10 januari, 2009

Insändare: Adresserat till våra politiker

Varför är vi svenskar så passiva och tysta oavsett vilka lagar/beslut som drabbar oss? Ett exempel, FRA-lagen som inskränker vår frihet som människor. Politiker/lagstiftare pratar om terrorism och att vi måste skyddas. Vad har de baserat denna lagen på? Faktum är att efter 9/11, 2001, så har inga terrordåd inträffat i USA och dubbelt så många amerikaner i vår värld dör av nötallergi, än av terrorism varje år. Mig veterligen har ingen svensk dött i terrordåd!! Politiker verkar vilja stifta inskränkande lagar för att något eventuellt kan ske i framtiden. Jag kan visserligen stödja dem i deras önskan att förebygga att terrordåd ska hända. Men att stödet för politikers iver ligger i deras rädsla för att behöva säga, - "We told you so", när terrordådet ägt rum, är knappast ett hållbart argument. Dessvärre, eller snarare dessbättre, är rädslan allena inte ett hållbart argument. Rädslan kan visserligen få oss att fundera en extra gång, men den får inte förblinda oss.

Rädslan får inte ta resurser ifrån större hot mot människoliv, än rädslan för terrordåd. För vi vet att vi dagligen förlorar människoliv som skulle kunnat räddas om inte just skattepengar och den personliga integriteten hade satt gränser för vad vi kan åstadkomma. Det finns mängder med exempel och jag beskriver ett här: Sjukvården: Tusentals patienter skadas av felbehandling varje år. Varje skada som orsakats i vården medför i genomsnitt sex extra vårddygn, vilket betyder kostnader på 20 procent av landets totala vårdbudget och vissa dör på grund av fel. Försök görs på olika sätt för att förebygga dessa fel så att färre människor ska drabbas. Men vi får inte för oss idén att varje doktor, sjuksköterska, undersköterska, biomedicinsk analytiker osv ska ha med sig en kollega som kontrollerar vad dessa gör för säkerhets skull?.
Visserligen skulle vi minska antalet drabbade, men till vilket pris? Skulle vi följa våra politikers resonemang så borde vi definitivt fylla sjukhusen med kontrollanter, för nästa gång kanske vi själv drabbas och då tycker vi verkligen att en kontrollant på varje sjukvårdsanställd hade varit på sin plats.


Jag håller med våra politiker i deras kamp mot terrorister. Men frågan är vad denna kamp får kosta i pengar och inskränkning i den personliga integriteten när vi tittar på sannolikheterna för att något ska hända. För vi vet att något kommer att hända. Det händer varje dag!! Vi vet att människor dör på våra vägar, på våra sjukhus och i våra hem. Är lösningen att vi förbjuder bilar och alkohol, placerar en kontrollant på varje sjukvårdsanställd och en kamera i varje hem och samhällsvrå i ett försök att stoppa all död och livslångt lidande. Vad får våra politikers rädsla kosta samhället? Vad får vår personliga rädsla kosta samhället?


Jag måste fråga de politiker som förespråkar FRA, Vad kan nästa steg bli för att inskränka vår frihet? Till skillnad från terrorism, så utsätts ibland människor för våld i våra hem i Sverige. Varför inte underlätta för polisen? Vi kan sätta in övervakningskamera i varje hem. Polisen kan alltid garantera att de inte skall titta in i våra hem om det inte finns en stark misstanke om att oegentligheter pågår. Precis som FRA, så kan vi lita på polisen och har vi inget att dölja så gör det väl inget om kameran placeras i sovrummet. Vi kan ju alltid fråga Reinfeldt om han vill ha en kamera uppsatt. Han om någon har väl inget att dölja och kameran kommer inte användas i något annat sammanhang det har han ju fått FRA:s garantier för.


Avslutningsvis, svenska folket måste vara ett av de enklaste folken att stifta inskränkande lagar för, eftersom en av våra mest "kraftfulla protestaktioner" är att knyta nävarna i byxfickorna. Jag är rädd för att när det svenska folket väl tar upp händerna ur byxfickorna, så är det försent.Stefan

10 kommentarer:

Anonym sa...

kennel vivax http://vixax.blogg.se/

har nu raderat sitt inlägg där hon kritiserar rakryggad. Hon har kanske blivigt övertygad och kan inte längre stå för det hon skrev?

Carl sa...

det kanske är genetiskt att skandinavier är lugna och vill inte göra så stort väsen omkring sig. man ser folk från andra länder är mer agerande och vill få sin åsikt hörd.
sen är det lättare att bli politiker och facklig ombudsman bara räcka upp handen och sedan prata sig och mingla så de får de högre positionerna. att göra karriär inom ett yrke kräver utbildning(ej Littorinexamen) och är mycket svårare. så Sverige gallrar ur sig själva när förnuftiga och årliga människor inte vågar ta chansen att bli politiker. så finns den Svenska avundsjukan att din granne eller nån du "jämnför dig med" INTE skall få lyckas med nåt. då är det bättre nån främling får ta över som "inte konkurrerar" med dig. kanske dessa orsaker gör att Sverige håller på att gå under nu när främlingar och internationella bolag upptäckt vilken Guldgruva Sverige är att plundra.

Carl sa...

det är större risk att utsättas för våldtäkt och rån och mord i Sverige än att Svenskarna skulle göra uppror mot maten via internet. FRA lagen är bara för att makteliten vill inte att folk skall få kommunicera fritt med varandra! att FRA lagen skulle vara för att Svenskarna kan bli terrorister är bara svepskäl. möjligt vis att några av de 2 Miljoner främlingar som lever i Sverige kanske...
Det skulle vara mer angeläget att ha DNA register så man kan söka och gripa våldtäktsmänn. konstigt att politiker inte vill det men då skulle det vara bevis på att invandringspolitiken inte fungerat så nu kommer alla Svenska kvinnor bli offer istället. dags att Svenskarna lägger ner silkesvanten och tar upp stick verktyget och agerar kraftfullt innan det är försent!
hör songen Keops pyramid hur långe skall Svenskarna låta sig luras?????????
http://www.youtube.com/watch?v=iGRSM1m5iMo

smileth sa...

Nej, hon och hennes vänner och anhöriga är rädda och anser att vi sätter en munkavle på henne genom de kommentarer hon fått. Men fula saker om Wiene är helt okej enligt henne. Hon borde väl vara rädd för islamiseringen av Sverige, men det är islam-och invandringskritikerna hon är rädd för.

Men hennes låga debattnivå, hur hon vill döda sina hundar och hennes fula klagande på sina drogmissbrukande barn, det är gott bloggande. Vilken kennelägare som vill döda hundar, vilken mor som skriver sådant om sina barn på sin blogg. Man häpnar över människors prioriteringar.

Jag blir mer rädd för en människa som talar illa om sina barn offentligt på en blogg och som vill döda oskyldiga djur, än jag är rädd för de kommentatörer som lämnde kommentarer. Vissa hann jag läsa igenom innan bloggen redigerades!

Rädsla
Länk - Kommentera
av Marie den 10 januari 2009 kl 00:07

Det som startade av mig som ett raljerande och hånfullt kritiserande av en blogg och dess skapare har tyvärr gjort att min familj och mina närmaste känner sig rädda.

Är det så här vi ska ha det i vår samhälle?

Nåväl, för att allt ska stilla sig och för att inte ge mer näring åt dessa " människor" ??????

så stänger jag av kommentarerna en tid, jag må ha kallat bloggskaperan en del tråkiga saker, men det är inte tillnärmelsevis vad jag sedan fått tillbaka..om det bara vore jag var det väl sin sak...men när mina barn och mina vänner känner obehag....då får det vara nog...så det rakryggade och att man får tycka vad man vill...det gäller tydligen bara dessa extremister....

Snacka om att sätta munkavel på folk!

http://vixax.bloggagratis.se/2009/01/10/1269232-radsla/
http://varjager.wordpress.com/2009/01/08/5322/

Anonym sa...

Ang. kennel vivax:

Kolla vad hon har hittat på nu då!

http://vixax.bloggagratis.se/2009/01/10/1269232-radsla/

He he......

Anonym sa...

Tror det dog några svenskar i bombningarna på Bali 2002, åtministone enligt http://en.wikipedia.org/wiki/2002_Bali_bombings

Anonym sa...

Fralagen kanske är till för att tagas fram och vändas mot det egna folket den dag vi reser oss.Vi må vara lite sega i starten men jag vägrar tvivla på att on-knappen en dag bankas ned med besked. Pölitiker i grupp tänker på ett sätt men satta var för sig har nog en del stark känsla av vad deras beslut ställt till med. Hur var det vid stockholms blodbad och den där lappen: "härtill är jag nödd och tvungen". midgardsjarlen

Anonym sa...

Angående DNA-databasen så finns den redan. Mer info finns på "http://susning.nu/PKU-registret"

Anonym sa...

Kriget mot terrorismen måste väl ändå vara en av de mest Orwellianska uttrycken som finns(med integrationen på stark andra plats).

Man krigar mot en osynlig fiende, vars ledare inte är misstänkt för det brott som hans egen terrorgrupp är skyldig till!?
Och för att bäst bekämpa denna fiende, måste man övervaka den icke stridande befolkningen i de länder som är hotade av terrorgruppens frihetsinskränkande slutmål, vilket groteskt skämt!!!!


d2tnwo

Anonym sa...

Det är inget skämt. Så här har människor gjort sedan urminnes tider och innan det fanns datorer. De som strider gör det inte för att det är kul utan de gör det för att vinna territorium vilket är makt. De som gör det är individer och de gör det för att de tror att de har något bättre att ge och vill ta över makten. Men den lilla människan kommer tyvärr alltid att vara densamma. Hon går till de som betalar bäst! Jag vill inte slå bort era illusioner men historien har visat att så är det.