30 juni, 2009

Kritik mot SD

Oftast när man får läsa vad fulmedia skriver, porträtterar och säger om Sverigedemokraterna så är det de vanliga flosklerna om främlingsfientlighet, rasism, extremism och så vidare. Sällan tas deras faktiska politik upp och analyseras. Nu kan vi dock se lite ljus i slutet på tunneln – och det är förhoppningsvis inte ett framrusande SJ-tåg…

I artikeln ”Lögnen om folkhemmet” i Dagens Nyheter skriver Kajsa Ekis Ekman om Sverigedemokraterna. Förvisso finns de traditionella flosklerna med, men där finns också mer saklig kritik. Så här skriver Ekman:

Löser Sverige­demokraterna sina väljares problem?

Det är bara att gå till deras handlingsprogram.

Där står att skatter är av ondo: förmögenhetsskatten ska avskaffas helt, eftersom skatt på egendom innebär ”en kränkning av äganderätten”. Arbetsgivaravgiften ska sänkas, både las och mbl ska bort och maxtaxan på dagis ska avskaffas.

Facket har för stort inflytande – i stället ska arbetare gå samman i egenskap av småsparare. Arbetsmiljöproblem viftas bort: bara folk har ett jobb är det okej, man ska inte slösa ”miljarder på den fysiska arbetsmiljön”.

Vården ska, som det mesta, hellre vara privat än offentlig; hårda tag och straffarbete för brottslingar, absolut ingen vård. Och när det handlar om ekonomi försvann plötsligt hela nationalismen, där är de ”mot protektionism och för frihandel”.

Det rör sig, med andra ord, om klassisk borgerlig politik. Bortom de inledande parollerna om social rättvisa och trygghet finns en politik som gör precis tvärtom. Som lockar till sig arbetare för att ge makt åt arbetsgivare.

Detta upplevde jag på nära håll i min tid i partiet. Ovan nämnda kritik är bara en bråkdel av det jag kallar högerkantring i ekonomiska frågor, och som var en av orsakerna till att jag lämnade partiet 2005. Jag tillhörde vänsterfalangen i partiet tillsammans med bland annat Torbjörn Kastell och Jimmy Windeskog.

Vidare skriver Ekman: för vad många av SD:s väljare säger är att de vill tillbaka till den ”äkta” socialdemokratin, med EU-motstånd, trygghet och välfärd. Det är denna politik de förgäves hoppas hitta i SD.

Detta kan jag skriva under på, men jag hoppas verkligen inte att drömmarna är förgäves.

Artikelförfattaren kritiserar också partiet för att använda lintottar på sin affischer i sin EU-kampanj och låtsas samtidigt som hon inte vet att blonda blåögda människor är sinnebilden av en svensk. Sinnebilden. Inte en absolut bild. Det är på detta vis man vanligen försöker koppla samman svenskvänlighet med extrema ideologier såsom nationalsocialism. Men även Sd har drabbats av febern att kalla människor för svenskar för att betyga att man absolut inte ser ner på icke-svenskar. Så här skriver man i sitt principprogram:

”Partiet tar avstånd från…läror där det etniska ursprunget räknas som det enda eller avgörande kriteriet för nationstillhörighet.” Man propagerar för ”…en öppen svenskhet med krav på invandrares anpassning och assimilering till det svenska samhället”. Man vill inte heller stoppa invandringen. Och inte tvinga tillbaka invandrare till sina hemländer. Saken är bara den att om man inte gör detta kommer svenskarna att obönhörligen hamna i minoritet på grund av invandrarnas högre barnafödsel. Så blir det enligt statistiken om utvecklingen fortsätter i samma spår som idag. Även där finns det alltså en hel del att ifrågasätta angående Sverigedemokraternas trovärdighet.

Just det att jag kämpar för att svenskarna inte ska hamna i minoritet var en av orsakerna till att man i SD:s ledning såg mig som rasist och kanske är det därför som svar uteblir från Erik Almqvist (sdu) när jag vid flera tillfällen det senaste halvåret frågat om en intervju för bloggen. Jag är ju inte lika fin som förespråkarna av ”öppen svenskhet” utan är bara en vulgär rasistfascistoid människohatare. Sjukt. Jag ser inte ner på andra folkgrupper, men lider ändå inte av hysterin att kalla alla människor i Sverige för svenskar.

Sverigedemokraterna är inte rasistiska och främlingsfientliga, inte heller jag. Ändå fortsätter dessa etiketter att stämplas i pannan på precis alla som vill minska eller stoppa invandringen.

54 kommentarer:

Greger Rutgerson sa...

Tack Weine för en saklig och nyanserad framställning av situationen!

Du visar med tydlighet att du inte låter dig placeras in i något typiskt vänster eller högerfack, än mindre i någon extrem form av dessa.

Karpstryparn sa...

Weine, jag tycker att du gör ett bra jobb, synd för SD:s ledning & Co att de i dig går miste om en stor tillgång. Men om de vill gå omkring med svansen mellan benen när det gäller dig så får de göra det.

Anonym sa...

Det skulle behövas många Weine Berg.
Jag lämnade SD efter många år då jag insåg att de mer och mer började tappa värderingarna. De är nu endast ute efter makten.
De törs inte utåt stå för sina uttalanden utan fegt ber om ursäkt så fort fulmedia klämmer dem på pulsen. Rasist är man inte för att man värnar om sitt land, folket och vår kultur.
Mina barn är blonda och blåögda vilket anses vara fult enligt våra politiker.
Vilka jag stödjer så inte är det sd./ Gammal kärring men klarsynt.

feminix sa...

Sd är mitt enda hopp. Inget parti är perfekt, men läser man Sd:s partiprogram så är det klart bäst. Men konstruktiv kritik mår alla bra av. Vad vill du förbättra?

Anonym sa...

Jag tänkte själv gå med i SDU men efter en tid på deras besserwisser forum känner man inte för att engagera sig med dom.

Anonym sa...

SD har tvärr blivit för "mesiga", på Ungsvensk finns en tråd där man säger att man helt tar avstånd från att säga att man vill ha folkgemenkap i landet, då ordet kan förknippas med nazism..

Tacka vet jag ND. Och Nationell Idag. Sveriges framtid!

Med sd;s politik gör det egentligen inget att svenska folket dör ut, så länge landet är fullt av midsommarstång-dansande assimilerade somailer och irakier..

Robsten sa...

Jag har precis skummat partiprogrammet och jag tycker inte det kantrar åt höger (även om vissa förespråkare gör det, snarare).

Det du tar upp här är ju lösryckt från sitt sammanhang och saker som pekar åt vänster tas ju inte upp. Men i alla fall.

""både las och mbl ska bort och maxtaxan på dagis ska avskaffas.""

Las tycker jag skall bort. Det hindrar faktiskt att ungdomar får jobb, får de jobb blir de alltid sprakade vid första lågkonjunktur. Belv själv av med jobbet p.g.a. LAS. Ingen tyckte jag skulle gå av alla trötta tanter på jobbet, men enligt lagarna så blev det så.

""Facket har för stort inflytande ""

Ja nu bekämpar ju facket SD och ägnar sig åt att vara politisk korrekta. Skall Wanja Wedin ha MER makt? Jag har i alla fall inte läst någonstans att facken skall avskaffas. Däremot skall de ta tillvara arbetarnas intressen.

""man ska inte slösa ”miljarder på den fysiska arbetsmiljön”.""

Var står det??

""hårda tag och straffarbete för brottslingar, absolut ingen vård.""

Straffen för våldsbrottslingar måste bli hårdare, de är ett skämt just nu, speciellt för unga grova våldsbrottslingar. men gärna vård, var står det att det inte skall finnas vård till interner?

Humle och Dumle sa...

Men HALLÅ!!! Det gäller också att ha ögonen på bollen. Många mindre frågor saknar nu helt relevans i sammanhanget, när Sverige översvämmas med närmare 100.000 kulturberikare om året ( med en majoritet muslimer)
Vad är primärt? Jo, att stoppa massinvandringen. Hur når vi snabbast resultat idag? Jo, att stödja det parti som vill gå längst idag oc samtidigt har en realistisk chans att nå maktens korridorer på nationell och lokal nivå. Att plocka ut bitar som inte passar i vår akuta sitation och liksom "Gammal käring" ange detta som argument att inte stödja SD vid valet 2010 är inte konstruktivt idag. Vilket parti skall "Gammal käring" stödja i valet nästa år?
Om du Weine inte gillar deras ekonomiska politik - so what? det är inte främst ekonomiska värden som står på spel idag. Jag hoppas att ni kan bortse från höger/vänster-frågor ni idag inte gillar hos SD och faktiskt inse att detta parti är vårt enda hopp att bromsa upp/stoppa invandringsflödet från främst de muslimska länderna. Hur återflyttningen skall uppmuntras/genomföras blir en senare fråga.
// Dumle

Weine Berg sa...

Dumle: jag tror du missar poängen. Iaf med min artikel. Jag vill inte stoppa SD, men jag ser gärna att det byter form. Kritik ska alla tåla.

Feminix: För att svara på det behöver jag nog skriva en hel artikel, men i korthet vill jag se ett SD som är mer provocerande i socioekonomiska frågor. Man borde gå ut hårt mot lönedumpningen som följer massinvandring t ex. Man borde manifestera vid sjukhus så fort det är tal om besparingar. Man borde inte vara så fega med återvandring att det helt ska vara upp till immigranterna om huruvida de ska återvandra eller ej.

Robsten: Jo betydligt hårdare tag mot brottslingar är jag helt för, vilket torde ha framgått av mitt bloggande vid det här laget.

Anonym 20:44: Det var kanske lite hårdraget, men visst blir det så om man drar det till sin spets. Så länge det finns folk som dricker kaffe, handlar på Konsum, dansar kring midsommarstången och äter julskinka finns svenskarna kvar, enligt SD. Riktigt så ser inte jag det.

Anonym sa...

Om man ändå kunde klona Weine i ca 10 000 exakta kopior då skulle Sverige varit räddat och totalt återställt om bara ca 10 år. Nja, hoppas på ND. ND kombinerar etnicitet/ras/folkslag med kultur och tradition. SD bryr sig endast om tradition och kultur med nationalsocialister endast ser till ras. Båda delarna måste till för att erhålla en adekvat och varaktig genuin folkgemenskap.

Weine: När skriver du för NI nästa gång?

Kram och ta hand om dig gubben!

MVH Linda Nilsson

Weine Berg sa...

Linda: Det var snällt skrivet av dig :-).

Dock är det inte riktigt att jag skriver för NI. På min blogg står det under "Rättigheter och reproduktion" följande:

"Artiklar, banners och fotomontage som skapats av Weine Berg på bloggen är fritt att använda om www.rakryggad.nu anges som källa."

Det är precis detta NI gör. Vem som helst får använda mina texter och dylikt om källan anges. När NI väljer att ha en text med från min blogg nästa gång har jag ingen aning om.

Sköt om dig du med Linda!

Norrskenet sa...

Lysande skrivet.
Det kanske är skäl nog att inte stödja sd med en medlemsinbetalning.
Väldigt synd att det inte finns andra alternativ. ND har reducerats till ett promilleparti.
Vad ska man göra, starta ett nytt igen, det funkar inte. Om man skulle bli tillräckligt många för att omdana SD till det gamla men då måste sionisträvarna ut därifrån. Som söder och troligen partiledaren Åkesson va?

Weine Berg sa...

Norrskenet: Rent taktiskt ser jag det som att SD får nästa år, dvs nästa val. Kommer de in i riksdagen öppnar de dörrarna för många möjligheter.

Lokalt kan man rösta på andra partier. Misslyckas SD att ta sig in, eller alternativt att de inte agerar som man kan önska under mandatperioden åker de sannolikt ut och har då spelat ut sin roll. Då kan ND fylla tomrummet som öppnar sig på riksplanet.

Alternativt kopierar riksdagspartierna SD:s politik och gör därmed SD överflödiga och håller samtidigt kvar ND på nuvarande plats. Men då har åtminstone politiken förändrats till det bättre.

I det långa loppet handlar det dock inte bara om politik, utan om att bygga ett samhälle i samhället. Detta nya samhälle som byggs av medvetna ansvarstagande svenskar växer och konkurrerar till slut ut dagens moralkorrupta samhälle. Detta arbete måste göras parallellt med det politiska arbetet.

Anonym sa...

Kloka ord Herr Berg, tack för dem!

Men om du inte skriver för NI varför är du på löpsedlarna med såväl namn som bild emellanåt? Jag trodde likt föregående skribent att du liksom Jan Mild är en fristående skribent "för" tidningen?

/Risto

Anonym sa...

jag hållere med dej weine
men jag kommer att fortsätta rösta på sd ändå

men när man hör deras debattörer blir jag gråtfärdig

om nån frågar om islam tex så kan tillochmed jimmi säga att han inte räds den religonen det tycker jag är helt otroligt

om någon frågar mej om den religonen så kan jag hur högt som helst skrika ut att jag är livrädd för denna förtryckar-religon som håller på att käka upp sverige inifrån

den skulle ju aktivt motarbetas utav jimmi och grabbarna

jag har hört att söder ska vara en lite hetare typ av debattör -stämmer det?
isåfall varför får inte han sköta snacket för
det måste väl vara det bästa att någon som det är lite drag i istället för detta mesande i debatten
pelle

Anonym sa...

Tycker det blir lite knepigt ibland. I grunden är jag nationaldemokrat men inser också att partiet är väldigt litet och det skulle ta dem alldeles för långt tid att komma in i riksdagen.

När Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen kan dom åtminståne göra något åt vårat drabbade Sverige och täta dom värsta hålen i båten. Klarar SD av att vända Sverige till det bättre och blir accepterade, öppnar dom förhoppningsvis vägen för andra partier. Kanske i alla fall. Hoppas kan man ju alltid göra.

Har jag sagt att detta är en bra blogg? Om inte. Detta är en mycket bra blogg!!!

Skogman.

Stig sa...

Det du säger här Weine är det ALLRA VIKTIGASTE jag någonsin läst under det år jag föjt din blogg och kommenterat i den. Jag gillar Sverigedemokraterna men deras högervridning i många frågor är en rejäl akillesshäl. De strävar efter att få sympatisörer och röstare från det oidentifierabara mittenskiktet – den politiskt slätsrukne medelsvensson som är sådär lagom opolitiskt intresserad/omedveten. Det kan verka partipolitiskt smart men är i längden som att lägga krokben på sig själv, tror jag. Vi svenskar är nog lite naiva och godtrogna (”die dumme Schweden” som tysken alltid sagt) men man skall inte förlita sig för mycket på denna svenska dumhet som SD tyvärr gör i för hög grad – i vissa frågor!!
SD måste förr eller senare (hellre förr) ta ställning för om de vill stödja arbetarklassen eller överklassen. Att bara låtsas som att det inte föreligger någon konflikt alls mellan överklassens mångmiljonärer med mångmiljonpensioner och de utfattigaa pensionärererna som får skita i samma trosa 3 ggr/dag för att det är personalbrist eller att Sverige har Europas högsta ungdomsarbetslöshet, och brottslighet per capita (högre än USA!!!!!!) + allt annat elände som du själv har beskrivit i din blogg (= en av mina favoritbloggar)… Detta arbetarperspektiv borde SD framhäva MYCKET tydligare för att visa var de står: Höger v.s. Vänster. ?????
En orsak till att de harvar omkring 4 % - spärren tror jag beror på att den nuvarande SD-ledningen inte vill ta ta ställning i denna fråga. Folk överlag vill ju veta om det är ett arbetarparti (a la´Per Albin Hansson-stuket som de idealiserar) eller ett över- medelklassparti som SD ofta ser ut som att vara. Jag har själv stora problem angående den frågan om SD.
Man får absolut inte vara schizofren i denna fråga som SD tyvärr är i viss grad, synd om de ska torska på detta i kommande val men det är tyvärr sannnolikt att så sker. ND tar nog en del poäng på detta, men vad hjälper det mot kampen om islamiseringens och massinvandringens vansinnespolitik.

Stig sa...

Jag håller med Pelle och tycker hans analys är intressant. Men det kan ju vara så att SD inte vill ha en allt för tuff och rättfram pariledare som ansiktet utåt men samtidigt vill ha en tuffare typ som Söder som en sorts joker i leken. Han personifierar (förhoppnngsvis) en tuffare nattityd bland SD-are inom partiet överlag.
Vågar man hoppas på det?

Anonym sa...

Hej!
Jag har läst denna och liknande bloggar och undrar hur ni som gnäller om invandringen känner er.
Det måste vara mycket jobbigt att se hur Sverige förändras, enl er på ett negativt sätt.

Hade jag varit i er situation hade jag lämnat landet.

Att skriva insändare kan vara bra för ert psyke just när den skrivs.

Tror ni verkligen att ert parti SD kan förändra invandringen?

Anonym sa...

Humle och Dumle: Att rösta är inte samma sak som att stödja.
De jag stödjer kommer knappast in i riksdagen.
Håller med anonym om att SD blivit alltför mesiga. ND är mycket bättre och rakare ,står alltid för sina åsikter. men de lär inte heller komma in.
Gammal kärring

Anonym sa...

Till anonym: Många av oss som "gnäller" om invandringen skulle om vi hade ekonomisk möjlighet lämna landet för gott.
Du verkar vara en person vilken borde dragit för länge sedan.
Är ej med i sd men tror de kan förändra och sätta press på våra flata politiker.
Håller med en tidigare kommentator att Björn Söder borde komma mer till tals i media eftersom han har kurage vilket behövs för att sätta fulmedia på plats./ Kärringen

Anonym sa...

ska vi fly vårt land
vilka kräk vi skulle vara--skulle vi oxå bli försörjda av det nya landet vi kommer till
kanske stå utanför svenska ambasaden och gapa och skrika

nää du anonym såna krakar är vi inte
utan vi stannar och kämpar på av kärlek till vårt land (om du vet vad det är)
pelle

Anonym sa...

Svar till anonym 08:36

Du reagerar inte på massinvasionen, jag mfl gör det.

Läste att våra pensionärer skall få 2% mindre i pension vilket drabbar min mamma.

Redan idag har hon mfl fattigpensionärer svårt att få pengarna att räcka till.

Dina "flyktingar" kommer hit och lever ekonomiskt bättre än min GAMLA MAMMA.

Vems sida står du på?

Krama du dina nya vänner som tack vare dig mfl får generösa bidrag utan att ha gjort en timmes arbete.

Dra omkring på stan genererar inga skattepengar.

Kom till Stockholm och du tror att du har kommit till Afrika.

Stoppa packet-stöd SD.

Mvh, Bert D.

Stig sa...

Att fly landet = smita iväg med svansen mellan benen. Det är en strategi lämpad för ynkryggar av den sort som kommer hit till Sverige istället för att kämpa på hemmaplan och så står de här och gallskriker obegripliga protestramsor utanför diverse arabiska ambassader i det trygga Svedala. Med världens mest maktlösa och tandlösa polismakt.
De av oss som minns det riktiga Sverige på 60- och 70-talen och bit in på 80-talet vet att det finns något att kämpa för. Ett Sverige som var rena paradiset jämfört med det blandkulturella och kriminella helvete det blivit idag.
Troligtvis blir SD aldrig något stort parti men kommer de bara in i riksdagen så kan de påverka politiken i rätt riktning och att få vågmästarrollen är inte fy skam...!
Att fly landet kan bli aktuellt när slaget är förlorat och Sverige har blivit ett kalifat styrt av sharialagar och Mona Muslim & c:o har (tvångs-)konverterat till islam.

Anonym sa...

"Man vill inte heller stoppa invandringen. Och inte tvinga tillbaka invandrare till sina hemländer. Saken är bara den att om man inte gör detta kommer svenskarna att obönhörligen hamna i minoritet på grund av invandrarnas högre barnafödsel."

Bara av ren nyfikenhet, vars kommer den här statistiken ifrån? Skulle gärna vilja veta, speciellt om statistiken är i lättöverskådligt format. Det skulle vara väldigt nyttigt att ha när man argumenterar invandring med någon naiv sosse.

Markus

Dan Åke sa...

läs hur ND kämpar mot att utlänningar begår sexövergrepp mot svenska barn, detta kommer ni aldrig få läsa i stasi-media
http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?notisID=6436

Anonym sa...

Om SD kommer in i riksdagen så kommer hönshjärnorna (ingen nämnd ingen glömd) skakas om i sina hönshjärnor. Det är det enda som händer samt att hönshjärnorna i SD kan slå ihop sina hönshjärnor med de etablerade partiernas företrädare vilka också består av hönshjärnor. Kaka söker maka brukar det heta och makten korrumperar. En SD företrädare i riksdagen eller i EU parlamentet kommer inte att slåss för de svenska fattigpensionärerna och de som tvingas arbeta gratis inom jobb och utvecklingsgarantin i sverige som etniska svenskar och utan kollektivavtalsenliga löner i fas två och tre inom jobb och utvecklingsgarantin.
Han eller hon kommer säga att "Arbeit mach frei" och skicka in sina bröder och systrar till tvångsarbete då det saknas arbeten för alla oavsett härkomst. SD företrädarna kan om de kommer in i riksdagen ta hand om sina egna barn och familjer på obestämd framtid och samtidigt slicka arslet på de sju systrarna.
Det är vad som kommer hända om enskilda företrädare för SD kommer in i riksdagen.

Malin

Anonym sa...

Bert.D: Jag är född och uppvuxen i Stockholm .Mitt hjärta gråter då jag ser hur vår vackra huvudstad har blivit en slum full med all världens avskräde.
Men ta en tur till lilla Ludvika där ser man knappt en vit människa längre.
Det väller in Afrikaner, det blir allt fler för var dag.
Vart skall man flytta då man är gammal,sjuk, fattigpensionär.
Som etnisk svensk har man inget människovärde. Den enda ljusglimten här i bonnhålan är då SMR kommer på besök. Gammal är jag men aldrig att jag låter mig tystas av främlingar vilka invaderat varje stad i vårt land./ Kärringen

Anonym sa...

Du har fått möjligheter att flytta/tänka för det var väl inte idag som du fick senaste snittet på rullatorn eller pensionen? I annat fall borde vi starta en insamling för dig så att du kan flytta dit du vill. Du skriver att du aldrig låter dig tystas. Så är det även med mig som har en teologie kandidatexamen vid göteborgs universitert samt journalist utbildning vid samma universitet.
Vem eller vilka ska eller kan tysta oss om vi går tillsammans?

Anonym sa...

På varje cafe och uteservering är det upptaget av "flyktingar" dygnet runt, året runt.

Hur känns det för en vanlig knegare att se detta pack, när man själv kämpar och svettas.

Är man en IDIOT?

Något drastiskt måste hända-snart!

Jag tänker inte på snälla demonstrationer, utan var som behövs är något som skakar om samhället så landsförrädarna förstår och vaknar.

Skall packet ta över ännu mer?

Snart är vi slavar i vårt fd SVERIGE.

Mvh, Bert D.

Robsten sa...

""Det kanske är skäl nog att inte stödja sd med en medlemsinbetalning.""

precis Norrskenet. just nu betalar vi som jobbar i Sd ur egna fickor, vi lägger alla fritid för att förändra det politiska klimatet. Men nu har du ju legitinma skäl för att inte skicka in en usel trehundring till partiet, ta några öl vettja för pengarna.

Vi andra dumma idioter offrar yrkeskarriär, pengar och nästan all fritid för att dina barn möjligen skall få växa upp i en nation värd namnet. Bara så du vet

Robsten sa...

Jag tror inte folk riktigt förstår vad vi som jobbar inom SD för en förändring offrar riktigt. Någon som hört talas om vad som hände Kinnunen och hans flöickvän? bara som ett litet exempel. Jag känner mig faktiskt lite förbannad, det är ju så lätt att vara radikal bakom ett tangentbord.

Fosterjordnära sa...

SD har varken mod eller vilja att belysa de faktiska problmen, vare sig de hamnar i riksdagen eller ej.

När Åkesson med följe säljer ut punkt efter punkt i den egna politiken kan man som bäst hoppas på att viss förvirring uppstår hos d etablerade partierna. Förutsatt att valet 2010 går SD's väg.

Anonym sa...

Jag använder inte rollator.
Flyttar snart till Stockholm men behöver ingen insamling.
Chupe mantequilla de mi colo skrytpelle.

Anonym sa...

Bert D: Du har helt rätt. Det behövs "snabbstädning".
Därför stödjer jag SMR. De och ND är de enda som har modet att värna om vårt land. De står för sin åsikt och fegar inte ur för varken hot eller fulmedias lögner./M

Anonym sa...

robsten
jag tånker betala in trehundringen
till sd

det jag är sur på är just den låga profilen i debatten
jag är en hängiven sd-anhängare men jag har sedan lång tid tebax varit missnöjd med den flathet som politiken framförs
det är som att vi ska be om ursäkt att vi finns

och det ska vi aldrig behöva göra

finns det ingen som kan ta upp detta med sd--ledningen?
om det nu är så att det finns fler som tycker som jag

faran är ju att när vi kommer in i riksdagen så blir det inget gjort jag tror att folk vill se något resultat som kan tas med in i riksdagen

vad tycker ni?
pelle

Anonym sa...

robsten och alla andra
jag glömde tacka er för all tid ni lägger ner det ni gör är direkt avgörande
tack
pelle

Jimmy S. Windeskog sa...

Jag skulle oavsett inkomst inte lämna Sverige om jag ens kunde.

Däremot skulle jag bo på en helt annan plats än i det gettot jag bor i idag.

Det finns fortfarande bra med svenska orörda områden i Sverige om man bara har råd att bo där.

Annars skall Weine givetvis ha kredit för ännu en välskriven och viktig artikel.

Jimmy S. Windeskog sa...

"Jag tror inte folk riktigt förstår vad vi som jobbar inom SD för en förändring offrar riktigt. Någon som hört talas om vad som hände Kinnunen och hans flöickvän? bara som ett litet exempel. Jag känner mig faktiskt lite förbannad, det är ju så lätt att vara radikal bakom ett tangentbord."

Du har en klar poäng i din text, men dess resonemang innebär ju att gårddagens SD, med människor som jobbade heltid utan att få en krona av SD, är värda minst lika mycket till dagens heltidsanställda yrekespolitiker i SD.

Robsten sa...

Jamen snälla Windeskog, hur många är heltidsanställa? Och alla vi som inte är anställda då? Nästan allt jobb på lokal nivå och distriktsnivå utanför Skåne sköts av folk på sin fritid, det känner du säkert till.

Anonym sa...

Jimmy S Windeskog:
Hur vet man vart medlemspengarna går ?
Det verkar som om det är "de fyras gäng" i Skåne/Blekinge som toppstyr. Alla andra kämpar ute i landet vad får de ?

wodinaz sa...

SD är en ulv i fårkläder, en falsk opposition, men är en slags mental Rubicon. När människor i febrig rädsla lagt sin röst på SD, av anledningen att stoppa massinvandringen, blir de förblindade för allting annat.

När de väl passerat Rubicon, har de härdats mentalt för att ta till sig information och handla utan att få diverse av PK inducerade skräckkänslor i magen.

Det är väl det enda syftet med SD, som jag ser det.

Anonym sa...

http://nyhetskanalen.se/1.1074793/2009/07/01/sverigedemokrater_far_gora_tv_reklam

Du vann över Jan Scherman.

Skogman.

Anonym sa...

Tänkvärt om SD. Hade problem bestäma mig i EU valet och la rösten på ND men fick andra att rösta på SD. Man känner sig kluven.

Anonym sa...

Tack, roligt med en rakryggad skribent som båda kan argumentera vettigt och vågar tänka själv.
Angående kommentarerna:
Visst kan man kritisera SD för att "vara flata" ibland.
Inte köper man hela deras politik heller.
MEN - vilket är alternativet?
Allvarligt talat?
Om SD är det största av de partier som (i någon form) står upp för de frågor som man tycker är viktigast - begränsa invandringen, försvara Sverige och svensk kultur m m - är det inget att tveka om.
Inse att ND är för små att slösa en röst på i det här EXTREMA läget.

dan åke sa...

på varje ort finns ett centralpunkt med kokain försäjning-nämligen Pizzeran.
snart är det väl rasistiskt att göra sin egna pizza! ivilket fall det är bra att slippa stödja svartjobb,snusk och mögelverksamhet.

http://www.pizzarecept.com/arkiv/degar/pizzadeg-med-bakpulver.htm

om ni inte lyckas få den där fräna aggresiva smaken som utlänningar får fram, låt då råvarorna stå en månad helst utan kylskåp

Weine Berg sa...

Risto: Nej, som jag skrev i förra kommentaren får alla använda mina texter om bara källan anges.

Pelle: Ja, Söder har ett häftigare temperament, men om han är vassare debattör än Åkesson vet jag inte. När man ersatte Jansson med Åkesson var egentligen avsikten att Söder skulle ta partiledarposten, men dennes impopularitet till och med i det egna distriktet imöjliggjorde detta.

Skogman: Som jag ser det kan SD i riksdagen förhoppningsvis ge oss mer tid genom att de i bästa fall bromsar invandringen.

Stig: Jag håller med dig och tror att de skulle ligga på betydligt högre siffror nu om man tagit ställning mer åt vänster. Men partiet leds av ex-Mufare så det är kanske att hoppas på för mycket.

Anonym 08:18: Av din kommentar att döma bor du vare sig i Rosengård, Bergsjön eller Tensta.

Markus: Det behövs ingen djupare analys för att se detta i tillgängliga siffror. Under 2008 föddes 109 301 barn (SCB). Av dessa är båda föräldrar födda i Sverige i 76 146 av fallen. Barn födda detta år med en eller två föräldrar födda utomlands är 33 155 stycken. Samma år invandrade 102 000 människor till Sverige. Av dessa siffror får man således att befolkningsökningen 2008 bestod av 76 146 människor födda i Sverige med svenskfödda föräldrar och 135 155 människor födda utomlands eller med föräldrar födda utomlands. Med andra ord föds det nästan två barn med utländsk bakgrund för varje nyfött barn med mer eller mindre svenskt ursprung.

Robsten: Personligen har jag stor respekt för funktionärer på lägre nivåer inom SD. Jag var en av dem och vet vad det innebär med uppoffringar i tid, pengar, hälsa, försörjning och fysisk säkerhet. Jag har dock mindre respekt för personer som Björn Söder t ex som under min tid i partiet (detta var innan partiet satt i otaliga kommunfullmäktigen, utan levde på sympatisörers donationer) begärde och fick en utbetalning på 20 000:- för att köpa en ny dator till sig själv, och som numera uppbär ett årskort hos SJ kallat Silver Plus för 55 000:- per år av partiets pengar. Bara så du vet.

Jag är inte radikal bakom ett tangentbord utan försvarade partiets åsikter i skolor, på torg, på debattsidor osv under min tid i partiet. Tro inte att kritiker av SD inte har erfarenhet av vad de pratar om. Det är att försumma dessas prestationer och deras del i partihistorien.

M: Jo, men SMR är nationalsocialister och vill avskaffa din rätt att uttrycka dina åsikter…

Wodinaz: Om SD har den effekten på folk är ingen gladare än jag..

Skogman: Jag tror knappast det var min bedrift, även om det vore önskvärt att jag hade ett så stort inflytande över samhället….

Jimmy S. Windeskog sa...

Robsten sa:
SD i dag är ju ett förhållandevist rikt parti idag och ersättningar går ju ut på et sätt som var otänktbart bara för några år sedan. Det förringar givetvis inte de ideella insatser som görs idag, men de var inte de jag syftade på.

"Anonym sa...
Jimmy S Windeskog:
Hur vet man vart medlemspengarna går ?
Det verkar som om det är "de fyras gäng" i Skåne/Blekinge som toppstyr. Alla andra kämpar ute i landet vad får de ?"

Det skall framgå av kassörens och revisorernas berättelse om den demokratiska processen går rätt till (ibland gör den ju inte det av olika skäl, inte bara i SD). Men visst,partiets Verkställande Utskott toppstyr och medlemmarnas pengar går ju tex till at betala resor och ersättningar för partiledningen. Men så går det ju till i alla partier som inte arbetar helt ideellt skall påpekas.

Robsten sa...

Det behövs ännu mycket mer pengar, detta oavsett hur det såg ut fordom på den fronten. SD.s styvmoderliga behandling av PK.media ökar behovet ytterligare t.ex. Jag vill inte närmare gå in på varför och hur. Vi kan ju inte sitta och ge våra politiska motståndare information, de läser sannolikt denna blogg och en massa andra liknande bloggar, om de är smarta, och det får vi nog utgå från att de är.

hans-ove sa...

Nu passar det att lämna ut ett signalement:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5469578.ab

Anonym sa...

Två bra slutsatser:
1/ Nativiteten för utlänningarna i Sverige är kraftigt överlägsen den svenska. Detta gör att det inte räcker med att stoppa massinvandringen. Många måste hemförlovas. SD vill integrera bort vårt folk.
2/ Endast en social välfärdspolitik med ett bibehållet fritt näringsliv under svensk kontroll kan ena vårt folk. SD har en klar slagsida åt höger.

Anonym sa...

Weine,

Tack for en intressant artikel. Jag hoppas att aven om vissa åsikter som Sverigedemokraterna har skiljer från dina, så hindrar det inte dig från att rosta på dem. Detta ar vår enda riktiga chans. Nar de sitter i riksdagen och sitter sakert, kan man borja tala lite hårdare, men sanningen ar att nu ar detta det anda sattet att nå valjare hos svenskar som ar mindre hårda i sin språkforing eller tankar som du ar oavsett om du har ratt eller inte, men andå har funderat over massinvandringsproblemet och ar skeptiska men intresserade. Hoppas att alla krafter mot invandring inser att Sverigedemokraterna ar det enda alternativet och att nu har vi en riktig chans att forandra! Mobilisera nu, sen kan vi trycka hårdare.

Erik, Sthlm sa...

SD höger? Det beror väl på vilka punkter i åsiktsdokumenten man väljer att citera. På mer högerinriktade debattfora vill invandringskritiker ofta inte rösta på sd för de tycker de är för mycket vänster...

Jag tror det är olämpligt för sd att ta alltför tydlig ställning i kontroversiella höger-vänster-frågor. Bättre att utnyttja detta som förhandlingskapital för att få inflytande över de viktigare befolkningspolitiska ödesfrågorna.

Specifikt - 1. förmögenhetsskatten. Sverige har ett av världens högsta skattetryck, vilket knappast är sunt, så att återinföra den skatten verkar tvivelaktigt. Dessutom moraliskt tveksamt att beskatta redan beskattade pengar. De rika kan ändå trixa och gömma undan sina pengar, så det enda man uppnår är att försvåra investeringar som leder till nya jobb.

2. LAS och MBL handlar väl om att följa den politik som varit framgångsrik i Danmark och som DF stöttat?

3. Maxtaxa - folk som stannar hemma med sina barn subventionerar dem som väljer den politiskt korrekta barnomsorgen. Varför ska det vara så?

4. Privat vård - så länge patienten väljer fritt mellan alternativen och inte behöver betala extra ser jag inga problem med att någon privat aktör tjänar pengar på vård. Konkurrens garanterar kvalitén.

Håller i övrigt med Robsten.

Anonym sa...

Det Nya Folkhemmet finns till allmänhetens förfogande att skriva inlägg och kommentera andras åsikter.
http://nyafolkhemmet.dinstudio.se/guest_5.html