14 december, 2008

”Årets Svensk” avslöjad som antidemokrat

Häromdagen uppmärksammade Rakryggad att tidskriften Fokus på eget bevåg utsett Anita Dorazio till Årets Svensk för att hon hjälper illegala immigranter att gömma sig från utvisning. Detta kan du läsa om här. För att utreda på vilket vis juryn har lyckats konstatera skyddsbehov hos de som Dorazio gömmer skrev bloggen ett brev till Fokusjuryn. Detta kan du läsa här.

Vid en närmare granskning av Anita Dorazio visar det sig att hon förvisso ligger till vänster politiskt men också att hon är en uttalad antidemokrat. I faktarutan i Fokus artikel om Anita Dorazio skriver hon följande. Politisk övertygelse: ”Hjärta och hjärna till vänster, men Marx i själen.” Marxismen är som bekant en antidemokratisk ideologi som låg som grund för Sovjetväldet och en rad andra diktaturer runt om i världen. Åtskilliga miljoner människor har fått sätta livet till för att antidemokrater försökt omsätta Karl Marx ideologi i verkligheten. Detta tycks dock inte vara ett problem för Fokusjuryn, som består av Erik Blix, Jens Lapidus, Margareta Garpe, Annika Åhnberg, Kajsa Bergqvist, Martin Ahlquist, Sven-Olof Bodenfors.

Rakryggad ställer sig undrande till hur stor legitimitet juryns beslut egentligen har.

12 kommentarer:

Rakryggad ifrågasättare sa...

Mycket bra Weine, bara klä av de små okunniga och erbarmerliga lössen!
Visa hur totalt värdelösa de är utanför sin mikrovärld på tidningsredaktionen. Dessutom skall du ha en eloge för dina grafiska färdigheter. De äro mycket effektfulla!

Fosterjordnära sa...

Stor förvirring råder i vindskupan på denna jury. De ,liksom mången andra har ju fått sig till livs ,via åsiktsmaskineriet ,att hjälpa "flyktingar" är lika med demokrati. Folkstyret/viljan är av underordnad betydelse. Dessutom kan man ju som Du beskriver mkt tydligt ,komma med egenhändigt ihopsnickrade definitioner om vad en flykting är....! Själv har jag ,som jag själv upplever det ,flytt Södertälje. Ingen gratis sjukvård har givits mej eller andra i min familj. Ingen Dårazio har kommit till min undsättning? Varför? ,har vi olika definitioner på flyktingbegreppet Anita?

Karpstryparn sa...

Helt fantastiskt att en uttalad antidemokrat som tycker det är helt rätt med brott mot de mänskilga rättigheterna, att människor lider osv, får 1:a pris i brott. Det är ju ett brott att gömma folk som ska utvisas.

Men hur står det till i hennes skalle när hon som är antidemokrat agerar för att hjälpa folk? Hon går emot sin egen inställning.

Och hur står det till i de idioters hjärnor som har delat ut 1:a pris i lagbrott?

Tycker att du har gjort helt rätt, Weine, som har skickat ett brev till dem om utdelningen, bra skrivet var ditt brev också.

Robin Shadowes sa...

Nej, det är nog ingen risk att Dårazio kommer gömma dig, du är ju inte "ytlänning". Tre år på vatten och bröd är nog mer realistiskt att tänka sig framöver.

Anonym sa...

Ett stort j-vla skämt.
Det blir bara värre och värre, så nu börjar jag bli riktigt uppretad.

Heinrich

Anonym sa...

Jag pratade idag med biskop Aurelius i göteborg (via telefon) och frågade honom varför Helle Klein blev prästvigd när hon efter ett år som prästvigd ska börjar arbeta på Aftonhoran igen (har arbetat där tidigare) och fortsätter att arbeta som prästvigd på fritiden det vill säga att medverka till kristendomens undergång som hobbyuppdrag. Att bli präst är ett kall då det står uttryckligen i bibeln att det går inte att tjäna två gudar samtidigt. Men då det finns bortskämda slödder som alltid får sin vilja fram så kommer dessa att segra om inget motstånd finns. Hon fick bli präst på grund av att hon lyckades skrika jag vill, jag vill och sedan såg hennes anhöriga,arbetskamrater till att upplyfta hennes önskan. Horan är en hobby predikant som tjänar mycket pengar trots att

Anonym sa...

Hade helst glömt det fula stycket men bra att du angrep dem Weine. Var kommer alla dessa löss i Moder Sveas päls ifrån. Är det ngn importerad smitta typ pesten eller DNArelaterat. Dom kan ju inte ha ngn riktig ordning där uppe. Dessutom tycks det ju vara kroniskt. I så fall är det väl bara dödshjälp som återstår för Dåratjo. säger midgardsjarlen

Valfri sa...

Jag har följt din blogg ett tag nu, och jag tycker de flesta av dina inlägg är suveräna, men detta inlägg var värsta lågvattenmärket.

Rubriken hade rena ramma Aftonbladet-kvalitén.
Definition av Aftonbladet-kvalité: vilseledande/överdriven rubrik i förhållande till artikelns innehåll.

"Politisk övertygelse. Politisk övertygelse: ”Hjärta och hjärna till vänster, men Marx i själen."

Det hon menar är att hon i grund och botten sympatiserar med kommunismen, men vet att det inte fungerar i praktiken. Därför så är hon inte marxist utan förespråkare för en reglerad marknadsekonomi.

Weine Berg sa...

Valfri: Det låter nästan som du känner henne? Hursomhelst, när någon använder uttrycket "i min själ" så utgår jag från att de menar vad de säger, dvs detta är något de verkligen håller kärt. Är det något som är genomgående i marxismen så är det just det antidemokratiska. Dorazio är marxist.

recte sa...

Kommunist, javisst. Anita Dorazio har varit medlem i Vänsterpartiet (VPK,V) sedan 1972 och har där fått utmärkelser av bl.a militante kommunistfeministen Ulla Hoffmann.

Anonym sa...

Vårt fosterland är fullt av dessa förrädare.Dessa människor är ensamma stackare som får en kick varje gång de ser sitt namn i tidningen. Att de sen är landsförrädare har ingen betydelse,de har fått sin lilla berömmels bland likatänkande.Må de alla bli glömda så fort deras aska strötts!Ulvsdotter

Ej PK sa...

Man kan bara önska henne att hon eller någon av hennes närmaste får samma behandling som den 13-åriga flicka som blev brutalt våldtagen av sådana son Anita Doratzio skyddar.