19 februari, 2007

Visst har du rätt till din grannes hus

Etablissemanget – de som redan gjort våra val, besserwissrarna som har tänkt klart - argumenterar att alla människor har samma rätt till allt. Alla har rätt att bosätta sig i Sverige om de vill - vill människor bosätta sig här ska vi vara tacksamma och se möjligheterna, inte svårigheterna. Grunden för ställningstagandet är allt som oftast det aldrig definierade "alla människors lika värde". Låt oss pröva denna idé i ett sammanhang som gör det begripligt.

Du har antagligen ett eget hem. Kanske hyr du en lägenhet, kanske äger du en bostadsrätt eller ett hus. Har din granne rätt till ditt hem? Har du rätt till dennes hem? Jaså, inte? Vadå, är du förmer än din granne? Tror du inte på allas lika värde? Varför ska inte din granne få flytta in hos dig? Ska han straffas för att han/hon inte föddes i din familj?

Kanske hävdar du äganderätt i ovan nämnda fall, men frågan är om du inte i så fall har fastnat i en konvention och har problem att bryta gamla normer. Äganderätt är inget konstant utan förändras hela tiden och vi med den. Ja, du hör hur knasigt det kan bli om man tar ner det hela på en lättfattlig nivå. Förstår du nu varför massinvandring och mångkultur är fel och ovärdigt?

Uppdaterat
Till sist: I en bilaga till nr 13/99 skriver Illustrerad Vetenskap (sid 27-28) följande: "En del anser att neanderthalarna liknade oss så mycket att de knappt skulle väcka uppmärksamhet på bussen, om de fick moderna kläder på sig - i varje fall inte om bussen fanns i en mångkulturell storstad." Lite förvånande att läsa något sådant i dagens likriktade samhälle.

Samtidigt kan man konstatera att de invandringsextrema som oroar sig för den obefintliga integrationen är ungefär lika kloka som den som apterar en bomb och sedan gruvar sig för vad som kommer att hända när den briserar. Så visst har du rätt till din grannes hus.

Läs också:

4 kommentarer:

Johan Björnsson sa...

Ha ha undrar om han som skrev den meningen i Illustrerad Vetenskap gjorde en s k Freudiansk felsägning eller om han avsåg en helt annan poäng.

Weine Berg sa...

Nu har jag uppdaterat artikeln med ordagrant citat och källhänvisning.

Anonym sa...

Bra skrivet! Två andra bra relevanta liknelser:

Invandringsförespråkarna hävdar ibland att vi svenskar inte kommer att bli en minoritet i Sverige trots fortsatt massinvandring. Ofta pekar man på att det inte finns några etniska svenskar, alla som viftar med ett svenskt medborgarskap är svenskar. Men även de som erkänner att det finns ett svenskt folk hävdar att vi inte kommer att sluta i minoritet. Då kan man fråga sig: om man har en stor skål med äpplen och om man ur denna skålen, med jämna mellanrum, plockar ur ett äpple åt gången samtidigt som man lägger i ett päron istället, kommer det inte då efter en viss tidsperiod tillslut finnas fler päron än äpplen i skålen? You tell me ...
(Denna liknelse är förstås endast relevant om man plockar ur äpplen med en tillräckligt hög frekvens.)

Efter dom massiva kravallerna i invandrarstadsdelarna i Frankrike så var man noga med att påpeka att de senaste 30-40 årens massiva invandring var orelevant i sammanhanget, det var invandrarnas socio-ekonomiska situation som var problemet. Så: du har glömt att stänga av badkarskranen i ditt badrum och nu har hela rummet svämmat över. Inte bara det, vattnet hotar att tränga ut dels i hallen och resten av lägenheten och dels genom golvet ner till underliggande lägenhet. Vad är egentligen problemet:
A. Tröskeln ut till hallen är för låg och isoleringen i golvet är för dålig.
eller
B. Badkarskranen står och pumpar ut vatten av ingen speciell anledning.

You tell me ...

Weine Berg sa...

Svensk: Riktigt bra liknelser du har där. Men svaret från etablissemanget vet vi: Fler päron! Mer vatten!