26 februari, 2009

Fulmedia censurerar polisens efterlysningar – för femtioelfte gången

Igår utbröt en anlagd brand i Eskilstuna på morgonkvisten. Det var Hotell Statt som förstördes till grunden och nu är polisen säkra på hur gärningsmannen, eller en av gärningsmännen ser ut.

- Det finns flera kameror som fångat mannen. Vi är säkra på att det här är en gärningsman, säger Svante Melin, kriminalkommissarie.

Därför gick man ut med två övervakningsbilder (överst) som visade samma man gå in genom entrén till hotellet. Dagens Nyheter valde då att pixelisera bilderna. En Rakryggadläsare ringer Dagens Nyheter och frågar varför de censurerar efterlysningsbilderna när inte ens Aftonbladet gör det. Inom kort censurerade även Aftonbladet polisens efterlysningsbilder.

Vad är vitsen med att censurera polisens efterlysningsbilder? Hur kan fulmedia göra detta utan att misstänkas för skyddande av brottsling? Det är inte första gången detta händer. Rakryggad har skrivit om detta tidigare, vilket du kan läsa om här, här, här, här, här och där. Men ibland censurerar man inte bilderna alls. Här är några exempel.

Om hudfärgen visar sig vara för mörk på brottslingen har numera medieföretagen slentrianmässigt blekt hyn så att den framstår som ljus. Fulmedia anser tydligen att terrängen (verkligheten) ska utformas efter kartan (visionerna). Därför görs alla brottslingar till svenskar. Visst känns det väl tryggt att du har förmyndare i varje redaktion som ser till att du avviker från etablissemangets politiska linje? Mångkulturens okränkbarhet…

Känner du igen mannen på bilderna eller vet du något annat om branden? Ring då polisens tipstelefon 016-16 22 22.

Tack för nyhetstipset, Inge!

9 kommentarer:

Anonym sa...

100% säker på att de vägrade betala beskydar pengar till någon albansk eller dylik utläningsmaffia och därmed skulle de straffas genom mordbrand,

välkommen till det nya mångkulturela sverige.

nu även i södertälje brinner det pgr av kriminella berikare,

Martin Isaksson.

Anonym sa...

Tidningarna gräver sin egna grav. Men jag kan nästan slå vad om att när tidningarnas upplagor sjunker ner till break even, kommer de göra allt för att överleva, och pixling plus annat ljug kommer att öpphöra.

Skogman

Anonym sa...

Patetiskt att bladet nu också tar åt sig äran för att en av gärningsmännen har identifierats och burats in. "Gripandet kunde ske efter att aftonbladet.se och flera andra medier publicerat bilder" .. Man blir ju våldsamt generad å deras vägnar.

Anonym sa...

Nåja de tar åt sig äran i alla fall
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4514641.ab
[Man anhållen för hotellbrand i Eskilstuna
Är misstänkt på sannolika skäl efter utpekande

En 37-årig man i centrala Eskilstuna har gripits och annhållits misstänkt för grov mordbrand.

Gripandet kunde ske efter att aftonbladet.se och flera andra medier publicerat bilder på den misstänkte mannen. ]

Anonym sa...

Han är redan tagen.
midgardsjarlen

Michael Gajditza sa...

För att vara 100% säker måste man ha någon form av bevis som inte kan ifrågasättas.

Jag tycker därför att anonym ska vända sig till polisen och överlämna bevisen till dom.

Samtidigt så ser jag en tveksamhet i vad anonym skriver genom orden "albansk eller dylik utläningsmaffia".

Borde inte de vattentäta bevisen även innebära en säkerhet på punkten nationalitet för den maffia som anonym säger sig vara säker på ligger bakom detta?

Anonym sa...

Mja var det inte "Global Intifada" som "uppmuntrade" till tilltaget som sker i Södertälje? (mig veterligen så är det massa vänsterpack, och annat negerknullande pack som är med där)//Raggarsvin

Anonym sa...

Michael Gajditza,

Gör dig inte löjligare än du är. De flesta svenskar vet mycket väl vad våra "kulturberikare" är kapabla till nuförtiden.

Hatet växer dag för dag, var så säker.

Carl sa...

svenskar gillar inte att hela världens kriminella får bidrag samtidigt som de jobbar svart. därav moderaternas framgång och sossepaktens nedgång. SD och Nationaldemokraterna kommer in i regeringen och då släpper politiskt korrekta muren. alla Svenskar kommer öppet kunna säga vad de tycker även om fackets "förtoende valda" hör som efter 2010 inte får samma styrning från sossepakten