20 mars, 2008

Påsk-krönika

Som de mest ihärdiga Rakryggadläsarna säkert har märkt har takten på uppdateringarna den senaste veckan varit ovanligt låg. Efter en ganska lång period av täta uppdateringar var detta ganska naturligt plus att jag under helgen fick chansen att bekanta mig närmare med influensan. Samtidigt har händelser och utvecklingar som borde kommenteras och rapporteras på bloggen samlat sig på hög. Därför kommer nu denna krönika inför påskuppehållet.

Oftast är dagsblaskorna fyllda med propaganda istället för saklig information. Det är dock sällan den är så tydlig som i punktSE den 14 mars. I en artikel döpt till Homosexuella singlar har roligare uttalar sig lesbiska Mian Lodalen där hon påstår att homosexuella har just roligare. I samma artikel redovisas Singelbarometern där 583 människor har svarat på frågan: Är homovärlden roligare att vara singel i än heterovärlden? Hela 85.9 % av männen och 79.5 % av kvinnorna svarar nej. Undersökningen motsäger själva rubriken. Med andra ord blir en minoritet en majoritet istället. Ungefär som i samhället i övrigt: en åsiktsminoritet som älskar mångfald, globalisering och massinvandring styr informationskanalerna för spridande av sina åsikter och framstår därmed som en majoritet. Låt detta stå klart för punktSE: en majoritet är den delen som är proportionellt större än den eller de andra.

En gammal nyhet är den skadeimmuna skolan i Hammarkullen. Emmaskolan i Hammarkullen ska inredas i specialbyggda lokaler för att bättre kunna existera i det frodigt kreativa sociala klimatet i Hammarkullen. Följande säkerhetsåtgärder införs:

¤ Väggarna täcks med vax för att underlätta klottersanering
¤ Fönstren skyddas med ett plastlager av polykarbonat
¤ Skolgården och fasaden ska belysas
¤ Bänkar, räcken och gatsten (!) är väl förankrade
¤ Skolan är byggd i tegel för att minska brandrisken

Emmaskolan är en försöksskola och om det går som planerat ska man göra detta till standard, säger Johan Pheiffer, fastighets- och säkerhetsansvarig i Lärjedalen. Detta agerande är i samma kategori som att placera ut fler övervakningskameror för att stävja kriminalitet. Således ger man den blodförgiftade patienten antibiotika, men man gör inte rent såret som orsakat blodförgiftningen. Man ger den förfrusna en filt, men man drar inte upp denne ur vaken. Man åtgärdar verkan, men blundar för orsaken. Riktig politik går till roten av det onda.

En fundering jag haft, och som jag nu lämnar öppen för bloggläsarna, är vilka svenska kändisar som har utländskt medborgarskap? Som bekant benämner ju fulmedia dessa som svenskar fast de samtidigt säger att invandrare ska betecknas som svenskar på grund av svenskt medborgarskap. Den rakryggadläsare som kan, lämna gärna några namn på svenska kändisar med utländskt medborgarskap i kommentarsfunktionen på denna krönika.

En sak jag vill kommentera angående bloggen, är inlägget Ta debatten! Som illustreras med en höna som jagas av en tiger och texten Att fly är inte att fäkta. En del kanske undrar om jag menar att hönan ska stanna upp och ta kampen mot tigern. Inte alls så. Hönan kan inte ta kampen mot tigern. Det är bara tigern som kan ge hönan segern. Inte några vidare bra förutsättningar med andra ord. Hönan ska inte ge sig in i tigrars revir för de kan inte ta den kampen. Nej, som i ovannämnda exempel ska inte hönor beblanda sig med tigrar och människor som inte kan ta debatten ska heller inte bli politiker.

Häromdagen läste jag om Tibet i tidningarna. Kinas ”premiärminister” Wen Jiabao anklagar Dalai Lama för s.k. uppvigling. Intressant att en ockupant kan anklaga de ockuperade för motstånd. Medan hela västvärlden handlar och samarbetar med Kina, låtsas man tydligen som om tibetaner är terrorister. Det är tibetanernas rättighet och skyldighet att bekämpa ockupanterna tills dessa inte längre står på tibetansk mark. Ockupanternas ordkrig har ingen legitimitet. Alla länder som gynnar Kina är medskyldiga till de brott som begås mot det tibetanska folket. När Kina kritiserar tibetanerna för att de gör motstånd mot Kinas militära och civila ockupation, påminner det mig om när vissa personer kritiserar palestinska självmordsbombare. Man säger att de är fega och omänskliga osv. Varje gång jag hör detta undrar jag vad de menar. Ifrågasätter de varför palestinierna inte använder sina bombplan och stridsvagnar för att göra motstånd? Men de har ju inga bombplan, stridsvagnar, kryssningsmissiler, helikoptrar osv. Så jag undrar vilket motstånd som är godkänt för palestinierna. Skriva insändare till debattsidorna i lokaltidningen?

Nästa nyhet jag läser om är den finansiella krisen i USA. Där nämns ofta Federal Reserve - som felaktigt benämns som USA:s centralbank. Den är inte en centralbank och den är inte federal. Den är lika lite federal som budföretaget Federal Express (FedEx). Federal Reserve är en privatbank som mot all rim och reson för snart hundra år sedan lyckats skaffa sig den exklusiva rätten att trycka pengarna åt det federala systemet - mot betalning. Och betalningen sker ju med pengar. Det vill säga, i varje tryckt dollar finns en skuld inbakad. Detta är grunden för ett system där skulden aldrig försvinner. Detta fortgår trots att det federala systemet har rätt enligt grundlagen att trycka pengarna och därmed inte behöva stå i skuld till en privatbank. Det är tragiskt att de flesta amerikaner tror att Federal Reserve är en bank som står under regeringens och det federala systemets kontroll. För den som är intresserad av hur detta bedrägeri kunde bli verklighet rekommenderar jag att man söker information om Federal Reserve Act.

En sista fundering jag har rör Lilla Saltsjöbadsavtalet. Jag har varit i kontakt med Janne Josefsson, Thomas Gür och Susanna Popova om detta och samtliga förnekar att detta existerar. De menar att det istället är något annat som får journalisterna att beskriva den brottsliga verkligheten i sakliga ord. Som bekant säger punkt 2 i Lilla Saltsjöbadsavtalet att journalisten ska beakta: ”Vid evenemang med inslag av skiftande kulturer, företrädesvis intervjua och visuellt framhålla medverkande av utländsk härkomst”. Det skulle förvisso förklara mediafenomen som Maria Akraka…

Med detta önskar jag alla godhjärtade människor en glad påsk!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Annika Sörenstam (USA)

Anonym sa...

Peter Stormare (USA)

Quantrill sa...

Glad påsk på dig.

Glinka sa...

Även om just Lilla Saltsjöbadsavtalet är en satir, så är texten mycket träffsäker då de speglar faktiska förhållanden. Vi vet att journalister flera gånger haft möten där de kommit överens om att stoppa invandringskritiker i medierna, att ge dem öknamn osv. (Milld har i en av sina nyligen upplagda filmer på YouTube berört det med konkreta exempel.

Jag gillade detta du skrev "människor som inte kan ta debatten ska heller inte bli politiker." Håller med dig till fullo. :-)

Fosterjordnära sa...

Systrarna Kallur (USA ) Kan vara så att de har dubbla medborgarskap, inte helt säker.

Sen har vi ju de "svenskar" som gjorde sig kända genom att ansluta sig till olika rebellgrupperingar i Somalia, några namn har jag ej tyvärr.Men svenska var de, det stod i Expressen.Å dom ljuger inte!

Glad påsk Weine!