25 maj, 2009

Integrationsministern: Flyktingpolitiken har folkligt stöd

Rakryggad har många gånger påtalat den enorma klyfta mellan folkvalda och folket. Kort sagt: för att vara en representativ demokrati så är inte politikerna så representativa. Samtliga riksdagspartier omfamnar den interkontinentala kött-tsunamin till fullo, medan folket i opinionsmätningarna till mellan 50 och 70 % åtminstone vill ha minskad immigration.

Nu har integrationsminister Nyamko Sabuni bekräftat denna klyfta. I tv-programmet Debatt, sista avsnittet med Janne Josefsson, får Sabuni denna raka fråga:
- Är det din uppfattning att den förda flyktingpolitiken har haft och har folkligt stöd?

Minister Sabuni svarar:
- Ja, eftersom alla riksdagspartier står bakom denna asyllag vi har, så utgår vi också från att den har folkligt stöd.

Detta uttalande bevisar mer än något annat hur långt från vanligt folks vardag politikerna befinner sig, när de måste ”utgå ifrån” eller ”anta” vad folket tycker. Men politikerna är dessvärre inte i en klass för sig. Politiker och journalister är samma kålsupare och vill inte vara en del i att bryta segregationen exempelvis, utan väljer att bo där invandrarna inte bor.

Vanligt folk har inte råd att göra det valet. Vem har råd att bo i Danderyd eller Östermalm? Men eftersom det är kålsuparna som har makten över de politiska besluten och det skrivna ordet behöver de sällan, eller aldrig, förklara denna falskhet. I sedvanlig ordning; vi får de politiker vi förtjänar. Så länge vi folket inte protesterar mer än att knyta näven i fickan accepterar vi att ryggradslösa stollar styr över samhället. Ditt land – deras val?

23 kommentarer:

Stig sa...

Överlag så gjorde både Nalin Pekgul och Nyamko Sabuni bort sig rejält. Ingen av dem gjorde knappast reklam för sina respektive partier. Pekgul ville inte svara på en viss fråga för som hon sa "det kan du inte fråga mej, jag är ju själv invandrare" och vad fan gjorde hon där i studion då?! Josefsson fick upplysa henne om att hon var politiker! Och sedan fick han även upplysa Sabuni att hon var invandrarminister när även hon inte ville svara på en rak och enkel fråga. Att bli svaret skyldig är det värsta bottennappet för en politiker!
Nyamko är dock hal som en ål och falsk som en orm. Fortsatt sanslös invandring försvarade hon med att "även svenskar får ju fritt resa omkring i världen" (jobba utomlands och turista på Mallorca).
För det första är det helidiotiskt att jämföra massinvandring med turism och utlandsjobb och för det andra kan inte en halv miljon svenskar dra iväg till Saudiarabien, Iran, Pakistan, Afganistan etc och supa sig fulla och sedan kräva förståelse för den svenska kulturen. Och dessutom leva på dessa länders bidrag, vad det nu skulle vara... och bli en belastning för dessa länder, ekonomiskt, kulturellt, religiöst och inte minst brottsligt sett.
Nyamko försökte alltså blanda ihop korten som den värsta taskspelare!

Fosterjordnära sa...

....dessutom påstod Sabuni tog emot 25 000 invandrare förra året, om man bortser från de anhöriga vill säga.

Vaddå, är anhöriga inte invandrare?
Grattis till alla anhöriga i sådana fall, de blir om möjligt ännu snabbbare än sina flyende kamrater ,svenskar!

Robin Shadowes sa...

Sabongo praktiserar bara taqyyia och kitman som man kan förvänta sig av dessa genomfalska musslor. Det bästa vi kan göra är att rösta bort henne nästa år. Men vem vet, precis som vissa illegala "flyktingar" helt enkelt bara obstruerar genom att vägra lämna landet trots att dom fått avslag, så kanske Sabongo vägrar att avgå även om hon blir bortröstad. På ett sätt skulle det vara bra då det visar vilken charad demokratin utvecklats till.

Anonym sa...

Fröken Sabuni gjorde ett mycket bra arbete/intryck i de mycket eleganta högklackade skorna och kort kort. Frågan är om det går igen i verkligheten, dvs då det är dags att välja?

Nej, det finns gott om snyggingar i såväl SD som SD. Rösta iställt på någon som dessutom har en hjärna.


MVH Randor

Anonym sa...

Släpper man in trojaner, så kan man väl räkna ut med ars...t vad det innebär. Dessa 2 "förtjusande" damer är inkvoterade i fjantriksdan/regering enbart pga. sitt respektive ursprung. Kompetens my ass...Blodsven

Anonym sa...

Nu vill jag inte låta rasistisk men när en Kurd och en Afrikan står och debatterar Svensk invandringspolitik har det väl ändå gått jävligt långt.

Anonym sa...

Anonym: Ja, det är bättre att vi låter en jugoslav och en tjeck göra det!!

Greger Rutgerson sa...

Så sant som det är sagt Weine!

Att flyktingpolitiken har folkligt stöd är något jag utifrån min personliga erfarenhet direkt kan dementera. Det finns idag en enorm klyfta mellan partiernas och väljarnas ståndpunkter.
Jag har upptäckt att det är tämligen svårt att finna vanligt folk som idag sympatiserar med den förda invandringspolitiken. Tvärtom är de allra flesta emot den.

Som du säger så knyter folket näven i fickan över eländet, men likväl fortsätter de att på valdagen ge sin röst åt de partier som har åstadkommit utvecklingen.

Möjligheten att idag själv ta reda på fakta och information är så stor att man inte längre kan skylla på varken politikerna eller medierna. Allt finns lättillgängligt genom internet.

Därför är det folket som bär skulden för hur Sverige har utvecklats. Det är folket som har valt att rösta fram mångkulturen och islamiseringen av vårt land.
Precis som du säger: vi får de politiker vi förtjänar.

Anonym sa...

Hittade detta på Dn idag 26/5
"Valobservatörer till Sverige"


http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/eu-valet-valobservatorer-i-sverige-1.873936

Shortvalley sa...

Tyvärr har ju Sabuni rätt. Hur skall hon annars tolka att svenskarna ändå röstar på partier som förespråkar denna massinvandring..?

eklanda sa...

Tacka fan för det att det har folkligt stöd,den svenska rasen ska ju utrotas,text tv idag 26-5-2009 står det att sverige tar in 300 från eritrea,huxflux sfi 300x 12.000x 10 år = några miljarder
sverige är underbart eller hur.

Anonym sa...

"Ja, eftersom alla riksdagspartier står bakom denna asyllag vi har, så utgår vi också från att den har folkligt stöd".

Denna mening slog mig också. Klart att alla svenskar gillar massinvandring när alla partier tycker exakt lika i frågan? Vad har vi för val?

Skogman.

BLU-82 sa...

Riksdagspartier ? Nej. Riksdags-7-partiet är det. Enparti staten Sverige. Europas svar på Nordkorea. Går i bräschen för av-europeeiseringen av Europa. Svenskar som röstar på 7-partiet i EU-valet i juni borde skämmas, och det ordentligt. Det finns alternativ tex nd eller sd. En tummelplats i norra Europa av hatiska, arbetslösa, fientliga skurkar och banditer, det är vad Sverige har blivit pga invasionspolitiken..

Stig sa...

Det finns bara fyra sorters väljare.
1. De som röstar med plånboken och skiter i om Sverige blir ett blandkulturellt helvete eller ett kalifat.
2. De som röstar med hjärtat och
troget som en knähund alltid röstar på samma parti (nästan religiöst). Vissa av dem hoppas bara att Sverige inte blir islamiserat.
3. De som snöat in på en enda fråga, t.ex. miljön, EU eller piratkopiering.
4. De som tänker "vilket samhälle vill jag ha". Och följaktligen röstar på SD om de INTE vill ha islamistiska enklaver, sharialagar, ökad brottslighet, fler gangstersyndikat och världens mesigaste straffsatser och rättsystem.

wodinaz sa...

Jag tyckte, trots allt, att debatten var i en, förvisso absurd, mening en framgång. Svenskarnas existens erkändes, invandringens omfattning, existensen massinvandringskritiska invandrare nämndes etc.

Skrev ett litet inlägg om debatten: http://wodinaz.motpol.nu/?p=277

Meningen med Sverige och svenskarna framgick: vårt syfte är att verka som en fogmassa för att integrera alla människor i hela världen.

Tydligen går det inte att integrera massorna utan svenskarnas närvaro.

Robin Shadowes sa...

Rosengren sa att Norge är den sista sovjetstaten. Han hade lite fel. Det är snarare Sverige som är det. Att en kurd och en afrikan tillåts reperesentera svenska folket, säger en hel del om hur långt islamiseringen har gått. Det Sverige vi växte upp i är redan borta.

Anonym sa...

Stig
"2. De som röstar med hjärtat och
troget som en knähund alltid röstar på samma parti (nästan religiöst). Vissa av dem hoppas bara att Sverige inte blir islamiserat".

Detta känner jag igen från speciellt min bästa vän Lars. Jag frågade honom vilket parti han röstar på? Lars svarade "Socialdemokraterna". Varför då, undrade jag? "Mina föräldrar har alltid gjort det, därför gör jag det också" svarade han.

Visst är det lustigt? Men jag tror att många socialdemokrater har liknande gråmulna tankar. Egentligen har dom ingen kännedom om politik och bryr sig inte heller. Beträffande Lars har jag aldrig hört honom prata om politik eller samhällsfrågor och hans enda intresse är att göra samma val som sina föräldrar. Lars jag gillar dig verkligen även om du är en riktigt stor knähund!

Skogman.

Stig sa...

Anonym.
Du såg kanske den första kvinnan (55-60 år) som yttrade sig i Debatt om att hon kände sig stämplad som rasist bara hon öppnade munnen om invandring... Josefsson sa att hon lät som en sverigedemokrat varpå hon svarade att hon är socialdemokrat och "ALLTID kommer att vara". Snacka om fanatismen. Oavsett vad socialdemokraterna gör i framtiden så röstar hon på dem, även om de så tar pensionen från henne eller rätten att ens prata om invandring och islam. Hon är inte ovanlig utan snarare TYPISK.
Jag har inget emot traditioner men solidariteten får ha en gräns, exempelvis när partiet sviker sitt eget folk.

Anonym sa...

Stig

Jag tycker också det låter alldeles uppåt väggarna. Kvinnan och tusentals andra i Sverige är precis likadana. Har dom en gång skolats in att rösta på Socialdemkraterna finns det ingen återvändå. Men det positiva med detta är - kanske... jag säger kanske att när andra partier utanför riksdagen får makten så kommer dessa väljare göra likadant. På gott och ont!

papi sa...

Läs:
http://www.dn.se/opinion/kolumner/nationen-pa-gott-och-ont-1.873160

dan åke sa...

befria media:
alla kan ge sitt budskap på asfalten,sätta upp egna plakat, sätta upp lappar på anslagstavlor, rita på papper och glömma på pendeltåget,bussen mm.

förslag: på Biltema finns asfaltkritor 20 kr artnr 28-321 sid 406 i biltemakatalogen (vattenlösliga så skadegörelse kan det inte bli)

på Clas Ohlson säjer de bra plakat att hänga på broräcken över motorleder:
¤ 3 st vita presenningar, 89 kr artnr 30-9395 sid 223
¤ lina 19 kr 20 m artnr 30-9542
¤ Märkpennor till att skriva på presenningarna,4-pack 29 kr artnr 31-529 sid 520

annars använd vanlig vit eltejp 10 kr på Jula och en svart overheadpenna går ju att skriva textremsor att sätta upp överallt.

ett gammalt vit lakan med text över motorvägsleder syns ju av alla.

hoppas alla beger sig ut i sommarnatten och sätter upp valtexter och bloggadresser överallt i Sverige.

hans-ove sa...

Nu har Cosme, född 1981 och medb. i Brasilien, dömts även i Svea hovrätt för grov våldtäkt till fem års fängelse. Men utvisad? Inte! Han får bo kvar i Sverige, trots at han inte är svensk medborgare el. "EU-medborgare", som det heter.

Målnr B2718-09

Anonym sa...

Vill man sprida åsikter i smyg (icke-PK sådana t ex) så kan man köpa självhäftande A4-ar som är förskurna till mindre storlek , t ex 20 st mindre på ett ark.
Dess kan man sen med färglaser (eller s/v) använda för att göra egna paroller (och lägga in bilder). Bläckstråleskrivare är mindre lämpliga - texten tål ofta inte vatten.
Klistras sen upp på lämpliga väl synliga ställen..
Jag ska börja med det..
/Oscar