10 januari, 2007

Lifvendahl är god

Precis som Robsten uppmärksammat Rakryggad på, bedriver f.d. MUF-ordföranden Tove Lifvendahl välgörenhet på sin blogg. Men missförstå inte, det handlar inte om att hon ska ge något - utan att DU ska stå för kalaset.

Det förhåller sig nämligen så, att Lifvendahl har en bekant som nu, liksom många andra, beviljats asyl i Sverige. Naturligtvis kommer familjen på köpet för Sverige. Lifvendahl skriver på sin blogg:

"Vill någon skänka en vinterjacka?
En god vän som beviljats asyl får snart hit sin familj som kommer att vara i stort behov av vinterkläder. Det är en kvinna runt 30, två flickor på 8 och 10 år samt två pojkar som är 12 och 2 år. Är det någon som har hela, rena och förhållandevis nutida plagg som kan passa storleksmässigt och kan tänka sig att avvara dem, hör av er till mig via e-post."


Robsten kommenterar det hela träffsäkert:
"Allt detta är det värsta exemplet på sliskig överklassaktig välgörenhet jag varit med om. Det viktiga är att visa hur human man är, inte att fixa fram själva garderoben. Kläderna måste en högavlönad kommunikationschef på svenskt näringsliv och tillika styrelsemedlem i Stadsmissionen kunnat fixa hur lätt som helst. "

Det är en ofta skådad, och lika skenbar, godhet som Lifvendahl uppvisar. Många är de i eliten att betyga sin trohet till systemet och sin egen pliktuppfyllnad gentemot de vedertagna/pådyvlade moralpaketen. Och det är extra viktigt i vänster-sverige att som högermänniska visa hur otroligt god man är. Jättegod till och med. Hon är lika human som alla andra - fast mer.
Och hennes ledare Reinfeldt är så god att han helt tar avstånd från den svenska identiteten - han är jätte-osvensk. Inte alls någon barbar. Och inte heller är Lifvendahl, bevisligen, någon barbarkvinna.

4 kommentarer:

Jimmy S. Windeskog sa...

Men vad kan vi förvänta oss av marknadsliberaler?

Robsten sa...

Ja, nästan vad som helst men inte detta. En styrelseledamot för stadsmissionen och tillika kommunikationschef på svenskt näringsliv som går ut och ber allmänheten om hjälp till en vinterjacka för en person som nyligen fått asyl. det är så grovt så det trotsar all beskrivning, så genomfalskt. När jag i min ungdom jobbade för dessa organisationer så tvättade vi inte jeansen vi bar på i arbetet, vi kastade de gamla och tog ett par nya, sådan tillgång på kläder är det alltså i dessa organisationer.

Anonym sa...

Träffsäkert Weine, finns inte mycket mer att tillägga. En skön spark mot nötterna på de vidriga liberalerna! /Patrick S

Erik, Sthlm sa...

Mycket bra skrivet - igen!