25 februari, 2009

Olle Reiz mördare dömd – exponerad av blogg

Olle Reiz, omtyckt gymnasielärare, kunde inte se på när de tre s.k. männen slangade bensin ur bilarna på parkeringen. Hans rakryggade agerande kostade honom livet. När gärningsmännen upptäcktes kastade de sig in i bilen och körde över Olle Reiz, som senare dog på sjukhuset.

I domen (Blekinge Tingsrätt, mål B188-08) kan man läsa följande:
”Olle Reiz hade följt efter ner till parkeringen och ställde sig – iförd morgonrock – framför bilen för att hindra de två killarna från att ge sig av. Hon [makan, Rakryggads anm.] hörde hur föraren gasade och såg bilen började gunga, varvid Olle Reiz gick undan. Hon såg därefter hur bilen rivstartade och svängde snett åt höger. Hon hörde Olle Reiz grymta till. Bilen backade därefter tillbaka för att sedan ånyo rivstarta men denna gång svängde bilen åt vänster och ut från parkeringen.”

Mördarna körde åt höger, för där stod Olle. De körde över honom, sedan backade de över hans kropp för att därefter lämna platsen. Och detta får Blekinge tingsrätt till vållande till annans död - inte mord.

Dådet skedde på färjelägret i Torhamn, några mil öster om Karlskrona. Nu har tre "män" dömts. Rakryggade Fria Nyheter har gjort en kontroll av fallet och lyckats få fram följande uppgifter.

De dömda är:
Björn Sebastian Andreasson (tilltalsnamn: Björn, född 850201), boende i Lyckeby, dömdes för vållande till annans död (!), stöld, häleri, grov vårdslöshet i trafik samt obehörigt avvikande från olycksplats. Dom: 18 månaders fängelse.

Dan Johan Fredrik Flyborg (tilltalsnamn: Johan, född 840424), också boende i Lyckeby, dömdes för misshandel, olaga hot, och stöld. Dom: 7 månaders fängelse.

Jan Marcus Andreas Rehnström (tilltalsnamn: Marcus, född 750122), boende i Kallinge, dömdes för stöld, häleri och narkotikabrott. Dom: skyddstillsyn med samhällstjänst i två månader.

Samtliga tre är återfallsförbrytare. Andreasson har åtalats femton gånger, Flyborg åtta gånger och Rehnström hela tjugoen gånger. De fick minimala straff även denna gång. Vad fick Olle Reiz och hans fru Madeleine Reiz för straff? Olle Reiz: Döden. Madeleine Reiz: Livstid.

Men tingsrätten tar inte offrens lidande med i beräkningen. Det handlar hela tiden om att ”rehabilitera” gärningsmän, inte straffa de skyldiga och skydda övriga medborgare. Man fyar gärningsmännen lite grann och släpper sedan ut dem på gatorna igen. Olle kommer aldrig mer att gå omkring på gatorna. Madeleine kommer aldrig mer att återse Olle under sitt liv. Men gärningsmännen, ja de är snart ute. Snart på en gata nära dig.

18 kommentarer:

World traveller sa...

Oega foer oega, tand foer tand.
Man borde ta och koera oever dom kraeken ocksaa.

BLU-82 sa...

Det mångkriminella samhället i sin prydno. Världens mest släpphänta land förnekar sig icke. Reiz död var en av många som i tysthet läggs till statistiken i världens mest liberala land , Riksdagspartiets Det Nya Sverige. Egentligen råder total anarki på alla områden , folket far vind för våg helt rättslöst. Riksdagspartiet och dess tillhörande etablissemang är de enda i detta territorium , Det nya Sverige , som uppbär rättighter. I Sverige råder inte demokrati , det råder en kvalificerad anarki med demokraturens fernissa.

Anonym sa...

Man vill ju bara gråta ! fy fan säger jag !
vad säger detta? jo gör inget motstånd ! försök inte hindra brott som begås mot dig eller andra medmänniskor, för inget skyddar dig! tänk nu om olle varit tex beväpnad och skadat någon dessa kräk? jag kan sätta min högra hand på att han hade fått högre straff än dessa as tillsammans! kan nog garantera att han hade fått det dubbla ! jag kan ju säga att tack vare sånt här så kommer jag ju inte försöka avstyra någon med prat om det rotas i mitt garage på natten ! jag kommer stoppa in dubbelpipan genom dörren o klämma av direkt! jag e så fruktansvärt trött på detta sverige vi har fått. all heder åt Olle som trots allt agerade! tänk om fler var som honom!
/Robert

MS sa...

Det finns ingen rättvisa längre i detta land. Allt sker till hänsyn till förövarna och inte till offret och deras efterlevande.Det är skamligt och visar en gång för alla vilket ryggradslöst och själslöst detta en gång så stolta land har blivit. Orsak, 50 år med socialistiskt vanstyre och en helt huvudlös massvandring som har målat in politikerna in i ett hörn. Svenska kvinnor och män offras dagligen på mångkulturens heliga altare. Vi som än så länge har förskonats betalar för skiten med världens högsta skatt.

Carl sa...

de svenskar som har Sverigevänliga åsikter döms även om de bevisligen är oskyldiga googla exempelvis Niklas Frost. etniska Svenskar måste gå samman och hjälpa varandra mot maktelitens diktatur.

Anonym sa...

I advokaternas värld är det alltid högkonjunktur. Snart släpps dom ut och snart är dom fast igen. Vi betalar notan och advokaten blir lite rikare. Är man återfalls förbrytare och begår mer än tre våldsbrott ska man in för alltid i buren.

Anonym sa...

Ja de är ett skrämmande, kravlöst samhälle vi lever i. Helt förståeligt att Sverige är ett paradis för allehanda slödder som lever av andras olycka. Inför 3 brottsregeln! Man får 3 chanser att sluta med sitt kriminella leverne, klarar man inte det så in i buren och släng nyckeln!
Mats

Karsten B. Motvind sa...

Läs http://www.dagbladet.no/2009/02/24/nyheter/innenriks/vold/dodsfall/5022421/.

Jag trodde det var Norge som var världens värsta land när det gäller orättvisa straffreaktioner. Men nu har man tydligen kommit ännu längre med galenskaperna i Sverige.

Anonym sa...

Finns det inga rättskaffens människor i Lyckeby/Kallinge som kan ge dom det straff de borde fått och mer därtill.
midgardsjarlen

MEKONGS BLOGG sa...

Än en gång så urinerar rättsväsendet på brottsoffren!

Fosterjordnära sa...

Jaha ,då får vi väl hoppas att det är just denna gång som återfallsförbrytarna blir rehabiliterade ,är övertygad om att Fru Reiz blir jätteglad när mentalvårdarna meddelar att gärningsmännen "tillfrisknat" och inte kommer att göra om det igen.

1. Tag en brandgul reflexstolpe längs en landsväg ,tag sedan 1 meter taggtråd.
2. Byxorna ned på gärningsmännen ,reflexstolpe in ,mata sedan in så mycket taggtråd som det går och avlägsna sedan reflexstolpen.
Voila! Där har ni straffet.....

Robin Shadowes sa...

Rättsstaten spottar ännu en gång offren rakt i ansiktet. Det himlar om ögonen när jag läser vilka "straff" dessa avskräden får. Rådmännen är politiskt tillsatta (läs: såssar). Samma sak med polisen, toppstyrd av såsseriet. Man skall tycka synd om massmördare. Det är samhället och klasskillnaderna som har gjort dem kriminella. Enligt såsseriet alltså. Måste dock erkänna att såssarna byggde välfärden från början men det är också dom som har rivit ner allt. Höjden av ironi eller?

Eoppoyz sa...

Dags att återinföra dödsstraffet?

Anonym sa...

"Är man återfalls förbrytare och begår mer än tre våldsbrott ska man in för alltid i buren."

Helt rätt! Däremot så ska man nog inte gå så långt som vissa delstater i USA gjort, med "the 3 strike rule", där efter 3 brott, oavsett om de alla är snatteri, att man åker dit för evigt. Men, som sagt, 3 våldsbrott borde innebära livstid, och inte den definition av "livstid" vi har i Sverige - 12 år.

Anonym sa...

Vi får nog vara glada över de straff de faktiskt fick.
För ett par dagar sedan dömdes en man till "villkorligt med dagsböter".
Vad han gjort? Han hade avsiktligt knuffat en 28-årig kvinna framför en buss så att kvinnan avled.
Idag är alltså ett ungt liv i straffrättsligt hänseende devalverat till DAGSBÖTER!
Mannes bakgrund är för mig okänd.
//WR

Robin Shadowes sa...

Det var väl fullt logiskt för sin tid att avskaffa dödsstraffet efter Ander. Därefter var ju dom riktigt grova brotten inte enbart ovanliga men det gick också lång tid mellan. Vi hade Sala-ligan på 30-talet, ett fenomen synnerligen ovanligt för Sverige. Sen var det väl nåt uppmärksammat mordfall på 50-talet men sen hände väl inte så mycket tills Nordgren och Olofsson väckte uppmärksamhet i slutet av 60-talet. Vansinnesdåden var ovanliga och sällan förekommande tills mitten av 90-talet. Sett ur detta perspektiv är det kanske inte så konstigt att man avskaffade dödsstraffet och införde allt mildare straff. Men med tanke på att kriminaliteten har ökat i takt med invällningen borde man omvärdera om man inte borde återinföra dödsstraffet igen. Dessa brottslingar respekterar inte vårt land, kultur och i synnerhet inte våra kalle anka-lagar. I deras hemländer praktiseras i stort sett undantagslöst dödsstraff. Dödsstraff är något som blattarna respekterar så därför borde vi definitivt återinföra det.

susanne sa...

Anonym:
Den som knuffade tjejen framför bussen:

Hadi Nosratlu, född 1980-03-16 för “vållande till annans död” till villkorlig dom samt 160 dagsböter à 290 kronor.

Hadi Nosratlu ska utge skadestånd till den dödade kvinnans dödsbo med 18 226 kronor jämte ränta.

Offentlig försvarare för Hadi Nosratlu ersätts med 46 411 kronor, målsägandebiträde ersätts med 21 390 kronor. Hadi Nosratlu döms att delvis betala dessa kostnader med summan 27 120 kronor, resten (cirka 63 %) ersätts av staten.

Hämtat från "Fria Nyheter"

Anonym sa...

varför är de tre ännu i liv?

jag är från finland och vi har samma problemer so ni i sverige men jag kan bara säga att jag hoppas att relativer går oxh dödar dom tre so snart som möjligt.

det moste vara en conspiracy i sverige mot normala människor. jag tror att frimurarna, so många är domare, troligen tror att om det säljer sverige bort, so får det nånting som belöning. jag kan bara påmindra frimurarna i sverige att ni är som NKVD i ryssland. NKVD dödade ryska folk oxh NKVD agenter trodde att dom är en del av eliten. men i slutet, dödades alla NKVD agenter bort när dom inte behövs längre