27 januari, 2009

Svar från Ben Dan

Replik på inlägg från 25:e januari:
Ett intressant inlägg Weine. Den inledande sifferexercisen kan vi lämna där hän. Den är ungefär lika fair and balanced som Fox News (eller artiklarna “Mångkulturella Erfarenheter” 1-8 på din blogg). Dessutom förstår jag inte varför du tar med invandring när ämnet är solidaritet. Invandring har ganska lite med solidaritet att göra. Förutom att det helt samhällsekonomiskt är en bra affär så tillför invandrare, genom sina kunskaper, erfarenheter och kulturer, Sverige mervärde på ett sätt som är väldigt svårt att mäta i pengar. Sedan mitten av 1900-talet har urbanisering, sekularisering och internationalisering varit nyckeln till framgång för Sverige. Samtliga medborgare utom Sverigedemokrater och andra xenofober har för länge sedan insett att det mångkulturella samhället är överlägset det monokulturella. Du och andra bakåtsträvare som vill återgå till knätofs-sverige måste förr eller senare inse att det tåget har gått. Eller menar du att det är det här gänget som ska ta Sverige in i framtiden? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article384656.ab


Vad gäller flykting- och biståndspolitiken är vi någorlunda överens. Det verkar som att vi båda anser att det är angeläget att Sverige för en aktiv biståndspolitik samt tar emot människor som av en eller annan anledning inte har möjlighet att leva säkert i sitt eget land. Dessutom bör man jobba långsiktigt. Bra så! Sen kan man alltid diskutera omfattning och utformning på politiken.


Till ämnet “solidaritet i det nya Sverige” vill jag också tillföra lika möjligheter till handel. Sveriges handel med afrikanska länder skulle öka markant om vi slutade subventionera franska bönder, italienska bomullsodlare osv. Rättvis handel är solidaritet. Solidariska svenskar och deras politiska representanter borde jobba för västländer inte längre ger lån till u-länder i behov av infrastruktursutbyggnad eller liknande med villkoret att utbyggnaden utförs av ett eller flera företag från det egna landet. Pengarna går alltså direkt till ett företag och mellanlandar inte ens i u-landet. Skulden och räntan hittar dock dit. På så sätt blir dylika projekt kontraproduktiva för ekonomisk utveckling av fattigare länder.

Ben Dan

43 kommentarer:

Rakryggad Ifrågasättare sa...

Finland klarar sig hyggligt utan mångkultur. Så även Norge som dock i allt större omfattning kommit att få smaka på eländet...

D-fat sa...

"Samtliga medborgare utom Sverigedemokrater och andra xenofober har för länge sedan insett att det mångkulturella samhället är överlägset det monokulturella."

Yeah, det är därför det alltid är elände och bilbränder i t.ex japan.

Peter B sa...

Mervärde som är svårt att värdera i pengar? Ju hur värderar man våldtagna, rånade och misshandlade människor. Bilbränder i Rosengården och överfulla fängelser går ju att värdera i kronor. Men hur värderas lidandet till alla offer och deras anhöriga.

Vi ser ju hur värdet för en zigernare som inte får en bostad kostar hundra tusentals kronor för den "diskriminerande" hyresvärden. Kvinnor som inte får bada i burkan kan också värderas. I jämförelse med dessa exempel borde "värdet" för ett brottsoffer vara oändligt större.

Skall vi över huvudet taget bemöda oss med att ta upp fattigpensionärernas situation när invandrarnas andel av sociala kostnader ligger på 80/20 principen?

Nycklen till Sveriges framgång ligger i innovationer, och ett socialt system som har krävt sitt uppoffrande men även acceptans för världens största skattetryck under årtionden.

Om Ben Dan kommer dragande med räddandet av 60-talets högkunjunktur så är det finnarna som vi skall tacka och inte juggar och andra sydlänningar som strax efter fast anställning fick så ont i ryggen att de allra flasta gick hem med en sjukpension att leva livets glada dagar i gamla hemlandet med. "Och förmodligen lever de lyckliga fortfarnade" som det står i sagan. Och förmodligen kommer de inte att dö så länge som pensionen skickas utomlands med hjälp av villiga banker eller Western Union. No money No funny.

Nä Ben Dan, se till att skingra dimmorna kring kostnaden för svenska skattebetalare i frågan om invandringens goda förtjänst.

För de inblandade i sjukvårdande företag likt Avisina är ju vinsten utan tvekan. Men vem är det som i slutänden står för fiolerna där med?

Peter B

Anonym sa...

"...för länge sedan insett att det mångkulturella samhället är överlägset det monokulturella."

Det finns ingen mångkultur som lyckats. Du kan klara leva ett vanligt liv i Ronna på arabiska. Det är monokulturellt det.

chairman sa...

"Den inledande sifferexercisen kan vi lämna där hän."
Ungefär där kan man sluta läsa Ben Dans inlägg.

Neoliberal Agenda sa...

I New York kryllar det av olika kulturer, men ändå kan vi konstatera att brottsligheten där är lägre än i tex. Stockholm.

Vad det hndlar om är att ha en ekonomi som bygger på arbete, inte bidrag. Arbetslösheten för invadrare i USA är stundtals lägre än för infödda.

Sänk skattern och ta bort regerlingarna. Kan man inte leva på andras bekostnad så minskar motsättningarna.

K:son sa...

Så oerhört typiskt alla multikultikramare att välja bort obekväma fakta. Eller snarare lämna dem där hän.
Men det sägs förvisso vara bättre att fly än illa fäkta...även om Ben Dan lyckas med bedriften att samtidigt fly och illa fäkta.

Weine Berg sa...

Neoliberal Agenda: Ja i NY fungerar mångkulturen så bra att de europeiskättade håller på att raderas ut... "Mångfald"? Tja...

Susanne Lind sa...

"Tillför kunskaper och erfarenhet"
Erfarenhet i vadå??? Att våldta, mörda och råna , javisst! Blir galen snart...

Anonym sa...

"Förutom att det helt samhällsekonomiskt är en bra affär så tillför invandrare, genom sina kunskaper, erfarenheter och kulturer"..Att ta in människor med kunskap som kan börja jobba direkt är så klart bra för vilket land som helst .Men att hämta in Analfabeter som vi gjort från 1990-2008 är att sänka vår välfärd.I borlänge hade man gjort en test och där var över 50% av dom nyasvenskarna analfabeter.Att dom sen önskar att vi med skattepengar ska förvandla vårt land till det landet dom flyr från är så sjukt så jag kan inte tro det är sant."krav listan:http://imittsverige.blogspot.com/2009/01/de-omttbara-kravmaskinernas-kravlistor.html"

Ska den svenska välfärden vara en global allemansrätt?

World traveller sa...

Vad aer det idioter som Ben Dan vill? Varfoer vill dom att svenska folket ska slava foer invandrare? Varfoer detta Sverige-hat? Jag foerstaar det bara inte.

Anonym sa...

NY ligger iofs inte i Europa så hur pass självklart det är att det ska tillhöra de "europeiskättade" kan man kanske undra över./gustafon

Anonym sa...

Från arabländerna kommer dom flesta pensionsräddarna:

Var tredje arab analfabet
Arabförbundets organisation för utbildning, kultur och vetenskap (Alesco) har genomfört en undersökning som tyder på att hundra miljoner araber är analfabeter, eller en tredjedel av alla araber. Arabförbundet uppmanar alla arabiska länder att prioritera läs- och skrivfrågan.

Bland kvinnor är 46,5 procent analfabeter och tre av fyra av alla analfabeter är mellan 15 och 45 år. Arabförbundet larmade redan år 2000 om att den arabiska regionen misslyckats med att uppnå FN:s mål att halvera antalet analfabeter.

Anonym sa...

Reagerade också på meningen "... tillför invandrare, genom sina kunskaper, erfarenheter och kulturer, Sverige mervärde på ett sätt som är väldigt svårt att mäta i pengar"

Tvärtom mot vad Ben Dan tror, är det väldigt enkelt att mäta i pengar, dock hamnar det inte på plus-kontot som denna multikulti-kramare tycks tro:

Kunskaper - samhällskostnad för att ta hand om brottsoffer som utsatts för raffinerad kunskap i misshandel, skattefusk samt terroristattentat mot polis/brandkår.

Erfarenheter - kostnad för fortbildning av hel-/halvanalfabeter, omskolning av getfösare, vård av våldspsykopater etc.

Kultur - kostnad för vård av offer för hederskultur samt övriga offer för kultur från ME, där våld står i högsätet.

Avslutningsvis, kanonidé att låta lokala företag i Afrika få ta del av upphandlingar finansierade med biståndspengar. Det lär ju mer eller mindre garantera korruption. Bulgarien gjorde samma trick förra året med EU-medel och miste hela kakan.

Per sa...

Angående N.Y och andra 'mångkulturella' städer och platser.

De olika folkslagen och raserna lever inte med varandra. Varför tror ni t.ex. att China Town & Little Italy uppstod? Hur många vita amerikaner lever bland de svarta? Hur många svarta och kineser finns det i Little Odessa?

Väl fungerande mångkultur? Tillåt mig att småle...

Anonym sa...

WOW, nästan helt utan substans. Man trodde att en person som diskuterar på Dagens Industris forum skulle tala lite ekonomi i alla fall, men tydligen inte. Det här är en person som går på strikt oreflekterad multi-kulti partilinje. Som andra har sagt, nog är det svårt att värdera det "mervärde" som invällningen från kulturellt och etniskt främmande regioner skapat, det är så svårt att de siffror jag sett anges till mellan 100 miljarder årligen (eller nära dubbla försvarsanslaget samt hela polisanslaget årligen) och 360 miljarder årligen. Är spannet så stort i uppskattningarna så får man sannerligen säga att det är svårt att mäta i pengar.
För att sedan bemöta vad Ben Dan hävdar att varit nycklarna till framgång för Sverige så säger han att det har varit Urbanisering, Sekularisering och Internationalisering, där kan jag inte hålla med ett dugg. Avseende Urbaniseringen så är det vår sena Urbanisering som har lett till framgången, alltså att personer fostrade på landet har flyttat in till stan och drivit industrierna, att de har varit fostrade på landet har lett till både god hälsa och god problemlösningsförmåga. Vill vi fortsätta dra nytta av detta så bör vi tillse att folkflertalet kan återvända till landet, eller rentav bo på landet hela livet och under delar av det pendla till arbeten i städerna.
Sekulariseringen av landet har varit nästan enbart av ondo, den har skapat ett andligt underskott som givit grogrund för allehanda märklig nyandlighet och den har givit ett underskott av samhörighetskänsla som skapat utrymme för rörelser som HA med flera. Ser vi var vi har framgångsrika småföretag så är det till stor del i det så kallade bibelbältet, där de drivs och bemannas av just kristna människor. Sekulariseringen av Sverige har alltså inte i sig medfört någonting positivt.
Internationaliseringen slutligen, den är en till synes svår nöt att knäcka, men ser vi närmare på den så ser vi att den är knäckt sedan länge. Det har varit bra för Sverige med handelsutbyte med jämbördiga västländer och är det fortfarande. Det har varig bra för Sverige med Idéutbyte med jämbördiga västländer och är det fortfarande. Det har varit bra för Sverige med visst handelsutbyte med kulturellt främmande länder, det har gett oss lyxartiklar som Te, kaffe, siden, och kryddor och inte minst den svenskaste av trädgårdsväxter, Rabarbern som kom till oss ifrån Kina och först ficks att växa i Sverige av Linné om jag inte missminner mig.
Men ingen kan påstå att internationaliseringen som lett till att Sverige som första land i världen slutade stödja sina varv så att varvsindustrin nästan helt koncentrerats till Korea som alltjämt statssubentionerar Hyundaivarven med stora belopp årligen är bra för Sverige.
Ingen människa kan påstå att internationaliseringen som innebär att Norsk lax djupfryses, skickas till Kina, tinas, rensas, djupfryses och återsänds till skandinavien är bra. Ingen människa kan påstå att internationaliseringen som innebär att vi importerar kulturellt främmande analfabeter som inte under hela sin återstående livstid kommer att bli anställningsbara och som genom sitt sätt att uppfostra sina barn ser till att i bästa fall, inte heller dessa blir anställningsbara, men mer sannolikt ser till att de blir rent skadliga för samhället, är bra för Sverige.
Allt gott som internationaliseringen inneburit för Sverige hade vi fått utan massinvandringen från sjuttiotalet och framåt. Praktiskt taget inget av det negativa som internationaliseringen inneburit (utom varvsdöden då) hade vi fått utan massinvandringen från sjuttiotalet och framåt.

//En vän i kampen

Anonym sa...

fick intrycket att du sa att killen hade något att tillföra i en rak debatt men det är ju samma floskler som vanligt, mao slöseri med tid

mvh robban

Uglybinnen sa...

hehehe jo, han är riktigt rolig. Att utesluta siffror om vad invandrarna faktiskt kostar samhället efter vad de tillför och vad de kostar... han gör precis som våra politiker och media, vilket bl a resulterar i noll trovärdighet.
Att sedan pellejönsen säger att det "invandrarna tillför inte går att mäta i pengar", det är bara tomma ord. Jag vet efter två rader att han inte bor i eller nära ett segregerat område, utan baserar sina uttalande efter den politiska korrektheten. Om han bott i segregerat område som jag och många andra, så får man trista och hemska upplevelser relaterat till segregerade invandrare som resulterar i att man starkt ifrågasätter sådana här hycklares resonemang/dubbelmoral... nej du, bosätt dig i Rinkeby, Rosengård eller några av våra andra mångkulturella områden, och återkom sedan, så har du med garanti vågat börjat ifrågasätta ditt eget, våra makthavare och medias ensidiga resonemang.
Danmark har haft en generös flyktingpolitik, men slagit i med både broms och hårdhandskar. Vi kommer dit i rasande fart. Vakna upp och börja tänk själv, men tror att du eller din familj måste drabbas av eländet för att våga vakna. Fortsätter invandringen och skitintegrationen så är det inte OM du/din familj kommer uppleva eländet, utan NÄR.
Slutligen, varför tror du och andra verklighetsfrämmande varelser att media och politiker undviker med näbbar och klor de negativa sidorna av invandringen?
Prova att skriv en fråga till våra överbetalda politiker om invandring eller integrationsproblem, du hamnar på ignorelistan. Är det inte vettigt att vi skattebetalare får fråga de människor som är satta att representera oss, samt får sin lön av? Att sedan inte ge svar, visar hur illa ställt det är i vårt samhälle. Debatt är ICKE tillåten.

Uglybinnen sa...

"Eller menar du att det är det här gänget som ska ta Sverige in i framtiden? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article384656.ab"
De pajasarna/politikerna vi har idag som inte bygger för svenska folket, utan bygger för sig själva... de tar oss in i en hemsk framtid. De sitter som en oberoende, snobbelit som lämnat svenska folket långt bakom sig för länge sedan. Varför man inte förbjuder yrkespolitiker, eller i alla fall begränsar åren de sitter o ruttnar inom politiken, det förstår inte jag. Det behövs friskt blod in och då inte endast akademiker utan en blandning med vanlig knegare med stort engagemang. Att sitta där och ge sig själv fantasilöner, är det rätt folk att visa vägen för svenska folket? Nej, ut med alla dessa hycklande kalle ankorna ur riksdagen. Skall mycket till för det skulle kunna bli sämre.

Akon sa...

"en inledande sifferexercisen kan vi lämna där hän. Den är ungefär lika fair and balanced som Fox News (eller artiklarna “Mångkulturella Erfarenheter” 1-8 på din blogg)."

Varför kallar han dessa "lika fair and balanced" utan att ge argument för varför dessa siffror och vittnesmål inte stämmer. Vilken mupp!

Jag tycker denna Ben borde flytta ut till verkligheten där Svensson allt mer trängs ut, missgynnas och får lögner och pk-dogma slängda i ansiktet!

Anonym sa...

Neo påpekar att brottslighet i NY minskar och WB säger att antalet vitingar minskar hela tiden.

Intressant analys fast jag vet inte om det verkligen stämmer att en minskande andel vita i stadens befolkningen leder till minskad brottslighet:)

/gustafson

Tandgrisner sa...

Jag säger som Harry Schein : Jag tror inte ett ögonblick på det mångkulturella samhället, det fungerar inte någonstans ". Ben Dan blir säkert glad idag , ty TT lät meddela att Sverige beviljade rekordmånga uppehållstillstånd under -08 , nämligen drygt 90000. Frögurkor , atomforskare och pensionsräddare en masse mao , snart har de bytt ut hela befolkningen. Ben Dans dröm är snart uppfylld : ett sjungande dansande och ukulelespelande blandfolk där alla är trevliga, glada och inget hellre vill än att leva i fred och utöva handelsutbyte med varandra , när de inte idkar älskog förstås.. Man tar sig för pannan... Ben Dan : Dream on...

Anonym sa...

Jag gör för första gången ett inlägg här. Har ofta läst men ibland tyckt att en del kommentarer var "lite för krassa".
Men nu måste jag !

Ja du Ben Dan, ditt inlägg var ju en väldig besvikelse !
Trodde att du skulle leverera verkliga argument.
Och så blev det bara de gängse PK-flosklerna om att "Förutom att det helt samhällsekonomiskt är en bra affär så tillför invandrare, genom sina kunskaper, erfarenheter och kulturer, Sverige mervärde på ett sätt som är väldigt svårt att mäta i pengar."

"Väldigt svårt att mäta i pengar." Aj-aj !

Citat:
"...det är angeläget att Sverige för en aktiv biståndspolitik samt tar emot människor som av en eller annan anledning inte har möjlighet att leva säkert i sitt eget land."

Jag håller med dig om att Sverige bör, i mån av förmåga, hjälpa "folk i nöd".
Men gör vi verkligen det nu ?

Jag citerar från Merit Wagers blogg:
"Sverige ska inte vara ett land dit man kan komma och få permanent uppehållstillstånd (PUT), bostad och försörjning för att man lyckats ljuga ihop en trovärdig historia. Eller när man visat falska handlingar och i själva verket är en helt annan person och från ett helt annat land än man angett. Man ska ha starka skäl, de skäl som anges i utlänningslagen,
för att få stanna i Sverige ...

De som inte har det ska snabbt återvända/återsändas till sina hemländer.
De som har angett skyddskäl gentemot t.ex. Irak, Gaza, Iran etc och har fått PUT på grund av det, ska fråntas sina tillstånd när de ganska snabbt efter att de beviljats reser “hem och hälsar på”. Det är då så uppenbart att de inte hade skyddsskäl gentemot Sverige och bara använder Sverige som en försörjningsmöjlighet att det inte ens behöver utredas."

Det är detta "missbruk" jag och många andra xenofober (?) är emot !

Jag ser på Sveriges Riksdags hemsida (!) att "94% av de asylsökande saknar identitetshandlingar".
Jag ser på Merits blogg att handläggare på Migrationsverket menar att "1-2% av de skyddssökande har verkliga asylskäl".
No problem ? Sverige är rikt !

Ditt förslag om hur "solidariska svenskar och deras politiska representanter borde jobba för att västländer inte längre ger lån till u-länder i behov av infrastruktursutbyggnad med villkoret att utbyggnaden utförs av ett eller flera företag från det egna landet...osv." visar din gigantiska naivitet i ämnet.

Det hedrar dig att du tror alla om gott ! Men alla är inte goda ! Tyvärr !

Jag vet att i Sverige får man bara företräda meningen att "Sverige är rikt och kan utan vidare ta emot 6,8 miljarder flyktingar !"
Annars är man xenofob !

Fast jag ser hur det sparas överallt, hos polis, skolväsen, sjukvård och äldrevård.
Varför sparas det ?
Om det är sådana fördelar med "obegränsad invandring" ?

För säkerhets skull nämner jag här att jag inte klandrar de asylsökande. De har min fulla sympati !
Jag skulle förmodligen göra likadant som de !

Vänligen
Tjalle

Anonym sa...

Vilken bra debatt! fortsätt såhär jätteintressant läsning =)
Jag tycker dom två flickorna som förespråkade sverigedemokraterna verkade kunniga å pålästa för sin ålder.

// Foffe

Anonym sa...

Ett mkt,mkt svagt inlägg av "Benny". Att utesluta frågor som du gör visar och förtydligar hur pk-knullad du är. Stoppa upp dina pixlade kvällstidningar i arslet!

Peter B sa...

Tja Ben Dan en god ekonomisk affär var det

"Förutom att det helt samhällsekonomiskt är en bra affär så tillför invandrare, genom sina kunskaper, erfarenheter och kulturer, Sverige mervärde på ett sätt som är väldigt svårt att mäta i pengar." Allt enligt Ben Dan

Men vad sa sosseregeringens utredare redan 1995? Men hoppsan, är dom inte överens med Ben Dan? Men var har han då fått sina idéer från?

Kan det vara så att de av DI läsare som låter sin okunnighet lysa igenom tillhör de som antingen är invandrare eller ekonomiskt berikar sig på den? Förmodligen både och...

"Regeringens utredare Jan Ekberg och Lars Andersson kom i finansdepartementets ESO-rapport Ds 1995:68 bl a fram till att de tidigare samhällsekonomiska vinsterna från arbetskraftsinvandringen upphört kring 1985 på grund av att “invandrarna började ta i anspråk det offentliga välfärdssystemet i betydligt större utsträckning än tidigare. Därefter har ett årligt underskott förelegat, dvs inkomster överförs numera från svenskbefolkningen till invandrarbefolkningen”".

Carl sa...

hur gör man så skattepengarna hamnar i Sverigevänlig kommun. bostbox, folkbokförd på önskad kommun ???? enda effektiva sättet att få pk-folket att fatta. pk-folket lever flott inom "invandringsbranschen" inga skattepengar= inget landsförräderi

carl sa...

http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4758311
dömda utlänningar är själva förvånade på galen invandringspolitik!

Rakryggad Ifrågasättare sa...

Jag vill bara tala om att jag är mycket imponerad och stolt!

Imponerad över den mycket höga nivå på kommentarer; vilka präglar svaren på detta fullständigt verklighetsfrånvända inlägg, svar som i de flesta fall pekar på mycket initierad kunskap och mycket goda insikter i det fenomenalt stora problem som landet dagligen brottas med.
Talar förstås om det socialpolitiska kaoset: Det Nya Sverige.
(Det finns väl ett par kommentatorer som dock skulle behöva lyfta lite extra på ögonlocken...)

Stolt är jag för att få lov att tillhöra samma sida som ER alla - med Weine Berg i spetsen; intelligenta, skärpta, insiktsfulla, orädda, seende, uppmärksamma, icke hycklande, vaksamma, genomskådande, kloka... medborgare. Män och kvinnor.

Med dessa utomordentliga medarbetare växer rakryggad.nu för varje vecka: i respekt, i politiskt anseende, som väckarklocka samt i redaktionell kvalitet.

Hur vore det om vi alla på något sätt, försökte förena oss mer konkret... Jag är övertygad om att vi skulle nå mycket långt!

World traveller sa...

Jag skrev foeljande paa SSU's blogg "sdbluffen" foer 3 dagar sen men har bara faatt ett svar fraan en SSU'are som tyckte det var en daalig ide att laata svenska folket sjaelva faa avgoer vad deras skattepengar ska gaa till!!!

Foerslag till raettvis skatt!

Obligatorisk: - Skatt till sjukvaard, - aaldringsvaard, - pension, - polis, - "raettsvaesende", - raeddningstjaensten, - foersvaret, - vaegunderhaall, - tull, - A-kassa, - foeraeldrapenning, - barnbidrag, - skolan, - socialbidrag, - naturvaard, - teknologisk utveckling, - katastrofhjaelp, och liknande.

Frivillig skatt (kryssa Ja eller Nej paa skattsedeln):

- U-hjaelp, - Skatt till invandrare (inkl. social, boende, foeraeldra, inflyttnings och alla olika bidrag dom idag aer beraettigade till), - Bidrag till Ryssland! och Kina! (foerstaar inte varfoer Sverige maaste ge bidrag till dom 2 laenderna), - Fallskaermar till diverse politiker och direktoerer, - Bidrag till Hamas, - Bidrag till Muslimska Broedraskapet, - Bidrag till Hizbollah, - Bidrag till kommunistiska och muslimska konferenser vaerlden oever (vilket nu aer fallet).

Paa detta viset borde alla kaenna sig noejda. De som vill ha massinvandring och betala foer u-hjaelp till Mugabe och Co. faar goera det och de som inte vill slipper. Alla blir glada och noejda:-) Svarare aen saa haer behoever det inte vara. Jag jobbar i krigshaerjade laender och tycker att de som verkligen aer flyktingar (en liten procent av de invandrare Sverige tar in) blir baest hjaelpta paa plats eller i naeromraadet och i traengande fall ska vi givetvis kunna ta emot flyktingar ocksaa. Oevrig invandring borde ske enligt Australiska och Kanadensiska regler enligt poaengsystem.

Fosterjordnära sa...

I New York upprätthåller
man mångkulturen genom att konstant ha höga andelar av den svarta befolkningen i fängelse. Man har en polis på 50 medborgare ,nolltolerans och snabba utredningar och domslut. Lägg till ett antal tusen övervakningskameror ,låter inte detta som ett fritt och välmående samhälle!! Där vill jag leva och där vill jag dö......nej tack!!

Anonym sa...

Jag skrattar ihjäl mig, vem är denne flane? Ben Dan. Ben Hur. Ben varför.
Invandringen tillför?
Kommer precis från torget, där hade det precis varit ett personrån utfört som vanligt av invandrarungdomar.
Vardagsmat.
Jag blir så förbannad.
Total Rage.
Jag kommer att slå ihjäl den som försöker råna mig.

Heinrich

Anonym sa...

Till Ben Dan!
Invandringen och solidaritet har många gemensamma nämnare. Även om du inte vill förstå det.
Jag känner ingen solidaritet med flyktingar/invandrare. Jag känner däremot samhörighet med mitt folk-svenskarna och folk från norden och norra Europa.Jag har arbetat med dessa folkslag och har mest positiva erfarenheter. Däremot har jag mest negativa erfarenheter om andra folk.
När jag ser vad massinvasionen har och har haft för tråkiga konsekvenser för vårt land reagerar jag. När jag dessutom vet att antalet flyktingar som inte uppfyller kraven för att benämnas flykting enl. internationell rätt så skapar detta ingen solidaritet. Ett land som importerar 100-tusentals främlingar som inte kan eller vill anpassa sig till våra seder och bruk, då uppstår problem. En nation kan inte hantera en så gigantisk folkvandring. Då uppstår problem och konflikter. Blundar du för detta står vi mycket långt ifrån varandra.
Ett hopp är om SD kommer in i riksdagen och kanske tom får en vågmästerroll.
I allt mörker finns detta hopp.FKR

Anonym sa...

Inte helt oväntat sumpade den här knasbollen möjlighet till dialog. Fullkommligt vettlöst. Vad tusan läser han DI för? Han köper den säkert för att sitta och låtsas förstå när han sitter på fiket. Vem vill han imponera på? Lånta fjädrar.
midgardsjarlen

Anonym sa...

Fovaxlan inte kommunister som Ben Dan med normala di lasare. Ben kan inte vara sosse, han ar for extrem.

Meningslost att kasta bort tid pa san idioti. Idioten forsoker inte ens forklara varfor miljontals analfabeter och socialfall ar bra for sverige, han ignorerear hela argument MOT att ta in dessa sverigehatande samhallssabotorer.

"En bra affar for sverige" Jo vi vet det eftersom vi har europarekord i alla slags valdsbrott.

Dan = fackligt aktiv, kommunist, helt frammande for andras asikter, hittade till den kapitalistiska di.se via lank pa nagon kommunistblogg, slutligen en helt verklighetsfranvand person och som de andra kommunisterna, ljuger i varenda mening.

/ peter a

Anonym sa...

(se tidigare inlägg 21:47)

Jag har nu läst era inlägg och sett den uppgivenhet, frustration och besvikelse som ni känner. Jag lider med er. Jag blir förbannad på era vägnar. Det är ingen rolig läsning.
Samtidigt beundrar jag er för den kampvilla som ni visar. Detta ger hopp i all bedrövelse.

Men att ni orkar att se hur vårt land utarmas och våldtas. Se alla lögnerna.Att ni orkar att tygla de krafter som kokar inom er?

Jag är mycket förvånad att dessa krafter inte bryter ut till full orkan.

Hur länge orkar ni bli förnedrade och plågade? Tystade och hotade?

Frågan är inte om utan när..... FKR

Anonym sa...

Trevliga och sansade kommentarer.

Weine, får jag välja ämne nästa gång?

/Ben Dan

Anonym sa...

Ben Dan, du får väl din försörning genom invandringen,jobbar du på migrationsveket ?

Neoliberal Agenda sa...

New York upprätthåller
man mångkulturen genom att konstant ha höga andelar av den svarta befolkningen i fängelse. Man har en polis på 50 medborgare ,nolltolerans och snabba utredningar och domslut.


Man har fler poliser i New York än i Stockholm (sett per capita), men det handlar inte om någon 1/50. Men vad är det för fel att man sätter dit bovar och att man har noll tolerans mot brottslighet?

De olika folkslagen och raserna lever inte med varandra. Varför tror ni t.ex. att China Town & Little Italy uppstod?

För att invandrare gärna bosätter sig bland släkt och vänner. Det är där man kan få jobb och träffa folk som kan har samma kultur(språk, mat, kläder, religion you name it). Det var samma sak när svenskar utvandrade till USA i slutet av 1800-talet. Vi bosatte oss i svenskbygderna i norr, men med tiden så spred vi oss över kontinenten.

Jag är inte för att staten ska tvinga folk att integreras, men jag vill inte heller ha en påtvingad segregering. Det borde vara upp till var och en att bestämma i vilken stadsdel/land man vill bosätta sig, oavsett om det China Town, Little Italy, Tensta eller Östermalm.

Peter B sa...

Jag hoppas att Weine låter Ben Dan att välja ämne nästa gång så kanske, kanske säger jag vi får se några argument som i alla fall verkar seriösa. Men jag betvivlar det faktiskt...

Tandgrisner sa...

Ben Dan är en sinnesslö rödstrumpa , eller så är han en musse som leker jihad...

Fosterjordnära sa...

No liberal agenda: Visst var väl 1/50 att ta i??! Men vad jag vill ha sagt är att inte ens i "det förlovade landet" fungerar mångkulturen. I ett mångkulturellt samhäle krävs det en stark polisstat eller diktatur som håller olika folkviljor i ett järngrepp ,tex som i Irak innan just jänkarna störtade Saddam. Nu ser man klart och tydligt att mångkulturen inte funkar där ,hela folk sätts på flykt undan andra folk.
Lösningen är inte att flytta dessa problem till Sverige? Eller hur.

Till sist: Weine ,låt Ben Dan plocka ut sitt favoämne ,har inga farhågor om att Du inte skulle kunna bemöta det!!

Robin Shadowes sa...

Ben Dan är bara ännu en självhatare som vill se sitt folk, sitt land, sin civilisation gå under. Priset spelar ingen som helst roll, huvudsaken är att vi går under. Den påstädda humanismen är inget annat än en ptemkin-kuliss. Det är ideologin som räknas och inget annat. För BD är invandrare, flyktingar och svenskar lika irrelevanta. Dom är bara ett verktyg för att uppnå ett ideologiskt mål. Det utopia som han och hans likar drömmer om är alla andras värsta mardröm.