) Jag har ju inte hängt med i pseudodebatten på ett tag... , bättre att vara tyst."


De politiskt korrektas mål är tystnad och ingen debatt eller opposition till deras projekt, doktriner och åsikter.


Den politiska korrektheten skall bekämpas, förgöras och tillintetgöras nu och för alltid.

Jimmy S. Windeskog sa...

Nazisterna använde ju spadar när de grävde massgravar på 40-talet, att du använder en bild på en spade säger alltså allting om din dolda agenda Weine!!!

Jimmy S. Windeskog sa...

"Hade Per-Albin Hansson levat idag så hade han väl blivit utesluten ur partiet."

Inte nog med det, SD hade nog också uteslutit Per-Albin.

Anonym sa...

...eller "aktivist" som har ett visst positiv värdeladdning i motsats till "terrorist".
Det första används i media alltför ofta som politiskt korrekt substitut för det andra..
Som flera andra i sina inlägg så väl framfört, vänsterns manipulation av ord och deras betydelse är enorm! Vänstern har nästan upphöjt bytandet av ords innebörd till en konstform
Marx skulle, om han levde, glädjas över deras gedigna arbete..
//WR

LN sa...

*************************************
JUSTITIEMORD i LUND
Besök
http://justitiemordilund.blogspot.com/
och upptäck hur svensk rättvisa numera
håller god, gammal Sovjetstandard som
resultat av den fortlöpande dhimmifierings-
processen i kombination kanske med
pengabrist till följd av det mångåriga
invandringsjippot.
JUSTITIEMORD i LUND
*************************************

Anonym sa...

Mmmmmm..... ljuv musik i mitt öra!

Skogman.

Stig sa...

Man måste skilja på begreppen svensk och svensk medborgare. Vem skulle anse att alla de svenskar som flyttat till exempelvis Spanjen och fått spanskt medborgerskap plötsligt blivit spanjorer? Och blivit lika genuint spanska som de infödda spanjorerna. Eller var tungviktsvärldsmästaren Ingmar Johansson amerikan??? I synnerhet berömda svenskar förblir svenskar om dom så flyttar till världens ände och aldrig återvänder. Enl. A. Pascalidou ska man heller inte säga invandrare för då drar man alla invandrade grupper/kulturer över en kam!! Så hur formulerar man sig då om man vill prata om invandrarproblem, invandrartäta områden etc??? Skall vi säga blatteproblem och svartskalletäta områden i stället??! O.K. gärna för mig men kalla mig inte för rasist då - "som man ropar får man svar"... Men eftersom det enligt Reinfeldt och Måna är så barbariskt och avskyvärt att vara svensk borde det ju betraktas som en grov förolämpning att kalla nyblivna sve. medborgare från högre stående kulturer (dvs utomeuropeiska)för svenskar!
Den svenska intelligentian och politikerna får oss dock att framstå som världens mest exotiska folkslag! Något att vara stolt över?

Anonym sa...

PK,iterna tror och vill tro, gör allt för att tro att när muslimer får obegränsat tillträde till sverige så anammar de genast den svenska kulturen där majoriteten anser att kvinnor och män är lika mycket värda. Om de har svårt att ta till sig sveriges lagar och seder så är det inte dem det är fel på utan svenskarna som inte har lärt dem vad som är rätt eller fel samt inte har talat om för dem vad som gäller i detta land. Då blir det plötsligt synd om Mohammed när han dödar sin dotter och uppmanar sin son att bedriva Jihad i sverige. Svenskarna har som sagt inte gjort tillräckligt bra ifrån sig i att tala om vad som gäller och alla som kan tjäna pengar på att lära vuxna människor från klanländer att respektera de värden som finns i väst har en hacka/vinst att hämta. Samhället är idag en stor industri vad gäller asylsnyltningspolitiken med många yrkesgrupper representerade såsom socialarbetare,advokater,läkare, tandläkare med mera. De snyltar alla under den magiska formeln mångkultur. Hur många akademiskt utbildade (med höga studielån) hade inte förlorat sina jobb om invandringen stoppades nu? De vill givetvis inte bita den hand som föder dem och därför håller de käft så länge de får sina löner. Predikarna för invandring finns inte bland arbetare eller tjänstemän. Var finns de?. Någon som vet?

Anonym sa...

Och en idiot är alltid en idiot, oavsett om han försöker gömma sig bakom illa dold rasism. Vad fan menas med svenskhet? Äta falukorv och handla på IKEA? Det är så himla fånigt och banalt att försöka kategorisera en "grupp", som du kallar det, som inte ens är homogen ("ursvenskar" fånigt uttryckt). Jag är säker på att när ditt förtryck mot andra kulturer falnat eller lyckats, så ger du dig på de handikappade eller varför inte kvinnor? Knappast rakryggat att generalisera en art som uppkom i Afrika. Eftersom du är rädd för saker du inte försöker förstå och vill leva i din "vi mot dom" bubbla så tycker jag synd om dig. Jag lär aldrig bli accepterad för du ser din sanning som orubblig, jag ser en man som är rädd för ett globaliserat samhälle byggt på solidaritet, som ser skillnader istället för likheter.

Weine Berg sa...

Anonym 23:41: Svenskar är en etnisk gruppm prcis som irakier, japaner eller vilken annan etnisk grupp som helst. Inte ens ditt munväder kan ändra på det. Kryptomarxister försöker ofta detta dock.

Ge mig gärna exempel på:
1. När jag har bedrivit förtryck mot andra kulturer.
2. Hur jag är rädd för saker jag inte kan förstå.

Ditt tafatta försök att klistra på mig rasistetiketten verkar tagen ur Expos kurs "Svartmåla den oliktänkande 2". Det är synd om dig som dömer så snabbt.

Och hur i jösse namn kan du påstå att globalisering har med solidaritet att göra?!?