10 juni, 2009

EU-valet: SD tredubblade sitt stöd

Nu är EU-valet över och vi kan konstatera att Sverigedemokraterna går starkt framåt. Det blev förvisso inget mandat men stödet från väljarna ökade från 1.1 % i förra EU-valet till 3.3 % i detta val. Det var 60 000 fler svenskar som röstade på Sd i detta val. Detta trots att TV4, Metro och DN har diskriminerat partiet i valrörelsen. Något att tänka på för de tre förmyndarherrarna.

Valets skräll är naturligtvis Piratpartiet som fick 7.1 % av rösterna. Partiet, som kämpar för medborgarnas integritet, fick sitt stöd av de unga väljarna. Piratpartiet vänder sig mot integritetskränkande lagar såsom FRA-lagen, vilket är positivt. Det finns dock en fara i att ha ett parti i parlamentet som fokuserar på en enda fråga. Hur kommer de att agera i andra frågor? Det vet de inte ens själva, och deras väljare kan då få se sig stödja frågor de alls inte sympatiserar i.

Vad gäller riksdagspartierna var det glädjande att Socialdemokraterna och Moderaterna fick usla resultat. Särskilt med tanke på att det har visat sig att dessa båda partier röstar lika i 9 fall av 10 i EU-parlamentet. Glädjande är också att kommunisterna med Lars Ohly i spetsen blev halverade i parlamentet.

Junilistan åkte ut ur parlamentet vilket bekräftar tesen att väljarna efter förra valet kände sig lurade som trodde att de röstade på ett parti som vill att Sverige lämnar EU.

Sverige har 18 platser av 736 stycken. Inte mycket att hänga i granen. Stärker det demokratin eller sänker det demokratin? Ja, det kan lätt föreställas en union bestående av hela världen och ett motsvarande parlament. Blir demokratin bättre eller sämre av att ett land av Sverige storlek har 18 platser av 3000? 5000? Hela idén med EU beskrivs bäst av en av dess grundare, Jean Monnet som har sagt:

"- Europas nationer bör föras samman i en superstat utan att deras befolkningar förstår vad som sker. Detta kan åstadkommas genom stegvisa förändringar, alla förklädda till att ha ett ekonomiskt syfte, men som på sikt och oåterkalleligt kommer att leda till en federation."

19 kommentarer:

dan åke sa...

Tänk om makteliten i EU planerat att med massinvandring att få fotfolket i varje land att gilla de nya främlingsförsiktiga partierna i EU. och på så sätt tvinga folk att gilla nya förenta staterna EU. som nu kommer kämpa för att etniska Europeer skall få behålla gamla värderingar nu när det skapats ett hot från Islam och miljontals utomeuropeer. nu blir det ett Tredje rike och makteliten får som de planerat!

man får nu välja mellan massinvandring av utomeuropeer och uppleva extrema kulturkrockar eller gilla EU superstaten som blir enda hjälpen mot den konstgjorda undergången med massinvandring.
hade politiker verkligen velat hjälpa folk i andra länder skulle de bygga upp hjälp organisationer i dessa länder.

Dan Åke sa...

Att varje Svensk kvinna kommer bli våldtagen av utlänningar verkar vara planerat av politiker och skall skynda på EU-bygget

nu blir det syntax error för Svenska sosse och allianspolitik. när storebror EU nu inför SD och Nd politik i Bryssel! eller är det planerat sedan 10-15 år? för att få fotfolket att gilla EU

jag tror politiker enbart fattar beslut som gynnar dom själva och deras lobbyister. I spanien vill de tjäna pengar på att bryta kvicksilver, med hur skapa efterfrågan på en giftig metall? jo förbjud Glödtrådslampan!

lågenergilampan är dyr och livsfarlig för hälsan
sämsta köp alla kategorier: Lågenergilampan, den tänds långsamt,den lyser svagt,den slutar lysa helt efter 2 år,garantikvittot är slängt,den är dyr,den innehåller världens mest farliga tungmetall Kvicksilver!går den sönder inomhus måste rummet utrymmas och saneras, giftdamm är farligt att andas in. en 14Wattare drar 38Watt fasförskjutet men det syns inte på elmätaren. Men Glödlampan däremot är billig och ofarlig med blyfri lödtenn, bättre att producera miljövänlig el istället för att snåla på elström med dyra tariffer och bryta kvicksilversulfit i spanien.

Samma sak med nya super EU, folk säger nej direkt. men skapa då ett hot och tvinga folk att söka hjälp och stöd från Bryssel.
nu får vi välja mellan massinvandring av folk som ger kulturkrockar och det kommer garanterat INTE gillas. så nu finns bara valet kvar att högerpartier som skall motverka massinvandring skall få majoritet i EU. Därmed får makteliten, hela Europas fotfolk med sig. smart men cyniskt.
nu kör Svenska politiker på till max med Sverigefientliga beslut så vi Svenskar skall tro att enda hoppet är att Bryssel beslutar som vi bara skulle drömma om.
Så har de fixat ett nytt förenta staterna och fått folket med sig. går vi ur EU 2010 och vill ha ett tryggt och tradionellt Sverige igen, så kommer Reinfelt och Måna börja hota med att alla som vill i hela Världen, skall få medborgarskap och försörjning i Sverige. mer nedskärningar och sedan söka bidrag från “snälla hederliga” Bryssel högkvarteret.

Anonym sa...

Hur fan tänker rasister? Dom flesta är nog överens om att man har en skruv lös om man är rasist/nazist! Utan invandrare skulle vi fortfarande vara kvar på stenåldern, vi utvecklas p.g.a dem... Ni idioter tycker jag ska lägga ner denna störda blogg. Vad hände med att alla är lika mycket värda? Håller ingen med oss? Tycker ni seriöst att invandrare inte är lika mycket värda. Tycker ni att invandrare tar alla jobb? Då har ni fel, invandrare får inga jobb! Jag känner folk som är utbildade till lärare men ända får dom inget bättre jobb än städare. Heter man Ahmed Samir får man inte lika bra jobb, för det mesta. Invandrare tar inte era jobb, det är ni som inte kommer få jobb för ingen vill ha rasister/ nazister! TALA BARA OM FÖR OSS, VAD TÄNKER NI MED ARSLET ELLER TUMMEN?

Robin Shadowes sa...

Till anonym 19:00, nej det här landet har inte byggts upp av invandrare. Det har snarare förstörts av invandrare, dock ej ensamt men i ohelig allians med politiker och media.

"Tycker ni seriöst att invandrare inte är lika mycket värda."

Enskilda invandrare kan mycket väl vara lika mycket värda som oss men som helhet är svaret nej. Du sysslar med kultur-relativism nu, teorier om att alla kulturer är lika mycket värda. Detta stämmer definitivt inte. Det finns många icke-västliga kulturer som är mycket primitivare och lägre stående än vår. Detta har ingenting med rasism att göra, bara ett krasst konstaterande. Många av dessa kulturer lever däremot kvar på stenåldern bokstavligt talat och nu försöker ni att även dra ned oss dit. Det är då naturligt att vi försvarar oss och har all rätt att göra så. Låt oss ta ett aktuellt exempel. Talibanerna har börjat få allt större makt i Pakistan. Tycker du att dessa är samhällsbyggare? Här är det snarare frågan om samhällsrivning istället. Om man protesterar mot talibanernas "samhällsbyggande", är man rasist då?

"TALA BARA OM FÖR OSS, VAD TÄNKER NI MED ARSLET ELLER TUMMEN?"

Jag kan givetvis bara tala för mig själv och svaret är ingetdera. Jag tänker med hjärnan. vad tänker du själv med? Lille petter-nicklas?

Anonym sa...

Kan någon förklara för mig vad ovanstående person skrev? Jag blev väldigt förvirrad.

Stig sa...

Och hur fan tänker vänstervridna oikofobiker som Anonym. Har du inte märkt att massinvandring är något helt nytt i motsats till måttlig och naturlig invandring. Det är inte samma sak som influenser utifrån. Var konkret och säg en enda sak som varit så givande med blandkulturen de sista 20 åren, UTÖVER kebab och en och annan krydda.
Och har du inte märkt att alla faktiskt inte alls är lika mycket värda - enligt islamisterna och deras heliga bok (som aldrig har reviderats, på 1400 år!). Dvs de som kanske snart ”kulturberikar” din dotter eller syster bakom en buske i en park en sen kväll. Du själv är en dhimmi i deras ögon men du är väl så djävla blind så du inte märker det! Säkert är du själv fundamentalist – islamsk eller blandkulturell sådan.
Varför är kristna och judar inte lika mycket värda som muslimer i Syrien, Iran, Pakistan, Afghanistan, och inte minst i Saudiarabien? Försök att bygga en kyrka där nere om du törs.
Vem påstår att invandrare tar alla jobb? På denna blogg har jag aldrig läst något sådant dumt. Du påstår att du känner folk som är utbildade till lärare men ända får dom inget bättre jobb än städare. Ett gott råd är att du upplyser dem om att det är en mycket stor fördel om man kan prata svenska i Sverige när man söker jobb som lärare. Men risken är då stor att du blir stämplad som rasist.
Hur kan du påstå att ” Ni idioter tycker jag ska lägga ner denna störda blogg” när du inte ens har läst igenom den ordentligt. Det är uppenbart att du inte har gjort det eftersom du svamlar om rasister och nazister (ser du någon bild på Hitler här eller något annat som inte finns.. det tyder på hallucinationer och den ”lösa skruv” du projicerar på Weine Bergs blogg). Du har väl bara tittat på Weine Bergs bildkollage för din intellektuella kapacitet sträcker sig inte längre.
Om du vill ha lite info om rasism/nazism så gå in på sajten Info14, den passar säkert din fanatiska läggning.
Hur rubbad är man när man skriver ” TALA BARA OM FÖR OSS, VAD TÄNKER NI MED ARSLET ELLER TUMMEN?” när man kallar sig för Anonym. Vilka är ”oss”?

Stig sa...

Förresten, var det du Weine Berg eller någon annan, som gjorde en satir över den typiska svenska, vänstervridna AFA-fascisten och kallade dig för Anonym(19:00). För att provocera fram en "debatt".
Han/hon kändes helt overklig på något sätt. Eller har UFO:n precis landat utan min vetskap.

Anonym sa...

Röstade på ND även om jag helst hade sett Herr W Borg som universiell "diktator". Weine är bäst, han är störst, han är kungarnas kung!

Tack för en bra blogg och inlägg!

MVH Risto

Johan Björnsson sa...

Kolla vad EU:s ideologiske grundare har för trevliga citat:

http://en.wikipedia.org/wiki/Count_Richard_Nikolaus_von_Coudenhove-Kalergi


"The man of the future will be of mixed race. Today's races and classes will gradually disappear owing to the vanishing of space, time, and prejudice. The Eurasian-Negroid race of the future, similar in its appearance to the Ancient Egyptians, will replace the diversity of peoples with a diversity of individuals."


"Instead of destroying European Jewry (= judiskhet/judendom), Europe, against its own will, refined and educated this people into a future leader-nation through this artificial selection process. No wonder that this people, that escaped Ghetto-Prison, developed into a spiritual nobility of Europe. Therefore a gracious Providence provided Europe with a new race of nobility by the Grace of Spirit. This happened at the moment when Europe’s feudal aristocracy became dilapidated, and thanks to Jewish emancipation."

Dexter sa...

En liten kommentar till SD:s röstsiffror: SD fick drygt 75.000 nya röster dvs en FYRDUBBLING av antalet röster jfrt med 2004 (se slutligt resultat på www.val.se).

Det togs dock ut av att valdeltagandet gick upp med 7,68-procentenheter och räckte endast till en tredubbling från 1.1 till 3.3%.

Anonym sa...

För hundrade gången har sd gått starkt framåt. Är det inte fantastiskt att Sd kan vara framgångsrikt under såå lång tid och samtidigt vara så maktlösa och menlösa !!! Nästa år kommer sd knappt kravla sig över spärren och vara ett offentligt mobboffer under fyra förfärliga år.

Dexter sa...

@anonym

Ja, det kan du ju fantisera om, antar att det fungerar dämpande på ditt blodtryck. Nästa år sitter SD i riksdagen med en vågmästarroll och betydligt mer makt än du kan föreställa dig.

Anonym sa...

Vad är detta för idiot?

"Europas nationer bör föras samman i en superstat utan att deras befolkningar förstår vad som sker."

Är detta verkligen demokrati? Inte konstigt att moralen i samhället sjunker när politiker är ynkryggar.

Skogman.

Anonym sa...

Detta klipp är sevärt:

http://www.youtube.com/watch?v=Cvcdsj3ZWkg&feature=PlayList&p=CE93E30047AEE9AC&playnext=1&playnext_from=PL&index=15

Skogman.

ArgSvenne sa...

Jag tycker att EU-valet var mycket intressant! Makthavarna inom bl a den etablerade massmedian släppte fram Piratpartiet.
På SVTs valvaka framgick tydligt att ca 14% av kategorin män, mellan 18-30 år som sympatiserade med SD, denna gång röstade på PP. Heltklart var det så att Piratpartiet "sänkte" SD i EU-valet! Glöm då heller inte att 4 av 10 av Piratpartiets toppkandidater har kopplingar till både AFA och Syndikalisterna. Detta framgick inte i massmedierna, utan kom fram via olika nationella bloggar(?)

En stor del av väljarna, ca 13%, röstade INTE på de sju riksdagspartierna! Underbart!

Att över 100.000 svenskar la sin röst på SD bådar gott för framtiden. Deras valsedlar fanns i hela Sverige.

Att Nationaldemokraterna fick hela 1329 röster var också bra!
Detta trots att partiets valsedlar inte ens låg ute på en tiondel av Sveriges vallokaler!
Partiet drev en minimal EU-valskampanj. Man hade väldigt få aktiva. Sedan var det väldigt många som tidigare röstat på ND som nu sa att de skulle rösta på SD? Man sa att en röst på ND "var bortkastad"? Detsamma sa man ju om SD år 1998(?)

Sveriges valsystem med valsedlar är verkligen sjukt! Det gamla systemet som var till för att skydda främst Socialdemokraterna mot politiska utmanare, är ett verkligt hinder för folkstyre.

Att ha ett system där väljare inte kan eller tror sig kunna rösta på det parti de vill, enbart för att det saknas valsedlar i vallokalen, är fruktansvärt och väldigt odemokratiskt!

Nu ser man fram emot valet 2010!
Vill rekommendera er alla att läsa Nationell Idag fram tills dess!
Gör även flera besök på min kanal på YouTube.

Ha det bra!

Jimmy S. Windeskog sa...

När det går framåt skall man givetvis vara glad, men mycket till framgång blev det ju inte vare sig i Sverige eller Europa trots trots en del gjädjeämnen här och där.

Greger Rutgerson sa...

Givetvis är det bra att det finns valsedlar utlagda. Men det ska ju inte vara nödvändigt för de flesta. Är det fortfarande många som inte vet om att de kan skriva partiets namn på en tom sedel?

Jimmy S. Windeskog sa...

Det är inte bara väljare som kan tro att man inte får det, det finns ju valförättare/valtjänstemän som tror att man inte får det. Och de personerna har ändå fått utbildning om valet i god tid innan.

wodinaz sa...

Enfrågepartier i sig är ingen fara, och Piratpartiets frågor är angelägna, men de verkar inte helt tillräkneliga. De verkar absolut inte se kopplingen mellan en korrupt diabolisk maktelit, massinvandringen och nödvändigheten av massiv övervakning i samhället.

Det kan knappast undgå någon att de som driver copyrightparasitismen är samma människor som driver på massinvandringen i hela Väst.

Dessutom: Har man 200 olika folkslag inom en radie på 1km så blir det konflikter, otrygghet, massiv kriminalitet etc.

Piratpartiet saknar uppenbarligen denna elementära insikt.