24 februari, 2008

Barnvåldtäkten på Råssnäsudden

Det här är berättelsen om barnvåldtäkten i Motala. Men först vill jag tacka Rakryggadläsaren som hjälpt till med kostnaderna för domen. Tack! Samtliga uppgifter och skeenden i det jag skriver nedan stöds av domen med målnummer B 3308-07 (Rotel 2, Linköpings Tingsrätt). Den 12-åriga flickan kommer fortsättningsvis att kallas Sofia och den 14-åriga flickan kallas Elin.

Sofia och Elin går i samma klass. De har båda särskilt stöd och Sofia har Aspergers syndrom. Den 24 september mådde inte Elin särskilt bra så de båda klasskamraterna beslutar sig för att skolka från skolan den dagen. De tar bussen för att komma till Råssnäs. De kliver av bussen en bit från Råssnäs och promererar resten av vägen tillsammans och pratar. De ser en bil som flera gånger kör förbi dem. Flickorna beskriver bilen som en vit volvo med vinge bak och tonade rutor i bakdelen.

Sofia och Elin går vidare på grusvägen ut mot Råssnäsudden när den vita bilen kör upp bakom dem. En man identifierad som Yura Tarzyan, möjligen fler av gärningsmännen, kliver ut ur bilen och säger till Sofia att sätta sig i bilen. Han tar fram en pistol utan att höja den för att markera allvaret. Sofia hade inget val utan blev knuffad in i bilen. I bilen fanns, inklusive pistolmannen, tre män. Sofia beskriver dem:

”- Det var en som var smal och hade guldtänder. Den mannen hade en blå träningsoverall. En annan var finklädd och med kort hår. Under en svart jacka hade han en beige rutig golftröja. Den tredje var svartklädd, hade solglasögon och hade hår på näsan.”

Männen pratade något som verkade vara ryska. Sofia tvingades sitta mellan den finklädde och mannen med den håriga näsan, lutad mot den senare och benen i knät på den förre. Mannen med träningsoverallen och pistolen satt i framsätet hängandes mellan framsätena. Denne är identifierad som den för dådet dömde Yura Tarzyan. Alla tafsade på henne och tog henne på brösten. De drog av henne trosorna ner till knäna, och fortsatte att tafsa. Mannen med finkläderna försökte sedan att genomföra samlag med Sofia, men tack vare att hon kämpade emot misslyckades detta.

Istället tvingades 12-åriga Sofia suga av de tre männen. Yura Tarzyan kom i flickans mun varpå hon spottade ut sperman på golvet. Efter att övergreppen hållit på en stund rycker Elin upp bildörren trots faran att bli skjuten. Hon ser att Sofia är skakad och på gränsen till att gråta. Hon skriker till männen:

”- Vad håller ni på med! Hon är bara 12 år!”

Tarzyan hotar då Elin med att han ska slå ihjäl henne om hon inte tiger. Den finklädde mannen kliver ur bilen.

Männen plockar fram pizzor och alkohol. Flickorna tvingas sitta med. När de frågar om de får gå, får de svaret av Yura att de vet vart flickorna bor och att de skulle döda dem och deras familjer om de gick därifrån.

Flickorna får pizza vilket de slänger i marken. De ges också alkohol men Sofia vägrar. Elin dricker lite, troligtvis är hon för traumatiserad för att neka. Gärningsmännen börjar tafsa på Sofia igen. Elin frågar vad de håller på med och de s.k. männen lovar sluta om de får en kram av Elin. Hon går med på detta. Men istället dras hon till marken och de drar ner hennes strumpbyxor och trosor. Elin sparkar och skriker, men de fortsätter att tafsa på henne. Då kommer en svart bil till platsen. Tre män kliver ur och en av dem frågar ”vad fan de håller på med”. En av dem hjälper flickorna så de kan springa från platsen. Väl inne i stan träffar de på två kompisar som ser hur flickorna gråtit så sminket har runnit.

Yura Tarzyan dömdes till två års fängelse och utvisning fram till 2015. Det är intressant att titta på vem han är. Han kom till Sverige tidigt 2005 och ansökte om asyl under namnet Jyrik Vartanian Henry. Under tiden begick han brott som stöld, snatteri och trafikförseelser. Hans ansökan avslogs och man bestämde sig för att avvisa honom samt förbjöd honom att återvända före 16 mars 2008. Han skickades hem den 11 oktober 2006 och ansökte på nytt om asyl via en svensk ambassad med hänvisning till att han har gift sig med en kvinna boendes i Sverige. Asyl beviljas. Denna gång heter han Yura Tarzyan.

Efter den hemska dagen på Råssnäs uppvisar flickorna tydliga tecken på trauma. Sofia beter sig yngre och tyr sig mycket till gosedjur och det är svårt att få kontakt med henne. Elin befinner sig i ett chocktillstånd som hennes mor jämför med det Elin upplevde när hennes far drunknade. Hon har också ont i magen, mardrömmar och vaknar kallsvettig. Hon kollar noga så att dörrar är låsta och hon vill inte gå ut.

Sofia och Elin betalar priset för medieföretagens och riksdagspartiernas politik. Kanske är det dags att säga ifrån? Vad gör Du? Vad kan du göra? Alla kan göra något. Så även Du.

13 kommentarer:

BefriaMedia sa...

Skakande berattelse. Om jag inte misstar mej sa ar du den forsta journalist som lyckats dokumentera att utvisade asylsokande kommer tillbaks med nya namn, jag har inte sett det beskrivet nagon annanstans. Det faktumet ar ett sa allvarligt hot att all invandring maste stoppas omedelbart sa den risken upphor. Man borde varna om brottsligheten i alla sociala hemsidor for unga, de laser ju inte nyheterna och vet ingenting om hur stora riskerna ar. All borde kanska skaffa personliga sidor overallt for att sprida varnngar med artiklar och videos.

Spitfire sa...

Weine, det är så här en seriös journalist jobbar! Genom att berätta den nakna sanningen, upplyser man människor om verkligheten, samtidigt som man skapar en samhällsdebatt. Inte förrän detta sker, kan någon förändring komma på tal.
Du har gjort ett fenomenalt bra jobb kring denna vidriga händelse.

(Kan inte unvika att tänka på Remarques "På västfronten..." och Mailers "De nakna och de döda". Båda berättade den oredigerade sanningen. Böckerna blev litterära milstolpar, samt väckte stor DEBATT!)

Det går minst ett dussin (12 st.) "journalister" från vilken dagstidning som helst i Sverige, bara för att komma i närheten av din kaliber, Weine!

Heder åt sådana karlar och sådana redaktionella yrkesmän som dig!

Artikeln får mig att må illa på riktigt, den berör, väcker oerhört turbulenta känslor, hat, avsky, äckel... inför att sådant dag efter dag tillåts fortsätta i Sverige.
Exklusivt till följd av att ansvariga politiker i regering och riksdag, önskar rädda sitt eget usla, smutsiga skinn genom att vara politikt korrekta.
Lika stor skuld - till och med större - bär förstås Sveriges ryggradslösa media som blundar och mörklägger, genom sin magnifika samling skitstövlar - som vanärar allt vad journalistik heter...

Jorma sa...

Weine bra jobbat!!! Har länkat till detta från min blogg skall tilläggas. Din blogg ligger numera ibland favoriterna (snodde din logga).

/Jorma

Heimdall sa...

Dessa flickor är två av många nordiska offer på det mångkulturella samhällets blodiga offeraltare. Media och riksdagspolitikerna vadar i blod från den skändade ursprungsbefolkningen. Folkmord pågår på vårt folk etniskt, socialt och kulturellt. Måtte den dagen komma då de skyldiga ställs inför skranket och döms såsom de usla folkförrädare de är.

Anonym sa...

Igår kväll var "Mona Muslim" på TV ang. "ta debatten" med SD. Hon körde som vanligt de gamla uttjatade frasrena som står en ända upp i halsen. I debatten fanns även Adam Holm från det danska programmet "Deadline". Vilken skillnad att höra en person som företrädde dansk media än att höra en från den svenska.
Vad gör du? Vad kan du göra? dessa frågor ställs i slutet av artikeln. Jag började för länge sedan med att försöka göra något, både som ensam samt i grupp. Dock var det mycket svårt många ggr att göra något för "sitt" folk när detta folk är både rädda, ynkliga & fega! tror ej att dagens ungdom är likadana som då. Dock är den stora skillnaden att under tiden så har det vällt in "övermänniskor" från till stor del den muslimska världen & "De 349 gäng" har bara tryckt in dessa övermänniskor t.ex. inom rättsväsendet, vård & omsorg 6 idrott. Det är mycket svårt att hjälpa ett folk som inte vågar göra någonting - dock finns det nu en förändring till EU-valet 2009 samt till riksdagsvalet 2010! Nu finns det troligtvis ett parti att lägga sin röst på som troligtvis har en chans att komma in både riksdag & EU.

Skånepåg sa...

Off topic, men mer om mannen som fick skriva ett kapitel i Sd:s jubileumsbok.

På Tommy Funebos blogg finns nedanstående att läsa beträffande Sd-ungdomar som blev överfallna vid utdelning av flygblad. Att jubla över misshandel av svenska ungdomar, kan man sjunka lägre? Dags att någon i Uppsala tar ett litet samtal med detta dj-a missfoster!

"Vänstern har åter haft tillfälle att klubba ner en SD-aktivist i Stockholm och rikta ett antal välförtjänta sparkar rakt i RASSESKALLEN. Uppenbarligen kunde detta göras med Stockholmspolisens goda minne (”polisen hade inte tid”), något som nu t.o.m. SDU-ledningen insett."

norbergssonen sa...

Letade igenom nätversionen av Östöta Correspondenten, den lokala tidningen. Inte ett ord om domen. Typiskt för denna PK-blaska. Dölj för läsarna vad som pågår, tycks vara mottot.

trött sa...

I ett friskt land med en media som bryr sig om befolkningen hade denna artikel kablats ut i all förekommande media.

I ett friskt land med politiker som bryr sig om befolkningen hade gärningsmännen dömts till livstids utvisning...minst.

inget av detta har ens varit i närheten av att hända i sverige....hade detta gällt en närstående så hade jag tagit lagen i egna händer direkt,jag hade även hälsat till reinfeldt med gärningsmännens egna vitala delar-efter en trevlig helkroppsmassage med rondellen.

det är ett sånt samhälle våra politiker vill ha,och förr eller senare kommer dom att få det.

Varjager sa...

I Sverige har media upphört att vara för folket. Nu är de Diktaturens hantlangare. Dessa svin skulle kastreras och sedan utvisas.

Anonym sa...

Hej!Jag kan inte så bra svenska men allafall försöker att skriva eftersom har mycket viktigt att säga!

Her jag har läst om de 12 och 14 åringen som har blivit “våldtagen”.Jag kan inte vara tust eftersom vet hella sanningen.Jag vet att det är inte sant,de anmälde falsk,en av deras vittnen nu sa att hur de har kommit överens vad de skulle pratta i domstolen.De har bärettad att de blev våldtagen av 3 män ,men var är de 3 mänen?Nu sitter i fängelse en man som är oskyldigt,en man som gripits för det blev frikännd i TR och Hövrätten.En tredje gerningsman aldrig har kommit fram och nu fallet klarades färdigt!12 åringen säger att en man har kommit i hennes mun och hon har spottat på golvet,men var är sperm bevisen?Rätsmedicinen hittade ingen bevis häller från “flickorna”.

24september de skolkade från skullan och en man köpte cig åt de,sen de sa till honnom att han skulle köppa sprit också men han gjörde inte det.om 2 månader polisen kommer hem till den manen och gripper honnom för våldtäkt.

12 och 14 åringen använder hach,dricker alkohol,säljer sig på gatan,har nackna bilder på internet,har tidigare också amäld våldtäkt som var falsk och på samma sett.14åringen följde efter en kille som hade sprit med sig och sa att han får göra med henne vad han vill bara att hon ska få litte sprit,hon försökte gå in till den killes lägenhet men den killen kastade henne utt och hon sparkade på dören och skrikit att han kommer att hamna i fängelse och hon sa få mycket pengar.Andra dag kommer polisen och gripper den killen för våldtäkt.polisen öppnar en bok der stor en skräk våldtäktshistoria som 14 åringen har bärettad och hennes väninna har stryckt.sen fallet blev nedlagt eftersom polisen såg att det var falsk anmälan men någon strafade inte henne för mened.Då hon tänckte det händer ingenting om jag ska förtsäta anmäla tills jag ska fånga någon “offer”.Och till slut det blev en “offer”.Från så kallad “bråtsplatsen” polisen hittade pizzakartong,serveter,5 styck plastmoggar(3av de ej användda,som någon säger inte i domstolen,men det faktiskt man kan se på den bilden som polisen tagit),och en cig.-ask med en mans finger avtryck på som köpte cig åt de “flickorna”.Från första dagen när polisen frågar om flickor då manen svarar att det kan vara så han känner med uttsiende att han köppte cig åt flickor.

12 åringens bärettelse hörs inte på bandet och domstolen uttan tväkan dömer manen till 4 års fängelse.

någon har inte sett den 12 åringen,hennes psykolog sägger att hon har aspergersyndrom och har stor intrese mot den farliga.hennes mamma också säger att hon ljuger för mycket att få uppmerksamhet.men hon sa i första polisförhören att hon tror inte själv på flickorna,de ljuger för att få mcket pengar.

14 åringen i polisförhören prattar med polisen och säger att hon har pratatd hemma med sin mama och sverpappa om de skulle tänka vad kan ha sagt 12 åringen,kanskä hon ska säga nånting annat och då hon ska inte bli trod.Några gånger hon frågar till polisen even i domstolen hon frågar advokaten vad har sagt 12 åringen?på bandet der de skulle vissa vilket plats de stigit ner från busen trots de var tillsamman de vissar olycka platser.det allt var ingen varning signal för åklagaren att de ljuger.

“flickorna” säger att den manen hottade de,hella tid den manen med blå träningsöverallen som pratade och hållit pistolen,men han har ingen blå träningsöverall,och polisen var hos honnom och görde husransakan och hittade ingen pistol ,ingen blå träningsöverall.när i domstolen “flickornas” advokat ser att den manen kan inte pratta svenska(han var i sverige bara 5månader och gick till sfi skolan bara 2 månader för att lära sig svenska) han tar utt från domstolhallen 14 åringen och när de kommer in igen då 14 åringen säger att det var den andra manen som tolckade åt den manen med träningsöverallen.sen “tolcken” blir frikännd!men den manen blev dömd för våldtäkt med cig.-ask och inte straffad för att köpte cig. åt minderåriga.

det är än och mer jobigt ner domstolen “ser” inte det allt.Det her fallet har läst många jurister och alla de säger är vi i Sverige eller i Afrika?Hur cyniska kan var domarana att fatta så beslut uttan bevis och tro på deras ord.inte anse att en av de är aspbergare och den andra har tidigare också anmäld falsk våldtäkt.

nu det her fallet är hos RO och en kvinligt jurist när undersökte hella fallet hon kämpar att frikäna den manen som nu siter i fängelse oskyldigt dömd.en kvinna aldrig skulle kämpa för någon våldtäktsman.

idag det sitter många oskyldigt dömda i Sveriges fängelse.

och ni som kallas samhälle döm aldrig någon utan att vetta backgrund och fakta!

Ta bort från samhället såna små……. ,deras plats är bähandlingshemmet!

Hur många ska vi offra för de falska “offret”?

Anonym sa...

hej anonym jag är med och jag också känner till fallet och vad har du skrivit är sant hoppas snart kommer sanningen fram och de 2 små horor brinner i helvetet

Anonym sa...

hej anonym jag håller med allt du har skrivit är rätt och jag vänder till alla andra bloggare här att ni dömer osildig ni känner inte mannen som är dömd han är en bra människa och inte satan som de 2 hororna de ska brinna i helvetet hoppas snart sanningen kommer fram och mannen är fri snart och de 2 får inte skådestandet som är dem efter

Anonym sa...

Dom här boarderline brudarna ska upp i ett liknade mål nu på onsdag den 4/3 i Lindköpings tingsrätt. Konstigt att det är samma målsägande som råkar ut för det igen....... borde dom inte lärt sig att ta kontakt med främmande män. Dom ljuger som en hel skock travhästar. Dom har satt i systen att anmäla falskt, hoppas att tingsrätten inser det och sätter dit dom så klockorna stannar!!!!!