02 oktober, 2006

Rån för egen vinning – eller för egen njutning?

I ett försök att förklara de ökande rånen mot ungdomar lanserar BRÅ (Brottsförnekande Rådet), genom sin Felipe Estrada, teorin att rånen beror på att de utsatta ungdomarna bär på mer värdesaker i form av mobiler och mp3-spelare. Jag personligen har svårt att förlika mig med denna teori. Den låter mer som en bortförklaring.

Om teorin stämde skulle det innebära att rika ungdomar i alla tider blivit rånade exempelvis. Trovärdigt? Nej, sanningen ligger nog närmare det skrämmande än det triviala.

Tidigare i ämnet har jag kommenterat Jerzy Sarneckis brottsförnekande arbete då Sarnecki verkar vara inne på samma linje som BRÅ.

Sanningen finns sannolikt i det utländskt rasistiska. Hatet mot svenskar och det svenska. Ett hat som ”våra” makthavare i alla sektorer antingen bistått i skapandet av eller passivt sett på – trots att de har större makt och därmed större ansvar än gemene man för utvecklingen.

När ska orädda ansvarsfulla svenskar träda fram?

1 kommentar:

Lucifer Rising sa...

Detta förbannade marxist-etablissemang !!! Dessa djävla kulturberikar råttor är stråtrövare , ingenting annat !! Sätt dom på bästa banan-båt till hemlandet !. Återinför medeltida lagar , lagar som användes på stråtrövare , Först Bländing ( berövande av synen ) , och om stråtröveriet fortsatte efter bländningen , straff-arbere i Malm-fälten !!. Bort med packet bara !!