28 juni, 2009

Var rädda – var mycket rädda

De flesta som aktivt söker sin information är nog medvetna om de många upploppen i Rosengård där veckolånga brandattentat, vandalisering och stenkastning mot polisen pågått. Samtidigt som fulmedia försvarat upploppen med fraser om hur socialt och ekonomiskt utsatta Rosengårdsborna är kan det utanför fulmedias fantasivärld konstateras hur väl utbyggd Rosengård är jämfört med de flesta andra stadsdelar i Sverige.

I Rosengård finns exempelvis två fritidsgårdar, ett friluftsbad, två sporthallar, en ishall, en vattenlekplats, en spontanidrottsplats, en friidrottsarena, en basketplan, två tennisbanor, en sandplan för fotboll, en polisstation och en brandstation. Dessutom finns det en vanlig idrottsplats med en gräsplan för 11-mannafotboll, en grusplan för 11-mannafotboll, en grusplan för 7-mannafotboll och skolfriidrottsytor, plus ytterliggare en vanlig idrottsplats med två gräs- och en konstgräsplan för 11-mannafotboll, nio källarmoskéer, Europas största församling i moskeén Islamic Center och därutöver får de yngre Rosengårdsborna läxhjälp av studenter från Malmö högskola alla dagar i veckan. Så utsatt är man som boende i Rosengård. Det blir svårt att se någon som helst utsatthet som förklaring till upploppen och upproret mot samhället.

Oavsett anledning ska man som medborgare tro att myndigheterna har koll på detta. Glöm det. SÄPO:s chef, Anders Danielsson, menar att det inte finns någon större fara med Rosengård.

- Rosengård är nog inte farligare än något annat, sa Danielsson till SR:s ”Ekot”.

Detta är alltså chefen för vår Säkerhetspolis. Med en sådan Bagdhad-Bob vid rodret säger jag bara: Var rädda – var mycket rädda. Denne man tar upp platsen för kompetent och adekvat personal som skulle kunna göra en seriös riskanalys av den fundamentalistiska bomb som håller på att utveckla sig i Rosengård.

Men vad kan man förvänta sig av en organisation som låter en landsförrädare försvinna till friheten genom att denne helt enkelt promenerar ut bakvägen, medan man bevakar framsidan? Denne Kling & Klang-organisation är ett skämt och har därutöver lyckats klanta till säkerheten kring två ministrar vilket kraftigt underlättade att två ensamma mördare lyckades döda dessa. Att de inte kan skydda ministrar mot organiserade attacker kan i viss mån vara förståeligt, men mot ensamma galningar? Sverige skulle vara betydligt säkrare om vi lät Finansinspektionen, Aftonbladet eller Systembolaget stå för säkerheten. Var rädda – var mycket rädda.

21 kommentarer:

Anonym sa...

du borde skriva dina artiklar även på engelska, så resten av världen vet vad för samhälle vi har här.

Weine Berg sa...

Det var en alldeles utomordentligt bra idé! Det är nog något jag kan åstadkomma när den nya sidan är klar, iaf med de mer viktiga artiklarna. Eller ännu bättre vore om en sympatisör kunde åta sig detta jobb. Tack för tipset!

Anonym sa...

SÄPO Sveriges Äckligaste Polisorgansistion.

http://www.google.se/language_tools?q=http://rakryggad.blogspot.com/&hl=sv&rlz=1R2RNTN_svSE330

Skogman.

DanneSweden sa...

Har själv varit i Rosengård och sett spektaklet med egna ögon, där känner man sig verkligen som minoritet i sitt eget land och känslan av mellanöstern är stark också.

Medelsvensson som bara ger mer och mer tillåtelse till pk-folket att skapa ett nytt mellanöstern i smyg behöver verkligen vakna upp och våga säga ifrån.

Men sossorna som fick runt 80 % av rösterna i Rosengård klagar ju inte, dom behöver inte ta smällen av mångkulturen heller då dom bor i sina fina områden.

Jens sa...

Märker att du inte skrivit så mycket på sista tiden, är detta för att du jobbar på den nya sidan förtillfället?

Weine Berg sa...

Jens: Nej det beror inte på detta. den senaste månaden har jag haft extrema ryggbesvär som ännu inte är diagnosticerade. Men nu har jag även beslutat mig ta det lugnare med bloggen under sommaren.

Anonym sa...

Vila dig nu i sommarvädret kära Weine. Hoppas ryggen och din extrema sjukdom blir bättre.

Skogman.

BLU-82 sa...

Ingen står för säkerheten i Sverige. Det är var man och kvinna för sig själv. Den pådyvlade ockupationen fortgår oavsett att världen har gått in i tidernas recension, kanske rent av depression. Allt fler främlingar pressas in i ett alltmer motsträvigt samhälle. Samtidigt tillrättaläggs undersökningar som påstås visa att svenskarna blir alltmer positiva till fortsatt och utökad ockupation av fäderneslandet med mattpiskare och analfabeter från världens alla hörn. Etablissemanget och media, kan liknas vid en bombmakare och sabotör som fyller en bomb med så mycket sprängmedel denne kan innan denne i akt och mening avser att detonera denna. De som får ta smällen blir det svenska folket, och de ännu ofödda svenska generationerna. Resultatet kommer att bli blodigt, skitigt och tragiskt. Dagens vanstyrande strör salt i den svenska folkkroppen , som en dag i den nära framtiden kommer att bli en bitter och fruktansvärd erfarenhet.

Annemi sa...

Har de någonsin jämfört Rosengård med något annat bostadsområde tro? Hur kan vi lita på polis, Säkerhetspolis och regering, när allt detta får ske? Ja, jag är rädd, mycket rädd inför vad framtiden för med sig. Finns det inget sätt att ändra, så vi slipper vara rädda? Tragiskt, speciellt för ungdomar, som ev. tänkt skaffa barn. Hur ska de våga det med den politik som förs i sverige? De flesta svenskar är INTE Social-Moderater, med höga löner och alla möjliga förmåner, som vi "vanliga" svenkskar inte har. De sitter trygga, även om de får flytta på sig, går i pension eller blir utvalda. Anser allt detta skrämmande, fruktansvärt,hemskt och det finns inga ord som kan beskriva upprördheten hos oss svenskar, att vi inte betyder något och inte har något att säga till om. Ska De inte arbeta för att Vi ska få det bra och känna oss trygga?

Anders sa...

Vår "säkerhetspolis" åsiktsregistrerar oss som älskar det här landet som en fara för rikets säkerhet. Det gör att man undrar vilkas ärenden denna "säkerhetspolis" går? Det är något sjukt med det här landet. SÄPO ser till att Sverige blir islamiserat och det anser jag vara landsförräderi!

Anonym sa...

Säpo kan väl bara en sak och det är att förfölja och trakasera patrioter. Jag är rätt säker på att rosengårdskidsen är betydligt farligare än SMR, FF och ND men det verkar inte säpo tycka. Angående ministermorden så är dom tragiska självfallet men ytterst är det ju trots allt detta folk som basar över säpo.

/Risto

hans-ove sa...

Från häktningsförhandling i Sthlms tingsrätt meddelas att den s.k. "Kasinoskytten" Abdel Karim Djebbar (f. 1985) ska kvarbli i häkte inför rättegången. Åtal ska vara väckt senast 2/7.

Anonym sa...

När man går in på vissa bloggar bland annat här, så står det "Den här sidan innehåller tillförlitliga och inte tillförlitliga objekt".
Fortsättningsvis,
Om man vill se de objekt som inte är tillförlitliga så kan man välja att klicka på knappen för icke tillförlitliga objekt. Vad händer om man klickar på den knappen?
Skriver Säpo upp en på svarta listan eller vad?
Det verkar skumt och vet någon vad det handlar om?
Tacksam för svar då jag ibland känner oro för att läsa bloggar jag gillar då detta kommer upp.

Ulrika

Anonym sa...

SMR är väl inte farliga...Jag är pensionär men skulle inte ha något emot att möta dem en mörk kväll. De värnar endast om vårt land vilket inte våra politiker gör.
Var på besök i lilla Ludvika men trodde jag hamnat i Afrika.

Weine Berg sa...

Ulrika: Vad jag förstått är det bara en säkerhetsinställning i din dator som vill förhindra att du riskerar att få virus. Och om det är nån som skriver upp dig på en lista är det nog FRA... men det är osannolikt tror jag.

danne sa...

ulrika! jag hade det så också förr. det är bara en teknisk finess i webbläsaren eller operativsystemet, gå till microsoft uppdate och så skannar dom din dator och rekommenderar att ladda hem gratis uppdateringar, även explorer 8. men microsoft och google och facebook sparar nog allt som sker på webben så länge man inte gör nåt olämpligt så är det nog ingen fara

är det verkligen sant att FRA spelar in allt vad alla i sverige säger i telefon,internet,mm. det här ville nog aldrig Arne Beurling

Anonym sa...

Jag får upp samma sak som Ulrika varje gång jag går in på denna sida. Det händer endast här./Marre

Robin Shadowes sa...

Personligen tror jag att SÄPO bara övervakar svenskar som är kritiska till ockupationen och massinvällningen. Det är nog bara en tidsfråga innan dom knackar på hemma (eller rent av sparkar in dörren) och för iväg en.

Genom att jag är med på Katherine Albrechts newsletter så har jag fått reda på att det finns en alternativ sökmotor till google och säkrare som heter ixquick.

BLU-82 sa...

Då får de spärra in flera miljoner svenskar som har varit inne på invandringskritiska bloggar. Onödigt att oroa sig för hjärnspöken. Polisen och de övriga i tattaretablissemanget har fullt sjå med sin dialog i de främlings ockuperade territorierna samt försnilla svenskarnas skattemedel till sina hemliga bankkonton i Schweiz. I Sverige finns det inga lagar, Sverige är en anarki. Landet ligger vidöppet, försvarslöst. Mord sker dagligen, ofta på öppen gata, våldtäkterna ökar för vart år som går, media skriver på sin höjd endast notiser om detta, tattaretablissemangets enda åtgärder för att stävja brottsligheten blir att låta Jerzy " Bagdad Bob " Zarnecki uttala sig i de fördummande musse pigg medierna som tex DNs Debattsida och Expressen. Sverige är som vilda västern, och det blir värre hela tiden...

Robin Shadowes sa...

Man behöver inte gripa flera miljoner. Det räcker med några tusen eller kanske bara ett hundratal så har man sänt meddelandet till övriga befolkningen att hålla käften så fortsätter svennebanan att knyta näven i byxfickan istället. I synnerhet om gripna bara försvinner spårlöst för att aldrig mer höras av, japp som i vilken banarepublik som helst...

Anonym sa...

I en bananrepublik eller i ett land med orättfärdig politik (diktatur) kan den inhemska befolkningen få stöd av de fina demokratiska länderna utanför landet som påstår sig kämpa mot oförätter, utsugning och exploatering (FN,s deklaration om mänskliga rättigheterna). Det gäller tyvärr inte för sveriges låginkomsttagare vilka betalar för att höginkomsttagare och medelklass i sverige ska kunna ha det lika bra som de alltid haft trots lågkonjunktur. Dessutom tvingas låginkomsttagarna att betala mest för det mångkulturella samhället med allt vad det innebär genom sänkta pensioner, sjukersättningar, a-kassa med mera. Utrotningen sker gradvis och nåde den som talar om orättvisor när vi befinner oss i ett toppensamhälle där vi måste få hit arbetskraftsinvandrare samtidigt som svenskar ska utrotas. Oj, nu blev det ett misstag. Det finns inga svenskar. Ber så mycket om förlåtelse!

Ulrika