23 november, 2008

Anna Dahlberg får svar på tal

Tidigare har signaturen Rakryggad Ifrågasättare konfronterat Expressens politiske redaktör Anna Dahlberg angående att hon tycker att svenska liv ska offras i Afghanistan. Till svar fick han raderna: ”- Jag besvarar inte främlingsfientliga mail. Därför min tystnad.”

Rakryggad Ifrågasättare nöjde sig dock inte med detta debattsmiteri utan har skickat nedanstående svar till Dahlberg.


Anna Dahlberg - Expressen,


”- Jag besvarar inte främlingsfientliga mail. Därför min tystnad.” Så besvarar (viftar bort) du Anna Dahlberg, politisk redaktör på Expressen, mitt brev. Där jag ifrågasätter dina och Expressens krav på att utöka den svenska militära närvaron i Afghanistan. Med detta svar i åtanke, skulle en militär sannolikt ha sagt till dig: "Underskatta aldrig din fiende." I ditt fall skulle det vara jämförbart med att vända ryggen åt ett kulsprutenäste vid fronten, men i din svenska journalistiska naivitet vara övertygad om att man laddat med lös ammunition!


Den svenska journalistkåren har länge levt i en homogen och kollektiv illusion om att vara överlägsen allt och alla, där ingen skulle våga ifrågasätta pressens politiska auktoritet. Och där alldeles för många suspekta figurer har ingått i denna konstellation... men som dock åtnjutit kollegialt beskydd. Och genom att låsa in sig själva och den egenhändigt konstruerade sanningen på tidningsredaktionerna, har man i sin politiskt inskränkta verklighet försökt skapa en ny utopisk värld. En pseudovärld som har, och länge haft, mycket lite gemensamt men den värld och den sanning i Sverige som människor dagligen tvingas konfronteras med, och leva med. Ni har på ett mycket vulgärt och egensinnigt sätt monopoliserat sanningen. Samtidigt som ni medvetet marginaliserat och idiotförklarat läsarna.


Ett av de grövsta misstagen hos er politiska journalister i mediasverige är att, man lagt stor tonvikt vid det personliga tyckandet och tänkandet. Oftast (röd)färgat av högst privata politiska åsikter. Media skall definitivt inte fungera som någon sorts privat dagbok, för överambitiösa journalister. Det är självklart inte era privata reflektioner eller ert personliga tyckande som skall prägla tidningen... Det borde man själv begripa. Och det skulle naturligtvis redaktionsledningen också ha förstått - om man inte varit av samma inskränkta åsikt!


Människor har förväntats svälja denna konstruktiva "sanning", som den priviligerierade journalistkåren tagit sig den stora friheten att servera läsarna. Privilegium så till vida att, man aldrig har behövt ta ansvar för vad man skrivit eller tvingats konfronteras med någon offentlig kritik och behövt ta någon debatt! Då någon protesterat har man bara "missförstått", eller varit offer för "vilseledande propaganda". Kommunikationen har alltid varit enkelriktad. Läsarna har helt enkelt inte vetat eller förstått sitt bästa, eller vad som varit riktigt. Vuxna människor - en masse - har omyndigförklarats på löpande band!


Varje form av redaktionell kritik har traditionellt tigits ihjäl, och fullständigt nonchalerats. Debattartiklar och insändare som andats minsta avvikelse från politiska agendan, har konsekvent refuserats och kastats i papperkorgen. Ingenting som förväntats kunnat störa journalisternas manipulering av verkligheten har tillåtits passera PK-filtret. Allt har skett med minutiös beräkning.


Med andra ord: media har haft total kontroll över det skrivna ordet, och därmed också över vilka tankar, åsikter och politisk inriktning som fått lov att exponeras, och som medgetts redaktionellt utrymme. Vi talar alltså om: mycket avancerad och kvalificerad censur!Anna Dahlberg: dessa tider är nu förbi! Antar att du känner till begreppet bloggar; forum på nätet där både det ena och det andra exponeras, diskuteras och penetreras.


Det har säkert inte undgått dig att även Expressen, dess chefredaktör och skrivande journalister, allt oftare blivit föremål för en djupare granskning av allmänheten. Bland vilken vreden hela tiden växer, då det går upp för var och en på vilket sätt man under lång tid blivit förd bakom ljuset: helt enkelt lurad och bedragen. Samt snuvad på sanningen! Jag talar om bloggar som www.rakryggad.nu, vilken går i spetsen för en helt ny epok i Sverige, då det gäller seriös redaktionellt profilerad journalistik beträffande sanning och politiska åsikter. Och där det ena politiskt relaterade avslöjandet följer efter det andra. Tiden är snart tillända - tack och lov - då ni amatörmässiga politiska besserwissers utan insyn kunde styra den dagliga politiska agendan i Sverige. Det inkluderar i hög grad sådana underkvalificerade, men självutnämnda "begåvningar", som dig, Anna Dahlberg.


Och så länge ni PK-journalister inte har kurage att träda fram i det offentliga ljuset, och varken vågar eller vill bemöta kritik eller ta en debatt med dem som tycker annorlunda, kommer bloggarna att fungera som mellanhand och forum. Genom att konsekvent bara försöka tiga ihjäl varje försök till dialog, är ni ute på mycket, mycket tunn is, Anna Dahlberg. Inte ens Expressens röda logga kommer att kunna hjälpa er. Nedräkningen har i praktiken redan börjat... Ditt handlingsförlamade försök att besvara mitt brev med: "Jag besvarar inte främlingsfientliga brev", upplever jag bara som en desperat dödsryckning från en journalist som ser slutet närma sig. Du skjuter bara din egen oundvikliga undergång framför dig. Dessvärre... du bedriver din nuvarande PK-journalistik på lånad tid.


Eller varför inte: en irrationell överslagshandling där man av gammal vana ända in i det sista försöker rädda sig själv, fast sanningens ögonblick är nära förestående. Du måste väl ändå vid det här laget ha begripit att bakom många av bloggarna finns det både mycket kunniga journalister och duktigt politikt medvetna skribenter; men som av etablissemanget konsekvent förvägrats tillträde till det offentliga rummet. Bloggarna representerar i dag det offentliga rummet! Och som dagligen vinner allt större förtroende bland allmänheten.För det har väl inte undgått dig att bloggarna växer för varje dag, och får ett allt större utrymme och inflytande bland nyhetshungrande människor i landet. Man är helt enkelt trött på massmedias manipulerande och smusslande med verkligheten. Man vill helt enkelt veta vad som verkligen händer och läsa om sanningen!


Anna Dahlberg, vi lever inte, och bor inte, i det gamla Sovjetunionen eller DDR. Vi finns, både du och jag, i Sverige i november 2008. Du och dina kollegor är 20 år - eller mer - efter er tid; dessutom i fel land!


Ditt agerande är både tragiskt och på samma gång genant. Denna lilla korta mening (som svar på mitt brev) säger mer om Expressen, dig och din situation än vad ett långt brev med mängder av PK-ord skulle ha gjort. Tack Anna Dahlberg, du bekräftar bara vad vi som har både ögon och öron öppna redan vet... Du har ännu en gång degraderat både dig själv och Expressen till en oanständigt mycket låg redaktionell nivå, men... där ni rätteligen hör hemma.


Du och din tidning Expressen är en stor och förbannad skam för ett samhälle som kallar sig demokratiskt!

Rakryggad Ifrågasättare

21 kommentarer:

Anonym sa...

Weine. Du har fått hård konkurrens om 1:a platsen, som landets bäste skribent. Skämt åsido, ju fler lysande sanningssägare som dyker upp, desto mer börjar marken gunga under fötterna på fegisarna. Köper aldrig kvällstidningar nuförtiden, är alldeles för medveten hur verkligheten ser ut mellan raderna i PK-blaskorna. Låt deras korthus braka åt he...Blodsven

Andreas sa...

Bra artikel! Där fick hon dagens dos sanning, hoppas hon har samvete och låter det smälta in.
Eller om det bara rinner av henne? För övrigt anser jag att Kartago bör förstöras!

Anonym sa...

Mycket bra skrivet!
Heinrich

Anonym sa...

Fullständigt lysande skrivet! Desperationen ökar hos det s.k. etablissemanget och deras lögner blir alltmer patetiska i strävan att förtiga sanningen för det svanska folket (ni vet vilket svenskt folk jag menar).

Det är texter som dessa som gör att man orkar fortsätta leva i en värld där ens hem tagits ifrån en.

Anonym sa...

Med ökat utbud av systemkritiska bloggar- och nyhetsportaler kommer etablerad media få svårt med sin trovärdighet i längden. Fler och fler får upp ögonen hur media avsiktligt förvränger och undanhåller fakta.

Kan bara hoppas att försäljningssiffrorna dalar rejält för hela det ryggdunkande massmediala etablissemanget.

K:son sa...

Jag tror inte alls Anna Dahlberg tar åt sig det minsta av denna kritik. Det är väl trots allt en "rasist" som skrivit brevet, och såna kan ju bara inte ha rätt oavsett hur välformulerat och klokt budskapet är?

recte sa...

Bra, äntligen någon som "klär av" dessa uppblåsta, självgoda,högfärdiga, arroganta besserwissrar inom massmedia i allmänhet och Expressen i synnerhet. Denna tidning, denna pekoral, som dagligdags beslår svenska folket med lögner och mörkningar har en journalistisk och redaktionell nivå långt under "strecket". Det är dags för Anna Dahlberg, hennes skrivande systrar och bröder att kliva ner från sina Höga hästar. Man svarar på brev/mail.
Det är väl helt uteslutet att Anna Dahlberg kan tänka sig att bli svensk soldat i Afghanistan.

Anonym sa...

Grymt!

Anonym sa...

Det bästa jag läst på länge. Jag har tidigare länkat liknande texter till min mamma, men hon vill inte veta av mitt "skitsnack" och vill "prata förstånd med mig". Mycket bra skrivet!

Ola Svensson.

Robin Shadowes sa...

Fulmedia kommer även fortsättningsvis ljuga för folket. Istället kommer man försöka belägga dom fria bloggarna med munkavle. Ett bra exempel på detta är Rothsteins senaste utspel.

Rakryggad Ifrågasättare sa...

Dessutom... har Anna Dahlberg & Co under en lång rad av år, redaktionellt och aktivt stöttat den ruttna och totalt förljugna pseudodemokratin, som korrumperade politiker insynsskyddat kunnat bygga upp i Sverige.
Utan minsta hänsyn till befolkningen i landet, har en tidning som Expressen endast fungerat som megafon åt politikerna. Medan man fört folket bakom ljuset.
Utan vare sig skrupler eller att ha tagit ansvar för konsekvenserna, har självutnämda
"politiska expert-kommentatorer" okritiskt kablat ut det ena PK-budskapet efter det andra.
Medan man parallellt upplåtit redaktionellt utrymme åt pålitliga och mycket noga utvalda (handplockade) professionella "tyckare", "kulturprofiler" och "debattörer" i syfte att fungera som mediala röstförstärkare.

År efter år, som en flock papegojor, har journalistkåren i likhet med Anna Dalberg agerat medlöpare. Utan minsta hänsyn till sina medmänniskor eller tanke på att ifrågasätta, eller journalistiskt ha granskat det ofta tveksamma innehållet i budskapen; samt långt mindre visat något intresse av att ingående syna "byggmästarnas" skumma politiska förehavanden.

Anonym sa...

"Anna Dahlberg, hennes skrivande systrar och bröder att kliva ner från sina Höga hästar. Man svarar på brev/mail."

Inte bara Anna Dahlberg tror sig vara förmer än oss andra. Jag själv har skickat en handfull mail till den lokala blaskan UNT:s (Uppsala Nya Tidning) ledartrojka. Något svar på mailen har lyst med sin frånvaro.

Man basunerar ut en massa mångfaldsdynga och far med osanning. Och sen har man inte ens ryggrad att besvara några frågor som ifrågasätter det ledaren skrivit.

Fegt och lågt!

Vägrar PK sa...

Anonym 11:19... jag kan berätta för dig att det finns en likadan tidning i Halmstad på Västkusten, som heter Hallandsposten.

Fast oftast kallad HALLANDSPESTEN!

Den skiljer sig inte med en enda bokstav från de övriga hycklarsnuskblaskorna i det förljugna etablissemangets Det Nya Sverige.
I likhet med sina systerblaskor, häckar på redaktionen den famösa, ryggradslösa "tiga-ihjäl-maffian".

HP duger inte ens att torka upp exkrementer med, då det bokstavligen rinner PK-gegga från sidorna och kontaminerar allt den kommer i kontakt med.

Alltså: varning för HALLANDSPESTEN!

Rakryggad ifrågasättare sa...

Nä, nu spyr man snart på riktigt!

Kolla här hur EXPRESSEN behandlar etnicitet, då det gäller svenskar... Detta makalösa exempel
finns i dag till beskådande på Dina pengar...

Rubriken lyder: Svenska äger världens dyraste bostadshus.


"Världens just nu dyraste bostadshus på världens fastighetsmarknad ägs av svenska Suzanne Saperstein, tidigare gift med den amerikanske miljardären David Saperstein. Huset Fleur de Lys i Bel Air är en kopia på det franska slottet Versailles och har en total boyta på 4.200 kvadratmeter med 12 sovrum och biosalong för 50 personer. Dessutom rymmer garaget upp till nio bilar. Prislappen är 125 miljoner dollar eller en miljard kronor."

Fast när irakier, afghaner, marockaner, palestiner, iranier, libaneser... och fan vet allt, lyckats landstiga i Sverige - är man per automatik "SVENSKAR"!
Ja, man hinner knappt hoppa ner från trailerflaket och sätta fötterna i backen, förrän man är "SVENSK"! Eller ens kliva av människosmugglarnas små minibussar vid Lernacken i anslutning till Öresundsbron i Malmö, förrän man blir kallad "MALMÖBO" i Expressen!

Nej, detta är fullständigt sanslöst...
Expressen framstår för varje dag som ett allt större och magnifikt redaktionellt fiasko. Med andra ord: en riktig Det Nya Sverige-blaska!

midgardsjarlen sa...

PKdårarna kommer ALDRIG att erkänna sin förljugenhet. Hur skulle dom våga det så som dom målat in sig i hörnen. Dom vet att om dom stod upp och vittnade om vilka och varför dom belagts med tunghäfta, skulle deras påklistrade nunor smälta från deras kranier och blotta dom svarta hålen.

Stone sa...

Bruttan tror väl att kriget i Afghanistan är något jävla TV-spel.

Anonym sa...

"i din svenska journalistiska naivitet vara övertygad om stt man laddat med lös ammunition". Jag ligger ute på jobb, bor i en barack med några "olycksbröder". När jag visade grabbarna detta underbara brev, gick den snöiga och blåsiga måndagen som en dans. Ber att få tacka och buga från ett brokigt gäng som avskyr hycklerier.M.V.H. Blodsven

Anonym sa...

Mycket bra skrivet. Jag vill gärna höra mer utfall från denne skribent. Kanske någon att hjälpa wiene med bloggsidan som avlastning.

// Foffe

Anonym sa...

Tyvärr Anna, du är ett stort skämt, och alla andra PK perfekta och fulmedia.

Har ni märkt censuren som har kommit ännu mer på nätet det senaste?
Heinrich

Robin Shadowes sa...

Ja, exempelvis har får "fria television" fått YouTube att plocka bort en massa video-klipp av Jan Milld. Ursäkten är att han använder klipp från deras program.

Nils Dacke sa...

Ett mycket välformulerat inlägg med helt relevant och tyvärr alltför sant innehåll.