29 november, 2007

Problemet försvinner inte ens om man blundar riktigt hårt

- Ändra lagen så att asylsökande som kommit till Sverige med hjälp av människosmugglare utvisas direkt.

Göran Johansson, sossepamp i Göteborg, har väckt mycket ont blod bland gräddan i samhället genom detta uttalande. Nästan samtliga politiker, journalister och debattörer erkänner vanligtvis att politiken har havererat. Ändå fortsätter man att skjuta budbäraren som påpekar att kejsaren faktiskt är naken. Johansson har fått mycket kastat på sig för sin dagsfärska hållning. Han sägs bland annat vara en ”mörk högerkraft” och påstås gynna Sverigedemokraterna. Därför tycker jag det är passande att citera vad Jimmy Fredriksson, politisk redaktör för GT, sa när Johanssons uttalande uppmärksammades:

- I Sverige har vi formellt åsiktsfrihet, men den som tycker illa om immigrationspolitiken upptäcker ofta att deras debattinlägg och kommentarer censureras eftersom de tycker ”fel”.

Alla fakta som talar emot den förda immigrationspolitiken göms undan från de breda folklagren, de förs aldrig fram på de stora arenorna. Inte konstigt att Det Nya Sverige ser ut som det gör. Den som är systemkritisk utmålas konsekvent som en suspekt person – allt för att komma ifrån sakfrågan. Men inga problem löses om man blundar för dem. De som har lärt sig av historien borde veta detta.

De regimtrogna hänvisar ofta till att Det Nya Sverige har en generös flyktingpolitik. De som, liksom jag, idag är systemkritiska vet att detta inte är sant. Detta är lätt bevisat. Häng med…Det är ingen nyhet att pengar är olika värda i olika delar av världen. Detta, om något, sätter ramarna för hur en generös flyktingpolitik ska se ut. De pengar som används ska naturligtvis hjälpa så många behövande som möjligt.Hur hjälper en svensk hundralapp flest flyktingar? Genom att fördelas på x antal innevånare i Rosengård, eller genom att fördelas på samma antal människor på plats i Afrika? Var gör hundralappen störst humanitär nytta: i fickan på Ahmed i Rinkeby eller omsatta i mat och kläder till Badawi i Botswana och utspridda över tid?Sverige har begränsade möjligheter att hjälpa andra, men den lilla hjälp Sverige kan ge är så oerhört stor om den sker på plats eller i närområdet. Men med dagens politik hjälps få flyktingar. Det Nya Sverige måste sluta hjälpa människor som inte behöver hjälp! Dagens politik kan inte, ur något perspektiv, kallas generös.Personligen är jag för en generös flyktingpolitik. En liten del av de pengar som sparas genom att, utan undantag, skicka hem de utan skyddsbehov i Sverige, ska gå till hjälp i närområdet av krissituationer. Även med denna lilla insats kommer vi att hjälpa betydligt fler flyktingar än vad Det Nya Sverige idag mäktar med - till en betydligt lägre kostnad. Men - i avsaknad av fri debatt kan inte bättre idéer slå sig fram - således får vi dras med en urkass flyktingpolitik. Jösses.

Att människor ska komma till Sverige och Europa för att få flyktinghjälp gynnar bara flyktingsmugglarna och deras klienter samt globalisterna som vill åstadkomma lönedumpning genom massinvandring. Det är dags att Sverige tågar i spetsen för motståndet mot globalisternas hänsynslösa uttnyttjande av människor i alla länder! Någon gång måste alla säga ifrån.

16 kommentarer:

Varjager sa...

Strålande som alltid Weine. Klockren i analysen.

Grue sa...

Tjena. Är det du som omtalas i tidningarna idag, apropå Klüft? Vill minnas att jag sett den bilden här.

Du har ju kommentargranskning så vill du inte att det ska bli känt så släpp inte igenom min kommentar.

Mvh/Grue

Anonym sa...

Helt rätt. Som sagt, mycket bra analys. Frågan är vem det är som tjänar på dagens kontraproduktiva politik och hur de lyckas undertrycka en fri och demokratisk debatt i flykging/migrationsfrågan.

Weine Berg sa...

Varjager: Tackar!

Grue: Ja, det är min blogg som enligt medieföretagen är rasistisk, främlingsfientlig, högerextrem, invandringsfientlig och som "utnyttjat" Klüft i propagandasyfte... Bilden är utbytt nu dock.

Anonym: Ja, det är viktiga frågor du ställer. Jag tror inte de kan lägga locket på särskilt länge till. Bloggvärlden kan mycket väl vara den kraft som slår undan benen på medieföretagen. Man kan ju alltid hoppas.

Anonym sa...

Mycket bra blogg Weine! Vart står det om den i lögntidningarna?

Weine Berg sa...

Anonym: Tackar! Besökarsiffrorna har stigit från 900 i morse för denna vecka till att nu nått 1400..

På dessa länkar kan du läsa om Kluft-affären:

http://tv4nyheterna.se/1.218666/sport/2007/11/29/kluft_utnyttjas_av_framlingsfientlig_sajt_pa_natet;jsessionid=cbaiH_H3z_DMM7swzqkAr

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/friidrott/article1355671.ab

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_641457.svd

http://jonkoping.expressen.se/sport/friidrott----/1.946840/stjarnan-anvands-i-rasistpropaganda-pa-internet


http://www.city.se/sport/friidrott----/1.946840/stjarnan-anvands-i-rasistpropaganda-pa-internet

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/carolina-kluft-utnyttjad-av-framlingsfientlig-hemsida-(353478).gm

Anonym sa...

Jag hittade din blogg idag tack vare den överdrivna artikeln i svenskan.
Du hamnade direkt i RSS:en.

Banan sa...

Kampen mellan den SSvenska arbetararistokratin och proletariatet från den tredje världen intensifieras.

SSverige, AmeriKKKa och andra förtryckande sexistiska och heteronormativa imperialistiska västmakter måste övertas och ockuperas av tredje världens kämpande proletära massor.

Det är moraliskt rätt och riktigt att se ner på och förakta SSvenskar, som de nazikollaboratörer och exploatörer de är, och solidariskt stå arm i arm med de somaliska och irakiska ungdomar som orättvist och å det grövsta får sin kultur, sina värderingar och sitt liv kränkta av den SSvenska arbetararistokratin.

BEFRIA HASSAN NU!
NER MED SSVERIGE!

Johan Björnson sa...

Fan Weine, du gör en del snygga propagandaaffischer i photoshop. Du borde kontakta typ ND, Info14, Nordiska Förlaget/Nordisk.nu/Motpol osv och (ifall du har tid) hjälpa till med att utforma någon snygg affisch/flygblad. Du har ju talang för detta, och dessutom har jag en känsla av att dina photoshopalster appellerar mer till den gemene "svensson".

Mvh

Johan Björnsson/Motpol.nu

Anna sa...

Varför är det aldrig någon som ställer frågan hur irakier kan ha råd att betala smugglare 100 000 tals kronor för att komma hit?! Och följdfrågan är, om de nu har råd med det, är det då så synd om dem?!

Fredrik sa...

Weine: Som du skriver till anonym kan bloggvärlden mycket väl slå undan benen för medieföretagen.

Läste för ett tag sen en artikel i di weekend där en professor i media och kommunikation dömde ut papperstidningen i framtiden (han spådde att det finns kvar 1 dagstidning inom 5-10 år). Och jag är nog beredd att hålla med. För det första känner vanliga svenskar inte igen sig i skitblaskorna. Konsekvens, man slutar köpa blaskan.

För det andra så är tidningsreklam ett EXTREMT dyrt medium i förhållande till ex.vis internet. Tidn.reklam är idag heller inte lika effektfullt som tidigare. Konsekvens, företag ser fördelarna med stort internetfokus i sin marknadsmix. Följdaktligen mindre reklam i dagstidningarna.

Givetvis har ju PK-median en stark närvaro på nätet. Hursomhelst, på nätet är förutsättningarna för en bloggare och en pk-tidning mer lika. Tidningen dimper inte ner i brevlådan. "Kunden" måste själv uppsöka informationen.

chairman sa...

Banan!
Och så måste vi försöka göra något åt sådana här flaskhalsar:
"Ännu fler skulle vilja komma till Sverige. Enligt migrationsverket stoppas dock ökningen upp av att flyktingsmugglarna inte klarar av fler personer än cirka 400 per vecka"

Anonym sa...

Om Göran Johansson (S)i Göteborg och Ilmar Repalu (S) i Malmö inte varit karriärfixerade hycklare. Så hade dom även sagt att
inga kommuner i Sverige har för tillfället kapacitet att ta i mot verken flyktingar eller invandrare.
Istället försöker dom bara flytta över problemet i från deras kommun till någon annan.Dom hade även avgått iprotest och bytt parti till tex SD.Många kanske tror att dessa utspel har negativa konskvenser?Men så är inte fallet,sådana utfall lockar bara väljare tillbaka till Sossarna. Många inser att vår invandrings/flyktingpolitik har sedan länge flippat ur ,även typiska Sossar men röstar hellre på sina röda hjältar
som inte i deras och framför allt inte i medias ögon är nazister .
Att agera röstfiskare från partier som SD och ND började Folkpartiet med i valet 2002 då Lejonborg
påstod att hans parti skulle införa
språktest på samma sätt som SD föreslagit redan .Och som redan vid ett tidigare tillfälle hade införts i Danmark av Dansk Folkeparti.Så Lejonborg
snor en ideé från Dansk Folkeparti så att han lättare skall kunna fiska röster från SD och ND . Våra
etablerade partier vet att många vill ha tuffare tag mot invandring
men dom vet också att det inte står deras egen agenda ,så man lurar helt enkelt sina väljare med ett politsik rävspel på så sätt vet dom att det blir ingen förändring som hotar deras agenda och samtidigt får dom många röster från väljare som kanske tänkt rösta på SD eller ND.Lejonborg fick ju rätt många röster 2002 tack vare hans geniala
rävspel,undra hur många av dom röstern hade gått till SD eller ND om han inte tagit med språktestet
i sitt valprogram.En sak jag dock inte förstår är hur folk inte ser igenom en i mina ögon simpel bedragare som samtidigt som han snakar om språktest här i Sverige ,mitt framför medias kameror river Dansk Folkepartis valbroschyr och kallar dom främlingfientliga.Hm talade herr Lejonborg även om sig själv i detta hetska utfall?
Folkpartiet körde med samam röstfisknings kampanj senaste valet 2006 ,då dom lovades hårdare tag mot bla invandrig & mot hedersmord.
Man behöver inte direkt vara klarsynt för att förstå att så så klart inte blev fallet.
Johan C Skåne

nicklas eriksson sa...

anna, den frågan är ofta ställd, det är nog bara du som inte har läst det. Svaret är att de säljer allt de äger och har och ofta lånar ihop större summor av ljusskygga långivare.

Anna sa...

Nicklas Eriksson:

Då är frågan: till vem i Irak (eller annat land) säljer de allt de äger och har?! Om det nu finns köpare OCH ljusskygga långivare till sådant de antas äga, så kanske inte förhållandena är så förskräckliga att halva Irak måste komma till Sverige för annars dör de?! Enligt mig är det något fasligt skumt med hela situationen, men det äckligaste av allt är ju att rykten i Irak om hur bra och lätt det är att få allt serverat i Sverige, gör att de kommer hit.

Jonatan sa...

Förr eller senare måste ju medieföretagen vända kappan efter opinionen. Det torde var ungefär som vid velodromcykling, att de väntar ut varandra och bevakar sina positioner till dess någon plötsligt kör. Då gäller det att inte sitta med svarte Petter på hand. Förhoppningsvis kan det gå snabbt.