25 januari, 2009

Debatt med Ben Dan

För ett tag sedan upptäckte jag att man på Dagens Industris forum Börssnack (Avdelning: Filosofiska Grubblerier) diskuterade Rakryggad. Detta skrev jag om eftersom diskussionen höll en mycket låg nivå. Nu är originaltråden raderad, men istället finns nu tre trådar som enbart handlar om Rakryggad. Dessa är ”Weine Bergs åsikter”, ”Rakryggad” och ”Att: Weine Berg”. Nedan kommer några av inläggen i trådarna för att visa vilken ovilja till debatt, men ivrighet till pestflaggning som finns där.

Fria Europa:
- Berg förstår förmodligen inte ordet "debattera". Dels är det flera stavelser och dels är det en uttrycksform som lämpar sig för demokratiska fora där deltagarna har en grundläggande humanistisk värdegrund som bygger på respekt för individen.


Hublot:
- Myten om att de som kritiserar systemet blir förföljda med glåpord och epitet lever. (ironi)


Mr C:
- Hur kan resonemanget gå:Stackars oss riktiga svenskar, det är bara vi som ser vad som händer, invandrare är så dumma så dumma, ja det tror jag alldeles bestämt, för det känner jag, ooooohhhhh så rädd jag är! Jag måste göra något! Vad skall jag göra? JA; jag vet! Jag skriver en massa skit om invandrare överallt så räddar jag säkert Sverige!SCHWEEEEDEN! ERWACHE!Känns det igen?


Human Ego Isten:
- Äh, låt de som går på propagandan ha bloggen som en tillflyktsort..............även bottenskrapet bör få känna någon form av tillfredsställelse i livet....även om det enbart rör sig om vilset hat och självömkan.


Fria Europa:
- Berg framstår efter en kort blick på sidan sakna grundläggande kunskaper om ekonomisk utveckling, geografi, biologi och historia. Kombinerat med ett bristfälligt språk avsaknad av retorisk kompetens och på det med något så enfaldigt som åsikten att invandring är negativt så blir bloggen en bra läsning för alla andra idioter som inte klarar av att bli en del vårt samhälle.


Lyckligtvis är det en av Börssnacks ”debattörer” som faktiskt vill ha debatt. Låt vara att han kallar Rakryggads anhängare för ”bakåtsträvare”. Signaturen ”Ben Dan” har utmanat mig på debatt och vi har kommit överens om att jag ska göra ett debattinlägg på bloggen följt av att han får en replik upplagt som egen artikel. Då jag fritt fick välja ämne väljer jag solidariteten som offrats på Det Nya Sveriges altare. Här nedan kommer mitt inlägg.

Det Nya Sverige och solidariteten
Vad vill man med solidaritet? Man vill naturligtvis hjälpa människor. Vilka hjälper man helst? Sina egna borträknade, vill de flesta hjälpa så många utsatta som möjligt och föredragsvis de som har det svårast. Låt oss därför titta på Det Nya Sveriges s.k. flyktingpolitik.

Olika beräkningar visar att kostnaden för invandring och integration i Sverige kostar mellan 100 (enligt statens utredare Jan Ekberg) och 367 miljarder kronor per år (enligt ekonomiprofessor Lars Jansson). Kostnaden för bistånd är 34 miljarder skattekronor. Av de som får uppehållstillstånd i Sverige har 5 % skyddsbehov (Migrationsverkets statistik). 95 % är anhöriginvandrare eller anses ha knutit nära band till landet sedan de fått vänta mycket länge på svar på sin asylansökan, alternativt har annat skäl som inte anses som flyktingskäl. Malmös starke man Ilmar Reepalu har i radio bekräftat siffrorna 5 % respektive 95 %.

Av detta kan man konstatera att Det Nya Sverige lägger oerhört mycket pengar på att hjälpa få flyktingar, samt hjälpa de som inte behöver flyktinghjälp. Ovanpå detta kommer de s.k. papperslösa som trots oändligt antal individuella utredningar inte har några som helst skyddsbehov. De har inte lyckats kvalificera sig in i ovanstående 95 % generösa definitioner av icke-flyktingar. Ändå ges de gratis sjuk- och tandvård, något som inte ens våra fattigpensionärer (pensionärer som lever på eller under existensminimum) får.

Jag påstår att mina ”rasistiska” idéer skulle hjälpa betydligt fler flyktingar till en bråkdel av ovannämnda kostnader. För det första ska i stort sett allt bistånd ske på plats, inte genom invandring och integration. Om det inte kan ges i flyktingens hemland, ska det ges i något grannland eller annat land i regionen. Sverige bidrar med driftskostnader, personal och annat behövligt. Effektiviteten i detta kan inte ifrågasättas.


Som jag sagt så många gånger förr: Hjälp på plats är betydligt effektivare än invandring både vad gäller kostnaden och antalet hjälpta. Det sunda förnuftet säger att en svensk hundring, omsatt i mat och kläder, effektivare hjälper Daouda i Afrika, än som kontanter i fickan på Ahmed i Rosengård. Att hjälpa från svält enligt det gamla kinesiska ordstävet "Ge mig en fisk så har jag mat för dagen - lär mig fiska så har jag mat för livet" är överlägset effektivast. Det är dags att vi slutar hjälpa apatiska barn och istället hjälper svältande barn.

42 kommentarer:

Anonym sa...

Man väntar med spänning på repliken till Weines debattinlägg. De kommentörer du redovisade från börssnack var ju föga imponerande och återspeglade icke djupare kännedom om tillståndet i landet. Sådana har vi ju påträffat förr. Patetiska figurer egentligen.
midgardsjarlen

Carl sa...

ja robin du har rätt. i lumpen fick man veta att om fienden kom till Sverige skulle de våldta, döda och tjäla, de skulle driva landet som ett företag och ta hand om landets tillgångar- alltså en mardrömsscenarium. tur att det inte skulle kunna hända på 80 -talet.

men det är precis vad som sker nu i Sverige och det är våra “folkvalda” Svenskar politiker som ser till att det fortgår!!!!

främlingar tar över sjukvård, rättsväsende, skolor ja allt. så Svenskar får tala engelska med sina nya herrar om de vill behöver gå till doktorn. alla Sverige tillgångar har tillfallit storbolag i EU och alla lagar och beslut görs nu i Bryssel.
Svenskar är så indokrinerade av massmedia så ingen bryr sig längre om nånting. om exepelvis Ryssland skulle invadera Sverige skulle ingen märka nån skillnad mer än att vi plötsligt får väldigt ryssvänliga inslag på tv nyheterna! sist vi blev hotade 1940 kapitulerade statsministern på telefon för vi hade ej RAKRYGGADE då heller och inget försvar som vu inte har nu heller.

baldo sa...

Startade en tråd på DI.s Filosofiska Grubblerier, men den varade i åtta inlägg innan den föll under censuryxan !!

Rädda gossar, samt en feg Webbis som tar bort inlägg i tid o otid !

Man ser nivån på antagonisterna, sorgligt...

BaldoDebatt : Weine Berg [0]
baldo 15:08:09


Jaha, så var utmaningen om en debatt igång då: rakryggad v Ben dan

Debatt : Weine Berg [1]
Someone 15:10:37

kewlt.. FGs tomtar fick utrymme där oxå ;)
Debatt : Weine Berg [2]
Human ego isten 15:13:36


Haha....Hublot blev "PK-märkt" av sin idol :-)

Debatt : Weine Berg [3]
Mr_C 15:16:00

#0 Vad duktig du är baldo, det där var säkert 17:e gången du länkar till den där bloggen.

Du har inga egna åsikter utan klarar bara av att länka till andra?

Svårt med språket eller åsikterna?
Debatt : Weine Berg [4]
baldo 15:20:39

#3

Måste erkänna att jag höll på och spilla kaffet i knät när jag läste ditt inlägg :-)

Skrattade riktigt högt faktiskt...

Din frustration lyser igenom så mycket så du gör lyteskomik av dig själv !


Debatt : Weine Berg [5]
baldo 15:23:03

#3

Plus att det är ett visst mått av rädsla från din sida då åxå, plus HEI gazellen fria E och några till...

"tänk nu ska det debatteras utan att WM raderar, huva.. !"


Debatt : Weine Berg [6]
Hublot 15:24:23

#2 Epitet var ordet. Du verkar inte ens förstå att du klistrar åsikter på andra.

Var du har fått den galna ide´n om att denne man är min idol vet nog bara du. I din förvirrade värld frodas fantasierna autonomt.

Han är däremot rakryggad och på flera viktiga punkter har vi samma åsikter.


Debatt : Weine Berg [7]
Hublot 15:25:57

#3 Ben Dan har uttryckligen bett om info, du får väl ge honom en skopa av sleven.
Debatt : Weine Berg [8]
Human ego isten 15:28:27


Baldo, du är en stolle utan egna åsikter...inse det!

:-))
Debatt : Weine Berg [9]
baldo 15:32:45

#8

När en sån som du kallar mig för stolle, då tar jag det som en komplimang !!

Tack!

Amorin sa...

Förstår inte hur du tänker, när du isolerar kostnaderna, för invandring på det sättet. Du skulle få än mer horribla resultat om du tittade på kostnader för de barn vi ger skola, vård, utbildning och många olika typer av bidrag.

Där skulle du ha ett större problem, varför inte fokusera på den kosntadsbilden istället?

Fosterjordnära sa...

Fria Europa:
- "Berg framstår efter en kort blick på sidan sakna grundläggande kunskaper om ekonomisk utveckling, geografi, biologi och historia".

Vad är det för ekonomiska ,geografiska ,biologiska och historiska felaktigheter som förekommer på Rakryggad?

Har Weine genom sin blogg gjort sig skyldig till okunskap och därigenom diskvalificerat sig att få kritisera de delar av dagens politik och media som han anser sig ha rätt till?
Om "fria Europa" kunde komma med ngt exepel i stället för sitt påstående om att Weine automatiskt och p.g.a sin samhällskritik är mindre vetande?!

D

Rakryggad Ifrågasättare sa...

Den som så kort och koncist, redaktionellt förmår uttrycka denna socialpolitiskt konstruktiva kritik bättre, ombedes genast göra det!

Anonym sa...

Minsann ser man inte med det ifrågavarande inlägget, att ett gudsförgätet Lokes barn nu smugit sig in på Dagens Industris forum Börssnack (Avdelning: Filosofiska Grubblerier): 'Mr C, eller 'Loke lille'.

Denne 'Mr C' skriver enligt det ifrågavarande inlägget följande inom Dagens Industris forum Börssnack :

"Hur kan resonemanget gå:Stackars oss riktiga svenskar, det är bara vi som ser vad som händer, invandrare är så dumma så dumma, ja det tror jag alldeles bestämt, för det känner jag, ooooohhhhh så rädd jag är! Jag måste göra något! Vad skall jag göra? JA; jag vet! Jag skriver en massa skit om invandrare överallt så räddar jag säkert Sverige!SCHWEEEEDEN! ERWACHE!Känns det igen?".

Nåväl 'Loke lille', budskapet har väl nått också ditt glimrande sinne.

Gestalter, tankar, händelser och känslor framträder tidvis samman med enkla uppsåt. Nu framträder det likväl föreställningar vilka uttrycks genom flera olika uppsåt.

Att framställa olika uppsåt samman med en och samma gestalt, tanke, händelse eller känsla är självklart ett lysande sätt att att framställa olika sidor av samma sak.

Ja, svenskar får smaka sin beskärda del av vad som händer och av att alla människor kan vara dumma och tro och känna och vara rädda, ja, vilja göra något, ja, skriva skit om andra, huvudsakligen.

'Loke lille' erwache! Känns det så?


Hälsar Theudanoz

World traveller sa...

Amorin,

Vad menar du? Att vaara barn aer mindre vaerda aen invandrarna? Att vi inte ska kosta paa vaara barn utbildning och sjukvaard, utan istaellet vaerna om invandrare fraan Somalia, Irak, Alabanien m.fl. laender?

30-årigt flyktingbarn sa...

Bara dom med rätt sorts "humanistisk värdegrund" har rätt att debattera invandring. Det skulle jag kalla ett hån för allt vad svensk demokrati står för.

Anonym sa...

Den typen av kommentarer ar typiska for vanstern. De har ALDRIG nagra argument, de kommenterar ALDRIG sakfragorna, de ar mao skramda att ta en debatt eftersom de forlorar varje argument. De har formodligen fatt tips fran nagon sosse eller kommunisbloggare, Jinge kanske, att skriva dit.

Se bara pa motstandet vid de fa tillfallen en SDare kommer till tals i en TV debatt, en SDare mot 50 motstandare i debatten, dessutom sa avbryts ALLTID SDaren men de 50 motstandarna far ALLTID tala till punkt, rakna sekunderna. Dessutom sa star programledaren alltid pa motsatta sidan.

Sa radda ar de, eftersom de ALDRIG kanna vinna en debatt som fors arligt pa lika villkor. De har INGA argument. Darfor kan de bara klara sig med propaganda, logn, fortal och fortryckande av vara asikter.

Allt vi behover gora ar att be dem forklara fordelen for sverige med massinvandring av miljoner mest analfabeter, det finns inget svar pa den fragan.

/ peter

Anonym sa...

http://bp3.blogger.com/_HwLXlJ0MtbQ/SBOfNkDU12I/AAAAAAAABkA/DJ-yRvvBonU/S1600-R/snart%C3%A4rsvenskarna.jpg

Så simpelt:)

mvh

gustafson

Anonym sa...

Får vem som helst skriva en kommentar här?

mvh

gustafson

Anonym sa...

Mycket bättre att hjälpa i närområden än att gå över ån efter vatten.

95% smaka på den siffran, tänk vad många barn som verkligen behöver hjälp som nu sitter kvar och svälter medans dessa frossar i vår välfärd.

Weine Berg sa...

Gustafson: Ja.

Anonym sa...

WB: Bilden med svarta ankungar (?) och en ensam liten guling...

Tycker du själv att den är bra?

/gustafson

Weine Berg sa...

Gustafson: Japp.

Anonym sa...

WB...

Varför då?

/gustafson

Uglybinnen sa...

Att våra barn, skolor och sjukhus kostar pengar är väl ok, men när det dras in överallt och samtidigt väller invandrarna in.. är det fel att ifrågasätta då?
Inte bara kostnader, skulle ni börskalleankor bo nära segregerade invandrare skulle ni bli chockade vad mycket trevligt de kan ställa till med.. när era familjer drabbas då kommer det pipas i dagarna sju. Vinner jag någonsin en stor summa pengar, kommer jag köpa huset sidan om den största hycklerskan i Sverige, Mona Sahlin och sedan ge huset till segregerade invandrare.. skulle betalat någon att filma Mona och hennes verklighetsfrämmade familj få ta del av mångkulturens vinster. Skulle bli underbara scener.

Uglybinnen sa...

När du Gustafson bor i ett område med endast svarta ankor kommer du förstå poängen med bilden...

Anonym sa...

Att sverige tjänar på invandringen kan alla se på dom rika invandrare områdena.tex:Rosengården,Landskrona och södertälje.Alla fulla med pensionsräddare och resurser för vårt samhälle .S¨många högutbildade och endå så fattigt.Endå hävdar många att mångkultur skapar välstånd.Vill nog kalla det det mångkriminella samhället.

Anonym sa...

"När du Gustafson bor i ett område med endast svarta ankor kommer du förstå poängen med bilden..."


Nu är jag inte direkt någon svart anka själv och inte heller helt gul, en korsningsprodukt om man säger så...(Hört talas om heterosiseffekten nångång?)

Så det hotet biter inte på mig:)

Reichminister Lebensraum sa...

Bra Weine, som alltid, väldigt bra, väntar med spänning på en replik :-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Suss sa...

Jag hittade denna sida för inte så länge sedan, det är sakligt skrivet av författaren, och fakta framkommer. Jag hoppas våra svenska underbara politiker hittar hit också för här skrivs hur det ser ut idag i sverige. Min dotter vill inte skaffa barn för just hur det ser ut överallt (nästan) med alla invandrare och då bor vi i en liten håla men pluggar/jobbar/kommer från en stor stad. (Skulle gärna få barnbarn för egots skull men förstår och stöttar henne)Jag valde att flytta min familj till ett ställe där det var förskonat, men tyvärr är inte det längre heller. Vi har fått berika oss med ensamkommande flyktingbarn som polisen rycker ut till VÄLDIGT ofta, brottsligheten har ökat markant dessutom, dessa stackars ensamkommande barnen är vad jag skulle kalla män mellan 18-22 år. Jag tittade på youtube en dag och såg fler filmer från mellanöstern där barnen (då menar jag barn säkerligen mellan 5-15 år)övas att skjuta , att kringla på golvet med gevär på ryggen ... Att döda dom "otrogna", är det dessa som kommer hit? Ni förstår, dom kriminella som är här, man förstår att dom inte känner empati, inga vanliga känslor, det är väl inte så konstigt egentligen att dom är som dom är. I deras hemländer våldtar man, torterar, hur ska man då kunna känna empati?? Jag är inte förvånad att dom flesta på kåken , dom flesta som våldtar , dom flesta som mördar faktiskt inte är svenskar. Vi har lärt oss vad som är ditt och mitt, att man jobbar för sin lön. Att nu någon skulle vilja opponera sig mot vad jag skriver så självklart finns det svenskar som mördar och våldtar och har aldrig lyft ett finger för att tjäna ihop till sin måltid men då snackar vi om procentuellt... För majoriteten invandrare är skit medans minoriteten svenskar är skit. Förstått?? Det är så tragiskt att se landet förfalla, vi som kunde haft det bra. Och att media ljuger för oss som läser, tittar på nyheter... Jag kan inte begripa varför inte ALLA kan få veta sanningen, visst den som vill få veta får veta men det är inte många som bryr sig eller har ens tid att leta fram fakta. Dom flesta vet inte ens om hur förljuget det är! Jag prenumererar på tex ND och jag lämnar dessa tidningar till min mamma och t.o.m hon blir argare och argare för var dag. Jag skriver ut info från nätet och visar folk. Det måste komma fram mer! Idag snackar vi sinsemellan och svär över dessa svartingar som stjäl och förstör och alla har vi någongång fått höra nåt tråkigt i vår närmaste krets. Vi svär och biter ihop... Vad ska man göra? Skulle jag vara arbetslös utan familj skulle jag engagera mig politiskt och jävlar i mig hungerstrejka och sy ihop min mun och skulle jävlar i mig få med mig x antal människor! Men det känns hopplöst... Tyvärr, Det är kört för Sverige...

Henrik sa...

Det som står på migrationsverkets hemsida är att av de som får PUT så är runt 6% konventionsflyktingar, dvs. flyktingar som vi har ådragit oss ta hand om enligt internationella avtal(dessa har flytt från krig). Den största kategorin kallas skyddsbehövande och innefattar, som jag förstod det, människor som bedöms fly med fara för livet utan att nödvändigtvis komma från något krigsdrabbat land, till exempel om en person riskerar dödsstraff.

Det är skillnad på konventionsflyktingar och skyddsbehövande och det är konventionsflyktingar som bland annat Jan Milld brukar tala om. Det är DEM som är runt 5%. Kolla migrationsverkets hemsida för en definition av begreppen så slipper ni bli kallade för ett gäng rasister utan förmåga till källkritik och jag slipper skämmas för att jag läser denna blogg. För etablissemanget behöver alla kängor dem kan få. :P

Anonym sa...

Glömde skriva under mitt sista inlägg om gustafson och ankor osv.

Nåja, jag kan inte låta bli att fascineras över estetiken i era propagandaaffischer. Den med fåren (alla ska ut blablabla)är också en riktig höjdare.

Ännu bättre var Klüftbilden som ni tydligen inte fick behålla.

http://www.tommy.funebo.se/?p=3196

http://img505.imageshack.us/img505/7632/rakryggadyc5.jpg

Jesus F. Christ som man säger på utrikiska:(

Anonym sa...

...glömde igen...

mvh

/gustafson

Anonym sa...

Inte mycket debatt här.

Håller ni bara med varann om allting eller kommer det fram olika åsikter ibland?

mvh

/gustafson

Weine Berg sa...

Gustafson: Oftast har meningsmotståndarna inga argument förutom att kalla andra människor för xenofober och liknande. Vad har du för argument?

Anonym sa...

WB:


Som ny här ställer jag lite frågor bara.

T ex om den där fejkade bilden av Carolina Klüft.

http://img505.imageshack.us/img505/7632/rakryggadyc5.jpg


La du verkligen ut den bild eller är det bara elakt förtal?

mvh

/gustafson

Anonym sa...

Gustafson: Elakt förtal? Var är förtalet?

Mvh Lägereld

Anonym sa...

Lägereld...

I min värld är det allt annat än rakryggat att fotoshoppa trashiga bilder på kända idrottsstjärnor. Oavsett vad man nu kan ha för politiska åsikter. Håller du inte med!?

mvh

gustafson

Anonym sa...

Hm, lite segt att få raka svar här.

Jag har ställt fem frågor till WB och fått ett "ja", ett "japp" och sen något ovidkommande om att andra tycker han är "xenofob eller liknande".

Jag har själv inte kallat honom "xenofob eller liknande", har faktiskt inte kallat honom någonting öht.

Nåja, skam den som ger sig...

En fråga till då...

Håller WB med signaturen "Suss" när hon säger att "majoriteten invandrare är skit medans minoriteten svenskar är skit."

Sen får jag väl upprepa frågan om Klüftbilden. Står WB för det?

Kom igen nu, Weine, din kompis "baldo på börssnacket" har stora förväntningar på din debattkonst:)

mvh

gustafson

Weine Berg sa...

Gustafson: det kanske är svårt för dig att förstå, men bloggen får många mäjl, många frågor i kommentarer och liknande så om du vill göra det enklare för mig kan du väl samla alla frågor i en kommentar? Bloggbesökarna börjar närma sig 7000 unika i veckan och med det ökar mäjlskörden och allt vad det innebär. Dock, nu ska jag svara på din senaste kommentar.

Nej, jag håller inte med Suss o den frågan eftersom jag inte har någon statistik som stöder detta.

Ja, det stämmer att bloggen använde en bild som i originalutförande skulle föreställa Klüft. Bilden skilde sig dock från hur hon ser ut i verkligheten och var aldrig avsedd att porträttera idrottsstjärnan i min propagandabild. I min bild var hon vara en svensk kvinna med flaggan virad kring sig.

Och återigen om din fråga om debatt. Det är mycket sällan jag raderar eller avvisar kommentarer. I de fall jag gör det är följande: kommentaren är en dublett, spam eller brott mot lagen. Vem som helst får kommentera, men uppenbarligen saknar motståndarna ryggrad...

Susanne Lind sa...

Gustafson, att du orkar...

Anonym sa...

Tack, Weine, det tar sig:)

Jag inbillar mig att nio svenskar av tio skulle tycka att Klüftbilden var utomordentligt korkat gjort och att det enda vettiga efter en sådan fadäs skulle vara en dubbel pudel men vad vet jag, jag är bara en dum invandrare fast normal ryggrad har jag nog så du behöver inte dra valsen om oschyssta motståndare med mig:)

/gustafson

/gustafson

Henriksson sa...

Gustafson, vart vill du komma?

Det blir ju aningen svårt att ge dig raka svar på den typen av frågeställningar.

Vilken typ av svar förväntar du dig på Ja- och Nejfrågor?

Som man ropar får man svar brukar det ju heta.

"och sen något ovidkommande om att andra tycker han är "xenofob eller liknande"."
Det var ju ett svar på din fråga ang. den minimala debatt som förs här. Inte så mycket om vad andra tycker om honom.

Att det inte är mycket debatt här kan grunda sig i att du är inne på en sida för kommentarer kring artiklarna, inte ett diskussionsforum. Det är som du kanske upptäckt inte helt optimalt att föra en diskussion då man saknar vissa verktyg som t.ex "quote". Det finns f.ö en liten ruta att trycka på för att kunna använda sig av ett namn istället för "Anonym". Även det påverkar möjligheten att hålla isär olika kommentarer.

Anonym sa...

Lind och Henriksson...

Nu hade jag inte tänkt stanna länge så det är lugnt:)

Jag bara reagerade på den märkliga estetiken i propagandaaffischerna, det luktar verkligen trettio-fyrtiotal. (Ta inte detta som en anklagelse om nassesympatier eller liknande. Stalins socialrealism var lika dålig. Svulstigt värre.)

Och Klüftbilden var ett totalkorkat påhitt, det måste ni hålla med om. Det är helt enkelt inte ett dugg rakryggat med fotoshoppade trashiga bilder av kända personer.

Fast ni kanske tycker det är bra med sådant, vad vet jaq...

/gustafson

Uglybinnen sa...

kära blandanka.. din korsning är ointressant, det är om du väljer att inte bo i en segrerad damm och samtidigt lovsjunga om segregerade ankdammar. Den dubbelmoralen har i alla fall våra politikankor. Tyvärr smakar de säkert så äckligt att tillaga att de får leva kvar.
Varför inte försöka göra det bra för gula och svarta ankor, innan vi tar in fler svarta ankor till segregeringsmisären?
Har du sedan små, söta ankbarn som gång på gång drabbas av de svarta, segregerade ankorna, så kan man väl få fråga hur det är ställt i våra dammar utan att det är konstigt. Det är slutligen politikankorna som är totalt ute och reser i sin import av svarta ankor utan att först försökt göra det bra för de ankor som finns i våra dammar, svarta som gula.

Anonym sa...

Uglybinnen...

Om du läser vad jag faktiskt skriver hittar du inte någonstans här att jag lovprisar segregerade ankdammar. Knappast.

För egen del bor varken jag eller mina barn eller barnbarn i något svenskt invandrarghetto.

Segregation gillar jag öht inte.

Och kan vi inte bara slänga jargongen med svarta och vita får och ankor och gud vet allt i soptunnan där den hör hemma? Sånt trams hjälper varken dig eller mig eller någon annan.

mvh

gustafson

LN sa...

Apropå kostnader för invandringen
---------------------------
Vård åt flyktingar en lukrativ affär!

Att ge vård åt flyktingar har varit en mycket lukrativ affär för Avesina AB. Avtalet med Stockholms läns landsting om flyktingvård gäller från 2006 och ledde till intäkter på 22 miljoner, och hela 7 miljoner i vinst, efter bara 17 månaders verksamhet.
I den senaste årsredovisningen framgår det att Avesina AB gör stora pengar på att sälja vård till olika landsting. Bolaget har sex mottagningar i Linköping, Karlskrona och Stockholm. Flyktingvården är bara en del av verksamheten, man ägnar sig även bland annat åt mödravård, äldreomsorg och hörselvård.
Enligt avtalet med Stockholms landsting får man 765 kronor för varje hälsoundersökning och läkarbesök. När läkaren åker till ett flyktingförvar för ett besök kostar det 800 kronor.
Till att börja med drevs olika sorters vård i olika bolag, men under våren 2007 flyttades all verksamhet in i moderbolaget, Avesina AB, som ett år senare redovisar intäkter på 46,5 miljoner kronor - och en vinst på 10,6 miljoner. Det är en vinstnivå på omkring 23 procent, och man brukar säga att 10 procent är en hygglig avkastning på ett aktiebolag.
Men de tidigare årsredovisningarna för dotterbolagen visar att det i bolaget Flyktingmedicinskt centrum AB har varit ännu högre vinstnivåer. Där handlar det om 31 procents överskott - nästan var tredje intäktskrona var ren vinst. Men vd Shari Zand anser inte att nivån är orimligt hög.
- All vinst stannar i bolaget. Jag tar ut vanlig lön. Jag har gått upp från 22.000 kronor i månaden till nuvarande 70.000 kronor i månaden.
Enligt Shari Zand är hon ensam ägare till bolaget.
I den senaste årsredovisningen planerar man dessutom för en snabb expansion:
"Via bolaget och dotterbolag har flera avtal tecknats vilket kommer att medföra att koncernen fördubblar sin omsättning och antalet anställda" skriver man i inledningen.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=876657&rss=1298

Erik, Sthlm sa...

Det är höjden av ironi, att "Fria Europa" själv inte förstår att det ska vara ett kommatecken mellan "bristfälligt språk" och "avsaknad av retorisk kompetens".

Weine Bergs retoriska kompetens är det dessutom verkligen inget fel på.

Vad gäller Lars Jansson måste jag tyvärr rätta Weine. Han har aldrig varit professor. Däremot har han varit universitetslektor i företagsekonomi, men är nu pensionerad.