16 februari, 2008

Mördare dömd till ungdomsvård

Rakryggad skrev tidigare om en 16-åring som åtalats för det fega mordet på 81-årige Uno Andersson. Då stod Expressens skyddande av den åtalades identitet i fokus. Det kan det i fallet konstateras att Expressen ansåg gärningsmannens hudfärg vara för mörk och därför gjorde tidningen den ljusare innan man pixeliserade bilden till oigenkännlighet och publicerade den.

Nu hamnar fokus på att domen har fallit och Ludvig Carlos Danielsson har fått det synnerligen hårda straffet tre års ungdomsvård. Ja, det borde väl lära honom att inte slå ihjäl och dränka pensionärer när de försöker hindra honom från att stjäla deras bilar.

När han väl kommer ut från dagis finns Uno Andersson fortfarande inte, men Danielsson har hela livet framför sig. Tänk vilka möjligheter som finns för denne.

Till skillnad från rättssystemet (dvs. felsystemet) ägnar jag nu en tanke åt offret Uno Andersson. Vila i frid, Uno.

11 kommentarer:

Heimdall sa...

Denne skithög, Carlos, har gjort en enastående kulturell gärning för europeéiskt framåtskridande. Åtminstone enligt Mona Sahlin.

Anonym sa...

själv har jag aldrig haft,och har inte den minsta respekt för sveriges rättssystem eller straffskalor.

sverige är ett utmärkt land att bryta mot lagen i...du kan i princip inte få ett hårt straff,möjligtvis om du lustmördar 3-4 personer och käkar upp dom,men allt under det är bara semester på ett motsvarande 2-stjärnigt hotell i europa en tid.

man har ju också valmöjligheter i detta mesigheten och humanismens land,bara spela totalt vrickad så hamnar du på psykvård istället för mellanklasshotell,sen bara råkar man bli frisk och insett vad man gjort...krävs ingen överintelligens för att överlista den svenska mesiga naiviteten direkt....trust me,i know.

Anonym sa...

Det finns inget försvar att någon tar ens annans liv, men har hudfärgen någon betydelse för detta? Min kusin växte upp i ett svenskt välstående hem men ingeting var bra oavsett vad grabben gjorde. Då min far spelade jazzmusik på en resegramofon på 40 talet. Så kunde pojken enligt föräldrarna bli skadad av den. Även min farfar sa; Det här får de igen när han blir stor. Mycket riktigt min kusin hamnade i grov kriminalitet trots goda förutsätningar. Vad jag vill mena är att denne Carlos kanske är adoptivbarn med en bakgrund som adoptivföräldrarna upptäckte att de inte var tillfreds med. Hans uppväxt blev därmed utan kärlek för att skapa den empati för andra människor som formas i uppväxtåren.
Däremot instämmer jag ned många andra på denna blogg, att kommer man hit med helt andra värderingar och hedersbegrepp så får man anpassa sig dit man kommer. Vill man ha slöja eller ligga på mattan mot Meecka så får det ske i hemmet och inte ute i samhället. De tafatta och fega politiker vi har utom få undantag måste lösa problemem och utanförskapet i förorterna med praktiska lösningar som jobb och framtidstro. Som det ser ut idag går det bara åt fel håll och till slut kokar det över på båda sidor och vi står nära ett nytt Kosovo. Utan försvar och en polismakt utan förtroende från folket oavsett hudfärg. Vilka trupper kommer då hit och till vilkas försvar? Hoppas jag har fel. Men den nedtryckte svensken kommer aldrig att lösa dagens problem utan hoppet står till invandrarna själva vilket samhälle de vill leva i.

Anonym sa...

Mördaren Ludvig Carlso danielsson kommer som sagt vad att gå en mycket ljus framtid till mötes. Kanske kan han bli "stå-upp-komiker" eller ha en egen "talk-show" i t.ex. "nollvisons-fyran" (alltså TV 4). Denna hedervärda yngling kommer ALDRIG att bidraga med något i det svenska samhället förutom ett långt kriminellt liv som kommer att medföra stora kostnader för skattebetalarna samt stort lidande för de drabbade. personer.

Anonym sa...

Världens största dårhus/sinnessjukhus - Sverige, utmärker sig igen!
Det är bara till att gratulera; hur hårt man jobbar för att behålla sin tätposition. Och som det ser ut nu, kan man känna sig ganska trygg. Det finns knappast någon anledning till att känna sig hotad...

Andreas sa...

Vila i fred Uno Andersson //kelken

Anonym sa...

Mina tankar går till Unos släkt och vänner.
Allt mitt hat går till Carlos, fy fan för såna svin.
Daniel M

Anonym sa...

"Annonym 1": Personligen spelar inte så stor roll men det är SÄTTET på vilket sätt denna person skall "skyddas"! Först pixlar de honom men inte nog med det de gör hudfärgen ljusare bara för att folk skall tro att det är en vit mördare. Det är just detta sättet som massmedia gör för att skydda sådana här avskum!
Sedan mår ej heller detta dårhus till land bra av att i stort sett ha en helt okontrollerad invandring. Även de som har utvisats VÄGRAR att åka hem! Undrar hur det skulle gå om en svensk (etnisk) vägrade att åka hem från t.ex. USA?

Heimdall sa...

Dårhusdemokratin Sverige, Allemanslandet Sverige. Hur djupt har inte detta land sjunkit sedan Tage Erlanders dagar. Då kunde man med stolthet säga att man är svensk när man befann sig i utlandet. Nu är dumstrutsstämpeln och svensk likvärdiga begrepp. Die Dumme Schweden - heter det ju - men tyskarna är ganska korkade de också - de har ju importerat miljoner av icke integrerbara turkar som berikar, läs besudlar, Tyskland. Inte särskild smart av tyskarna.

Anonym sa...

En sån där jävel skulle man vrida nacken av.

Anonym sa...

Nej det skulle vara alldeles för lindrigt för denne "initiativrike svensk". Han fick den 81 årige mannen att lida samt han fick mannens anhöriga att lida. Han skulle också behöva lida lika mycket! Vad han skulle ha för straff passar sig inte att skriva ner här men förstår säkert alla. Fallet med "lille Ludde" är bland det värsta på länge & då menar jag inte enbart brottet utan också på det sätt som media har gjort för att han skall "skyddas" från "elaka" svenskar. Fy faen!