29 november, 2008

Skyddande eller efterlysande av brottsling?

Rakryggad har tidigare påpekat fulmedias vansinniga anonymisering av kriminella med utländsk bakgrund. Följden blir att vissa grova brottslingar omhuldas av medieföretagen och att de därmed kan fortsätta sin kriminella bana. Vad är man rädda för? Utlänningar begår också brott, det är infantilt att försöka inbilla oss annat.

Aftonbladet har tidigare pixlat polisens efterlysningsbilder när polisen är i desperat behov av allmänhetens hjälp. Fast bara när brottslingen har exotisk bakgrund. Nu har det skett igen.

En rånare i Trollhättan har fångats på en övervakningskamera och bilden publicerades i TTELA – pixeliserad. TTELA skriver: ”Polisen släpper nu bilder till TTELA för att rånaren ska kunna identifieras”. Hur ska allmänheten kunna hjälpa till om ansiktet täcks över, TTELA? Ska man tipsa om alla som bär en liknande huvtröja? Patetiskt.

Rent teoretiskt skulle det kunna vara polisen som pixeliserat bilden, men hur trovärdigt vore det? När jag kontaktade polisen om detta kunde polismannen i fråga inte säga säkert att det är polisen som pixeliserat bilden, men att det ”vore dumt att släppa en bild på en person man inte kan känna igen”.

Rånaren på bilden bestämde sig för att ta andras egendom på Klockmaster i Trollhättan i onsdags. Han är 165-170 centimeter lång och hade på sig mörka byxor. Han har även stora rutor i svart och vitt över hela ansiktet... Rånet skedde i lunchrusningen. Har du information om rånaren eller rånet kan du ringa polisen på nummer 0520-895 55.


Lägg ner fulmedia! Stoppa lögnerna och vinklingarna! Låt oss alla få ta ställning till verkligheten som den ser ut!

8 kommentarer:

Rakryggad ifrågasättare sa...

Det Nya Sveriges infantila hyllningskör…

Det Nya Sveriges PK-”journalister” tycks ha fått en kollektiv, redaktionell Obama-orgasm! Alla väluppfostrade tangentpillare försöker överträffa varandra i politisk korrekthet, genom att lovorda, hylla, gratulera och lyfta till skyarna… ja, vad som helst… Så länge det bara är odelat positivt till Barack Obamas fördel. Och att det som tycks och trycks följer föreskrivna regler, och håller sig till PK-agendan i Det Nya Sverige. Inget oförutsebart här inte! I vanlig ordning leder förstås Aftonbladet och Expressen PK-ligan…
Detta är naturligtvis mycket viktigt, om man önskar tillhöra Kalle Anka-landets politiskt redaktionella fårskrock med vidklibbade etablissemang.
Den optimala inträdesbiljetten (om man inte redan var medlem) innebar naturligtvis att, låta Obama vinna valet och utropa honom till president långt innan valdagen! Vilket många också gjorde, för säkerhets skull…

Det är ordentligt pinsamt att läsa huvudparten av alla krönikor, artiklar och omdömen som skrivits om USA:s tillträdande president. Om allt det som Barack Obama förväntas (enligt Det Nya Sverige-modellen) uträtta, enligt önskemål från Kalle Anka-landets mediala klåpare.
Flamset, tramset och detta redaktionella jollrande, förefaller snarare höra hemma på dagisnivå, än i seriös…!? dagspress. Det är ofattbart är det är skrivet av vuxna, högskoleutbildade och ansvarsfulla människor. Vilka dessutom anger j-o-u-r-n-a-l-i-s-t på sitt visitkort!
Ibland porträtteras Obama i svensk media så fantastiskt familjärt och alldagligt; som om det var en skolledig (färgad!) student i gympadojor, vilken hoppat in som sommarvikarie som assisterande badvakt på en kommunal badanläggning. Detta leder förstås endast till att all smörjan får ett löjligt, infamt skimmer över sig.
Det är precis som om Barack Obama skulle vara särdeles ”vanlig” och utpräglat ”alldaglig” och synnerligen ”familjefaderlig” bara för att han råkar vara färgad. Vilket barnsligt trams!
Det är sanslöst vad korkad, fast samtidigt påhittig, man är och vad man lyckas prestera i sin virtuella fantasivärld framför sina rödfilterförsedda dataskärmar…
Men så utfaller dessvärre resultatet, och så blir konsekvenserna, när ett homogent kollektiv som lever ett eget liv och vill skapa en ny värld. Och där så kallade journalister stöpta i samma meningslösa och fullständigt tillintetsägande PK-form, får lov att hålla sitt dagliga hov. Långt, långt ifrån verklighetens epicentrum.

En av Mats Olssons senare krönikor i Expressen lyder: Välkommen till en bättre värld, och syftar naturligtvis på Obama. För att inte tala om illröda Ann Charlotte Marteus i samma tidning: Varför kan de inte snacka som Obama? skriver hon, med adress till svenska politiker.
Under samma Bonnier-paraply hittar vi Maria Näslund på GT, som skriver: Obama skall hjälpa mig genom vintern. Fast det framgår inte (seriöst) hur det skall gå till. Hon gör sig dessutom till språkrör för hela mänskligheten genom att inledningsvis skriva: Precis som alla andra gillar jag Barack Obama. Men… hur vet hon att just jag gör det. Gillar Obama!
Tror hon kanske - i likhet med övriga svenska journalistkåren - inte att någon vågar vara politiskt ifrågasättande, genom att säga att man inte tycker om Barack Obama… I så fall har Maria Näslund alldeles fel. Jag är inte alls förtjust i Barack Obama; anar nämligen ugglor i mossen. En hel flock, till och med!

Och mellan raderna står det att läsa: hur betydelsefullt och viktigt det är att USA får en färgad president, hur märkvärdigt detta är, och vad detta kommer att betyda…
Vad de infantila journalisterna i Det Nya Sverige inte riktigt fått klart för sig, är att presidentens makt i USA är ganska begränsad… så länge han inte har den ekonomiskt mäktiga judiska lobbyn, industrin, militären och… på sin sida.
Det är inte riktigt det samma att vara president i världens fortfarande mäktigaste land, som att vara statsminister i den multikulturella gyttjedammen kallad Det Nya Sverige!

Det Nya Sverige, som i dag i allt större omfattning kommit att likna en enda stor, homogen förort - till Helvetet!

Bland de klichéartade svansviftarna inom Det Nya Sveriges journalistkår, finns det dock ett briljant undantag; han heter förstås Ulf Nilson. Alltid kunnig, påläst och saklig och med gedigen erfarenhet av politik, inte minst amerikansk inrikespolitik, och som oftast vet vad han skriver om. Samtidigt fullständigt immun mot den infantila journalistiken i den svenska Kalle Anka-dammen. I en krönika där Obama figurerar, skriver Nilson: Låt er inte luras av Barack Obama. Medan han manar till eftertanke.

Den falsksjungande hyllningskören i svensk massmedia har förstås måttlig, oftast ingen aning alls, om vem denne Obama är. Man har sett på TV och läst vad PK-kollegorna skrivit; därmed är det säkrast att bara hänga på! Och det faktum att han är färgad räcker länge, och att han är demokrat förstås. Det är viktigt. Demokrat… och färgad, och att farmor är fattig och bor i Afrika. Fattas bara att Obama dessutom hade varit homosexuell. Det hade varit BINGO!
Den svenska journalistkårens genanta okunnighet, mixat med ”svensk demokrati”, PK och marxistisk ideologi, skiner på ett penibelt sätt lätt igenom hyllningarna till Barack Obama. Och påminner generellt om det svenska samhällets ansvarslösa ”demokrati” och ”kvottänkande”, där kompetens och kunskap spelar en absolut underordnad roll. ”Alla är lika mycket värda och skall ges samma möjlighet!” Det är dock skillnad på människovärde och kompetens… för informationens skull. Det är två vitt skilda begrepp.
Förresten, beträffande kompetens och (politisk) kvotering… titta på landets myndigheter och offentliga förvaltningar: generaldirektörer och landshövdingar… samt framför allt på den svenska regeringen. Ja, då förstår ni vad jag menar!
Därför går det också som det går… och ser ut som det gör. Det är ett fullkomligt logiskt resultat. Dessa bevis är trots allt ändå inte tillräckliga… inte för journalistkåren i Det Nya Sverige.
Enligt Expressen och Aftonbladet, i likhet med övrig svensk PK-press, bör alltså kvoteringsprincipen även gälla presidentposten i USA!

Rakryggad ifrågasättare

Anonym sa...

Hej Weine,

Nedan är utdrag ur brottsbalken beträffande fulmedias "pixelering" av brottslingar.

Kanske något att spinna vidare på.

Media "döljer den som förövat brott" helt klart.

Keep up the good work !

MVH KurtanBrottsbalk (1962:700)
Ändring införd: t.o.m. SFS 2001:780
17 kap. Om brott mot allmän verksamhet m.m.


11 § Om någon döljer den som förövat brott, hjälper honom att undkomma,
undanröjer bevis om brottet eller på annat dylikt sätt motverkar att det
uppdagas eller beivras, döms för skyddande av brottsling till böter eller
fängelse i högst ett år.


Är brottet grovt, döms till fängelse, lägst sex månader och högst
fyra år.


Den som inte insåg men hade skälig anledning antaga att den andre
var brottslig, döms till böter.


Till ansvar skall inte dömas om gärningen är att anse som ringa med
hänsyn till gärningsmannens förhållande till den brottslige och övriga
omständigheter. Lag (1993:207).

Ej PK sa...

Varför gav Gud en hjärna till svenska journalister när de ändå inte använder den?

Rakryggad ifrågasättare sa...

Jaha, på tal om fulmedia. Skrev detta mail i går kväll, med ett par frågor, till Maria Rydhagen på KvP. Detta med anledning av händelserna i Lund i går.
Det skall naturligtvis bli spännande att se om hon svarar; eller i likhet med politiske redaktören Anna Dahlberg och chefred. Otto Sjöberg på Expressen, bara tiger ihjäl brev, efter brav med frågor som ställs till dem...


Redaktör Maria Rydhagen - Kvällsposten/Expressen,

Hej. Har just läst redaktör Maria Rydhagens referat från Lund: Kaos råder på Lunds gator, lyder rubriken på artikeln. Vidare står det i ingressen att, ”Högerextrema Karl XII-demonstranter har drabbat samman med motdemonstranter…” I artikeln förekommer vidare substantiven ”högerextremister” och verbet ”högerextrema” sammanlagt åtta gånger, medan begreppet motdemonstranter förekommer tretton gånger.
Då jag läst igenom artikeln, blir jag väldigt konfunderad. Medan jag spontant undrar för mig själv: var får redaktör Rydhagen egentligen ”högerextremister” och ”högerextrema” ifrån.

Är det etiketterade uppfattningar som bara trollats fram så där utan vidare, ur det politiskt korrekta och etablerade medvetandearkivet…?
I syfte att försöka manipulera läsarna! Och sedan för att inte tala om ”motdemonstranter”…!

Inte någonstans i texten framgår det att de sk ”högerextremisterna” på något sätt vare sig uppträtt extremt eller på något sätt skulle ha stört ordningen. Var det kanske de beskrivna banderollerna med devisen: ”Försvara yttrandefriheten” som störde de s k motdemonstranterna? Och fick redaktör Rydhagen att sätta etiketten ”högerextrema” på dessa människor! Vad jag har förstått handlade det om en demokratiskt sanktionerad och organiserad marsch till ett monument, minnande om de stupade vid slaget vid Lund 1676.
Det fanns tillstånd till manifestationen och allt sköttes uppenbarligen snyggt och prydligt, ända tills de där motdemonstranterna… dök upp på scenen.
Ännu mer förvånad blir jag förstås då jag läser hur de s k motdemonstranterna uppenbarligen medvetet och planerat försökte störa, hindra och provocera den marscherande gruppen människor med olika våldsaktioner.
Den grupp som enligt KvP och redaktör Rydhagen är högerextrema och utgörs av högerextremister. Som jag kan utläsa från referatet, måste det väl snarare vara precis tvärt om; och inte som står i ingressen...
Alltså: motdemonstranter har drabbat samman med ”högerextrema Karl Xll-demonstranter! ”
En lika redaktionell som objektiv regel är att, man vanligtvis brukar inleda en sådan påstående mening med den (i detta fall) attackerande mobben, i syfte att ge läsaren en korrekt bild av händelseförloppet.
Samtidigt uppstår osökt ännu en gång frågan: vad är det som är så förskräckligt extremt?

Motdemonstranter… det låter mycket legitimt och politiskt korrekt; vad har de förtränat för att redaktionellt behandlas med detta oskyldiga, söndagsskolebetonade och folkliga epitet: m-o-t-d-e-m-o-n-s-t-r-a-n-t-e-r”?

Är det inte snarare en ful pöbel och groteskt provocerande vänsterfalang bestående av vandaler som vid upprepade tillfällen, sanktionerade av Expo, stör samhällsordningen, skapar kaos och försöker våldföra sig på både demonstrationsrätten, det demokratiska samhället och yttrandefriheten i Sverige. Och den där mellanrubriken: "Inga rasister på våra gator".
Var kommer detta in i bilden?

Redaktör Rydhagen rapporterar ingenstans i sin artikel att det skulle finnas några s k rasistiska inslag i denna manifestation…! Som journalist borde Rydhagen fråga de där våldsamma och provocerande vänsterelementen vad det egentligen är som man håller på med.
Och varför inte konfrontera Ung vänsters ordförande Thisbe Stadler, med frågan: varför han/hon? är med i ett mördarparti som kommunisterna, med 100 miljoner mördade människor på sitt samvete!
I stället för att jämt och ständigt i svensk press smeka de här extrema massmördardyrkarna (Pol Pot, Mao, Castro, Che Guevara, Stalin…m. fl) medhårs…!

Det är helt enkelt förödande för vårt land att, dessa destruktiva uppträden i det svenska samhället konsekvent är understödda och sanktionerade av svensk media. Inte minst genom sådana journalister som du själv, redaktör Maria Rydhagen.
Detta är en lika olycklig som tragisk utveckling för både yttrande- och tryckfriheten i Sverige; samt naturligtvis för demokratin. Tycker inte redaktör Maria Rydhagen att, det hade varit mer redaktionellt berättigat att benämna de där s k motdemonstranterna för - VÄNSTEREXTREMA! Samt VÄNSTEREXTREMISTER! Det tycker jag! Dessutom med tanke på det brutala, okultiverade, primitiva, ociviliserade, retarderade och utvecklingsstörda sätt som man vanligtvis uppträder. Varför får man aldrig se dessa båda begrepp: VÄNSTEREXTREMA! och VÄNSTEREXTREMISTER! i redaktör Rydhagens texter från verklighetens Sverige? Ser fram emot ett svar på detta!

Vänliga hälsningar,
Rakryggad ifrågasättare

Jimmy S. Windeskog sa...

"Hur ska allmänheten kunna hjälpa till om ansiktet täcks över, TTELA? "

Hehehe, ja jag hade ju med dårarna på TT/LEP att göra under mina år i Trollhättans fullmäktige, ditt exempel visar att de håller stilen.

Det finns många roliga exempel att ta från denna tidning; som när de sa att jag inte kunde dricka "Mer passionsfrukt" som nationalist, att Migrationsverket inte har avtal med kommuner om flyktingplacerande, att det var "osvenskt" av mig att vara förlovad, att jag hade fel när jag sa att kommunlaget stod över kommunfullmäktiges informella beslut och att FN:s UNHCR var rasister när de skrivit en rapport om att Sverige inte behöver arbetskraftinvandring.

Ja jävla...

Greger Rutgerson sa...

Solklart Kurtan!

Aftonbladet gör sig odiskutabelt skyldig till att dölja förövarna och till att hjälpa dem att undkomma genom att på detta grova sätt dölja deras identitet och utseende.

Detta är helt klart en grund för en anmälan mot Aftonbladet!

Robin Shadowes sa...

Om man nu kunde avslöja sne s.k. virvelpedofilen genom revertera tillbaka virveln borde man ju kunna göra nåt liknande med pixlingen. Kanske någon med mer dator-kunskap än min kan svara på den frågan?

Vad Obama beträffar föreslog en kommentator på Gates of Vienna att man istället för att kala honom gör President Obama kallar honom för President Hussein. Kan riktigt se i mitt inre öga hur PK-eliten kommer gå i taket av denna simpla namnändring. Kommer härmed anamma President Hussein men så har jag också alltid varit motvalls-kärring. :)

Anonym sa...

När nu PK-eliten går ut med den 34 årige "svensk" som står åtalad för mord i LA på en norskättad 55 årig man så går man som vanligt inte ut med sanningen. Denne "svensk" är en hip-hop artist vid namn David Moses Jassy. När Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson stod under åtal också i LA då var det inget tal om att inte visa opixlade bilder på honom i fångdräkten i svensk media. Herr Jassy kommer nu att få känna av det californiska rättssystemet som ju är något annorlunda än det svenska! Vilken fin reklam Herr Jassy gör för "sitt" land eller hur?