01 april, 2009

Så har vi äntligen tänkt klart

Efter alla tusentals år som människan funnits har vi nu kommit till den tid då vi har tänkt klart. Vi har kommit fram till vad som är rätt och riktigt och behöver inte längre fundera. Detta kan man i alla fall tro om man går efter hur fulmedia, PK-iter och resten av etablissemanget domderar och bestämmer vad vi dödliga ska tycka. Särskilt om invandringspolitik, globalisering, familjepolitik och förvandlingen av Sverige till Allemansland. Det delas ut bannbullor till dem som har mage att ha avvikande åsikter om detta och pekpinnarna står som spön i backen i medborgarnas vardag om hur en upplyst människa ska tänka.

Men motståndet mot de inskränkta kontrollmänniskorna och besserwissrarna växer och blir allt större för var dag som går. I blogosfären är detta synnerligen tydligt. Människor vill inte ha lågt till tak. Man vill kunna gå rakryggad utan att bli trampad på. Alla har en gräns för vad de tolererar. Ingen kröker rygg för alltid.

Moraltanterna på riksnivå har inte insett att åsikter är en föränderlig process och att det inte finns något absolut rätt och fel. Alla människor kommer alltid att ha åsikter om allt möjligt och det är inte upp till en självutnämnd moralisk elit att bestämma vad som är sunt och riktigt. Så alla ni rakryggadläsare: kämpa på mot förmyndarpacket! Frihet åt alla!

11 kommentarer:

wodinaz sa...

Inte för att jag är särskilt glad i vare sig Raggae eller Bob Marley, men i någon av hans låtar sade han faktiskt en klok rättfram sak: "You can fool some people some time, but you can't fool all the people all the time."

AL sa...

Rakryggad var det! Härlig appell! Tack för allt arbete du har lagt ner genom åren.

Anonym sa...

Jättetack Weine, så här den första april kommer du med sanningarnas sanning. Nu har jag förstås i flera år trott mig utsatt för ett monstruöst aprilskämt men har till slut förstått att tillståndet i vårt land och annorstädes är blodigt allvar. Nackhåret reser sig när jag förstår utmaningen vi står inför och kände mig förr så djävla ensam mot en övermakt. Bloggar som din och en lång rad andra har tillsamman med dess kommentatorer gett mig hoppet åter.Jobbigast är vet skapen om vårt folks till stora delar okunskap om situationen. Ja Weine vi skall kämpa på, var så säker. Vi tar vår rätt att välja de vapen som står till buds och förädarna skall bittert få betala för sitt svek.
midgardsjarlen

Robin Shadowes sa...

Eller som Måna Muslim förmodligen skulle ha uttryckt det: I förorten ropen skalla, frihet åt alla(h)!

Anonym sa...

Robin S, varför tjata om den vidriga och låtsasguden i detta inlägg? Nåja, timmen var sen, du brukar annars komma med exelenta kommentarer.
midgardsjarlen

Anonym sa...

Mycket bra!

Skogman.

Carl sa...

på 1:a Maj demonstrera mot dina politiker OCH fackföreningen!
förr var det arbetarna mot arbetsgivarna. nu när företagen köpt upp förbundspamparna så är det arbetarna och fotfolket mot makteliten. om inte makteliten klarar sig på 20 000- 50 000 kr /mån så får de väl söka socialbidrag. de skall INTE få skriva feta kontrakt att sno våra skattepengar. låt dom i så fall möta riktig RÄTTVISA på gatan om de törs visa sig ute. AG 90- 1800 meter

Erik sa...

Vi skall följa den största tänkaren i Sverige tycker jag, MONA SAHLIN. ;)

Annemi sa...

Helt ening med dig, Weine. Hur mycket ska vi tåla egentligen? Tycker för egen del, att gränsen var nådd för längesen! Men kan nu se tillbaka och inse att då fanns det etik och moral, hos de styrande. Det gör det definitift inte nu längre. Vart ska vårt förr så fina samhälle-jämfört med nu, ta vägen? Bara undrar? Om rätt ska vara rätt, så ut och bort med alla som styr över oss. De har själv grävt sin grop, så det är inte mer än rätt. Samt att de betalar tillbaka s.k. löner och bonus de absolut inte gjort sig förtjänta av. Ut med dem! A-M

Robin Shadowes sa...

Men Måna kan ju inte tänka. Var det hon själv som sade det eller var det Göran? Minns faktiskt inte.

Stig sa...

"Men Måna kan ju inte tänka. Var det hon själv som sade det eller var det Göran?..."
Jo det var Göran P som sa det. Knappast hon själv för det skulle vara höjden av genans att beskriva sig själv så och dessutom har hon inte den självinsikten!! Det var som invandrarminister hon vräkte ur sig saker som "jag avskyr allt genuint svenskt" och "..vi svenskar har ju bara midsommarafton och sådana löjliga saker" (rena dagisspråket), som om mussarnas fastemånad vore "jätteskojigt" eller hur hon nu skulle utrycka det. Hon trodde väl att det förväntades av en invandrarminister att denna skulle vräka ur sig massa skit om Sverige som om det skulle hedra invandrarna på något sätt. Om hon kunde tänka lite själv skulle hon insett att - de ofta så nationalistiska - invandrarna tycker sådant nationellt självförakt är suspekt! Men det kunde hon inte tänka ut - inte själv...