02 mars, 2007

Informationsträff om privilegierade folkgrupper – ingen kom

Paniken hos etablissemanget i Landskrona över Sverigedemokraternas kommunala valskräll tycks hålla i sig. Tidigare har Rakryggad bloggat om att den statliga propagandatidningen Svenne ska rota sig i Landskrona för att komma tillrätta med 22.3 % av Landskronaborna.

Men det slutar inte med det. Stadsbiblioteket i Landskrona anordnade nyligen en träff för att - som det heter - folk ska kunna ”göra upp med sina fördomar”. Därför hade man bjudit in en homosexuell man, en imam, en homosexuell kvinna och en kvinnlig polis. Med andra ord var det som dukat för masspridning av felfria uppfattningar om privilegierade folkgrupper. Nu skulle man kunna konfrontera människorna och deras fördomar som förföljer och förtrycker invandrare, homosexuella och muslimer. Man skulle lyfta fram hatet och vanföreställningarna i ljuset och se dem spricka som troll i solsken. Men det fanns ett litet aber. Ingen kom.

Trots ett välbesökt stadsbibliotek var inte en enda av besökarna intresserade av att lyssna på imamen, bögen, lesbianen och den kvinnliga polisen. Så informationsträffen blev istället en pinsam pratstund de fyra emellan. ”Jag tror att man är full av fördomar” anser lesbianen. Men ingen av de fyra kunde erinra sig att de fått en fördom slängd i ansiktet. Ja, jisses.

Det obefintliga medborgarintresset är naturligtvis inget som massmedia uppskattar. En bitter journalist vid namn Jan Anders Olsson på Helsingborgs Dagblad kallar de uteblivna besökarna för ”bortskämda välfärdssvenskar”. Där har vi en fördom som heter duga, Olsson.

Olsson skriver att ”det verkade alltså som om folk ville leva vidare med sina fördomar, utan att konfrontera dem med fakta”. Olsson levererar därmed en ytterliggare redig fördom om varför folk inte har lust att lyssna på färdigtuggade ställningstaganden. Att Olsson har dessa fördomar om människor är naturligtvis sorgligt, och att han utgår från att människor har elaka åsikter är direkt skamligt. Men så funkar massmediafolket; de ”vet” vad folk tycker och tänker och anser att de fiktiva åsikterna är så skrämmande att de måste uppfostra vuxna människor till bättre vetande.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är stor humor! Helt fantastiskt, tyvärr fastnar skrattet.

Ronnie sa...

Ja, det är inte så konstigt att folk inte vill lyssna på 4 papegojor som rapar upp politiskt korrekta floskler. Jag tycker det märks allt mer nu att svenskar har tröttnat ordentligt på det otroligt politiskt korrekta klimatet som råder överallt. Nu ska vi se om Nyamkos nya departement får namnet "PK-departementet" som många av kommentarerna på expressen.se föreslår.

Strandvaskaren sa...

Tänk om du kunde få skriva i DN eller SvD. Vilken vitamininjektion och inspiration det vore för svensk journalistik.

Anonym sa...

muhahahaaa, Weine du är bäst. Fortsätt

Varjager sa...

Ha ha ha, man borde inte skratta åt det då det kostar skattemedlen.
Fördomar är snart obefintliga i Sverige.(förrutom mot svenskar) De som förrut kallades fördomar har dessa grupper gjort till fakta.

z999 sa...

Håller med Anonymous. Ett av Weiness bästa blogginlägg (men han har fler).

Jimmy Windeskog sa...

Weine, visst syftar du på tidningen Gringo? Någon tidning med namnet SVenne känner i alla fall inte jag till.

Weine Berg sa...

Jimmy Windeskog: Javisst torde det vara så...