22 augusti, 2009

Angående vaccin och influensa

Rakryggad skrev den 16 augusti om influensan och det potentiellt farliga vaccinet som ska spridas till hela världen. Men varför är det så farligt? Till att börja med kan man konstatera att den mycket farliga fågelinfluensan inte är naturens verk. Den ansedda tidskriften Der Spiegel beskrev dess historia redan 2005. Där skriver man att fågelinfluensaviruset är en återupplivning av den spanska influensan som härjade 1918-1919. Återupplivningen gjordes av amerikanska militärlaboratorier från 1995 och framåt. Man använde lungvävnad från personer som dött i den spanska influensan. Arbetet leddes av Jeffrey K Taubenberger vid Armed Forces Institute of Pathology i Washington.

Vad har fågelinfluensa för betydelse i dagens influensasituation? Fågelinfluensa (H5N1) smittar inte så lätt mellan människor då den inte är särskilt luftburen. Vanlig (människo-)influensa (H3N2) däremot vet de flesta av oss hur lätt den smittar via hostningar och liknande. 2008 upptäckte amerikanska forskare att fågelinfluensan kunde blandas med vanlig influensa om det gjordes i laboratoriemiljö.

Det som det amerikanska Baxter AG och Avir Hills Biotechnology of Austria har gjort, är att blanda i fågelinfluensa i vaccin mot vanlig influensa. Vaccinet injiceras i de som riskerar att drabbats av influensa och i patientens kropp uppstår hybriden mellan fågelinfluensa (H5N1)och den vanliga influensan (H3N2) som redan finns i kroppen. Denna hybrid har en dödlighet på 63 procent, smittar lätt och är inte att leka med. Den får lungorna att blöda och man riskerar att drunkna i sitt eget blod.

Detta livsfarliga vaccin hävdar de båda medicinska företagen att de råkat blanda ihop i en mängd av 72 kg, som sedan levererats till fyra olika länder. Med den extrema säkerhetskontrollen som hålls på laboratorier av företagen själva och myndigheterna, är det lika sannolikt att detta skulle kunna hända som att en Volvo XC90 skulle råka komma ut ur fabriken med en Renault Clio-motor.

Vågar du lita på ett vaccin från ett företag som tidigare påkommits med att tillverka ett nedsmittat dödligt vaccin? Och som ostraffat kom undan med det? Då kanske du skulle vaccinera dig.

Källa: Jane Burgermeisters anmälan.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl ingen normalbegåvad person som frivilligt vill spruta in : Kycklingembryo, eter, detergent, formaldehyd, levande influensavirus från smittade grisar och kvicksilver vilket vaccinet innehåller. kanske något för muslimerna :-) Marre

Anonym sa...

Är det bara jag som förundras varför detta inte gjort Aftonbladet-rubriker?

// salad

BLU-82 sa...

Någon " expert " uttalar sig idag : " 50 svenskar skall dö ". Blir det massvaccinationen är det säkert snarare 500 000 svenskar som skall dö. Då kan riksdags-7-partiet intensifiera invasionen av raketforskare. Vad bra.. ? Då blir Sverige mycket snabbare ett muslimskt land. Då blir det ramadan och halal för hela slanten...

Anonym sa...

Läste en liknande artikel i NI för ett tag sedan. Det verkar skrämmande, rena rama galna kosprattlet med vingar.

/Risto

Robin Shadowes sa...

Jodå det finns massor av folk som lydigt kommer ta sprutan när det blir så dags. Finns en intressant diskussion om det här på Exilen. Vi som varnar för skiten blir stämplade som foliehattar. Men hellre foliehatt än död...

eklanda sa...

Virus och influensa kommer från stenåldern, k= kloakråttor, o=ohyra
r=rohypnol,a=allah,n=neanderthalare,e=eremit,n=noll iq.Eftersom gift mot ohyra skrivs ut på recept så kommer endast förkortningen att att stå på receptet då blir receptet följande (koranen) se förklaringen i början, om detta gift blir effektivt kanske planeten jorden blir ett paradis igen.

Anonym sa...

Det finns en intressant artikel om detta i Forskning&Framsteg Nr8 2005. Tydligen var också en svensk involverad i återfinnandet av viruset:

"Nu har virus från 1918 återskapats i laboratorium.
F&F Nr 8 2005

Historiens värsta influensa

Spanska sjukan rasade 1918-20. Man beräknar att pandemin krävde uppåt 50 miljoner liv. Knappt hälften var unga människor mellan 20 och 40 år. En förklaring kan vara att den äldre befolkningen hade ett bättre skydd eftersom de varit utsatta för tidigare influensapandemier som rasade i slutet av 1800-talet.

Det virus som orsakade spanska sjukan har nyligen kunnat återskapas i laboratorium. En svensk läkare, Johan Hultin, hämtade år 1997 lungvävnad från en smittad kvinna som legat begravd i permafrosten i Alaska sedan epidemin rasade.

Amerikanska forskare, med Jeffery Taubenberger i spetsen, tog ur detta prov (och ur prov från döda, smittade amerikanska soldaters lungor) fram virusets hela arvsmassa. De har nu kunnat göra nya, levande virus, som de beskriver i Nature och Science i oktober i år. Det visade sig att detta virus var ett fågelinfluensavirus som förändrat mellan 25 och 30 av sina totalt 4 400 aminosyror i arvsmassan. Det tycks alltså inte ha blandat sin arvsmassa med människovirus, som skett vid andra pandemier.

När forskarna testade det återskapade viruset visade det sig vara mycket potent. Exempelvis bildade det hela 50 gånger flera viruspartiklar när det infekterade mänskliga lungceller, jämfört med en modern stam av influensavirus. Forskarna kommer nu att analysera viruset noggrant för att se vilka förändringar som gjorde det så farligt."

Anonym sa...

Herrejävlar. Så fan heller att jag vaccinerar mig såvida inte staten tillverkar vaccinet.

Anonym sa...

Det ska dessutom inte kosta något för någon att vaccinera sig vilket det gjort tidigare då det gällt vanliga influensor med undantag för äldre samt riskpatienter. Bara det verkar skumt!

BLU-82 sa...

Även Finland ska genomföra massvaccination. Samt 4-5 andra europeéiska länder. Kommer detta att omskrivas i historieböckerna, såsom det skrivs om förintelsen av 6 miljoner judar ? Nej, det blir väl tal om sk " collateral damage ". Dvs som det heter på engelska när människor och materiel förstörs i samband med att ett annat mål ska förstöras, tex vid sk precisionsbombning som USA då och då genomför här och där i världen.. suck... :/

Anonym sa...

Aktion För Sverige har skrivit intressant om detta, kika:

http://www.aktionforsverige.se/news.php?id=322

http://www.aktionforsverige.se/news.php?id=323

kalle008 sa...

Knappast sant. Under tillverkningen av bokstavligen en miljard vaccindoser sker kontroller som borde avslöja konspirationen.

Jag föredrar att ta vaccinet.

Annemi sa...

Detta är inte klokt, men säkert uträknat! Vi behöver invandrare enl. regeringen och då blir det ett utmärkt tillfälle att ta in fler! När alla vaccinerat sig, blir det plats till ännu fler invandrare. Då är vi riktiga svenskar döda! För hur ska regeringen annars kunna stå där med flaggan i topp för omvärlden? Alla svenskar som inte dör av vaccinet, de dör av influensan! Snacka om hyckleri. Tvångsmässig vaccinering skulle det bli med. Då går det fortare att bli av med de riktiga svenskarna och fortsätta ta hit fler kriminella så kallade invandrare! Sverige blir "svart" och vi finns inte mer. Bara de höga hönsen i regeringen. De är ju alltid skyddade, vad det än gäller.

Anonym sa...

Ta du vaccinet Kalle008.
http://www.vaccinationsfaran.se /M :-)

Anonym sa...

Tror inte ett skit på sådana här konspirations Teorier, Sånt har alltid funnits inom alla sådana här saker, Men för det behöver dom inte vara sanna ju, :-)