13 oktober, 2009

Upproret mot det svenska samhället fortsätter - bloggat från fältskären 2

I flera månader har bilar brunnit runt om i Sverige i bostadsområden där mångfalden är som störst. Gottsunda i Uppsala, Rosengård i Malmö och även Göteborgs internationella stadsdelar. Nu har även mångkulturella Frölunda i Göteborg drabbats. Natten till idag antändes inte mindre än fyra bilar i Frölunda. I Bergsjön i Göteborg förstördes fem bilar och ett femtiotal rökskadades.

När dessa problem diskuteras inom de snäva ramar som fulmedia satt upp, heter det alltid att bilarna brinner för att man i dessa områden är fattiga eller är satta i utanförskap (reservation för att det senare är snömos om något man egentligen inte vill analysera). Hursomhelst är skuldbärarna alltid de som inte bor i dessa områden. Det är alltid någon annans fel att personerna x, y och z eldar upp bilar, startar upplopp och attackerar folk på måfå. Försvaret för beteendet är minst sagt patetiskt. Så här skriver Förbundet Allt åt alla i sin artikel ”Vi önskar en mer radikal omfördelningspolitik” på SVT:s hemsida:

”När några blir rikare ökar ojämlikheten i samhället och det får svåra konsekvenser på flera områden för de flesta av oss.”

Ska man tolka detta som att när människor i vissa områden blir framgångsrika så börjar folk i andra områden att gå bärsärk av ojämlikhet?

Vidare påstår man att ”Det är alltid de mindre privilegierade områdena och deras befolkning som pekas ut som ett problem trots att det är dem som får lida sviterna av den rådande ekonomiska politiken.” Är det så? Problemen får ju inte ens diskuteras och inga människor i områdena pekas ut utan det är hela tiden det s.k. utanförskapet, detta diffusa uttryck som inte leder diskussionen någonstans, som hålls fram! Så när pekas dessa områden ut egentligen? Jag menar, det är ju bara systemkritiker som vågar diskutera problemen förutsättningslöst, inte SVT:s debattprogram, inte TV4:s besserwissrar och vare sig regering eller opposition.

Jag har ställt frågan förut och ställer den igen: har de som bor i s.k. utanförskapsområden det verkligen sämre i Gottsunda, Bergsjön och Rosengård än de länder de kommer ifrån? Om så är fallet: varför stannar de? Om så inte är fallet, varför biter man den hand som försöker hjälpa dem?

7 kommentarer:

Johan-Erik sa...

En mycket bra artikel. Frågorna i slutet av artikeln är väldigt intressanta och ytterst viktiga att få besvarade, i alla fall om man vill komma fram till någon lösning. Och det vill man ju, eller?

Anonym sa...

Fantastiskt! "Liket rör sig och berget skakar".

Roligt att du återigen startat minst en av supermotorerna vilka kommer att föra oss mot ett bättre samhälle.

Ta igen då du behöver. Vi är många som tänker på dig. Du är synonym med den Svenska folksjälen.

/Risto

Karpstryparn sa...

Problemet är de flesta av de människor som bor i dessa områden inte är civilserade och kan bete' sig som normala människor gör, deras handlingar tyder ju på det, man kan ju tro att hela bunten är psykiskt sjuka och störda. Men det finns med all säkerhet typer i dessa områden som är det också. Nej, varför är de kvar om inget passar? Vore jag någon av dem så skulle jag flytta tillbaka till "Pumpabumpa-land" eller vilka länder de nu kommer ifrån. Det är den bästa lösningen både för dem och för oss.

Frost sa...

Jag bor i Bergsjön, ~50 meter ifrån parkeringshuset där det brann nu natten till i söndags.

Satt och kollade på film med en kompis när det plötsligt blev ett jädra liv utanför.

Jag tror att det är åttonde gången i ordningen som det brinner i närområdet under den senaste tiden (vad jag vet), och jag börjar bli riktigt förbannad på detta apbeteende!

Något måste göras eftersom våra politiker inte agerar.
Medborgargarde? Någon som är med på idén?

Jag har pratat med grannarna, både invandrare och svenskar och alla är innerligt trötta på alla bränder.

Fick även information från min hyresvärd att de kommer att öka bevakningen av parkeringshuset med hjälp av securitas, samt att de ska bygga om(?) parkeringshuset för "ökad säkerhet".
Allt det lär inte vara gratis för värden, vilket mycket väl kan resultera i höjda hyror för oss hyresgäster.

Hade jag haft ett fönster som vätte mot parkeringshuset så hade jag ställt en rörelsekänslig kamera i fönstret för att eventuellt fånga "ungdomarna" på film.

Skånepåg sa...

Hej Weine!

Trevligt att du hörs av. Såväl jag som frugan skriver då och då
kommentarer på olika bloggar för att bemöta det som vi tycker är uppåt väggarna. Vi andra får göra så gott vi kan när du nu inte är på hugget!

Har märkt att vissa kända PK-bloggare har blivit snabbare på att banna en, då man kommer med alltför obehaglig fakta i sina kommentarer. Nu senast var det visst Lodenius som bannade en av mina kollegor.

Mina "vissa" medicinska kunskaper är inte inom ditt sjukområde, men jag förstår givetvis mycket väl vad du genomgår och hoppas på det bästa. Du är en av de cirka 3000 som varje år i Sverige får just den diagnosen som du inledningsvis skrev om. Om det sedan inträtt någon förändring vet jag inte om.

Ha det så gott som du kan!

Daniel sa...

Jag är med på medborgargarde, lätt!!!

/Daniel

Anonym sa...

Vill bara tipsa om att ge bidrag också till bröderna ekeroth (tror jag det stavades) men googla på dom, ted och kent, dom vill informera sverige om islam ... antiislamfonden behöver få lite skjuts på vägen ...