02 mars, 2007

Fångar försvinner i amerikanska koncentrationsläger

USA - "världens största demokrati" med rätt att olagligt fängsla de människor man tycker är terrorister - fortsätter sin människorättsvidriga aktivitet. Nu visar det sig att en stor mängd fångar i USA:s koncentrationsläger spårlöst försvunnit. Det är människorättsorganisationen HRW - Human Rights Watch - som avslöjar USA:s spel bakom kulisserna.


HRW publicerar också ett vittnesmål från en överlevare. Överlevaren, en palestinier, intygar att han kidnappades på öppen gata i Pakistan 2004. Han smugglades sedan till diverse läger i Pakistan och Afghanistan där han misshandlades och torterades i 28 månaders tid. Efter detta fördes han över till jordansk ägo, som överlämnade palestiniern till Israel. HRW kräver nu i ett öppet brev till George W Bush att de försvunna fångarnas öden redovisas.


Läs även:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Helt otroligt, där har vi den sanna terrorismen i världen

Anonym sa...

Alla som motsäger sig amerikansk och israelisk imperialism/chauvinism i mellanöstern, och råkar vara född muslim blir per automatik "terrorist". Usavurmande och krigshetsande liberaler finns det även gott om i Sdu, som dagligen härjar fritt som skribenter på både Sdu-forumet och på Sd-blog. Gemensamt är att Usa och Israel är föredömmet. Och man hetsar dessutom varandra för att den imperialistiska stormakten ska anfalla Iran. Jag blev portad från forumet pga av min kritik mot detta faktum. Sdu är inget nationalistiskt förbund och ska inte betraktas vara ett heller. /Patrick S

Jimmy Windeskog sa...

Ojojoj, djupt vatten nu Weine. Jag tror att det är ett självutvald herrefolk som har fått patent på ordet "koncentrationsläger"... Fråga Ahlmark så får du höra.

Väldigt bra inlägg i en känslig fråga. Patrik S:s inlägg är också väldigt välformulerat.

Vad det gäller SDU:s forum så slår jag honom dock, jag blev bannad innan jag hann skriva mitt första inlägg!

Morgoth sa...

Precis som mig.
Det är väldigt lätt att visa att det råder stor enighet kring kulturnationalismen inom partiet när man raderar alla som inte är det.