11 mars, 2007

Polen gör upp med kommunismen

Kommunismens brott mot mänskligheten granskas sällan, om ens någon gång. Positivt är att den borgerliga svenska regeringen gett Levande Historia i uppdrag att upplysa om kommunismens brott mot mänskligheten, så som man redan gör om nazismen. Även om många unga svenska generationer vid det här laget har fått en romantiserad och förvriden bild av kommunismen, är det bättre att detta förändrade förhållningssätt kommer sent än inte alls.

Förhoppningsvis får nu svensk ungdom en mer nyanserad bild av kommunismen, vilket torde smula sönder rekryteringen av ungdomar till folkmordsideologin.

Även Polen tar nu krafttag mot kommunismen, rapporterar SD-Kuriren. Det är tvillingbröderna president Lech Kaczynski och premiärminister Jaroslaw Kaczynski som vill göra upp med det polska etablissemanget en gång för alla. Man vill genom lagändringar göra Stasidokument offentliga, vilket kan leda till att 400 000 polska politiker, journalister, lärare och tjänstemän kommer att granskas. Det kan även komma att bli aktuellt att städa upp i den numera upplösta underrättelsetjänsten WSI.

SD-Kuriren:
”Enligt uppgift ska flera hundra journalister arbetat åt WSI med syftet att motarbeta antikommunistiska politiker genom att smutskasta och undergräva deras förtroende.”

Rakryggad välkomnar initiativet och hoppas att många länder följer exemplet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag antar att du har sett det, men SvD kör ju nu med någon form av system där bloggar om deras artiklar länkas till direkt från SvDs hemsida.
Vet inte riktigt hur det fungerar, men borde vara ett bra sätt att göra reklam för Rakryggad och nå ut till fler folk.
Som det är nu har jag tyvärr en känsla av att det blir mycket att predika för redan frälsta. ;)Vi som läser är ju i huvudsak de som har aktivt sökt oss hit för att vi gillar åsikterna.

Jimmy S. Windeskog sa...

Fast det blir ju också med "kommunismens mått mätt". Samma uppgörelse som med nazismen kommer aldrig att göras.

På gott och ont.