10 maj, 2009

PO håller med UNT: Weine Berg är främlingsfientlig

Som säkert många Rakryggadläsare minns anmälde jag UNT (Upsala Nya Tidning) till Allmänhetens Pressombudsman (PO) då tidningen valt att dels kalla mig för ”extremt invandrarfientlig” för att jag har mage att kritisera den interkontinentala massinvandringen och dels kalla min blogg Rakryggad för ”grovt islamofobisk” och ”gravt invandrarfientlig” för att jag där ger uttryck för min kritik.

Sammanfattningsvis avskriver PO ärendet med sin bedömning i orden:
”Efter vad som framkommit har du, genom din blogg och på andra sätt, själv sökt offentlighet och medverkat i debatten kring invandrarfrågor.

Jag har tagit del av innehållet i din blogg samt de skrivelser som du bifogat anmälan till PO. Texterna ger uttryck för kontroversiella ställningstaganden som måste uppfattas som främlingsfientliga.

Mot bakgrund av att du själv sökt offentlighet med dina uppfattningar i kontroversiella frågor, får du tåla att dina åsikter uppmärksammas på det sätt som skett. Enligt min bedömning har uppgifterna om dig och din blogg inte tillfogat dig någon oförsvarlig publicitetsskada.

Ärendet avskrivs.”

Återigen kontrar jag med att man inte är fientlig mot sina grannar bara för att man inte vill att de alla ska sova i ens säng. Det är en helt sinnessjuk hållning att man är främlingsfientlig om man inte tycker att global massinvandring är helbrägdagörande för vårt land.

Dessutom tycks PO mena att om man ger sig in i debatten och inte flyter med strömmen likt en död fisk, så får man finna sig i att bli idiotförklarad. Man kan likna det vid att en elev i klassen mobbas och kallas för Läsp-Olle. När han väl vågar räcka upp handen på lektionen blir han återigen påmind om sitt öknamn varpå läraren försvarar mobbarna med orden ”ja, men du öppnade ju faktiskt truten, Olle”.

Alla måste kunna delta i debatten och ha avvikande åsikter utan att debatthaverister kastar glåpord mot de oliktänkande för att slippa sakfrågan. En fri och öppen debatt är avsaknaden av sortering av debattörer i A- och B-lag.

Nästa steg för Rakryggad i denna process blir nu att först överklaga till Pressombudsnämnden (PON), därefter följer en anmälan till Justitiekanslern (JK) och sist, men inte minst, ett civilrättsligt åtal.

32 kommentarer:

Anonym sa...

PK-samhällets lakejer håller varandra bakom ryggen. Fult, fegt och ruttet.

Kör hårt med vidare processer!

Anonym sa...

märkligt att man kallas främlingsfientlig när man är motståndare till invandringspolitiken som förs i dagsläget.

detta missförstånd är själva kärnpunkten i medias och div, pk-infesterade vänsterfolks argumentation mot folk med sunt förnuft som uppmärksammar politikens baksidor.

mvh robban

Anonym sa...

Bra! Kämpa på!!

Anser också att du ska ifrågasätta media i Umeå. Vad i helvete håller de på med?!

Daniel sa...

Ge dig inte, du har rätt!

feminix sa...

BRA!

Anonym sa...

min kommentar när du po anmälde det hela var : det kommer väl bli som vanligt! eftersom rakryggad inte lovordar det nya sverige så är bloggen automatiskt högerextrem!
alltså är det redan avgjort!

Robban...

jävligt tråkigt när man har rätt! men trägen vinner ! keep it up weine !

mvh
Robban

Anonym sa...

Vilket pucko!
"Efter vad som framkommit har du, genom din blogg och på andra sätt, själv sökt offentlighet och medverkat i debatten kring invandrarfrågor", menar han här att Weine själv gett sig in i leken o får leken tåla, alltså att bli kränkt på diverse sätt??

På dom igen Weine, du VET att du har rätt!

Melker

Anonym sa...

"... kontroversiella ställningstaganden som måste uppfattas som främlingsfientliga".

Måste uppfattas som främlingsfientliga.
Måste uppfattas som främlingsfientliga.
Måste uppfattas som främlingsfientliga.
Måste uppfattas som främlingsfientliga.
Måste uppfattas som främlingsfientliga. Det ekar i huvudet.

Hör du Weine Berg? Det spelar ingen roll vad DU tycker i frågan. Det bara MÅSTE uppfattas som främlingsfientliga. Därmed basta!

Skogman.

Anonym sa...

Weine....du har mångas stöd

mvh

Patrik

Jonas sa...

Det är ju som du tidigare bevisat "vedertaget" att anklaga alla som inte låtsas-älskar invällningen i vårat land för Främlingsfientlig!

Jag gillade f.ö liknelsen med grannen och läsp-Olle.

Fortsätt kämpa :)

Anonym sa...

Helt jävla galet! på dem bara Weine!!

wodinaz sa...

Jag vill minnas att det var någon tur tidigare också där ungefär samma "argument" anfördes. Det var tydligen gängse att kalla en person som framför massinvandringskritik för främlingsfientlig. Alltså hade inget fel begåtts.

Främlingsfientlighet har ingenting med kritik av massinvandring att göra. Det är två helt skilda ting.

Vill minnas att du svarade något i stil med att eftersom mobbarna kallar mobboffret Olle för Tjockolle, så är det rimligt och gängse.

PO:s svar äcklar mig. En persons argument passerar skyndsamt förbi rationalitetens domäner och glider rakt in i psykologins domäner och ställer diagnosen fientlig mot främlingar.

Ett argument skall stå av sig själv oberoende av urkälla, Weine kan i smyg vara blåneger, utomjording, en AI.

Hans argument står emellertid oberoende av eventuella psykologiska bihang som "fientlighet" och "främling".

Ös på bara till PON, JK, ...

Weine den Hoppfulle -- du vet att du har sex-sju tusen läsare varav en par tusen säkert bistår dig med åtminstone 100 spänn var (det blir ju ett gäng advokattimmar i alla fall) i händelse av att du skulle behöva advokat.

Allt Gott!

-Wodinaz

Stig sa...

Hej Weine!
Visst tusan bör dina texter anses vara "kontroversiella...och måste uppfattas som främlingsfientliga" annars kan du ju lika gärna lägga ner bloggen eller godta PK-intelligensians kvasipsykologiska förklaringar till invandrarbrottsligheten, (grupp-)våldtäckterna och ge den femtioelfte banalt toleranta förklaringen till Rosengårdsslynglarnas framfart med "kackerlackor, trångboddhet, arbetslöshet... Och därmed omdöpa din blogg till Ryggradslöse.nu.
Jag är själv invandrarfientlig och känner många bra, trevliga och hederliga invandrare som jag välkommnar till vårt land! Det ligger ingen motsägelse i det, tvärtom. Vi är alla dualistiska, vi måste kunna skilja på gott och ont, tillmötesgående invandrare och brottsliga "blattar", nya positiva kontakter eller västfientliga islamister med sina subkulturer i Europa. Sunt måttlig eller sanslös invandring.
Men just detta att du aldrig skriver något positivt alls om invandring uppfattas säkert som MYCKET främlingsfientligt även av Pressombudsmanen.
Visserligen är Rakryggad.nu kritisk mot massinvandringen/politiken men någon gång kan det nog vara smart att belysa något positivt med invandrare eller försvar för dem i någon viss fråga. De ju finns fr.a inom vården, åldringsvården o. likn. "lågstatusyrken".
UNT:s formuleringar "extremt invandrarfientlig" och "grovt islamofobisk" är löjligt överdrivna. Men varkens "extremt.." eller "grovt..." tycktes ens PO instämma i.
Säkerligen hade PO också rätt i att UNT:s kritik "inte tillfogat dig någon oförsvarlig publicitetsskada".
Tvärtom! Många av de som läst artikeln har kanske kollat upp din blogg och upptäckt dina suveräna och roliga fotomontage. Och sedan läst dina artiklar.
Jag uppskattar verkligen din rakryggade stil och önskar dig lycka till med överklagandet till Pressombudsnämnden och att du "förlorar" även där så att du kan gå vidare uppåt till JK.

Robin Shadowes sa...

Överklaga så långt det bara går. Låt dom inte få nån walk over-seger. Buss på dem!

Erik sa...

Stå på dig. Du har rätt.

Stone sa...

PO = PK

Bosse sa...

Räkna med några hundringar i stöd från mig om du väljer att gå vidare!

De som stod upp mot Hitlers brunskjortor (SA, dåtidens våldsamma politiska korrektivister)och den åsiktslikriktning de eftersträvade hade det inte heller alltid så lätt.

Du är strålande som orkar ta kampen mot denna 'döööh'-argumentation!

Kettil sa...

Vem bryr sig egentligen över ett så urvattnat och meningslöst invektiv? Det är bara att sjunga med i sången och le allt man kan:

"Främlingsfientliga är vi allihopa, allihopa, jag med, du med"

Hellre blir jag kallad främlingsfientlig 10 miljoner gånger än att jag accepterar att någon skäller mig för att vara Svenskfientlig en enda gång!

För det är ett invektiv som skulle kännas tyngre än en kvarnsten runt halsen.

"Främligsfientlig?! Jajjamensan! Alltid, jämt och hela tiden! Jag börjar dagen med en främlingsfientligt god frukost efter att ha sovit i en riktigt go och skön främligsfientlig säng.

Och kolla vilket underbart främlingsfientligt vackert väder det är ute idag! Detta kommer nog att bli en riktigt bra främlingsfientlig dag idag.

Hej och godmorgon käre granne! Ha en trevlig främlingsfientlig dag och kör främlingsfientligt till jobbet så det inte sker en olycka."

Jimmy S. Windeskog sa...

@ Stig
Du tycks göra misstaget att ge PK-maffian rätten att definera vårt motstånd och vad vi skall kallas. Det är fel - det skall vi aldrig ge dem.

Vi är Sverige, de skall anpassa sig efter oss som SD:s partiledare sa flera gånger - och i det hade han helt rätt!

Anonym sa...

Vi ska väl stå upp solidariskt för yttrandefriheten. Det gäller att så många som möjligt stödjer Weine i det han kommer göra. Jag var politiker i mitten av nittiotalet och alla tyckte alltid att det jag sa/ville åstadkomma var bra tills det att jag gick över gränsen och började prata sanning. Nämnden skulle prioritera grupper av sjuka. Det fanns inte pengar till alla grupper.

Anonym sa...

PO fortalar Weine. Ordkonstruktioner som framlingsfientlig ar varken ett ord eller en definition.

Det ar ett konstruerat ord med det enda syftet att misstankliggora, fornedra och smutskasta.

Jag har aldrg sett en enda framling som mal for fientlighet i bloggen.

En polisanmalan mot PO for fortal borde lyckas i normala lander, men i Sverige sa ar det alltid en S maffia i ledningen for alla institutioner, polis, PO, statens media, etc.

Hur ser PO's bakgrund ut? Som andra sossar kanske, fd medlem i KFML?

Fortsatt avsloja extremisterna Weine.

peter a

Anonym sa...

Bra skrivet som vanligt.
pressombuds-”mannen”. Dom måste vara fientligt inställda till kvinnor?

Annemi sa...

Du har mitt fulla stöd, Weine. Du gör rätt, som kämpar för vårt land. Tror att du inte fick "rätt" p.g.a att frågan var för svår, för PO att besvara? Även om han själv har samma åsikt, men inte vågar stå för den.Mig veterligen har inget gott kommit med invandrarna. Tvärtom. Mycket mer våld och kriminalitet.Alla ska ha rätt till åsikter, utan att bli kallade främlingsfientliga för det. Alla ska våga gå ut på gatorna, kvällstid, men få vågar göra det nu, sen vi blev "berikade" med Nya svenskar! Skrämmande utveckling.

Jahan sa...

stå på dig. jag gillar verkligen bloggen. detta skall bli kul att följa. meningsskiljaktigheter måste uppfattas som främlingsfientliga är det mest absurda jag hört. om du inte håller med opinionen är du tydligen dum i huvudet. objektiv kritik är väl en viktig del i ett fritt demokratiskt samhälle.

Andreas sa...

Bra!

bosse sa...

kan du ge oss namnet på den som undertecknat brevet från PO?
Tack.

Anonym sa...

Fortsätt kämpa Weine!!

@ Kettil - underbart inlägg! Många skratt :)

Weine Berg sa...

Bosse: Personen heter Kersti Söderberg.

Fosterjordnära sa...

Jaha Weine! Det var tydligen ett "måste" att uppfatta dej som främlingsfientlig? Lika solklart som att man måste uppfatta Reifeldt som skallig..?..skillnaden mellan dessa exempel är ju att det föreligger fakta i det senare.
Nåväl ,gör det då mej till "med brottsling" om jag medvetet vägrar att uppfatta Weine som främlingsfientlig ,eller kan jag hävda till mitt försvar att jag själv inte känner mej fientligt bemött av Weine ,detta trotts att vi är främlingar för varandra.

Eller har Weine en s.k. dold agenda som jag (en av alla främlingar för Weine)inte känner till? I så fall känns Carola Häggkvist gamla schlagerdänga ganska dagsaktuell : "Främling ,vad döljer du för mej?"....

Anonym sa...

Granskning av extremvänstern finns på Fria Nyheter

Karpstryparn sa...

Stå på dig, Weine, emot de dessa antidemokratiska krafter som är emot demokrati, yttrandefrihet och allt annat som ska finnas i en demokrati.

Om det är några som är främlingsfientliga så är det PO & Co, de känner dig ju inte.

Anonym sa...

Ha ha ha! Lysande text. Skönt att du håller stilen, Weine. Tur att sidan finns, ibland tror man ju att man är ensam i detta samhälle och sakta håller på att bli galen...