17 april, 2008

PO vill begränsa bloggarna

Yrsa Stenius föreläste i måndags på Publicistklubben Norra Norrlands årsmöte och visade upp skrämmande visioner om begränsningar av yttrandefriheten. Yrsa Stenius, tidigare Aftonbladet-anställd, numera Allmänhetens Pressombudsman (PO), tycker att bloggandet förfärar. Nu vill hon begränsa bloggandet genom att göra bloggare till potentiella förbrytare. Hon menar att ”.. det är dags att sätta ner foten och börja polisanmäla bloggare”.

Det var inte länge sedan Rakryggad anmälde Aftonbladet till Allmänhetens Pressombudsman (Yrsa Stenius) eftersom Aftonbladet kallade Rakryggad för ”högerextrem”. PO svarade med att hennes tidigare arbetsgivare, Aftonbladet, hade helt rätt i att Rakryggad är högerextrem.

Stenius är oroad. Idag har bloggosfären nått en sådan omfattning att gammelmedias åsiktsmonopol på allvar är hotat. Hon tycker inte om det faktum att vem som helst kan tycka vad som helst, hur som helst. Bloggarna har ju inte gått Kommunisthögskolan, förlåt, Journalisthögskolan.

”– För ögonblicket ser jag ingen annan lösning än en polisanmälan. Utvecklingen är inte acceptabel, vi måste få ett prejudikat” fortsätter Stenius.

Stenius åsikter andas desperation - den gamles frenetiska försök att stoppa detroniseringen av sig själv genom att helt enkelt ändra spelreglerna. Bloggare skriver varje dag sådant som inte har granskats och godkänts av 68-vänstern. Medan fulmedia tappar åhörare, så ökar bloggarnas följen. Och alla bloggare ställer inte upp på internationalismens och globalismens diktat. Så nu är det dags att polisanmäla. Ja, polisen har väl inte nog att göra? Och yttrandefrihet har vi ju alldeles för mycket av. Två flugor i en smäll. Sedan kan fulmedia fortsätta med sina pekpinnar, skriva oss på näsan, peka med hela handen och förklara för oss vilka värden vi ska omhulda. Och glöm för allt i världen inte alla tros-chocker fulmedia kommer att förströ oss med medan frågor av vikt inte får diskuteras.

19 kommentarer:

Spitfire sa...

Efter att precis läst inlägget, säger jag spontant... Du milde tid!

Har det gått 68-vänstern spårlöst förbi att det snart är 20 år sedan Berlin-muren föll!

Varken Sovjetunionen, DDR eller Tjeckoslovakien finns lägre kvar som vare sig politiska eller ekonomiska stater. Fortfarande tycks dock dessa länder med sina förbjudande, kontollerande och totalitära regimer finnas kvar i Yrsa Stenius och den övriga 68-vänstern utopiska och röddimmiga tankevärld...

Rent ut sagt... fy fan vilket folk som häckar på landets mediastolar!

Araberna vill kasta oss tillbaka till medeltiden med sina sharialagar, medan den av 68-vänstern styrda media vill bygga en ny Berlin-mur!
Hur i hela friden skall det egentlgen gå för Kalle Anka landet Sverige?

Anonym sa...

Detta var väl väntat? Har själv bara gått & väntat på ett sådant hör förslag. Vad skall fulmedia göra? Deras existens är hotad & situationen är ryslig ur deras synpunkt. Polisen kommer att få ännu mindre tid med att verkligen ta fast t.ex. alla dessa horder av "ungdomsgäng" som är "påhittiga" samt alla kringresande lurendrejare!

Anonym sa...

håller med föregående uttalande.
Detta var väntat. Fler och fler kommer gå över till bloggvärlden där namn på brottslingar finns, Mer detaljerad information om brottet som begåtts finnes. Vettiga mäniskor som skriver. Men det största pluset för mej är att man slipper all jevla pjosk i form av vilka kändisar som gjort ditt å datt sådant som kan stämplas som kärring-skvaller.

Bra jobbat wiene! går inte en dag utan att ja kollar in hit

/Foffe

Göte sa...

Yrsa är ju känd i folkmun för sin rasistiska svenskfientlighet, så vem är förvånad? Människan vill ju utrota svenskarna med svenskmordsivandring, hennes propaganda för detta är intensiv.

Anonym sa...

Allt hon säger är dåligt men hennes frisyr är vacker.

Nils Dacke sa...

Mycket bra inlägg, Weine.
Det är klart att det svider i skinnet på 68-vänstern att inte längre helt kunna kontrollera åsiktsmonopolet.
Surt sa räven...

Anonym sa...

Weine, jag gillar inte allt du och andra skriver här, men visst f-n skall du ha rätt att skriva det. Det är ju först när man ser eller hör sånt man inte gillar, som man verkligen blir prövad. Och tyvärr passerade inte PO (Pung-Ormen) testet!

Precis som den döende varvsindustrin behövde sin typ av ombudsman, så behöver tydlingen dagens press det också. Kanske kan aftonbladets pressar gå samma öde till mötes som de gamla varvskranarna. Visst är det härligt med lite konkurans!

P.S. Om ni i pressen börjar beskriva verkligheten istället, så kanske ni kan konkurera ut bloggarna, har ni tänkt på det?

Anonym sa...

Hej!
Vet inte om du såg Insider igår. Stackars Walter. Fyfaan och hänga ut en man med kärlek till Sverige. Usch. Tycker att du ska skriva några uppmuntande ord om/till honom.

Leffe sa...

Snart sätter man nog sina blodhundar på dansbandsmusiken som inte heller gillas av det fiiina etablisimanget.

Prejudikat ja, låt oss en gång för alla göra avstamp mot dessa intoleranta finlirare som har skräpat ner med för mycket skit från ovan som Tage Danielsson sa.

Fosterjordnära sa...

Här Yrsa kommer min åsikt: sådana som dig Yrsa som likt Kim Il Jong i Korea vill lagföra medborgare för att inte dela dina åsikter är ngt som skrämmer mig. Inte för att jag för min egen del är särskilt räddhågsen, men för att vi redan NU kan se att en stor del av det Svenska folket inte vågar öppna sin trut annat än vid köksbordet. Lägger man även till hotet om att bli åsiktsregistrerad via sin dator så skulle den sista gnistan av en någorlunda fri debatt lätt kunna falna. Och vi vet ju av erfarenhet vad som händer med folk som under en lång period inte törs ventilera det de finner som viktigt.I extrema fall har det lett till väpnade konflikter.

X sa...

Framtiden ser mörk ut för vanliga arbetande Svenssons!

Jimmy S. Windeskog sa...

Yrsa är den typen av demokratet som tycker att debatten blir jobbig om det finns mer än en åsikt representerad - då är givetvis internet och bloggar något hemskt att drömma svettiga mardrömmar om.

Anonym sa...

Det farligaste som någonsin har hänt dessa djävla 68:or är just internet. När man vill ha info (alltså riktig info) så går folk numera på nätet - t.ex. bland alla bloggar. "Man" kan inte längre lura & försöka hjärntvätta folk på samma sätt som förut. Dock är detta mycket svårt att stoppa rätt info samt bloggar som "man" inte tycker om. Naturligtvis kommer Yrsa Stenius & hennes gelikar att göra ett mängd försök i denna rikting. Alltså du får ha vilka åsikter du vill bara de är PK! Det är just detta som dessa 68:or vill!

Anonym sa...

...I och med detta Hot från Aftonbladet så känner man nästan
för att sjunga Pluton Sveas låt
"Upp till kamp emot Asen, som förrått vårat land, sänd förrädarna
till gasen....."

loke sa...

Utmärkt ord: Fulmedia. Kort, snärtigt med en liten humoristisk ton. Fiffigare term än ockupationsmaktens media eller fiendemedia. Internet är det största hotet mot de ruttna. I USA pågår detta (försöken att reglera nätet) för fullt, givetvis med sådana trevliga organisationer som ADL i spetsen men även med "anti-pirat"-drägg samt advokathorder och big-buisness.

En sak de försöker införa är att ISP:er skall kunna vikta hemsidor mot betalning (utan surfarens medvetande naturligtvis); alltså, nu är ju accessen till hemsidor mer eller mindre lika snabba men vad de vill införa är att ISP:er skall kunna ta betalt för att ge vissa hemsidor priviligier för snabb routing och söla ned de som inte betalar. Vilket då självfallet gör att säg Weine kanske inte så kapitalstarka sida nedprioriteras medans Tros-Chockerna kan se till att de får en gräddfil. På nätet är ju segheten eller snarare avsaknad av densamma fullkomligt livsavgörande för en hemsida.

Den utmärkta amerikanska bloggaren på www.whatreallyhappened.org skriver ganska ofta om när fienden försöker attackera nätet. Vill även framhålla att www.eff.org, www.antiwar.org, www.stallman.org är nyttiga; om även de kanske inte delar nationella värderingar så är de mycket intresserade av yttrandrefrihet.

De ruttna vill kanske inte kontrollera nätet som Kina gör, men de vill ha kontroll över sina skribenter, ha en speciell intern kultur (68 och/eller nyliberalism) som odlar självcensur och konformism. Det är så oändligt mycket effektivare än släggan.

Paradexemplet på släggan kontra konformismen torde vara hur en sådan populär företeelse som kristendomen; väsentligen utrotad i liberal-demokratier men återuppstod omedelbart i före detta kommunistländer i vilka man systematiskt förstörde kyrkor, fysiskt förföljde folk. Jag säger ingenting om kristendomen i sig utan bara observerar att våld är ineffektivt på sikt, likriktning, konformism, PK, etc är oändligt mycket effektivare.

Därför är nätet de ruttnas värsta fiende.

Weine Berg sa...

Anonym: Har du en länk till programmet med Walter?

Anonym sa...

På nätet i bloggarna är ordet fritt.

I media är det fria ordet strypt.

Det snackas om censur i andra länder som Kina med flera.
Tycker nog statsmakterna och P.O. skall ta sig en funderare, inte bara en utan flera om det censurerade moder Svea.

Kalle

Spitfire sa...

Förresten... kommer ni ihåg den där gråsossen Bengt Göransson? Han var kulturminister i en av de där svenska DDR-regeringarna på 1970-talet... Han ville ju förbjuda parabolantennerna! Han och de andra betongsossarna ville försöka "rädda" svenska folket från att den fria världens TV.
Man kan väl se detta som en parallell, då kommunisten Y. Stenius vill strypa dt fria ordet.

Jag hatar kommunister och äcklas av sådana som Yrsa Stenius!

Anonym sa...

Cennsurera bloggarna, detta får inte komma till allmenhetens kännedom.

http://www.liveleak.com/view?i=29f_1176784148


Pierus