07 juli, 2007

Dubbelmoral hos GP

Göteborgs-Posten skriver i dagens upplaga ”att man vill bo nära dem som är lika en själv är inget underligt.” Man avser i texten invandrare som kommer till Sverige och bosätter sig i etniska enklaver – med sina egna. Det är ofta denna naturliga samhörighet som betonas av systemkritiker i Sverige – och för detta anklagas för att vara rasister, eller åtminstone ”främlingsfientliga”.

Frågan i ovan nämnda fall är om GP anser det naturligt att även svenskar vill bo med de sina. Eller är det ”smygrasism” månntro?

GP är också tidningen som hävdat att Göteborg aldrig varit en svensk stad (!).

Dubbelmoral, ditt namn är GP.

3 kommentarer:

Erik Hellsborn sa...

När jag bodde hemma hos mor och far fick vi hem GP varje Söndag. (HN kommer inte ut då.)

Vill minnas att det mer eller mindre varje vecka fanns med ett tårdrypande snyftrepotage om avvisningshotade låtsasflyktingar. Den läsningen är inget jag saknar.

Anonym sa...

GP redaktionen är besatta av att vara PK till den grad att man kan tro att dom hellre skulle vilja arbeta som desinformatörer på Pravda.

I begynnelsen var GP den tidning som framförallt göteborgarna identifierade sig med, när nu Göteborg besatts av "de nya göteborgarna" har man glömt de riktiga, och kör PKracet.

Man undrar hur personalen mår?

Weine Berg sa...

Det är nog dags att göra en granskning av GP:s personal. Hur många icke-svenskar har man? Är presonalsammansättningen representativ för politikernas och massmedia ideal? etc

Hellsborn: Nej man saknar sällan ett ymnigt blödande sår.

Anonym: Ja, det är ju så mycket lättare att flyta med strömmen än att vara självständigt tänkande.