17 mars, 2007

Sahlinskan tar över (s)

Socialdemokraternas kongress den 17 mars valde Mona Sahlin till ny partiledare för f.d. arbetarpartiet Socialdemokraterna. Sahlin blir partiets första kvinnliga partiledare och valdes i brist på konkurrens, kanske man kan säga. Sahlin tar därmed över efter Göran Persson, en man helt utan självkritik.

Kanske kan man tycka att det är illa att Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt anser att svenskar är barbarer, men då ska man ha i åtanke att Sveriges största parti nu har en partiledare som anser att svensken är en tönt. Valet mellan blått och rött är således inget ideologiskt val, utan bara ett formuleringsfel.

För den glömske påminner jag om Fredrik Reinfeldts föraktfulla uttalande om svenskar här, samt citerar Mona Sahlin när hon uttalade sig för turkiska ungdomsförbundets tidning Euroturk, år 2004:

”- Jag tror att det lite är det som gör svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommar och sådana töntiga saker.”

Sverige är ett fritt land där det är upp till envar att välja ett av de sju tillåtna partier (eller något av massmedia omhuldade mikropartier FI och Junilistan), som i och för sig föraktar svenskar i varierande grad men som ju ändå står för sitt förakt.

Samtidigt får det betraktas som antingen suspekt eller makalöst att en så skandalomsusad person som Sahlin kan bli partiledare för Sveriges största parti innanför riksdagen.

Läs även

1 kommentar:

Svensk sa...

Samtidigt så firar irländarna sin "St Patricks Day" idag. På Irland, som i så många andra länder, är man stolta över sin kultur och sin historia.

http://www.ireland.com/