31 maj, 2009

TV4 experimenterar med yttrandefriheten

Bloggen har tidigare rapporterat om att TV4 valt att utestänga Sverigedemokraterna från möjligheten att annonsera hos TV4 inför EU-valet den 7 juni. Då gav bloggen sig inte på en analys av vad TV4 angav som orsak. Men vad sas egentligen? Lyssna till TV4:s Jan Schermans förklaring i detta klipp från Rakborsten.

Det Scherman ger intryck av är att valet inte är så viktigt, utan kan experimenteras med lite hursomhelst – det kommer ju fler val. Han säger att man i denna valrörelse ”testar” att utestänga Sverigedemokraterna och ska sen, enligt Scherman ”se hur det går och utvärdera resultatet”. Utvärdera valresultatet? Är det TV4:s uppgift att påverka valutgången?

Ett val är inget experiment utan ska tas på största allvar. Det är inte Schermans, min, eller någon annans uppgift att begränsa valet. Att prata om att TV4 själva ska få välja sina annonsörer är skitsnack. Demokratins spelregler väger tyngst. Antingen låter man alla partier köpa reklamplats eller så tillåter man inte politisk reklam överhuvudtaget. Svårare än så ska man inte göra det.

Och tiden står inte stilla, TV4. Det finns brådskande politiska frågor, exempelvis den pågående kött-tsunamin till Sverige i form av en kravlös och hänsynslös massinvandring, till Sverige från hela världen. Det som inte kan åstadkommas i detta val kan nödvändigtvis inte vänta till nästa val. Samhället är i kris, vi befinner oss i partiellt upplösningstillstånd där upplopp, mordbränder, skottlossningar och systematiska våldtäkter sprider sig till allt större delar av vårt land och som har vårt folk i blickfånget.

Det är inte okej att experimentera med spelreglerna i demokratiska val. Ett anständigt samhälle har demokrati idag, imorgon och alla andra dagar på året. Därför måste fulmedias strypgrepp på yttrandefriheten brytas och opinionsbildningen släppas fri så som det stadgas i grundlagen. Vik hädan, Jan Scherman!

20 kommentarer:

Bosse i Uppsala sa...

Håller med dig fullständigt! Otäckt när media sätter sig som åsiktsgranskare, -åklagare och -domare!

I övrigt lite smått och gott; om nu invandring är så bra för en nations utveckling, borde då inte "världens samvete" Sverige förespråka utvandring till mindre utvecklade länder, såsom exempelvis Somalia, Irak och Afghanistan? Ja just ja; det är ju krig i dessa länder lite då och då. Men vänta nu...dessa länder måste ju ha högt utvecklade kulturer eftersom Sverige enligt mångkulturförespråkare mår jättebra av att det kommer hit människor från dessa länder. Men vänta nu... om dessa länder har så högt utvecklade kulturer, hur kommer det sig då att de ständigt erfar konfliktfylla tillstånd?

Avslutningvis; Sverigedemokratiska företrädare och sympatisörer får ofta frågan: "Ja men vad är en svensk? eller "Vad är svenskt?", och oberoende av vad frågeställaren får för svar så konstateras ofta förnöjsamt från frågeställarens sida att det minsann inte finns några "svenskar" (utom kriminella invandrare och flyktingar förstås) eller något "svenskt". I det läget har jag alltid önskat mig att någon sverigevän skulle ställa motfrågan: "Vad är en kurd/palestinier/irakier, etc, etc?" Då skulle definitionen nog omfatta ursprung, härkomst, geografi, språk och kultur, dvs a-l-l-t det som man inte får knyta an till "svenskar" och "svenskhet". En svensk kan komma från var som helst i världen och prata vilket språk som helst. Och det är lika svenskt att ställa sig upp för en äldre på bussen som att knivhugga sin lillasysyter av hedersskäl. Eller...

Avslutningsvis; Måste inte moskébyggen vara något av det ultimata segregationsverktyget? Bygg en moské- svenskar flyttar från området och muslimer flyttar till området...

Anonym sa...

"Vik hädan, Jan Scherman!"
Djävulen har fått ett ansikte, må hornen växa ut på denna demokratins dödgrävare.
/HenrikP.

Anonym sa...

Med den ”demokrati” vi numera har i Sverige blir jag lite orolig när det är dags för val.
Vad är det för folk som sitter och räknar röster. Hur går det till och hur stor moral har dom?
Rätta mig om jag har fel. Men är det inte så att det är människor från dom olika partierna som är satta att räkna ihop rösterna?

Om vi nu tar SD som exempel. Dom senaste åren och valen så har dom blivit utsatta för våld, sabotage på deras torgmöten. Dom har blivit mordhotade, misshandlade. Dom har fått sina valsedlar borttagna, väljare som tagit deras valsedlar har bespottats. Dom har nekats reklamplats. Man har lurats sig in i partiet enbart för att hitta saker som man kan använda i en smutskampanj. Jag hörde idag på morronen i radionyheterna att ungdomspartier i GBG från Moderater och sossar inte fick besöka skolor bara för att då skulle man vara tvungna att även låta sd besöka skolorna, sa rektorerna. Dom har blivit sparkade från sina arbetsplatser, uteslutna från fackförbund enbart för att dom är med i sd. Allt detta har pk-eliten gjort i ”demokratins” namn.

Så, nu undrar jag vad som skulle stoppa fortsatt fusk från dom sju? Vad säger att dom inte räknar röster på sd som blanka röster? Deras höga moral? ( tillåt mig skratta)
Dom kanske sparar sd´s röster bara för att se vad dom hamnar på, och sedan kommer dom sju gemensamt överens om vad dom tycker sd skall hamna på. Kommer massmedia göra undersökande reportage för att kontrollera att man inte missgynnar sd? Knappast.

Undra hur lång tid det tar innan man från omvärlden anser att man måste skicka beväpnade styrkor för att säkra valkampanjerna i Sverige. Bara för att göra så väljare kan och vågar rösta på det parti dom vill och inte det dom tvingas rösta på, samt att rösträkningen går rätt till.

Är det här en demokrati? Ja, en öststatsdemokrati.

Johan-Erik sa...

Vad TV4 än har för ursäkt för att Sverigedemokraterna inte fick köpa reklamplats inför EU-valet den 7 juni 2009, så är TV4:s beslut helt odemokratiskt och hot mot yttrandefriheten och demokratin.

Antingen ska man tillåta reklamplats åt samtliga partier eller ingen alls. TV4 ska inte agera som en slags Djävul för att försöka styra opionionen genom att stänga ute vissa politiska partier från den massmediala politiska arenan.

dan åke sa...

EU är bedragarnas paradis, margot wallström(S) tar ut 40 miljoner av skattebetalare. även “hederliga” Marit Paulsen(fp) har lurat till sig bidrag på 4,5 miljoner av skattebetalres inbetalningar. läs mer
http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/leandersson/2009/05/22/marit_paulsen_fp_fick_statliga_miljonbid

dan åke sa...

kanske muslimerna i Sverige bör få veta om scherman är jude! sedan kan han utvärdera sin framtid

Robin Shadowes sa...

Vi borde inbjuda Fader Merrin att uföra en exorscism på Tv4. Vade retro, Scherman!

BLU-82 sa...

Marit Paulsen vill att Sverige till att börja med tar emot minst 200 miljoner invandrare. Detta endast som en aptitretare, sedan väntas säkert ytterligare 400-500 miljoner.. Och denna person anses normal ? De styrande är fullständigt vettlösa, galna och otroligt extremistiska. Hur skulle Sverige se ut om 75 procent av hela Afrikas nuvarande befolkning kunde bosätta sig här inom något årtionde ? Detta refereras på Sveriges Radios hemsida som någonting helt normalt och sunt, och utan några som helst kritiska kommentarer. Med sådana galningar som Paulsen och de övriga politrukerna i riksdagspartiet, är det inte underligt att Sverige är på väg att totalt haverera. Varför får detta fortgå ?. På söndag kommer svenskarna att rösta in Paulsen och de andra knäppgökarna till EU-parlamentet för att företräda Sverige, och där förespråka en folkutplåningspolitik av de europeiska folken, som världen aldrig någonsin skådat... Undergångens timme är slagen...

Anonym sa...

Anonym 19:27 har en synnerligen beaktansvärd synpunkt. Fundera lite över hur många som numera öppet säger sig sympatisera med SD och jämför med resultatet från väljarundersökningar. Nog är det konstigt att SD inte når högre siffror. Själv känner jag mig rätt säker på att man kommer att fuska med SD:s röster i kommande val. Men har för mig att man har rätt att närvara vid röstsammanräkningen vid riksdagsval och den möjligheten bör utnyttjas av alla SD-sympatisörer. Inga representanter för riksdagspartiet bör lämnas ensamma med röstsedlarna när vallokalen har stängt. Det odemokratiska sinnelaget har manifesterats tillräcklig många gånger för att man inte skall lita på dem.

Robin Shadowes sa...

BLU-82, det är helt sanslöst att en sådan galning som Paulsen tillåts av media att betraktas som normal. Hon skiter uppenbarligen i sina egna barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Hon är ju gammal och kommer snart dö och därmed får hon aldrig uppleva konsekvenserna av sin egen förda politik, nämligen att det Sverige vi känner, kände och växte upp i, kommer fullständigt förintas. Detta går bortom all form av lands/folkförräderi. Detta är ren och skär galenskap. Vilekn sansad människa som helst begriper att Sverige inte klarar av att husera en halv miljard människor. Här spelar det ingen roll om det är negrer eller vita, det bara går inte. Det är för många människor.

Läs även vad Fjordman skriver om EU och alla dessa korrupta byråkrater och politiker.

http://europenews.dk/en/node/14890

Johan-Erik sa...

Anonym 19:27,

Det låter verkligen intressant det du skriver men ärligt talat kan jag absolut inte tänka mig att det är människor från de olika riksdagspartierna som är satta att räkna rösterna. Det tycker jag skulle bli en jävig rösträkning. Man sätter nog inte det i system men människor som är satta att räkna rösterna kan givetvis utgöra hela skaran från de olika riksdagspartierna. M.ao. hela 7-klövern. Så man ska nog inte bortse från detta heller. Men jag hoppas absolut inte det är så här. Men för säkerhet skull bör man nog inte lämna några representanter från riksdagspartierna ensamma med röstsedlarna när vallokalen har stängt.

Anonym sa...

TV4 är ett politisk korrekt publicistisk skämt där får värmen i Bonniers kallingar.
Scherman verkar mest ha den egna karriären som mål och de få journalistiska förmågar han visade som ung är sen länge konserverade i en burk fulld men bonung och mammon.
Tvi vale för en överlöpare där har förrådd allt som den fjärde makten står för.
PP

Johan-Erik sa...

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=1630&artikel=2875080

För alla som är intresserad så är här länken till intervjun med Marit Paulsen (fp) där hon pratar om jordbruksstödet inom EU men även om flyktingar på slutet av intervjun.

(12:23), säger hon följande: "– Kom nu ihåg att om Sverige blir lika befolkat som Holland så har vi plats till 200 miljoner."

Är hon helt rubbad?!

Sverige har idag drygt 9 miljoner invånare och hon menar alltså på fullaste allvar att Sverige har kapacitet på 200 miljoner invånare. Det är en ökning med 22 gånger eller 2200 procent.

Robin Shadowes sa...

Läste en tråd på Exilen av signaturen Skribenten där politikerna 1992 tog ett beslut, helt med öppna ögon, om att i en nödsitutation ta emot, i det tredje och värsta scenariot uppemot 500000 flyktingar. Fast dom var klara med att om detta genomfördes skulle Sverige gå under som nation. All infrastruktur skulle snabbt braka samman inom bara några veckor. Regeringen skulle då expropiera alla svenskars sommarsstugor för att kunna logera alla flyktingar. Man räknar med att tömma alla sjukhus för att kunna göra plats för alla "Ny-svenskar" som kommer välla in. Man räknar kallt med att all kriminalitet kommer skjuta i höjden. Kort och gott på bara några veckor går landet Sverige under om detta inträffar. Ändå tog politikerna detta katastrofala beslut. Detta är inget mindre än rent högförräderi. Hur skall då Sverige kunna husera 200 MILJONER människor om blott 500000 innebär vår undergång? Marit Paulsen hör inte hemma i nåt parlament. Hon hör hemma på mentalsjukhus, lobotomerad och i tvångströja. Och det är ändå det snällaste jag förmår mig säga om kärringen.

Anonym sa...

Enligt Tv4s senaste reklamfilm är vi Svenskar fula feta fuskare och invandrare ärliga snygga och vältränade.

http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=239134

Bosse i Uppsala sa...

Håller med dig Johan-Erik; en helt nykter syn på migration verkar hon inte ha.

En kopplad reflektion är att man kan undra varför fler och fler holländare väljer att flytta till Sverige? Och har det någon beröring med det faktum att Holland har ett starkt inflöde av muslimska migranter? (Dock ej i närheten av Sveriges inflöde, men relativt alla andra europeiska länder tar Holland emot många muslimska "kulturberikare".)

Johan-Erik sa...

Robin Shadowes,

"Marit Paulsen hör inte hemma i nåt parlament. Hon hör hemma på mentalsjukhus, lobotomerad och i tvångströja. Och det är ändå det snällaste jag förmår mig säga om kärringen."

Jag var på väg att skriva något liknande på min blogg som du just skrev. Men istället skrev jag, om det var den 1 april som intervjun gjordes skulle jag tro det hela var ett aprilskämt. :)

Johan-Erik sa...

Marit Paulsen (fp): "– Kom nu ihåg att om Sverige blir lika befolkat som Holland så har vi plats till 200 miljoner."

Källa: Intervju, Sveriges Radio, Tisdag 02 juni 2009 08:24.

Länk: http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=1630&artikel=2875080


Marit Paulsen säger att vi har PLATS till 200 miljoner om Sverige blir lika befolkat som Holland.

Ja, plats kan ett land alltid hitta, hur litet det än är, men det är inte bara detta man måste ta hänsyn till, utan även landets ekonomi, kulturkrockar, sociala förhållanden, brottslighet som redan idag ökar med massinvandringen men som skulle accelerera enormt om vi skulle öka invånareantalet till 200 miljoner.

Jag har sagt det innan och det tåls säga igen.

Marit Paulsen är helt rubbad i huvudet!!!

Hon hör absolut inte hemma i Europaparlamentet utan på sinnessjukhus. Där ska hon sitta inspärrad resten av hennes liv.

Johan-Erik sa...

Bosse i Uppsala,

Vi måste stoppa inflödet av muslimer till hela Europa, Norden och Sverige så fort som möjligt, annars kommer detta få katastrofala följder till slut. Det är jag helt överygad om.

Islam är inte en religion. Det är en totalitär världsuppfattning, en ideologi som i sig HAR en religion, men det ÄR ABSOLUT INTE en religion. Detta är en väsentlig stor skillnad. Islam är en politisk filosofi som är jämförbar med nazism, stalinism och andra kända totalitärer.

Muslimer sympatiserade med nazism och Hitler under 2:a Världskriget och man gör det än idag.

Idag har vi religionsfrihet i Sverige och det tycker jag vi ska fortsätta med. Men vi måste vara ytterst försiktiga med vilka ideologier, filosofier och totalitärer som vi definierar som religioner. Islam är INTE en religion, därför ska islam inte heller inbegripas av religionsfriheten i Sverige.

Islam måste avlägsnas från Sverige omedelbart. Muslimer som bor i Sverige ska ges möjlighet att lämna islam och på så sätt få stanna kvar i landet. Men de muslimer som vägrar lämna islam måste utvisas från Sverige med omedelbar verkan. Detta kanske låter som rasism och främlingsfientlighet men det är det ABSOLUT INTE. Man kan likna detta med vårt immunförsvar som finns för att stoppa parasiter, virus och bakterier från att ta över våra kroppar. Islam måste avlägsnas för att skydda landet från ett islamiskt och muslimskt övertagande som kommer vara helt oundviklig och omöjlig att stoppa om massinvandringen får fortsätta i samma/ökad takt.

dan åke sa...

robin shadow! vilken tråd är det? skribenten på exilen verkar ha haft tid att skriva 800 miljoner sidor på 800 miljoner trådar...