02 juli, 2009

TV4 ger med sig – rädda för att få Europadomstolen på sig

Rakryggad har tidigare kritiserat TV4 för att de inte tillät alla partier att köpa reklamtid i EU-valrörelsen. Jan Scherman, vd för TV4, kontaktades och kanalens agerande ifrågasattes. Nu har TV4 uppenbarligen tagit sitt förnuft till fånga och vill i fortsättningen agera inom demokratins ramar.

Varför TV4 inte ansåg allas annonspengar vara välkomna står att finna i att de, precis som alla andra grenar inom fulmedia, har en politisk agenda som man inte gärna vill låta folk vara medvetna om eftersom det skulle decimera den egna subtila propagandans trovärdighet.

Nu framgår det av Jan Schermans uttalande att TV4 låter alla politiska partier annonsera hos dem eftersom man är medvetna om att man annars blir fällda i Europadomstolen för mänskliga rättigheter.

- Vi kan inte bestämma annonsörer efter hur vi värderar enskilda framträdanden. Sverigedemokraterna är inröstade i en rad demokratiska församlingar, och skulle vi säga nej hade de ändå fått rätt i Europadomstolen, meddelade Jan Scherman till Nyhetskanalen.se.

Lika för alla partier – ingen särbehandling. Hoppas ni klarar att stå för detta framöver, TV4.

18 kommentarer:

Dan Åke sa...

nåt lurt är det, kanske sd får betala extra dyrt och tömma partikassan, Jan scherman verkar vara en lömsk och ond människa.

Anonym sa...

Jag fattar inte varför SD vill göda Bonnier maffian med pengar, tv3 kanal5 etc borde väl vara bättre eller?

Anders @ ungsvensk.se sa...

Sanningen om SDU-incidenten:

http://pandeism.wordpress.com/2009/07/03/angaende-incidenten-vid-lars-ohlys-tal-i-almedalen

Anonym sa...

någon
var inne på någon mikaela persson blogg -miljöpartist--
där iallafall var det någon som kallade sig för uncle bob
det är nog debattören för sd

påläst visste vad han pratade om
lagom besk

han gjorde morotspure av moroten mikaela


samtidigt var han underhållande
dessa ingridienser tro jag är viktiga om man ska vinna röster
åt sd

pelle

Anonym sa...

Weine: Är du en central del till detta omställande? Jag tror det.

/Linda Nilsson

Anonym sa...

Dan åke .. lustigt att du säger det .. tänkte precis samma sak !!!
robban-uddevalla

Anonym sa...

Dan Åke: Exakt. Så är det säkert. Varken Jan Scherman eller övriga inom fulmedia tycks veta vad demokrati är.
Kommentarer vilka inte passar dem tas omdelbart bort./M

Anonym sa...

Håller med Dan Åke. Jan Scherman har en ond blick och han baktalar och föraktar alla människor. Han är som en vampyr som suger ut livslusten och glädjen hos fromma människor. Jag skulle aldrig köpa en begagnad en bil från denna skojare.

Skogman.

Anonym sa...

Undra om ND får annonsera

Jimmy S. Windeskog sa...

Skulle inte förvåna mig om SD får betala mer än andra partier på tv4.

ND upplevs nog för "extrema" (men har ju inte pengar till ett sådant här stort projekt ändå).

Anonym sa...

Partikassorna töms för alla partier och de som inte berörs går på i samma stil. Vi måste ta hit hela världen om vi som är runt fyrtiostrecket ska kunna få våra pensioner i framtiden. Jobb och utvecklingsgarantins tredje fas för etniska svenskar handlar om att de ska arbeta åtta timmar om dagen utan pensionspoäng och om de inte varit med i en a-kassa får de223 kronor om dagen innan skatt från FK. Efter skatt blir det 178 kronor om dagen för ett heltidsarbete. Det går inte att leva av efter hyra, el och andra räkningar trots att de arbetar men att det i folkmun kallas praktik. De tvingas därför gå till bracka och få kompletterande bidrag från socialtjänsten.
Utrotningen sker på ett sofistikerat sätt i dagens demokratiska sverige.

OP sa...

Scherman är syndikalist så vad hade man väntat sig av honom?

Anonym sa...

Jag håller med Dan Åke. Skulle inte förvåna mig om SD får betala extra mycket, samt att det tyvärr bara finns kvar reklamtid mellan 3-4 på natten. När det gäller tv-4 så...

Robin Shadowes sa...

"De tvingas därför gå till bracka och få kompletterande bidrag från socialtjänsten.
Utrotningen sker på ett sofistikerat sätt i dagens demokratiska sverige."

Ännu en gång får svensken lära sig stå med mössan i hand och buga djupt inför sina nya herrar. Detta kommer ändå inte vara någon garanti för att vare sig få pengar eller jobb. Ibland vill ju herrarna "statuera exempel". Tänk på Nisse Ahlrot i Den enfaldige mördaren.

dan åke sa...

Hallå bloggen och alla läsare! ni som har filmfunktion i mobilen och digitalkameran gör er egna film om orättvisorna i din kommun.

registrera sedan en kanal på youtube och låt alla få se eran kamp. Lätt, enkelt och gratis. se filmen vart vart dina skatteavdrag på skatten tar vägen:
http://video.google.com/videoplay?docid=3131814649006604738

Jimmy S. Windeskog sa...

Jag har dock lite svårt att se varför Europadomstolen skulle lägga sig i vilka som får köpa reklam i en fri och privat kanal - har något sånt ärende någonsin varit uppe på dagordningen?

Johan Björnsson sa...

Har alla totalt missat att TV4 även sa att "Alla partier kommer att få annonsera. Dock bara om dom uppfyller demokratiska grundvärderingar", eller något i den stilen.

Tror ni verkligen att SD kommer att få annonsera? Skulle inte tro det. Visserligen har dom ju blivit så harmlösa nu för tiden, så i o f s. Men då kvarstår ju frågan huruvida ND kommer att få annonsera.

Stig sa...

I praktiken tror jag inte att det har så stor betydelse om SD får göra reklamfilm på TV4 eller ej.
Det verkar vara stor konst att göra en film som inte skämmer ut respektive parti. Se bara på de patetiska reklamfilmerna inför EU-valet som t.ex. FP:s plastbondmora Marit Paulsens avslutningsord "... men nu tar vi en kopp kaffe". Jag gapflabbade varje gång och det var jag säkert inte ensam om.
Jag kan se Jimmy Åkeson framför mig i en liknande scen säga !"... men nu tar vi ett rejält glas Svensk Flaggpunch!".
Låt de andra partierna skämma ut sig istället.