13 juli, 2009

Milld är tillbaka!

Jan Milld är en av de i särklass skarpaste opinionsbildare det moderna Sverige har producerat. Jag har haft nöjet att arbeta med Janne under min tid i Sverigedemokraterna då jag var redaktör och ansvarig utgivare för medlemstidningen SD-Bulletinen och Janne var partisekreterare. I egenskap av detta hade Milld en fast spalt i den numera nedlagda medlemstidningen. Vad som inte varit vida känt är att Jan Milld har haft allvarliga hälsobesvär det senaste halvåret. Rakryggad har varit kontinuerligt informerad om läget, men valt diskretion.

Jag är inte någon beundrare av människor som under en annan människas livstid knappt ägnar denne en tanke och sedan efter dennes död fyller spaltmetrar med hyllningar. Michael Jacksons död är ett praktexempel på detta. Aldrig förr har så många journalister och wannabees inom mediavärlden plötsligt älskat en kändis efter dennes död som i fallet Michael Jackson. Före han dog hånades han för sin excentriska livsstil, plastikoperationer och pedofili. Men nu är han ett helgon. Detta är skamligt hyckleri, hävdar jag.

Därför är det glädjande att kunna uttrycka min uppskattning för att vi svenskar har Jan Milld. Hans analytiska tänkande, verbala krigande och sakliga framställande av propagandan mot oss svenskar är något som borde få större utrymme. Det skulle vi alla ha framgång av. Därför säger jag: Välkommen tillbaka, Janne! Du behövs!

Länkar

14 kommentarer:

dan åke sa...

tack jan mild, hur kan svenska folket hjälpa dig?

Karpstryparn sa...

Håller med, Jan Milld är en utav de absolut bästa invandringskritiker och opinionsbildare emot invandringen och det mångkulturella samhället som Sverige någonsin har haft. Han är också bra när det gäller kritik av t ex politisk korrekthet.

Länge leve Jan Milld!

Anonym sa...

Kan någon hjälpa Jan Milld med ett Content Management-verktyg (wiki kanske?) samt göra hans blogginlägg fullt tillgängliga via RSS vore allt ännu bättre!

bose1949 sa...

Nu får det vara nog. Om du sitter i bilen och ser en sådan människa som har en trasa på huvet, signalera. Korta signaler för huvudduk och oavbruten signal för "Burka".

Visa ditt missnöje mot dessa parasiter. Kan bli en folkrörelse...

Robin Shadowes sa...

Har saknat hans videor i flera månader nu. Hans lugna och sakliga röst är ett nöje att lyssna på. Det har ryktats om sjukdom så det gläder mig att han äntligen är på bättringsvägen. Krya på dig!

wodinaz sa...

Det är synnerligen glädjande att höra att Jan Milld är på fötterna igen, jag var riktigt orolig. Knappast någon har strävat så mycket och aldrig kompromissat med hederligheten och rationaliteten som han.

Vore blott en femtedel av befolkningen försedd med en obetydlig smula av hans seriositet, välvilja och hederlig så skulle kanske t.o.m. demokratin självt fungera.

I sanning mycket goda nyheter.

Glöm inte att beställa hans bok nu, era filurer!

"Dialog om invandringen -- dokumentation av ett försök"

Weine, du kanske skulle kunna pusha lite för den boken här på bloggen din?

Anonym sa...

Heja Janne.

Skogman.

Anders @ ungsvensk.se sa...

”I egenskap av detta hade Milld en fast spalt i den numera nedlagda medlemstidningen.”

SD-Bulletinen (SD-B, SDB, Bulletinen eller Bullen) är faktiskt inte alls nedlagd, även om den har blivit väldigt tunn de senaste åren, som jag har förstått det.

I övrigt är det förstås mycket glädjande att Jan Milld är tillbaka!

Weine Berg sa...

Anders: Det är ingen tidning numera utan ett fotostatkopierat blad.

Anders @ ungsvensk.se sa...

Weine: Tja, det är ju faktiskt två sidor med informationen. Hur materialet tillverkas har väl inte så stor betydelse. Man kan få det via e-post också. Hur såg det ut förut, menar du?

Weine Berg sa...

Anders: ett blad är ju knappast en tidning. Förut var det i a4, glättig, svartvit tidning med 18 sidor tror jag. Man la ner den för att spara 50 000 kr per år, vilket ju var bra eftersom Björn Söder beviljades ett årskort på SJ X2000 för 55 000:- av partiets pengar.

Anonym sa...

Ja nog har Jan Milds skarpa inspark i debatten varit saknad.

Nu blir det nog nya tag och tack för det
PP

Fredrik Gustafsson sa...

Det är förstås väldigt roligt att höra att den gamle slitvargen Jan Milld är tillbaka. Jag noterade att Wodinaz har publicerat en artikel om samma glada tilldragelse på Motpol:

http://wodinaz.motpol.nu/?p=289

Daniel sa...

Krya på er båda två, Sverige behöver er.